Nakon skoro pa neprospavane noci,prvo da cestitam Soe,Ferdyu,Chologolu(siguran sam da prati forum iako pizda vise ne pise

) i svim ostalim simpatizerima Gloriosa na osvojenom Cupu . Madristima cestitke na tome sto su jos jednom pokazali svoje pravo lice

Hvala Cholo, zato sto si Atleticu ratito dostojanstvo. Tu uz njega je vrijedna , radna skupina koja stoji iza ovog Atletia. Zahvaljujuci svima svima njima , klub je ponovo na pravom putu, razliku od nekih ranijih vremena , sada igraci imaju vjere u pobjedu.Ekipa djeluje kao jedna velika familija,vidi se da tu vlada drugarski odnos medju njima.Sto opet ranije nije bio slucaj . Sinoc se vidio taj drugarski odnos u onom koskanju s klupom Reala kada su se Pepe i Colo naguravali ,odmah je dotrcao Costa(a ko ce prvi

)zatim i Arda i ostali . Onda i kada je Klos Gomez oznacio kraj produzetaka,vidjeli su u tom silinom grljenju ,ljubljenju i suzama koja su to braca .
Gracias Cholo
ole ole ole cholo simeone
Sto se tice utakmice,silan pocetak Reala u prvih 10 minuta ,pogodak Ronalda nakon kornera koji proizasao iz greske koju je Mario napravio na sredini terena . Nista strasno ,nije da sam ocekivao nesto od ovog susreta . Mislio sam , opet sve po starom,sada ce ekipa psihicki da padne i ovi ce im zabiberiti jos 3-4 komada i kraj price.
Međutim ,nakon toga Atletico pocinje igrati kako sam samo u svojim fantazijama zamisljao .
Nije to izgledalo previse ljepo ''estetski'', ali jeste eticki, igraci su djelovali kao obuceni u gladijatore ,vidjela se ta zelja da se oslobodi te traume od susjeda. Prije svega zbog borilackog zara ,sto se kasnije pokazalo kao kljucnim ,te da je u nogometu, kao i u zivotu, stav sve. Odmah nakon toga vodeceg gola Gabi je uzeo jednu loptu i opalio je s 30 metara . Eh ,u tom momentu, nekako me opalio onaj pozitivni naboj ,nesto sto se ne moze opisati rijecima,kao da dobijes neku moc

.
Real do kraja poluvremena gotovo da nista nije napravio ,sve zahvaljujuci odlicnoj taktici koju je postavio Colo . A ja sam pisao da protiv Reala treba igrati visoki presing,tako je Atletico odigrao i vidjelo se jucer da je to najbolji nacin da igras protiv Reala. Nedugo poslije suta Gabia,Falcao , kojeg su cini mi se u tom trenutku igraci Reala uzeli zdravo za gotovo posto je bio daleko od sesnesterca , prakticno je iz izgubljenog napada uzeo loptu, polomio kukove Albiolu i Khediri te sjajno uposlio Costu koji rutinski zabija i potvrdjuje trofej pichici u ovom takmicenju . Na vrijeme se izjednacilo,10 minuta do kraja prvih 45 minuta ,jer da se uslo u drugo poluvrijeme s zaostatkom ,bilo bi puno teze igrati . U drugom pluvremenu Real je imao svoj period kada je bio bolji,to je onaj period kada je Real u dva navrata pogadjao stativu ali nakon tih stativa znao sam da ce ovo biti Atleticova noc , i kao sto rece Soe@,jednostavno vratilo se sve iz nekih prijasnjih utakmica u kojima je manjkalo srece.

Mozda je i visa sila u pitanju

Bogo Neptun
U produzecima je dosao slag na tortu kada je Miranda zabio i tako svoju fantasticnu sezonu krunisao ovim golom. Decko je bio osporavan od svih kada je doveden,cini se da sam jedino ja vjerovao u njega , ali ako racunamo ovu sezonu i polovicu prosle,ubjedljivo najbolji stoper u Spaniji . Prosto je odigrao bez greske!!
Oba tima su imali po mrtvu sansu u tim produzecima,s tim da je Curtoa odbranio nemoguce i vjerovatno je on najzasluzniji za ovaj trofej. Mada je glupo izdvajati bilo koga,svi su odigralo Lavovski .
Jos se jednom potvrdilo da u nekim situacijama kvalitet nije presudan vec to moze biti i srce.
Dakle, najveci trofej u vitrinama poslije 17 godina. Odavno ga prizeljkujem,zato sto je to jubilarni deseti,zato sto je to najstarije takmicenje u Spaniji,zato sto se moras dosta potruditi da ga osvojis ,jer je izuzetno cijenjen u Spaniji . Skoro svi klubovi igraju u najjacim sastavima(osim u onim prvim rundama protiv treceligasa ),to dovoljno govori o velicini ovog takmicenja. Usto,osvojis ga protiv najveceg rivala na njegovom terenu .
Ova generacija ima predispozicije da postane najbolja u historiji kluba. Samo treba odraditi pametno prijelazni rok,ukoliko to odrade kako treba ,siguran sam da ce se boriti za Prvenstvo sljedece sezone.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡