autogol je napisao/la:@Devil
Kod nas je generalni problem komunikacije.Svi se hvatamo za jednu rijec za koju mislimo da je pogresna i samo nju komentarisemo.Evo ti si dao jedan primjer iz svog iskustva,ok.Jesi li slikao navijace na toj utakmici,daj nam postavi slike.Uredu ove sto jedu i piju na utakmici njih ovdje nema u ovoj temi(mada ja mislim da su i oni navijaci i da itekako doprinose svom klubu,sto navijanjem,sto finansijski),ali zasto dopustas da se u temi "navijaci" postaju slike ljudi koji se tuku sa policijom,nije isto postati sliku bakljade i sliku terena sa desetinama ubacenih baklji. Onaj ko steti imidzu svog kluba i svog grada,ne moze biti navijac.
Bilo je stvarno lijepih slika,ali ako administracija ovog foruma pozdravlja postanje ovakvih slika,onda ovo nije tema za mene kao navijaca,a ni mjesto gdje mlad covjek moze nesto naucit
Evo primjer od jucer u Beogradu,posaljite mail njihovoj navijackoj skupini,oni ce vam reci da su to pojedinci i da nemaju veze sa navijackom skupinom,pa zasto ih onda mi smatramo navijacima

Ti ocigledno nisi nikada bio navijac. Ne zameram ti naravno, daleko od toga. Ali neko ko nije bio navijac nikada ne moze da shvati kakav je navijacki zivot i zasto ujedno u navijacke stvari spadaju i koreo i glas i patike i dukserice i tuca... Navijaci danas jesu otisli malo dalje nego je to pre bilo koriste se sve vise neka pomagala a sve manje je fer tuca.Medjutim i policijska represija i bez povoda je mnogo veca nego ikada a u takvim okolnostima javljaju se sve veci buntovi navijaca. Ja slike sa utakmice nema potrebe da postavljam jer sam ih slikao za sebe i donekle prave prijatelje iz zivota a ne za sire narodne mase.
Gore si napisao jednu veoma cudnu recenicu koja se odnosi na uzore. E pa sada da ja tebi kazem iako nije tema da u Delijama i Grobarima kao jedne od redovnijih ljudi na tribinama imas i doktora nauka i magistara i profesora i tih ljudi koji su svoj zivot posvetili ucenju. Sta hocu da ti kazem ? Hocu da ti kazem da je covekov izbor sta ce da radi. Navijanje je cudna stvar, mesto gde se okupljaju razliciti profili ljudi od kao sto rekoh doktora pa sve do obicnih lokalnih mangupcica. Imas primer jednog Aleksandra Vucica npr.koji je bio navijac sa naglaskom na huligan a pogledajmo dokle je sada dosao.. A sve njih povezuje jedna stvar,navijanje i ljubav prema sopstvenom klubu.
Mediji su uzeli velikog maha i nasedaju na politicke "provokacije" i uz njihovo aminovanje nam poturaju razlicite stvari,kako su navijaci zlo koje treba iskoreniti,kako treba uvesti engleski model,kako treba ovo,kako treba ono.
E blago nama u drzavama ako su nam navijaci jedino zlo koje treba iskoreniti. Tako smo imali primer u novinama npr. nako sarajevskog derbija da se vecina medija tako iskenjala po Hordama i Manijacima zbog bakljada a onda sutri dan veliki naslov: "Krasan ambijent i navijanje na sarajevskom derbiju".
Postavljas ovu sliku dole Delija sa jucerasnjeg meca (zabranjeno je postovanje slika iz regiona) i pravis jednu izuzetno veliku gresku.
Evo primjer od jucer u Beogradu,posaljite mail njihovoj navijackoj skupini,oni ce vam reci da su to pojedinci i da nemaju veze sa navijackom skupinom,pa zasto ih onda mi smatramo navijacima
Ne znam odakle si stvarno,ali evo ja kao forumas iz Bg mogu ti odma reci da to oni nikada nece napisati. Oni se moraju smatrati navijacima samim tim sto su na vecitom derbiju stajali na severnoj tribini ili bar bocnim delovima.Samim tim sto su oni kupili kartu za taj deo tribina oni su sebe deklarisali kao navijace i u tom totalitetu se i posmatraju. Sada da se vratimo na ovo.Kazes nece reci da je to grupa vec pojedinci. Slazem se da nije grupa i slazem se da su pojedinci. Ali ti pojedinci su deo grupe koji su dosli da bodre svoj klub na gostovanju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))