Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
[youtube][/youtube]
- francobaresi
- Kontakt:
Forumski stručnjaci su sudije u Italiji objesili za mu*da , među njima i ja . Razlog jednostavan , ove sezone ne postoji klub u ligi koji nije oštećen ili poguran sudijskim odlukama , nažalost tu prednjači "moj" Milan i nisam ponosan na to ali šta je tu je . Izgleda da UEFA misli drugačije i zato će najveću klupsku utakmicu u svijetu fudbala suditi sudija iz Italije .
Što se tiče Fiorentine i njihove žalbe , od toga neće biti ništa . Mogu se oni žaliti koliko hoće ali neće ništa postići , sinoć jeste sudija uništio snove Violama ali nisu samo sudije krive , sami su sebi također krivi gubili su neke utakmice koje nisu smijeli . Također da nije bilo onih "penala " protiv Milana , oni uopšte ne bi ni bili u igri za LP-a . Davno bi se oprostili od tog trećeg mjesta .
Edit : Broj dosuđenih penala , te podatak ko je pogodio a ko promašio penal .
Prve 4 ekipe su imale 43 penala u svoju korist .
Što se tiče Fiorentine i njihove žalbe , od toga neće biti ništa . Mogu se oni žaliti koliko hoće ali neće ništa postići , sinoć jeste sudija uništio snove Violama ali nisu samo sudije krive , sami su sebi također krivi gubili su neke utakmice koje nisu smijeli . Također da nije bilo onih "penala " protiv Milana , oni uopšte ne bi ni bili u igri za LP-a . Davno bi se oprostili od tog trećeg mjesta .
Edit : Broj dosuđenih penala , te podatak ko je pogodio a ko promašio penal .
Prve 4 ekipe su imale 43 penala u svoju korist .
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 20 maj 2013, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- IlPrincipe
- Kontakt:
Smijurija da nema onakvog velemajstora kao Di Natalea u timu sezone.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Lamela -> Candreva
Totti -> Di Natale
Ostatak je solidan, iako bi stavio Barzaglia prije Chiellinia.
Totti -> Di Natale
Ostatak je solidan, iako bi stavio Barzaglia prije Chiellinia.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Koliko očajan sastav WhoScored-a, baš toliko očajan koliko je i taj portal očajan
Milan, msm da ne treba preterano komentarisati i moralisati....dobro je što su u LŠ iz tog razloga što Italija sa Fiorentinom i Napolijem bi samo gubila na tim koeficijentima jer će obe ekipe vrlo verovatno prodati svoje glavne igrače, te je pitanje koliko će iste kroz prelazni rok nadoknaditi prinovama.
Milan, msm da ne treba preterano komentarisati i moralisati....dobro je što su u LŠ iz tog razloga što Italija sa Fiorentinom i Napolijem bi samo gubila na tim koeficijentima jer će obe ekipe vrlo verovatno prodati svoje glavne igrače, te je pitanje koliko će iste kroz prelazni rok nadoknaditi prinovama.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Znaci treba znati i pogoditi i penal pa i Juve i Napoli su imali isto penala kao i Milan ,Fiorentina 10 penala al su zato 3 profulali
a sada da li su ti penali ispravno dosudjeni ? Sudije grijese iz straha da ne pogrijese
a sada da li su ti penali ispravno dosudjeni ? Sudije grijese iz straha da ne pogrijese
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
A ima li igdje podatak kada su dosuđeni ti penali ? Mislim koje utakmice i kolo.
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Nije bitno koliko je penala dosudjeno nego kak su dosudjeni, recimo onaj sinosnji em je smijesan em kosta oko 12 miliona eura.Pa ti sad skontaj koliko je sudijino od TV prava 
p.s.@brajkula , sto grobari italijanskog fudbala 2006-te nisu brinuli za koeficijent lige kad se Juventus rusio onim miki maus sudom i optuzbama, jbalo im se za ITA fudbal a sad kao mi svi zajedno treba da brinemo i navijamo za dobrobit ITA fudbala a 2005-06 je bio na vrhu europe, jbem ja njima mater u FIGC-u i popisam im se na koeficijent.
p.s.@brajkula , sto grobari italijanskog fudbala 2006-te nisu brinuli za koeficijent lige kad se Juventus rusio onim miki maus sudom i optuzbama, jbalo im se za ITA fudbal a sad kao mi svi zajedno treba da brinemo i navijamo za dobrobit ITA fudbala a 2005-06 je bio na vrhu europe, jbem ja njima mater u FIGC-u i popisam im se na koeficijent.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Ma ništa Milan ovim penalom nije uradio, šta npr. ako se ukrste sa Arsenalom u kvalifikacijama za LŠ, ja im tu ne dajem baš puno šansi sa ovakvim rasporedom snaga - ovo sve naravno kao primer.
Ma to sa farsopolijem imaš svega sem sporta, a nijviše politike. Bilo kako bilo sjebali su se oni koji su te sezone pravili neku računicu da spreče dominaciju Juventusa na ovaj ili onaj način. Evo ti ga danas rezultat ništa nisu sprečili već su je samo odložili za par godina, a kao plod svega sjebali su najjaču ligu u svetu fudbala ikada, tj. doveli su je na najniže moguće grane, a eto sinoć je dotaknuto dno sa onim cirkusom na Montepaski areni.EnzoFerrari je napisao/la:p.s.@brajkula , sto grobari italijanskog fudbala 2006-te nisu brinuli za koeficijent lige kad se Juventus rusio onim miki maus sudom i optuzbama, jbalo im se za ITA fudbal a sad kao mi svi zajedno treba da brinemo i navijamo za dobrobit ITA fudbala a 2005-06 je bio na vrhu europe, jbem ja njima mater u FIGC-u i popisam im se na koeficijent.
Zadnja izmjena: Brajkula, dana/u 20 maj 2013, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ne mogu se ukrstiti s Arsenalom niti s Schalkeom zato sto ce biti nosioci (odnosno u prvom sesiru )Brajkula je napisao/la:Ma ništa Milan ovim penalom nije uradio, šta npr. ako se ukrste sa Arsenalom u kvalifikacijama za LŠ, ja im tu ne dajem baš puno šansi sa ovakvim rasporedom snaga - ovo sve naravno kao primer.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Aha. Greška onda, bilo kako bilo imaju još jedan korak.meho-medo je napisao/la:Ne mogu se ukrstiti s Arsenalom niti s Schalkeom zato sto ce biti nosioci (odnosno u prvom sesiru )Brajkula je napisao/la:Ma ništa Milan ovim penalom nije uradio, šta npr. ako se ukrste sa Arsenalom u kvalifikacijama za LŠ, ja im tu ne dajem baš puno šansi sa ovakvim rasporedom snaga - ovo sve naravno kao primer.
- francobaresi
- Kontakt:
Nema veze što Milan ne može dobiti Schalke ili Arsenal . Ništa još nije gotovo , koga god da dobiju neće biti lako , i to iz više razloga . To je sami početak sezone , igrači neće biti ni na 80 % svojih mogućnosti , u takvim okolnostima sve je moguće . Mada , mislim da će se Milan nekako ugurati u LP-a , no ako ne bude kvalitetnih pojačanja , Milan nema šta tražiti u tom takmičenju . Najmanje 3 kvalitetna igrača treba dovesti , prioritet su minimalno dva vezna igrača i jedan stoper . Napad je riješen , vezna linija je slaba jer osim Montoliva i De Jonga nema nitko vrijedan pomena . Mexes i Zapata su dobri ali nisu najviši nivo , tako da treba i makar jedan stoper .
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Milan prednjaci kao sto je ocekivano.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
Paulo Montero
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Paulo Montero
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: Najboljih 11 Serie A
Evo da ne stavljam tamo u temu Serije A, bolje je da ovdje postavim. 11 najboljih ove sezone po nekom mom skromnom sudu:
(4-3-3) Buffon; Lichtsteiner-Barzagli-Rodriguez-Radu; Vidal-Pirlo-Hamsik; Lamela-Cavani-El Shaarawy
Kod golmana sam gledao broj primljenih golova pa sam morao Gigija staviti jer je imao 16 utakmica na kojima nije primio gol, sto je tacno pola utakmica na kojima je branio (32).
Od bekova su se nekako najvise pokazali Licht i Radu. Takav sam utisak imao citavu sezonu.
Vezni red s Pirlom, Vidalom i Hamsikom ne moze biti bolji, ljudi su imali odlicne sezone. Hamsik sa 11 golova i 14 asistencija je po meni bio najbolji vezni ove sezone. Slijedi ga Vidal sa 10 golova i 8 sasistencija.
U napadu sam se dosta dvoumio dal da ubacim Di Natalea i Tottija koji su imali odlicne sezone, ali sam na kraju isao na to da su Lamela i Faraon dosta mladji, a opet su imali veliki uticaj na terenu.
Klupa ili honorable mention
: Handanovic, De Sciglio, Chiellini, Marquinhos, Valero, Allan, Hernanes, Diamanti, Ljajic, Jovetic, Di Natale i Totti.
Ovdje su svi igraci koje nisam mogao ubaciti u prvih 11 ... taman 12 koliko trener i moze staviti na klupu
(4-3-3) Buffon; Lichtsteiner-Barzagli-Rodriguez-Radu; Vidal-Pirlo-Hamsik; Lamela-Cavani-El Shaarawy
Kod golmana sam gledao broj primljenih golova pa sam morao Gigija staviti jer je imao 16 utakmica na kojima nije primio gol, sto je tacno pola utakmica na kojima je branio (32).
Od bekova su se nekako najvise pokazali Licht i Radu. Takav sam utisak imao citavu sezonu.
Vezni red s Pirlom, Vidalom i Hamsikom ne moze biti bolji, ljudi su imali odlicne sezone. Hamsik sa 11 golova i 14 asistencija je po meni bio najbolji vezni ove sezone. Slijedi ga Vidal sa 10 golova i 8 sasistencija.
U napadu sam se dosta dvoumio dal da ubacim Di Natalea i Tottija koji su imali odlicne sezone, ali sam na kraju isao na to da su Lamela i Faraon dosta mladji, a opet su imali veliki uticaj na terenu.
Klupa ili honorable mention
Ovdje su svi igraci koje nisam mogao ubaciti u prvih 11 ... taman 12 koliko trener i moze staviti na klupu
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlCapitano
- Kontakt:
Po mom mišljenju:
Marchetti; Cuadrado, Barzagli, Rodriguez, Radu; Hamšik, Vidal, Borja Valero; Diamanti, Di Natale, Cavani.
Klupa: Buffon, Handanović, Chiellini, Pirlo, Hernanes, Muriel, Totti, Marquinhos, Jovetić, Ljajić, De Sciglio, Montolivo.
E sad, fali tu još par igrača, ali jbg, išao sam da bude što raznovrsnije, iz što više timova.
Marchetti; Cuadrado, Barzagli, Rodriguez, Radu; Hamšik, Vidal, Borja Valero; Diamanti, Di Natale, Cavani.
Klupa: Buffon, Handanović, Chiellini, Pirlo, Hernanes, Muriel, Totti, Marquinhos, Jovetić, Ljajić, De Sciglio, Montolivo.
E sad, fali tu još par igrača, ali jbg, išao sam da bude što raznovrsnije, iz što više timova.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- L'Avvocato
- Kontakt:
Vidiš zaboravi na Marchettija koji je bio odličan čitavu sezonu. Al' to je to, ne možeš sve ni ubaciti u najboljih 11.
★★★
Imaju tal. i pozitivne strane,ne namjestaju svi,treba uzivat iduci vikend.... -6
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
embrace the chaos
- francobaresi
- Kontakt:
Jak argument nema šta , sigurno i Real namješta mečeve jer im je dosuđen skoro isti broj penala kao i Milanu . Djetinjasti argumenti , sad se traže svi mogući i nemogući razlozi da se Milan oblati . Čuj Milan namjestio sinoć utakmicu , eto da su namjestili sigurno bi dozvolili da da dobiju crveni karton i da strepe do zadnje minute . Vjerovatno su igraču Siene dali 10 - 15 000 € da dobije drugi žuti karton , ko mu je kriv što starta sa leđa a zna da ima već jedan karton . Definitivno su rekli sudiji da svira ofsajd u situaciji kad je Shaarawy išao 1 na 1 sa golmanom . A tek je apsurd kako si "pustili" Mexesa da im dadne gol , tako su to savršeno izrežirali da je golman prvi put odbranio udarac a Mexes je tek nakon odbitka zabio gol . Vjerovatno je i Balotellieva prečka po scenariju . Daj malo popustite , Fiorentina može praviti 100 tužbi i ništa neće postići , automatski Milan može napraviti kontra-tužbu da ispita regularnost meča koji je igran prije mjesec dana , kad je sudija poklonio 2 penala Violama i još jedan čisti nije svirao za Milan .JuveArena je napisao/la:Milan prednjaci kao sto je ocekivano.![]()
-Rui Costa-
-Rui Costa-
To je to otprilike samo sto bi i kod mene Marcheti bio prvi izbor, i jos nisam siguran da li pirlo zasluzuje prvih 11 jer je imao po mom misljenju prosjecnu sezonu, mozda prije valero u 11 a pirlo na klupuL'Avvocato je napisao/la:Evo da ne stavljam tamo u temu Serije A, bolje je da ovdje postavim. 11 najboljih ove sezone po nekom mom skromnom sudu:
Klupa ili honorable mention: Handanovic, De Sciglio, Chiellini, Marquinhos, Valero, Allan, Hernanes, Diamanti, Ljajic, Jovetic, Di Natale i Totti.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.