Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 25 nov 2009, 20:14

sarajlija jesi citao one clanke na Juvebalkan o 'Farsopoliju'?? ako nisi moras procitati, kako su to uradili i sve napisali to je drama.. nije samo prica obicna 'mi nismo krivi, to je Moratti uradi'.. vec sve je sa dokazima napisano..

nama nece igrati Trezeguet.. ja to zaboravio :(.. znaci puno ce teze biti, ali njima nema Maicon. :roll:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 nov 2009, 22:58

daffy je napisao/la:sarajlija jesi citao one clanke na Juvebalkan o 'Farsopoliju'?? ako nisi moras procitati, kako su to uradili i sve napisali to je drama.. nije samo prica obicna 'mi nismo krivi, to je Moratti uradi'.. vec sve je sa dokazima napisano..

nama nece igrati Trezeguet.. ja to zaboravio :(.. znaci puno ce teze biti, ali njima nema Maicon. :roll:
jesam....cito sam...a Bgm ima tu svega...pa cak i nasa uprava,dosta stvari ukazuje da su "prodali" klub radi nekih drugih interesa i sl......ma tesko mi pao poraz ovaj od bordeauxa jbg....ono cega sam se bojo...nemamo izmjene u napdu,ni jednu jedinu...samo amauri klasicni spic...samo da je nekako izdrzat ovaj mjeesec...jbg
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 25 nov 2009, 23:16

I govorite Inter luzeri vidio sam vas..katastrofa i Juve i Milan vile ih pronosale..Samo se Viole prosetale grupom..Hajd valjda ce Juve proci u osminu iako ih ne podnosim ,,

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 nov 2009, 00:47

Evo na tuttosportu veliki naslov "Juve immobile", a gledam sad pregled i imali su bolje šanse, bordo 2 prekida 2 gola, al pošto sva tri preostala talijanska (ako se inter može nazvati talijanskim) kluba zavise samo o sebi za očekivati je da vidimo sva 4 iz serie a u drugom djelu LP
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2009, 02:10

Hah, čuj Inter "ako se može nazvati Talijanskim klubom". Titule su bolji pokazatelj od riječi.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 10:25

nismo igrali dobro i nema druge.. meni nije jasno sto se forsira Giovinco na klupi,.. kod svakog trenra je na klupi.. a momak je mogao biti i najbolji na svijetu da je od pocetka ima pravog trenera.. pa od onoh smotanog Ronalda koji je znao samo trcati Ferguson napravio najboljeg igraca na svijetu.. da mi je znati sta bi napravio od Giovinca koji je isto tako brz, tehnicar, tesko ga oboriti sa nogu.. onaj Ronaldo nije imao nista osim brzine, a Seba je imao sve karakteristike sto ima i sada.. ali neka, daj forsiraj Amaurija, Del Piera i ostale :S

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 26 nov 2009, 12:21

o namjestanju vise necu da pricam jer mene to ne boli kao vas pa da svaki drugi komentar bude u tom pravcu , citao sam i ja o calcopolliu i citao sam i priznanje celnika juventusa da su namjestili utakmicu fiorentina i neznam jos neko , valjda su tu priznali slucajno jer oni nisu nista krivi , nisu sve namjestene utakmice vezane samo za klub nego i za namjestanje rezultata koji ce im ici na ruku i tako oni cisti , nista neznaju i td ..

dasadilo mi je to sve vise slusati

a sto se tice sinosnjih utakmica , na trenutak mi se cinilo da milan igra protiv barce, ustvari veci dio utakmice je bilo tako

juventus nisam gledao ali prema izjavi cire vidim da ni ovamo nije bilo puno bolje

ali nastavimo pricati kako je INTER los , to je ipak najdraza tema vecine poklonika SERIA A
ali se problem javlja kad vi veliki klubovi nemozete protiv intera doci do bodova , jeste li se zapitali pa koliko onda vi vrijedite

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 nov 2009, 12:42

legy je napisao/la:ali nastavimo pricati kako je INTER los , to je ipak najdraza tema vecine poklonika SERIA A
ali se problem javlja kad vi veliki klubovi nemozete protiv intera doci do bodova , jeste li se zapitali pa koliko onda vi vrijedite

kao sto sam piso ranije i sto se moze vidjet...ja nikad nisam interu osporavo kvalitet koji trenutno ima ali sam jasno reko na koji nacin su to stekli,preko noci i potpuno su unistili konkurenciju...tako da ti nije na mjestu da poredis inter i ostalu konkurenciju...ova serie a je smjesna sto pokazuju rezultati u evropi...pa jesi li ti znao podatak da inter do pobjede nad dynamom u kijevu godinu dana nije nikog dobio u evropi..... :roll: ovakva serie A nikom ne koristi...koristi interu u toliko da moze vladat i uzimat titule jer nema konkurencije...al cim izadju van italije.....sta se desava?

Jbo tu ligu...dok se juve i milan ne vrate nista od tog nema
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 nov 2009, 12:52

Buffon: Jedino Milan može postići nešto

Čuvar Juventusova gola, Gianluigi Buffon, dva je puta kapitulirao u 5. kolu skupine A nogometne Lige prvaka kod Bordeauxa koji je s 2:0 svladao torinsku “staru damu”.

Bordeaux je kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini, dok će o drugome u izravnom dvoboju na torinskom Olimpijskom stadionu odlučivati Juventus (osam bodova) i Bayern s bodom manje.

"Velika je razlika između igranja u Italiji i Europi. U Italiji se mnogo toga bazira na fizičkoj kondiciji, te kvaliteti, ali u Europi su svi sjajno organizirani. Vidjeli smo to na primjeru Intera kod Barcelone. Nemate li do kraja razvijen sustav nećete moći odigrati dominantnu utakmicu na gostovanjima."

"Jedina talijanska momčad koja može nešto postići u Europi je Milan i zato oni tradicionalno dobro igraju u Ligi prvaka", poslao je poruku Buffon svome klubu, ali i “pecnuo” talijanskog prvaka inter.

e o tom ja govorim.....joj sta su od nekad najace lige uradili cigani iz milana...i da ih ne mrzim,svaki normalan covjek koji voli serie A treba da ih mrzi....zbog njih svi klubovi u Italiji ispastaju :x :x :x

INTERISTA PEZZO DI MERDA

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 26 nov 2009, 14:16

U Juventusu vlada veliko neraspoloženje povodom sinoćnjeg poraza protiv Bordeauxa. Daljni plasman je došao u pitanje uoči posljednjeg kola, kada na torinski Olimpico stiže Bayern. Ukoliko Bavarci pobjede Juventus ispada iz CL. Sinoć za vrijeme utakmice navijači Juventusa su po ko zna koji put vrijeđali i skandirali pogrdne izreke na račun Maria Balotellija, igrača Intera. Jedan od slogana je glasio : " Un negro non puo essere mai italiano", ili u prijevodu "jedan crnac ne može nikada biti talijan". Zbog ovakvih i ponavljajućih ispada navijača Juventus sada strahuje od kazni za rasističko ponašanje. Osim toga, jutros se u novinama oglasio i Brazilac Diego, koji je prozvao trenera Ferraru rekavši : "Ovaj poraz nam nije trebao. Mislim da u ekipi nešto ne štima. Moramo posvetiti više pažnje fizičkoj spremi, jer ovako više ne ide". Slijede teški dani po Juventus...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 15:18

to skandiranje je bilo prosle sedmice i nije bilo u vezi raspizma vec je bila pjesmica posvecena Balotelliju :).

kakvi crni dani, pa Manchester je izgubio, Barca izgubila protiv Kazana sta i njima crni dani? lol

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 26 nov 2009, 15:49

Jarane moj legendarni, to skandiranje Balotelliju je bilo u prvenstvu prošle sedmice protiv Udinesea, a pogotovo je bilo sinoć u Bordeauxu... pjesmice a i tranparenti. Alessio Secco morao smirivati navijače Juventusa, kao i Buffon. A kazne će sigurno biti, jer je UEFA već otvorila slučaj. A što se prvenstva tiče, nije nemoguća opcija da se 5.12 utakmica Juventus - Inter ne igra u Torinu.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 26 nov 2009, 15:51

Napoli i Hamšik ne razmišljaju o rastanku

Iako se njegovo ime nalazi visoko na listi želja brojnih europskih klubova, slovački reprezentativac Marek Hamšik kaže kako ne želi ići iz Napolija, a takvu mogućnost su odbacili i čelnici tog talijanskog prvoligaša.

22-godišnji nogometaš je, između ostalih, i na meti Manchester Uniteda i Chelsea, kao i najvećih talijanskih klubova.

Sportski direktor Napolija Riccardo Bigon je za Radio Marte rekao: "Ako smo odbacili glasine oko prelaska u Chelsea koji vodi naš veliki prijatelj Carlo Ancelotti, onda je jasno da ćemo odbaciti i ove koje Hamšika dovode u vezu sa Manchester Unitedom. Nemamo namjeru prodati Mareka."

Jedan od Hamšikovih menadžera, Fulvio Marrucco, je za Napolipress izjavio: "Normalna je stvar da igrača Marekovog potencijala prati interes velikih klubova. Ali ja nisam imao izravnog kontakta sa bilo kojim engleskim klubom. Marek trenutno razmišlja samo o Napoliju i Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sve glasine o transferu nisu istinite, nema nikakvih pregovora sa bilo kojim klubom, a igrač nema želju mijenjati klub."
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 26 nov 2009, 15:55

:? A sta juventini imaju protiv Balotelija pa ga vrijeđaju na rasnoj osnovi i skandiraju pogrdne rijeci...,,mislim nije to od njih korektno...i kazu inter cigani...pa vidi se

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 16:22

tuga_sa_sjevera je napisao/la:Jarane moj legendarni, to skandiranje Balotelliju je bilo u prvenstvu prošle sedmice protiv Udinesea, a pogotovo je bilo sinoć u Bordeauxu... pjesmice a i tranparenti. Alessio Secco morao smirivati navijače Juventusa, kao i Buffon. A kazne će sigurno biti, jer je UEFA već otvorila slučaj. A što se prvenstva tiče, nije nemoguća opcija da se 5.12 utakmica Juventus - Inter ne igra u Torinu.

nemaju nista, pa prosle godine kada su ih kaznili postavili su transparent Davids-Viera-Sissoko imamo i mi crnce, to je vise vrijedjanje Balotellija radi njegovog ponasanja.. jer se bahato ponasa.. ne znam stvarno, ali nema veze sa raspizmom..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 nov 2009, 18:45

Rz88 je napisao/la:Hah, čuj Inter "ako se može nazvati Talijanskim klubom". Titule su bolji pokazatelj od riječi.
koje titule, iz ove moratijeve serie a?? što to peterostruki prvak zaredom nemože dalje od četvrtfinala LP kad su jaki??
al nisam na to mislio da su netalijanski klub, već na to da u prvom timu nemaju uopšte talijana (isto važi i za arsenal u eng.), a i ova dvojica koji ponekad ulaze baloteli i santon kao i svako gospodin iz milana navijaju za ac milan
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 26 nov 2009, 19:42

koliko god cijenio lippia i smatram ga jednim od najboljih na svijetu , nikalo ne mogu da razumijem da ne zove cassana pa covjek igra fenomenalno a i sa glupostima je prestao , danas je lippi definitivno potvrdio da nece voditi cassana na SP , prica o nekoj koncepciji ali ja mu ne vjerujem tu sigurno postoji neki drugi razlog , a to nas moze kostati da ne uspijemo odbraniti titulu

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 nov 2009, 20:05

a jbg i meni je zao AMICA CASSANA :D velemajstor fudbala...al ipak ima neki razlog sto ga lippi ne zove..nije to zbog koncepcije igre...casano je realno najbolji talijanski fudbaler i moze igrat sta hoce...i cista je glupost ovo sto je lippi reko.

Volim cassana jbg,najdrazi igrac u italiji van juventusa...ako ste gledali italija-holandija...u pescari...digili navijaci parolu...Lippi Vota antonio :D tj.pozovi antonia hhh:D al nista od tog izgleda jbg

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 26 nov 2009, 21:13

Ma mogu oni dizati koliko hoce. LIPPI kad kaze nesto to je svetinja. Nije on nas CIroguz, da prica pa da gazi.

Inace Lippi trener kojeg najvise cijenim. Nema ga boljeg!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 21:44

Lippi je gazda.. Lippi je legenda.. nema trenera do Lippija.. tako pametnog trenera malo ima gdje..

Cassano je svojim ponasanjem ovo zasluzio.. nema dileme, odlican igrac i vise od toga.. ali Bad Boy je uradio svoje.. i Lippi zna da je Cassano truba u jakim klubovima, a treba igra za svjetskog prvaka ;)..

btw. Lippi mogao bi malo smiriti sa zvanjem Juventusovih igraca.. nije normalno da imamo 9 igraca u samo Italiji.. btw. ali meni najjaca stvar svi idu igrat za repke , a Del Piero, Trezeguet i Diego ne igraju za svoje.. znaci nasa 3 i najbolja igraca ( ako ne racunamo supermana na golu :lol: ) ne igraju za repku :D..

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.