Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: Najboljih 11 Serie A

Post Postao/la francobaresi » 20 maj 2013, 18:39

Marchetti - Licht - Barzagli - Chiellini - De Sciglio - Vidal - Montolivo - Hamsik - Di Natale - Cavani - Shaarawy !
To je po meni , znači lično mišljenje i ništa više od toga , još bi' spomenuo da sam se dvoumio između Buffona i Marchettia te Pirlo ili Montolivo , odlučio sam se za ovu dvojicu mlađih , koji su imali odličnu sezonu . A Pirlo i Buffon su već puno toga osvojili i tako to .. :D Klupa dakle : Buffon , Mexes , Marquinhos , Pirlo , Ljajić , Totti , Hernanes .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Pogba

Post Postao/la Pogba » 20 maj 2013, 18:46

Tim sezone po mojoj malenkosti:

--------------Di Natale----------Cavani----------------

Asamoah----Hamsik----Pirlo-----Vidal------Quadrado

Chiellini----------------Bonnuci---------------Barzagli

--------------------------Buffon-------------------------

Neko će reći puno Juventina, ali to je tako, čak sam se razmišljao između Marchisia i Hamsika, ali Hamsik ima izvandrednu statistiku ove sezone i zaslužio je da bude u mom timu.

O odbrani ne treba puno pričati.
Bekovi, o Asamoahu se da diskutovati, ali kada jedan vezista igra beka i to dosta dobro, onda zaslužuje da bude u prvih 11, a ruku na srce, nema neku konkurenciju, pogotovo ne u još mladom De Šilji :mrgreen: ili Luliću/Armeru/Nagatomu koji bi na papiru trebali biti bolji, a ove sezone to nisu bili.

Golman, čak sam razmišljao i da Handanovića stavim jer je ono što sam ja gledao, uvijek bio maksimalno dobar, dok Gigi sa druge strane nije imao 10-tak ozbiljnijih intervencija u 38 kola, ali ne mogu staviti golmana koji je primio skoro 60 golova ispred Gigia nikako, Marchetti takođe sjajan i od svih golmana je ostavio najbolji dojam na mene, ali nedovoljno za prvi tim. :mrgreen:

Ostali su u potpunosti zaslužili, dok, da je Balotelli bio od početka sezone, bio bi u prvom timu, a i razmišljao sam se između EL92 i Di Natalea, prevagnulo je to što je EL u padu forme, bar golgeterski u zadnja 3 mjeseca, a Di Natale opet u poznim godinama nosi sam ekipu. ;)

Pošto ne mogu svi dati nekog igrača, nabrojat ću i ostale koji su takođe bili odlični ove sezone, igrači koji su otkriće, otkrovljenje i oni koji su napredovali:

Paul Pogba, Claudio Marchisio, Stephan Lichststeiner, Antonio Candreva, Federico Marchetti,Erik Lamela, Stephan El Sharawy, Riccardo Montolivo, Mattia De Sciglio, Mario Balotelli, Adem Ljajić, Borja Valero, Samir Handanović, Mateo Kovačić, Marquinhos.

I da, aposlutno najbolji igrač Serie A za ovu sezonu je Arturo Vidal, a najveća otkrića Paul Pogba i El Sharawy. ;)
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2013, 18:53

JuveArena je napisao/la:
slika
Realizacija penala 22/38 = kao da je Shaquille O'Neal pucao slobodna bacanja.slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 maj 2013, 19:13

Brajkula je napisao/la:Koliko očajan sastav WhoScored-a, baš toliko očajan koliko je i taj portal očajan :lol:
Da si provjerio na temelju kojih podataka se ocjenjuju igrači i njihovi nastupi onda ne bi ovakve gluposti pisao.Već se ovdje i govorilo o tome,whoscored ne ocjenjuje na "klasičan" način nego imaju neki svoj drugačiji sustav bodovanja.
Uostalom,neznam zašto konstantno lijepite sastave s njihove stranice da bi ih onda uvijek u idućim postovima ismijavali.Nema smisla.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 20 maj 2013, 19:18

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 maj 2013, 19:35

Pogba je napisao/la:Tim sezone po mojoj malenkosti:

--------------Di Natale----------Cavani----------------

Asamoah----Hamsik----Pirlo-----Vidal------Quadrado

Chiellini----------------Bonnuci---------------Barzagli

--------------------------Buffon-------------------------

Neko će reći puno Juventina, ali to je tako, čak sam se razmišljao između Marchisia i Hamsika, ali Hamsik ima izvandrednu statistiku ove sezone i zaslužio je da bude u mom timu.

O odbrani ne treba puno pričati.
Bekovi, o Asamoahu se da diskutovati, ali kada jedan vezista igra beka i to dosta dobro, onda zaslužuje da bude u prvih 11, a ruku na srce, nema neku konkurenciju, pogotovo ne u još mladom De Šilji :mrgreen: ili Luliću/Armeru/Nagatomu koji bi na papiru trebali biti bolji, a ove sezone to nisu bili.

Golman, čak sam razmišljao i da Handanovića stavim jer je ono što sam ja gledao, uvijek bio maksimalno dobar, dok Gigi sa druge strane nije imao 10-tak ozbiljnijih intervencija u 38 kola, ali ne mogu staviti golmana koji je primio skoro 60 golova ispred Gigia nikako, Marchetti takođe sjajan i od svih golmana je ostavio najbolji dojam na mene, ali nedovoljno za prvi tim. :mrgreen:

Ostali su u potpunosti zaslužili, dok, da je Balotelli bio od početka sezone, bio bi u prvom timu, a i razmišljao sam se između EL92 i Di Natalea, prevagnulo je to što je EL u padu forme, bar golgeterski u zadnja 3 mjeseca, a Di Natale opet u poznim godinama nosi sam ekipu. ;)

Pošto ne mogu svi dati nekog igrača, nabrojat ću i ostale koji su takođe bili odlični ove sezone, igrači koji su otkriće, otkrovljenje i oni koji su napredovali:

Paul Pogba, Claudio Marchisio, Stephan Lichststeiner, Antonio Candreva, Federico Marchetti,Erik Lamela, Stephan El Sharawy, Riccardo Montolivo, Mattia De Sciglio, Mario Balotelli, Adem Ljajić, Borja Valero, Samir Handanović, Mateo Kovačić, Marquinhos.

I da, aposlutno najbolji igrač Serie A za ovu sezonu je Arturo Vidal, a najveća otkrića Paul Pogba i El Sharawy. ;)
Bas objektivno:grin:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 maj 2013, 19:52

1003 je broj golova postignutih ove sezone u Serie A . To je apsolutni rekord otkad se igra ovaj sistem sa 20 klubova odnosno 38 kola .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 20 maj 2013, 20:05

Najbolji i najgori igrači u Serie A 2012/13 prema Goal.com:

• Najbolji igrač: Arturo Vidal (Juventus)
• Najbolji golman: Samir Handanović (Inter)
• Najbolji branič: Andrea Barzagli (Juventus)
• Najbolji vezni: Arturo Vidal (Juventus)
• Najbolji napadač: Edinson Cavani (Napoli)
• Najbolji mladi igrač: Stephan El Shaarawy (Milan)
• Najbolji trener: Francesco Guidolin (Udinese)

• Najgori transfer: Tommaso Rocchi (iz Lazija u Inter)
• Najgori igrač: Andrea Ranocchia (Inter)
#Ausilio OUT

0xygen
Kontakt:

Post Postao/la 0xygen » 20 maj 2013, 20:20

Inter have been fined €50,000 for racist chants during their match with Udinese on Sunday
Grazie mister, grazie di tutto. ★★★
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Vincere non è importante, ma è l’unica cosa che conta.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 maj 2013, 20:58

a romina juzna tribina ce biti zatvorena jednu utakmicu zbog vrijedjanja balotellija prosle sedmice.
lijepo sam ja rekao, covjek je zasticen k'o lebron :roll:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 maj 2013, 20:58

0xygen je napisao/la:
Inter have been fined €50,000 for racist chants during their match with Udinese on Sunday
i ovi takođe trebaju biti kažnjeni

Navijači Fiorentine dočekali Milanove navijače na stanici sa majmunskim urlicima, rasističkim povicima i uvredama.

[youtube][/youtube]

Jericho je napisao/la: • Najgori igrač: Andrea Ranocchia (Inter)
Zar nije najbolji defanzivac u Serie A :roll:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 maj 2013, 21:05

Evil Genius II je napisao/la:a romina juzna tribina ce biti zatvorena jednu utakmicu zbog vrijedjanja balotellija prosle sedmice.
Zašto onda ne provociraju druge crnce ? nego samo njega :| a lik im nosi i ljubi dres repke .. Fuck Logic
Kaznjavat se treba sve dok se ne dodje pameti. Bez obzira bio to Balotelli ili ne. Ali treba se zapitati zašto su najviše provocirani fudbaleri Milana Boateng,Muntari,Balotelli,Niang

btw Roma have also been fined €50.000 because their fans shouted racial slurs in the match against Napoli.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 maj 2013, 21:09

IlPrincipe je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:a romina juzna tribina ce biti zatvorena jednu utakmicu zbog vrijedjanja balotellija prosle sedmice.
Zašto onda ne provociraju druge crnce ? nego samo njega :| a lik im nosi i ljubi dres repke .. Fuck Logic
Kaznjavat se treba sve dok se ne dodje pameti. Bez obzira bio to Balotelli ili ne. Ali treba se zapitati zašto su najviše provocirani fudbaleri Milana Boateng,Muntari,Balotelli,Niang

btw Roma have also been fined €50.000 because their fans shouted racial slurs in the match against Napoli.
Balotellija prcaju iz dr. razloga jer je **** od covjeka,isto tako i Tottija provociraju mnogi u Italiji i pjevaju mu pa ne dobijaju kazne,samo crnci imaju kompleks,sta god im se ruzno desi to je kao zbog njihove boje koze.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 maj 2013, 21:09

pazi, ne kazem ja da jedan dio rominih navijaca nisu **** - jesu. i da se mene pita dobili dozivotnu zabranu ulaska na stadione ALI od kad je to zvizdanje igracu rasizam. pa ljudi mu lijepo 'posvetili' transparent: ne zvizdimo ti zbog boje koze vec zato sto si supak bez casti. pametnom dosta.

http://www.football-italia.net/34415/ar ... lts-racist" onclick="window.open(this.href);return false;

a ove kazne od 50 000 su smijesne za ovako ozbiljan problem.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 maj 2013, 21:12

Stim se slažem ali majmunski urlici i fašistički povici su ono što treba da se kazni. Sumnjam da se kažnjavaju navijači na male provokacije ipak FIGC treba da ima velike osnove da kazni neke navijače a ta pjevanja njemu, zvizduci i to nikako ne treba da se kažnjavaju.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 maj 2013, 21:14

naravno.
nema tog normalnog covjeka koji moze opravdati tako nesto kao sto su majmunski urlici, fasizam i nacizam sa tribina ALI ovo oko balotellija (barem od strane rominih navijaca) nije rasizam i to je ono sto me nervira.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 20 maj 2013, 21:27

Kakvo je doslo vrijeme ni majmuna vise ne smijes nazvat majmunom.
Balotelli pod hitno treba otic doktoru, pored ociglednih problema sa mozgom pati i od padavice sto je evidentno ove sezone, doktori zanemaruju ocigledne simptome.

p.s. slazem se da se rasizam treba iskorijeniti al i pojedini igraci glume pizdurine vece i kriju se iza toga, ko da drugim bijelim igracima navijaci ne J*** nerodjenu djecu, mrtve majke i slicno, evo moja glava ako im svaku utakmicu neko ne jbe sve po spisku pa opet se jbene utakmice ne prekidaju i ne izlazi se sa terena.
Juventusovi mrtvi navijaci se redovno vrijedjaju od Violinih pa se ne sjecam da je ikad prekinuta utakmica, haman nisu zrtve bile crne ili zute, jbo to licemjerje, ako ce se stvari rjesavat povodom idiotluka na tribinama treba krenut redom.
Zadnja izmjena: EnzoFerrari, dana/u 20 maj 2013, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 maj 2013, 21:30

EnzoFerrari je napisao/la:Kakvo je doslo vrijeme ni majmuna vise ne smijes nazvat majmunom.
Balotelli pod hitno treba otic doktoru, pored ociglednih problema sa mozgom pati i od padavice sto je evidentno ove sezone, doktori zanemaruju ocigledne simptome.

p.s. slazem se da se rasizam treba iskorijeniti al i pojedini igraci glume pizdurine vece i kriju se iza toga, ko da drugim bijelim igracima navijaci ne J*** nerodjenu djecu, mrtve majke i slicno, evo moja glava ako im svaku utakmicu neko ne jbe sve po spisku pa opet se jbene utakmice ne prekidaju i ne izlazi se sa terena.
E o tome ja pricam,mi sad moramo igrati jednu utakmicu bez navijaca,a vrijedjaju i nase isto tako,neki crnci imaju komplekse
embrace the chaos

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 maj 2013, 21:30

[youtube][/youtube]

Impresivna tribina.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 maj 2013, 22:54

Jericho je napisao/la:• Najgori transfer: Tommaso Rocchi (iz Lazija u Inter)
• Najgori igrač: Andrea Ranocchia (Inter)
Niđe veze.
0xygen je napisao/la:
Idijoti.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []