Navijaci..

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

autogol
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la autogol » 19 maj 2013, 16:07

[/quote]Pa koja je atmosfera da odvedes devojku na stadion i cugas sa njom i jedes kobasice. :?[/quote]

Bolja od one kad nemas para za pivu,kobasicu,nemas djevojke pa uzmes kamen da gadjas policiju koja ti ne da cijeli grad unistis od silne muke ;)
AgresivnoDjubre je napisao/la:Cuj momak na forumu 3 mjeseca i on govori da treba uredit temu,ne laprdaj i prilagodi se vecini. :)
Laprdam? Zaboravio sam,kod nas je misljenje da kad si navijac,moras biti nekulturan,mislim gdje ide to da navijac vodi zdravu raspravu,iznosiu cinjenice...opsuj mu nesto,udari ga pa nek vidi ko je upravu. :mrgreen: Kazem,problem i jest sto se prilagodjavas sredini,ja da sam se prilagodjavao i dan danas bi mrzio Sarajevo i sve sto odatle dolazi,jer jbg vecina ih mrzi,suti i mrzi!

Ali sva sreca da mi u zivotu nisu uzori bili ljudi sa ograde,nego Akademski gradjani ispred govornice u amfiteatrima ;)

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 19 maj 2013, 16:10

autogol je napisao/la:
Laprdam? Zaboravio sam,kod nas je misljenje da kad si navijac,moras biti nekulturan,mislim gdje ide to da navijac vodi zdravu raspravu,iznosiu cinjenice...opsuj mu nesto,udari ga pa nek vidi ko je upravu. :mrgreen: Kazem,problem i jest sto se prilagodjavas sredini,ja da sam se prilagodjavao i dan danas bi mrzio Sarajevo i sve sto odatle dolazi,jer jbg vecina ih mrzi,suti i mrzi!

Ali sva sreca da mi u zivotu nisu uzori bili ljudi sa ograde,nego Akademski gradjani ispred govornice u amfiteatrima ;)
Pa bolan kod nas ti je prije bila piva na stadionu (zapad) pa je vazda neki belaj bio.Hajd ti sad uvedi kod nas to,pa bolan svaku utakmicu bi neki incident bio.Ne znamo se mi ponasat,ne mislim na navijace nego na ljude.Mi smo stoka nekulturna.Ovo se odnosi na Balkance sve.
Sva sreca pa si se nisi prilagodio.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 maj 2013, 16:18

Eto vidis @autogol koliko ti imas da kazemo plitko razmisljanje.
Taj koji ide sa devojkom na utakmicu i jede kobasice i pije pivo ima kes. Ali taj momak koji to radi nije svaku utakmicu tu,nema on sezonsku kartu za sebe i devojku. Dok sa druge strane 80% navijacke tribine,koji 90 minuta ne prestaju sa pesmom ima sezonske karte koje daleko od toga da su jeftine sta vise mnogo su skupe,ali ih imaju,znaci da su i oni imali kes da kupe to pred pocetak sezone sto ga izadje par puta skuplje nego da ode jednu utakmicu na

Hajde da postavimo stvari ovako. Ja sam bio na Commerzbank Areni 17.novembra,Frankfurt-Augsburg. Sa devojkom i puncem. Da li sada to sto sam ja bio na po naski receno "kospicar" tribini i uzivao uz pivo i kobaje sa njima dvoma mene automatski stavlja na mesto ispred ostalih hajde da kazemo 20000 navijaci koji su svo vreme tu pevali i da sam ja taj koji je vredan komentarisanja a ne oni koji su tu svaku utakmicu. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 19 maj 2013, 16:36

@Devil
Kod nas je generalni problem komunikacije.Svi se hvatamo za jednu rijec za koju mislimo da je pogresna i samo nju komentarisemo.Evo ti si dao jedan primjer iz svog iskustva,ok.Jesi li slikao navijace na toj utakmici,daj nam postavi slike.Uredu ove sto jedu i piju na utakmici njih ovdje nema u ovoj temi(mada ja mislim da su i oni navijaci i da itekako doprinose svom klubu,sto navijanjem,sto finansijski),ali zasto dopustas da se u temi "navijaci" postaju slike ljudi koji se tuku sa policijom,nije isto postati sliku bakljade i sliku terena sa desetinama ubacenih baklji. Onaj ko steti imidzu svog kluba i svog grada,ne moze biti navijac.

Bilo je stvarno lijepih slika,ali ako administracija ovog foruma pozdravlja postanje ovakvih slika,onda ovo nije tema za mene kao navijaca,a ni mjesto gdje mlad covjek moze nesto naucit :?
Evo primjer od jucer u Beogradu,posaljite mail njihovoj navijackoj skupini,oni ce vam reci da su to pojedinci i da nemaju veze sa navijackom skupinom,pa zasto ih onda mi smatramo navijacima :?:
slika

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 19 maj 2013, 18:39

Aj ti u pozoriste.

Stoke City
slika
slika
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 19 maj 2013, 20:06

šta je ovim Englezima, što bacaju baklje, dimne? neka vrsta protesta, tradicija ili jednostavno poželili malo pirotehnike :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 19 maj 2013, 20:13

Vracaju se Englezi otkako je umrla Margaret Tacer koja se borila protiv huliganizma.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 maj 2013, 20:14

JTS je napisao/la:šta je ovim Englezima, što bacaju baklje, dimne? neka vrsta protesta, tradicija ili jednostavno poželili malo pirotehnike :D
tako treba 8-)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 19 maj 2013, 21:02

autogol je napisao/la:

I meni su uzori knjizevnici, naucnici i ostali, ali opet svaku utakmicu sam na stadionu, dobijo sam batine i kad nisam kriv, prosli derby na Kosevu sam fasovo pendrek ono bezz da se istrese seljak, prosao kontrolu i cekao curu da udem na Istok pride sa leda i samo udari,ajd da mi je rekao makni se odatle cekaj je tamo, ne mozes generalizirati stvari i ne mozes sad ti nekom reci da nije navijac kad on zadnje pare dade za klub, za utakmice, nije jedan praznik prosao(8. mart, Bajram, rodjendan....) a da je ne kupim nista djevojci, a za te pare odem na gostovanje.....moras svakog dobro poznavati pa mu reci jel navijac ili je na utakmicama zbog furke ili da se istrese na tebe....sto se tice policije oni brate udaraju uvijek i kad nas je 20 i kad nas je 2000....
opusti se i uzivaj..pozzz
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 maj 2013, 22:00

autogol je napisao/la:@Devil
Kod nas je generalni problem komunikacije.Svi se hvatamo za jednu rijec za koju mislimo da je pogresna i samo nju komentarisemo.Evo ti si dao jedan primjer iz svog iskustva,ok.Jesi li slikao navijace na toj utakmici,daj nam postavi slike.Uredu ove sto jedu i piju na utakmici njih ovdje nema u ovoj temi(mada ja mislim da su i oni navijaci i da itekako doprinose svom klubu,sto navijanjem,sto finansijski),ali zasto dopustas da se u temi "navijaci" postaju slike ljudi koji se tuku sa policijom,nije isto postati sliku bakljade i sliku terena sa desetinama ubacenih baklji. Onaj ko steti imidzu svog kluba i svog grada,ne moze biti navijac.

Bilo je stvarno lijepih slika,ali ako administracija ovog foruma pozdravlja postanje ovakvih slika,onda ovo nije tema za mene kao navijaca,a ni mjesto gdje mlad covjek moze nesto naucit :?
Evo primjer od jucer u Beogradu,posaljite mail njihovoj navijackoj skupini,oni ce vam reci da su to pojedinci i da nemaju veze sa navijackom skupinom,pa zasto ih onda mi smatramo navijacima :?:
slika
Ti ocigledno nisi nikada bio navijac. Ne zameram ti naravno, daleko od toga. Ali neko ko nije bio navijac nikada ne moze da shvati kakav je navijacki zivot i zasto ujedno u navijacke stvari spadaju i koreo i glas i patike i dukserice i tuca... Navijaci danas jesu otisli malo dalje nego je to pre bilo koriste se sve vise neka pomagala a sve manje je fer tuca.Medjutim i policijska represija i bez povoda je mnogo veca nego ikada a u takvim okolnostima javljaju se sve veci buntovi navijaca. Ja slike sa utakmice nema potrebe da postavljam jer sam ih slikao za sebe i donekle prave prijatelje iz zivota a ne za sire narodne mase. ;)
Gore si napisao jednu veoma cudnu recenicu koja se odnosi na uzore. E pa sada da ja tebi kazem iako nije tema da u Delijama i Grobarima kao jedne od redovnijih ljudi na tribinama imas i doktora nauka i magistara i profesora i tih ljudi koji su svoj zivot posvetili ucenju. Sta hocu da ti kazem ? Hocu da ti kazem da je covekov izbor sta ce da radi. Navijanje je cudna stvar, mesto gde se okupljaju razliciti profili ljudi od kao sto rekoh doktora pa sve do obicnih lokalnih mangupcica. Imas primer jednog Aleksandra Vucica npr.koji je bio navijac sa naglaskom na huligan a pogledajmo dokle je sada dosao.. A sve njih povezuje jedna stvar,navijanje i ljubav prema sopstvenom klubu.
Mediji su uzeli velikog maha i nasedaju na politicke "provokacije" i uz njihovo aminovanje nam poturaju razlicite stvari,kako su navijaci zlo koje treba iskoreniti,kako treba uvesti engleski model,kako treba ovo,kako treba ono.
E blago nama u drzavama ako su nam navijaci jedino zlo koje treba iskoreniti. Tako smo imali primer u novinama npr. nako sarajevskog derbija da se vecina medija tako iskenjala po Hordama i Manijacima zbog bakljada a onda sutri dan veliki naslov: "Krasan ambijent i navijanje na sarajevskom derbiju". :lol:
Postavljas ovu sliku dole Delija sa jucerasnjeg meca (zabranjeno je postovanje slika iz regiona) i pravis jednu izuzetno veliku gresku.
Evo primjer od jucer u Beogradu,posaljite mail njihovoj navijackoj skupini,oni ce vam reci da su to pojedinci i da nemaju veze sa navijackom skupinom,pa zasto ih onda mi smatramo navijacima
Ne znam odakle si stvarno,ali evo ja kao forumas iz Bg mogu ti odma reci da to oni nikada nece napisati. Oni se moraju smatrati navijacima samim tim sto su na vecitom derbiju stajali na severnoj tribini ili bar bocnim delovima.Samim tim sto su oni kupili kartu za taj deo tribina oni su sebe deklarisali kao navijace i u tom totalitetu se i posmatraju. Sada da se vratimo na ovo.Kazes nece reci da je to grupa vec pojedinci. Slazem se da nije grupa i slazem se da su pojedinci. Ali ti pojedinci su deo grupe koji su dosli da bodre svoj klub na gostovanju.

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 19 maj 2013, 22:11

E na ovog covjeka se treba ugledati.Apsolutno postovanje.

slika

Mislim da ga vecina zna. 8-)

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 20 maj 2013, 09:00

AgresivnoDjubre je napisao/la:E na ovog covjeka se treba ugledati.Apsolutno postovanje.

slika

Mislim da ga vecina zna. 8-)
Prvi put sam čitao o njemu i primjetio ga na ovom zadnjem Euru :)
Il club piu titolato al mondo!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 20 maj 2013, 18:47

veliki povratak hellasa!
slika
slika
slika
slika
slika
slika
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 20 maj 2013, 20:27

Devil je napisao/la: slika
Ne znam odakle si stvarno,ali evo ja kao forumas iz Bg mogu ti odma reci da to oni nikada nece napisati. Oni se moraju smatrati navijacima samim tim sto su na vecitom derbiju stajali na severnoj tribini ili bar bocnim delovima.Samim tim sto su oni kupili kartu za taj deo tribina oni su sebe deklarisali kao navijace i u tom totalitetu se i posmatraju. Sada da se vratimo na ovo.Kazes nece reci da je to grupa vec pojedinci. Slazem se da nije grupa i slazem se da su pojedinci. Ali ti pojedinci su deo grupe koji su dosli da bodre svoj klub na gostovanju.
Ma ovakve navijace treba tuci i prije i poslije utakmice. Nisu to nikakvi navijaci to je obicna skupina narkomana koja je dosla da demolira tudji stadion, klub, grad...

Uz duzno postovanje tebi kao moderatoru i dugogodisnjem clanu ovog foruma, ali podrzavati nasilje je pogresno. Pogotovo sto si ti primjer ovim maloljetnicima koji redovno posjecuju ovu temu.
010 ISN'T JUST A CODE

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 20 maj 2013, 20:31

MrWhite je napisao/la: prosli derby na Kosevu sam fasovo pendrek ono bezz da se istrese seljak, prosao kontrolu i cekao curu da udem na Istok pride sa leda i samo udari
Zasto nisi podnio krivicnu prijavu, tuzio ga? Sve dok sutis i trpis nista se promijeniti nece ;)
010 ISN'T JUST A CODE

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 maj 2013, 20:49

RK Gradacac je napisao/la:
Ma ovakve navijace treba tuci i prije i poslije utakmice. Nisu to nikakvi navijaci to je obicna skupina narkomana koja je dosla da demolira tudji stadion, klub, grad...

Uz duzno postovanje tebi kao moderatoru i dugogodisnjem clanu ovog foruma, ali podrzavati nasilje je pogresno. Pogotovo sto si ti primjer ovim maloljetnicima koji redovno posjecuju ovu temu.
Gde ja to podrzavam nasilje ? :?

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 20 maj 2013, 21:08

RK Gradacac je napisao/la: Zasto nisi podnio krivicnu prijavu, tuzio ga? Sve dok sutis i trpis nista se promijeniti nece ;)
Nadam se da se zafrkavas :)
To je kod nas nemoguce.Jer trenutno su ti svi navijaci skupina huligana,narkomana i alkoholicara.I trenutno su svi protiv tebe.Jos da tuzis nekog,pa da ti svasta nesto natovare ? Vjeruj druze,nije to kao sto ti mislis.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 20 maj 2013, 21:12

RK Gradacac je napisao/la: Zasto nisi podnio krivicnu prijavu, tuzio ga? Sve dok sutis i trpis nista se promijeniti nece ;)
Duple bi batine dobio vjeruj eto.....
Sreca pa je Ojler mlad umro...

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 20 maj 2013, 22:00

Devil je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:

Gde ja to podrzavam nasilje ? :?
U uvodu svog posta si naveo da pod navijacke stvari spada dosta toga a izmedju ostalog i tuca. Dalje navodis kako su i doktori dio navijackih skupina i na taj nacin pozitivno govoris o djelovanju navijackih skupina. Dakle opravdavas sve to. A na ovoj slici koja je citirana vise puta se vidi par razuzdanih mladica, vjerovatno drogiranih i jedna djevojka koja je izvan sebe. Iza njih se vidi vatra i zapaljene stolice. Meni kao osobi kojoj su civilizirane stvari draze ovo nije normalno a pogotovo mi ne pada na pamet da ovo podrzavam na bilo koji nacin.

Izvinjavam se ako sam pogresno protumacio tvoj post?!
010 ISN'T JUST A CODE

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 maj 2013, 22:06

Pa naravno da su tuce deo navijackog zivota. Ali ako su deo ne mora znaciti da ih opravdavam ali bez njih navijaci ne mogu da se zamisle i pre ce nestati navijackih grupa nego sto ce nestati tuca.
Ali isto tako ko god je bio navijac ili je jos uvek pa cak i oni koji nisu vecinom ce podrzati tucu u kojima se koriste samo pesnice i pomalo noge.
Gledao sam npr. jednu tucu na YT sada tog klipa vise nema. Radnja je u Engleskoj naravno,momci se pofajtali 20 na 20 i svako je uzeo jednog, cim neko obori jednog drugi se automatski povlaci bez da pomogne prijatelju koji je mozda u nevolji da pobede ovoga drugog. To je ono pravo,iako je tuca u pitanju ali takve tuce cu uvek opravdavati. ;)

Ali tuce u kojima se koriste ostale stvari necu opravdavati iako sam i sam bio ucesnik gde su se koristile i baklje i kamenice i flase i sve sto je dolazilo pod ruku. ;) Ali to je sada daleko iza mene bez hvala Bogu vecih posledica.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, antetokounmpo, signalidunapark i 22 gosta.