Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

secer
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 18:55

Bosniacum Lilium je napisao/la:Dodje mi da kontaktiram ovog private dealer za ovog Mondea, ako ce ga spustit jos 300-400 € :D
yebo ga ti, odes s tim covjekom, pregledate ga, i ako je dobar, tek onda pronalazite mahane. :mrgreen:
izvadis milju i tristo, stavis na haubu, pa ces vidjeti kak´ ce ruka poletjeti.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 18:58

evo sad procitah da mu motor izbacuje neki dim i da ima jos nekih problema. Moracu jos malo traziti po mobile.de i as.de. Valjda naleti nesto od private seller :cry: A bas mi se svidjao ovaj Mondeo :cry:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 maj 2013, 19:01

secer je napisao/la:djelomicno se slazem sa HZ_ilidzaa.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Kad se sjetim kako je mene i starog arap htio izlevatit za jedan kamion gore od tad im vise nista ne vjerujem taman da je iz pejgamberove loze.
takodjer.
ono, i medju hendlerima ima iskrenih i dobrih ljudi, samo sto je vecina nevaljasta, tako da je gotovo nemoguce doci do tih dobrih.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Ako nije orginal švabo 90% da ce biti vracena kilometraza.Ako je švabo jedan kroz jedan 101% nije vracena
ma nije bas tako. u redu, to mozemo reci za privatna lica (bosnjak, ako budes kupovao, samo od privatnog lica) dok su hendleri vecinom krimosi, bez obzira na naciju.
dakle, trazis preko mobile i autoskauta, nadjes nesto u bayernu i spicis.
Bayern@heart je napisao/la:Ljudi ima li ko kakav savjet ili pomoć :?: Vozim Citroena c5 2006 1,6 hdi imam problem da se ponekad prilikom paljenja auta odmah javlja na kompjuteru greška vezana za onaj ESP ,nešto ako se dobro razumjem vezano za proklizavanje auta, piše na ekranu ESP system faulty i lampica se pali,dok ima slučajeva da uopšte se nepali prilikom paljenja i vožnje. Pošto se dobro ne razumijem u auta i elektroniku u njima čuo sam da je zamjena ili popravka ovog dosta skupa, ali isto tako da se može auto bez problema voziti i ka se javlja ovaj problem. Da li može biti samo neka greška sa kompjuterom ili neznam nešto drugo. Ako se ko razumije i može pomoći ili bar dati savjet bio bih zahvalan ;)
im´o isti problem.
sta moze da bude?
najbezazlenije je da su ti razlicite dubine profila guma, a u najgorem slucaju da je motor pred rikom.
ako pocne trositi ulje, znaj da je gotov.
dakle, dubina profila, prevelike gume, razlicita velicina guma, abs senzori (tockovi + sipka volana)... rika motora.
Gume su nove nedavno stavljene sve četri ljetne,jedino što je mjenjano u posljenje vrijeme je parking senzor, a što se ostalog motor i dalje isto radi nema velikih promjena koliko znam nisam ništa više primjetio ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 19:09

Bosniacum Lilium je napisao/la:evo sad procitah da mu motor izbacuje neki dim i da ima jos nekih problema. Moracu jos malo traziti po mobile.de i as.de. Valjda naleti nesto od private seller :cry: A bas mi se svidjao ovaj Mondeo :cry:
nemoj se zayebat da skoknes do bavarije zbog jednog auta.
ono, dodjes, nesto nije u dure - dzaba preso tolike km.
najbolje ti je da u krugu 100 km nadjes par auta.
iskreno, za te pare nemas nekog izbora (uzmes ono najispravnije).
Bayern@heart je napisao/la:Gume su nove nedavno stavljene sve četri ljetne,jedino što je mjenjano u posljenje vrijeme je parking senzor, a što se ostalog motor i dalje isto radi nema velikih promjena koliko znam nisam ništa više primjetio
dijagnostika majka.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 maj 2013, 19:10

secer je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:evo sad procitah da mu motor izbacuje neki dim i da ima jos nekih problema. Moracu jos malo traziti po mobile.de i as.de. Valjda naleti nesto od private seller :cry: A bas mi se svidjao ovaj Mondeo :cry:
Bayern@heart je napisao/la:Gume su nove nedavno stavljene sve četri ljetne,jedino što je mjenjano u posljenje vrijeme je parking senzor, a što se ostalog motor i dalje isto radi nema velikih promjena koliko znam nisam ništa više primjetio
dijagnostika majka.
ok onda dijagnostika ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 19:12

secer je napisao/la:
ma kod nas je nizak standard. Kod nas je i Clio 1.5 dCi pojam :D

Tako sam i planirao, necu se zalijetati. Ovo tek od danas kujemo planove za uvesti auto :D
Bayern@heart je napisao/la:ok onda dijagnostika ;)
ja sam ti to odmah rekao :D Ima mali milion razloga sto se pali lampica tek tako ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 maj 2013, 19:21

bosniacum
Nemoj da bi forda uzeo... bas danas cuje prica lik da mu se samo rijesit mondea kaze najveca mu greska sto ga je uzimao, kaze udoban i sve to, ali covjece svako malo ode nesto u ovom slucaju spomenuo je stablizatore

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 maj 2013, 19:23

ma zavisi od toga kako je odrzavan, servisiran, vozen... Danas svako auto ima manu cini mi se :? Ko da ih prave s namjerom da se kvare :?

Mazda mi se cini sad jedino sigurnim izborom :mrgreen:

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 maj 2013, 17:58

kontam uzimati auto da je dizel i da ima klimu, negdje oko 4500-5000 KM. Nesto mi je za oko zapela citroen xsara, ima ih solidnih za te pare, samo ne znam imaju li kakvu vecu manu, osim mozda sto kazu da su francuzima dijelovi skupi? ima li kakva preporuka, mogao bi i clio proci, mozda i polo? savjet?
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 maj 2013, 18:25

Vidiš to mi ide najviše na živce kod nas. Ne mislim na tebe, odlično što pitaš nego govorim u globalu. Svako odmah misli na crno kao "skupi su dijelovi". Ljudi moji, čuvaj svoje auto i biće sve okej. Da se tako lahko nešto pokvari niko ne bi vozao auta.

slika

8-)

6-8 milja, zavisno.

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 maj 2013, 18:31

i meni je malo pretjerano to "skupi dijelovi". mozda jesu skupi, ali recimo pitam covjeka neki dan koliko treba ulagati u clio, kaze on, u zadnje 3 godine sam promjenio diskove za kocnice i to je to sto se moralo ulagati.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 maj 2013, 18:52

Ja imam 307icu evo skoro 3 godine i sta sam uradio na njoj jeste:
2-3x mjenjao ulje.
1 kugla otisla
zamjenio jedne disk plocice
sipao vodu i tecnost za brisace :D
provjeravao sam cijene i dijelovi uopste nisu skupi cak veliki servis(zupcasti i prateci dijelovi) izadje manje nego za Golfa 4 koji je u istom cjenovnom rangu kao i 307(s tim da je pug po meni dosta udobniji i izdrzljiviji sto se tice djelova od G4)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 16 maj 2013, 19:14

JHam je napisao/la:Ja imam 307icu evo skoro 3 godine i sta sam uradio na njoj jeste:
2-3x mjenjao ulje.
1 kugla otisla
zamjenio jedne disk plocice
sipao vodu i tecnost za brisace :D
provjeravao sam cijene i dijelovi uopste nisu skupi cak veliki servis(zupcasti i prateci dijelovi) izadje manje nego za Golfa 4 koji je u istom cjenovnom rangu kao i 307(s tim da je pug po meni dosta udobniji i izdrzljiviji sto se tice djelova od G4)
Isti slucaj sa mojom 307-om, imam ga nekih godinu i jace samo zamijenio ulje(za par dana moram opet) do sada i to je to. Jesam jos samo FAP filter izvadio, ali sto se ovoga ostalog tice, ono uzivam sto se kvarova tice, samo gorivo i deri.

Ne racunam ovdje sto cu sutra izvaliti 4 stoje za ruke majstoru sto ga popravlja nakon sto sam sletio :D...Nisam skoro mjesec dana vozio, al zato kad ga sutra napunim do vrha i udarim po gasu :D...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2013, 19:31

emir987 je napisao/la:kontam uzimati auto da je dizel i da ima klimu, negdje oko 4500-5000 KM. Nesto mi je za oko zapela citroen xsara, ima ih solidnih za te pare, samo ne znam imaju li kakvu vecu manu, osim mozda sto kazu da su francuzima dijelovi skupi? ima li kakva preporuka, mogao bi i clio proci, mozda i polo? savjet?
sve naopako :P i ja trazim trenutno isto. Bolji ti je 206ica od Clia. Kvarljivi motori i skupi dijelovi. Kod puga je to druga stvar.

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 maj 2013, 21:51

sta mislis za fiat bravo? djeluje da je solidno auto, samo je stvar sto je fiat.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2013, 21:56

bravo ne, stilo da, protegni se jos malo za tog stila s 2 vrata :P A dizelasi u bravu imaju neke djecije bolesti dok su one s motorom od 85 kw izljecene :)

ja iskreno planiram o ovom

http://www.testvoznja.net/index.php?opt ... &Itemid=72" onclick="window.open(this.href);return false;

Tom stilu ako ga nadjem do 5 milja, focusu tdci, ili pug 206 2.0 HDI

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 maj 2013, 22:04

fiat bravo 1,9 JTD mi izgleda dosta solidno, ali kad bi znao da se necu zeznut uzeo bi iste sekunde clio 1,5 dizela. djeluje mi kao najbolja opcija.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 maj 2013, 22:05

Po meni je pug 307 sjajno auto. Vozio sam se u jednoj 307-ici 2004 godiste i preudobno auto, a i ide fino... samo sto ne volim one starije verzije, vec ove novije 2003+ kao sa faceliftom... nabacis mu fine felgice i auto ko bombona!!

http://www.****/artikal/6856897/peuge ... k-edition/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovako nesto npr.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2013, 22:08

emir987 je napisao/la:fiat bravo 1,9 JTD mi izgleda dosta solidno, ali kad bi znao da se necu zeznut uzeo bi iste sekunde clio 1,5 dizela. djeluje mi kao najbolja opcija.
procitaj malo drug sta govore za clia. Pogotov ako naletis na neodrazavanog, onda radije uzmi Pug 206 1.4 HDI ako vec ne gledas na kubikazu i jacinu

Klare

Post Postao/la Klare » 16 maj 2013, 22:12

Bosniacum Lilium je napisao/la:
emir987 je napisao/la:kontam uzimati auto da je dizel i da ima klimu, negdje oko 4500-5000 KM. Nesto mi je za oko zapela citroen xsara, ima ih solidnih za te pare, samo ne znam imaju li kakvu vecu manu, osim mozda sto kazu da su francuzima dijelovi skupi? ima li kakva preporuka, mogao bi i clio proci, mozda i polo? savjet?
sve naopako :P i ja trazim trenutno isto. Bolji ti je 206ica od Clia. Kvarljivi motori i skupi dijelovi. Kod puga je to druga stvar.
Kad se ne možete baš kvalitetno protegnuti, predlažem vam dobrog-očuvanog Golf 3 '97-'98.
Iako stariji za mene će uvijek biti nemjerljivo bolje auto od tih novih jeftijanera tipa Renault, Peugoet, Citroen...
Za jednog onako prosječnog građana ove države najidealnije auto,
dijelovi ki dvojka, a izgled ki petica-šestica,
a ovi 1.9 90hp motori su najbolji, najizdržljiviji, najzahvlaniji što su ikad napravljeni,
a od opreme ima ono standardno novije generacije:servo, hidraulično kvačilo, airbag, ABS, klimu...
Evo naiđoh na jednog ljepotana. :arrow:

Kod: Označi sve

http://www.****/artikal/6938302/golf-3-tdi-1997-god/
@majestic, sluša li dvojka :D ,
evo došlo vrijeme da svoju otpremim u zamjenu za nešto slično ovom gore,
ali moram priznati da mi ga nekako žao, srce plače. :cry:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.