Steta, ali zato iduce sezone sa par pojacanja i sa ovakvim napadom 99 % ganjamo skudeto
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
A eto, sudeci po ovoj tabeli, da nismo imali onakav start vjerovatno bi bili prvi.
Steta, ali zato iduce sezone sa par pojacanja i sa ovakvim napadom 99 % ganjamo skudeto
iskreno, osim Juventusa i nemamo neke konkurencije, slabo je to sve.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
francobaresi je napisao/la:Ne bi trebali zapostaviti pisanje , međutim , kao što sam i sinoć rekao ja ću biti aktivan jos 2-3 dana a onda putujem za Švedsku pa ću se dosta rijeđe javljati .
druze za tebe se ne brinem, ti si uvijek aktivan,,, fino se provedi gore u svedskoj. i pokupi kakvu plavku
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- francobaresi
- Kontakt:
Ma brate , cilj mi je da pokupim nekoliko €ura tamo .milanist je napisao/la:francobaresi je napisao/la:Ne bi trebali zapostaviti pisanje , međutim , kao što sam i sinoć rekao ja ću biti aktivan jos 2-3 dana a onda putujem za Švedsku pa ću se dosta rijeđe javljati .
druze za tebe se ne brinem, ti si uvijek aktivan,,, fino se provedi gore u svedskoj. i pokupi kakvu plavku
Nisam dobar sa Italijanskim jezikom ali koliko sam razumio , ne možemo dobiti Schalke i Arsenal u kvalifikacijama ali možemo Pacos F . i Metalist .
Tu je link pa neka neko prevde tačnije .
http://www.milanlive.it/2013/05/20/mila ... possibili/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Abbiati produzio na godinu dana.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
- IlPrincipe
- Kontakt:
ovo sto kao nije penal za Sienu je za mene presmjesno bas sam gledao. Drži ga Ambrosini za dres a ovaj potrča i samo se baci na travu. Ambrosini ga nije ni gurnuo nit ista. Ono mi je bilo tragikomično gledat ali eto ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
A sjecas li se one ruke igraca Sijene u kaznenom ,i tu je trebao biti penal za Milan samo sad niko da nadje tu situaciju ,cini mi se da je i to bilo u drugom poluvremenu mescini Mexes ubacivao i nista ali hajd nema veze reko nisu njima svirali ono pa nek nisu i Milanu ovo ,a kasnije je dosao taj penalneo je napisao/la:
jeste il principe Ambrosini ga vuce on se baca naprijed ali eo kako to oni namjeste na slikama ,mislim je li ima logike Ambrosini ga vuce on se baca naprijed
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Drzi ga za dres, ponavljam drzi ga za dres i ometa kretnju.IlPrincipe je napisao/la:ovo sto kao nije penal za Sienu je za mene presmjesno bas sam gledao. Drži ga Ambrosini za dres a ovaj potrča i samo se baci na travu. Ambrosini ga nije ni gurnuo nit ista. Ono mi je bilo tragikomično gledat ali eto ..
Znaci bitno je na koju ces stranu upasti da bi bio penal !? Jao jaojeste il principe Ambrosini ga vuce on se baca naprijed ali eo kako to oni namjeste na slikama ,mislim je li ima logike Ambrosini ga vuce on se baca naprijed
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- francobaresi
- Kontakt:
Po meni je ovo penal za Sienu , međutim na odluku sudije je možda uticalio i to što lopta uopšte nije išla prema tom igraču , već na suprotnu stranu što znači da igrač kojeg Ambrosini povlači nije bio opasnost za gol , tako Ambrosini praktički ga nije ni u čemu spriječio . Ali opet nisam siguran dok neko ne ubaci sliku ili link na kojem se vidi putanja lopte . 
-Rui Costa-
-Rui Costa-
evo francobaresi je objasnio nemam ja nista protiv penala i da je svirao ,nego cudno mi kako je paoneo je napisao/la:Drzi ga za dres, ponavljam drzi ga za dres i ometa kretnju.IlPrincipe je napisao/la:ovo sto kao nije penal za Sienu je za mene presmjesno bas sam gledao. Drži ga Ambrosini za dres a ovaj potrča i samo se baci na travu. Ambrosini ga nije ni gurnuo nit ista. Ono mi je bilo tragikomično gledat ali eto ..
Znaci bitno je na koju ces stranu upasti da bi bio penal !? Jao jaojeste il principe Ambrosini ga vuce on se baca naprijed ali eo kako to oni namjeste na slikama ,mislim je li ima logike Ambrosini ga vuce on se baca naprijedCuj vuce ga i nista, to je okej...
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- IlPrincipe
- Kontakt:
Mister održao lekciju budućim trenerima
http://www.settoretecnico.figc.it/photo.aspx?c=46&a=144" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.settoretecnico.figc.it/photo.aspx?c=46&a=144" onclick="window.open(this.href);return false;
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- francobaresi
- Kontakt:
[youtube][/youtube] Lijep video na kojem se mogu vidjeti neke najnovije majstorije Hachima Mastoura . Utakmica je igrana prošli mjesec , radi se o ekipi Milana za igrač od 15 godina . Mastour je nosio broj 11 na ovom meču .
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Fixed.francobaresi je napisao/la:[youtube][/youtube] Lijep video na kojem se mogu vidjeti neke najnovije majstorije Hachima Mastoura . Utakmica je igrana prošli mjesec , radi se o ekipi Milana za igrač od 15 godina . Mastour je nosio broj 11 na ovom meču .
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
http://****/fudbal/skandal-u-it ... gu-prvaka/
do bog da u seriju ž zavrsili
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
FCUM je napisao/la:http://****/fudbal/skandal-u-it ... gu-prvaka/
ajd ***** momcino, kada se milanu nesto ne svira ona je sve uredno a kada milan dobije u posljednjim trenutcima onda nesto nije ok, pa koliko puta su ostali klubovi dobivali bukvalno u zadnjim momentima tekme, juve, napoli, fiorentina pa nikom nista a sada ko fol namjesteno. ne baljezgaj. zna se ko je i kako namijestao najvise.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
bas tako Schalke i Arsenal ne mozemo dobiti ( super po nas)francobaresi je napisao/la:Ma brate , cilj mi je da pokupim nekoliko €ura tamo .milanist je napisao/la:francobaresi je napisao/la:Ne bi trebali zapostaviti pisanje , međutim , kao što sam i sinoć rekao ja ću biti aktivan jos 2-3 dana a onda putujem za Švedsku pa ću se dosta rijeđe javljati .
druze za tebe se ne brinem, ti si uvijek aktivan,,, fino se provedi gore u svedskoj. i pokupi kakvu plavku![]()
Nisam dobar sa Italijanskim jezikom ali koliko sam razumio , ne možemo dobiti Schalke i Arsenal u kvalifikacijama ali možemo Pacos F . i Metalist .
Tu je link pa neka neko prevde tačnije .![]()
http://www.milanlive.it/2013/05/20/mila ... possibili/" onclick="window.open(this.href);return false;
a samo beri Eurice druze, i ja bi rado da imam koga tamo ali nemam nigdje nikog jbg...
- LegendKiller
- Kontakt:
Sada se postavlja pitanje kakav ce zakljucak iz ove sezone izvuci tata i celo. Da li ce skontati da smo uzasni pa pojacati milan ili ce reci ma super je ovo izborena LP iduce sezone se borimo za skudeto jer imamo sampione u ekipi! Realno od ovih sadasnjih igraca samo ElS, Balo, Boa, Monto, De jong, Pazzo i De sciglio imaju mjesta u milanu a ovi ostali nisu ni za klupe, dakle nama za iducu sezonu treba pola prvog tima i svi rezervni igraci.
AC Milan - trofejni klub i ''đavolja posla''
Associazione Calcio Milan je definitivno jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih klubova u posljednjih 30-ak godina, ali jeste li se ikada zapitali kakva je prošlost toga kluba i na koji način su postali toliko uspješni?
Istina je da su u dresu popularnih Rossonera svojedobno igrali najbolji svjetski igrači Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco Van Basten, Andriy Shevchenko, Ricardo Kaka koji su naizgled i najzaslužniji za uspjeh italijanskog giganta, ali u suštini prave zasluge pripadaju Silvio Berlusconiju i Adriano Gallianiju koji su na sebi svojestven način Milan učinili kako sami vole da kažu "najtrofejnijim klubom na svijetu" jer su osvojili najviše međunarodnih trofeja.
Krenimo redom, početko 80-ih godina prošlog vijeka Milan je dva puta igrao u Seriji B zbog čega tifozi drugih italijanskih timova u žargonu ovaj klub zovu i BBilan. Kako je klub iz grada mode završio u nižem rangu?
Naime, finansijska policija otkrila je da igrači pojedinih klubova prodaju i namještaju utakmice, a među njima su bili i fudbaleri Milana pa je klub izbačen u Serie B. Sezonu poslije su se odmah vratili u najviši rang calcia, da bi opet ispali, ali ovaj put ne na zelenim stolom već na zelenom travnjaku.
Milan je sve do 1986. godine i dolaska Silvio Berlusconija prolazio kroz turbulentan period, čak je i tadašnji predsjednik Giuseppe "Giussy" Farina bio optužen za lažiranje finansijskih izvještaja. Takvu situaciju je iskoristio spomenuti Berlusconi i preuzeo Milan, nakon što je prije toga dva puta bezuspješno pokušao da kupi drug klub iz Milana ekipu Intera.
U sljedećih 10-ak godina uslijediće najveći dani slave za Rossonere u kojem je osvojeno čak 17 trofeja računajući domaća i međunarodna takmičenja.
Međutim s pravom se postavlja pitanje da li je klub do svih tih trofeja došao na regularan način. Milan je optužen da je u periodu između 1991. i 1997. godine lažirao bilanse te da nije uopšte mogao dobiti licencu za nastup u prvenstvima, njih šest, koja su odigrana u spomenutom razdoblju.
U optužnici su se našli i tadašnje najveće zvijezde fudbalske zvijede jer su izbjegavali fiskalne kontrole. Van Basten, Savičević, Guulit, Papin, Maldini i Baresi su novac primali "ispod stola", a kako u optužnici stoji radi se o nevjerovatnoj cifri od 100 milijardi italijanskih lira. Ali kako to obično biva u Italiji, zahvaljujući zakonu o zastari (slučajevi stariji od pet godina se ne mogu procesuirati op.a.) Milan je izbjegao sankcije.
U sezoni 1990/91 Adriano Galliani je priredio i možda najveću sramotu u historiji italijanskog fudbala. U dvoboju 1/4 finala protiv Marseilla Milan je bio na korak od ispadanja, u posljednjim trenucima revanš utakmice igrane na Veledromu pri rezultatu 1:0 za francuski tim, na par minuta su se ugasili reflektori. Galliani je očajno povukao igrače sa terena te odbio da se susret nastavi iako su se reflektori ubrzo ponovo upalili. Zbog ovakvog nesportskog ponašanja UEFA je sanckionisala Milan sa godinom dana neigranja u evropskim takmičenjima.
Najsvježiji primjer "kriminalne" prošlosti "najtrofejnijeg kluba na svijetu" je afera Calciopoli iz 2006. godine kada je Milan optužen i kažnjen sa oduzimanjem bodova 44 boda, ali je nakon žalbe kazna smanjena na samo 8 kaznenih bodova te je tako Milan dobio pravo nastupa u Ligi šampiona koju će sljedeće sezone i osvojiti.
Intersantno da je u vrijeme spomenutog procesa predsjednik Serie A bio ni manje ni više Adriano Galliani (zato i ne treba čuditi zašto je Milanu smanjena kazna), koji je poslije suspendovan na pet mjeseci od vršenja bilo kakvih fudbalskih radnji.
Istodobno dok je Galliani obnašao najbitnije visoke funkcije u calciu, Silvio Berlusconi je "žario i palio" Italijom u ulozi državnog premijera.
Sedam godina poslije, u januaru tekuće godine Galliani se ponovo vratio na funkciju na kojoj se je nalazio za vrijeme Calciopolija, ponovo je postao potpredsjednik Serije A.
Od tada kreće Milanov "juriš" na treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona do kojeg je na kraju milanski klub i došao, ali uz znatnu i obilatu pomoć sudija. Posljednja u nizu mnogobrojinih lakrdija viđena je u meču protiv Siene kada su sudije dosudile izmišljen penal za Rossonere kojeg je uspješno realizovao Balotelli i tako prelomiu utakmicu, posebice ako se uzme u obzir da pri nepovoljnom rezultatu za tima Massimiliano Allegrija nije dosuđen očigledan penal za Sienu kojeg možete pogledati u videu ispod.
Po računici italijanskih kolega zahvaljujući sudijskim poklonima Milan je osvojio čeka 11 bodova više nego što je trebao te bi na tebeli bez sudijskih grešaka prvenstvo završio na četvrtom mjestu i tako ostao bez plasmana u Ligu šampiona.
Još jedan podatak koji bode u oči je taj da je upravo za Milan svirano najviše penala u posljednjih
10 godina, čak 108.
Nakon svega priloženog i pročitanog u našem narodu bi se reklo: "Pametnom dosta".
------------------------------------------------------------------------------
Tekst preuzet sa ****....uglavnom ovaj novinar se iskenjao po vama

Associazione Calcio Milan je definitivno jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih klubova u posljednjih 30-ak godina, ali jeste li se ikada zapitali kakva je prošlost toga kluba i na koji način su postali toliko uspješni?
Istina je da su u dresu popularnih Rossonera svojedobno igrali najbolji svjetski igrači Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco Van Basten, Andriy Shevchenko, Ricardo Kaka koji su naizgled i najzaslužniji za uspjeh italijanskog giganta, ali u suštini prave zasluge pripadaju Silvio Berlusconiju i Adriano Gallianiju koji su na sebi svojestven način Milan učinili kako sami vole da kažu "najtrofejnijim klubom na svijetu" jer su osvojili najviše međunarodnih trofeja.
Krenimo redom, početko 80-ih godina prošlog vijeka Milan je dva puta igrao u Seriji B zbog čega tifozi drugih italijanskih timova u žargonu ovaj klub zovu i BBilan. Kako je klub iz grada mode završio u nižem rangu?
Naime, finansijska policija otkrila je da igrači pojedinih klubova prodaju i namještaju utakmice, a među njima su bili i fudbaleri Milana pa je klub izbačen u Serie B. Sezonu poslije su se odmah vratili u najviši rang calcia, da bi opet ispali, ali ovaj put ne na zelenim stolom već na zelenom travnjaku.
Milan je sve do 1986. godine i dolaska Silvio Berlusconija prolazio kroz turbulentan period, čak je i tadašnji predsjednik Giuseppe "Giussy" Farina bio optužen za lažiranje finansijskih izvještaja. Takvu situaciju je iskoristio spomenuti Berlusconi i preuzeo Milan, nakon što je prije toga dva puta bezuspješno pokušao da kupi drug klub iz Milana ekipu Intera.
U sljedećih 10-ak godina uslijediće najveći dani slave za Rossonere u kojem je osvojeno čak 17 trofeja računajući domaća i međunarodna takmičenja.
Međutim s pravom se postavlja pitanje da li je klub do svih tih trofeja došao na regularan način. Milan je optužen da je u periodu između 1991. i 1997. godine lažirao bilanse te da nije uopšte mogao dobiti licencu za nastup u prvenstvima, njih šest, koja su odigrana u spomenutom razdoblju.
U optužnici su se našli i tadašnje najveće zvijezde fudbalske zvijede jer su izbjegavali fiskalne kontrole. Van Basten, Savičević, Guulit, Papin, Maldini i Baresi su novac primali "ispod stola", a kako u optužnici stoji radi se o nevjerovatnoj cifri od 100 milijardi italijanskih lira. Ali kako to obično biva u Italiji, zahvaljujući zakonu o zastari (slučajevi stariji od pet godina se ne mogu procesuirati op.a.) Milan je izbjegao sankcije.
U sezoni 1990/91 Adriano Galliani je priredio i možda najveću sramotu u historiji italijanskog fudbala. U dvoboju 1/4 finala protiv Marseilla Milan je bio na korak od ispadanja, u posljednjim trenucima revanš utakmice igrane na Veledromu pri rezultatu 1:0 za francuski tim, na par minuta su se ugasili reflektori. Galliani je očajno povukao igrače sa terena te odbio da se susret nastavi iako su se reflektori ubrzo ponovo upalili. Zbog ovakvog nesportskog ponašanja UEFA je sanckionisala Milan sa godinom dana neigranja u evropskim takmičenjima.
Najsvježiji primjer "kriminalne" prošlosti "najtrofejnijeg kluba na svijetu" je afera Calciopoli iz 2006. godine kada je Milan optužen i kažnjen sa oduzimanjem bodova 44 boda, ali je nakon žalbe kazna smanjena na samo 8 kaznenih bodova te je tako Milan dobio pravo nastupa u Ligi šampiona koju će sljedeće sezone i osvojiti.
Intersantno da je u vrijeme spomenutog procesa predsjednik Serie A bio ni manje ni više Adriano Galliani (zato i ne treba čuditi zašto je Milanu smanjena kazna), koji je poslije suspendovan na pet mjeseci od vršenja bilo kakvih fudbalskih radnji.
Istodobno dok je Galliani obnašao najbitnije visoke funkcije u calciu, Silvio Berlusconi je "žario i palio" Italijom u ulozi državnog premijera.
Sedam godina poslije, u januaru tekuće godine Galliani se ponovo vratio na funkciju na kojoj se je nalazio za vrijeme Calciopolija, ponovo je postao potpredsjednik Serije A.
Od tada kreće Milanov "juriš" na treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona do kojeg je na kraju milanski klub i došao, ali uz znatnu i obilatu pomoć sudija. Posljednja u nizu mnogobrojinih lakrdija viđena je u meču protiv Siene kada su sudije dosudile izmišljen penal za Rossonere kojeg je uspješno realizovao Balotelli i tako prelomiu utakmicu, posebice ako se uzme u obzir da pri nepovoljnom rezultatu za tima Massimiliano Allegrija nije dosuđen očigledan penal za Sienu kojeg možete pogledati u videu ispod.
Po računici italijanskih kolega zahvaljujući sudijskim poklonima Milan je osvojio čeka 11 bodova više nego što je trebao te bi na tebeli bez sudijskih grešaka prvenstvo završio na četvrtom mjestu i tako ostao bez plasmana u Ligu šampiona.
Još jedan podatak koji bode u oči je taj da je upravo za Milan svirano najviše penala u posljednjih
10 godina, čak 108.
Nakon svega priloženog i pročitanog u našem narodu bi se reklo: "Pametnom dosta".
------------------------------------------------------------------------------
Tekst preuzet sa ****....uglavnom ovaj novinar se iskenjao po vama
Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 2 gosta.