La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 19 maj 2013, 20:22

Koliko god mi je drago za Deportivo,vise bi ipak volio da pobjedom u zadnjem kolu obezbjede opstanak.Onako,slađe je :lol:
Da dodam jos da sam presretan sto je Elche usao u Primeru.Nadam se da nece biti "kanta" za nabijanje,te da ce postati nesto poput Levantea.Vidim i Villarreal je na dobrom putu da uđe u Primeru,znaci od naredne sezone opet 4 tima iz Valencijanske Zajednice ce biti u Primeri 8-) 8-)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 maj 2013, 15:07

Tim i Igrač kola slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 20 maj 2013, 22:55

Koliko bi volio da se izvuce Mallorca,uvijek su imali dobrih majstora,a pogotovo ubojitih napadaca...
:arrow: Arango,Eto'o,Guiza...
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 maj 2013, 00:38

Jest' da nije još kraj sezone, 2 kola do kraja...al' smo mogli i mi malo šarati o tom timu sezone, najboljem igraču ( :lol: ), treneru, promašajima, flopovima, transferima...

Uključite se malo. :mrgreen:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 maj 2013, 00:58

Zanimljiva ideja @mandraX,pa cu evo malo ja sarati :mrgreen:

Tim sezone
----------------Courtois---------------

Pereira-----Miranda---Varane-------Felipe

-------------Xavi----- Illarramendi---------

Ronaldo-------------Messi-----------Iniesta

-------------------Falcao-----------------------
Tim igraca koji su po meni najvise pozitivno "iznenadili".
----------------D.Hernandez---------------

Martinez----J.Amat---Inigo-------Felipe

-------------Benat-----Iborra--------

Griezmann-----------C.Vela-----------Pitti

-------------------Aspas----------------------
Top pet promasenih transfera
-Song
-Modric
-Gago
-Stevanovic :roll:
-El Arabi

Trener sezone:Philippe Montanier (Real Sociedad) ili Cholo (Atletico Madrid)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 21 maj 2013, 01:25

E'o nesto na brzinu: :)

..................................Courtois(Caballero)...................

...Perreira...........Miranda(Varane).......Martinez(Ramos)........Felipe(Alba)....

.............................Javi Fuego(Buskec)........................

...........Fabregas(Koke).................Iniesta(Isco)..........

......Messi....................................................Ronaldo

..........................Falcao(Soldado)..........................

Trener: Diego Simeone

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 maj 2013, 19:13

slika

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 21 maj 2013, 20:00

Najbolji strijelac : Messi
Najbolji asistent: Iniesta
Otkrovljenje sezone i najbolji mladi igrac: Isco
Trener sezone: Simeone
Tim sezone: Atletico Madrid

Pretpostavljam da ce Messi biti proglašen i za najboljeg igraca sezone, a za golmana i najboljeg španskog igraca Primere cemo sacekati.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 maj 2013, 20:04

Najbolji golman Curtois a najbolji spanski igrac Iniesta.
Eto da ne cekas djaba. :P
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 21 maj 2013, 20:07

M4kaveli je napisao/la:Najbolji golman Curtois a najbolji spanski igrac Iniesta.
Eto da ne cekas djaba. :P
Vrlo moguce :mrgreen: ....Curton je stvarno odradio sezonu na vrhunskom nivou 8-) zaslužio je Zamoru

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 maj 2013, 20:53

mandraX je napisao/la:slika

Samo Filipeta umjesto Albe bih stavio
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 maj 2013, 21:16

Definitvno Montanijer napusta Sociedad. Navodno mu na Anoeti nisu htjeli ponuditi visegodisnji ugovor kao sto je on trazio. To je inace nesto rade gotovo sve spanske ekipe jer ne zele (a niti nemaju) da rizikuju sa trenerima tako sto ce im dati ugovor na vise sezone ,pa kada zagusti em sto ga moraju otpustiti, em mu moraju platiti odstetu . :mrgreen:

Zao mi je sto odlazi samo zato sto sam uzivao gledajuci neke njihove utakmice , pasovi na jedan dodir ,promjena pozicije, domisljata igra u napadu . No po meni nije on jedini kljucni faktor uspjeha ovog Reala, to je prije svega kvalitetan rad Zubiete koja je izbacila dosta kvalitetnih fudbalera,ti mladici se poznaju od mlaih nogu i slicno kao Barca ,moze ih trenirati i dijete jer su uigrani . Za Real ce biti veci problem ukoliko ih napusti nekih od glavnih igraca. Montanijer uradio je odlican posao kada je promjenio formaciju sa 4-3-3 na 4-5-1 . Od tada su proigrali i nasli svoj ritam . Vella i Griezman su dobili vise prostora po bokovima kada se otvara njihova kontra, sto je mislim bila njihova najveca snaga ove sezone. Vidjecemo ko ce ga nasljediti . Proslo ljeto spominjao se Luis Aragones. Nekako mislim da bi to bilo idealno za njih ,Luis je veliki autoritet,zna sa mladima,ima ogromnog iskustva i znanja koja moze pomoci Realu u Evropi . Definitivno bi mogao s ovom ekipom napraviti velike stvari . Mozda i Karpin ne bi bio lose rijesenje. :D
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 maj 2013, 22:59

Caballero
Perreira-Miranda-Inige-L.F.
Iniesta-Xabi-Isco
Messi-Falcao-Ronaldo

Tim sastavljen od sezonskih otkrovljenja:
Diego L.
C.Martinez-Varane-Laporte-Moreno
Trrashoras-Xavi Torres
Griezman-Victor-Pitti
Baptistao

Igraci koji su podbacili:
Iker-nazalost
Alves-Ruiz-Albiol-Luna
Khedira-Song
DiMaria-Kaka-Piatti
Adrian

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 maj 2013, 12:13

slika

Uefa skinula sankciju malagi za evropska takmicenja ali za sljedecu sezonu,za ovu ostaje zabrana (bar za sad )

danas je uefa objavila da se nekim timovima ukidaju sankcije za ucesce u evropskim kupovima ,medju njima je i malaga ali sto se tice malage to vazi samo za sljedecu sezonu ,ne za ovu ,za ovu ce odlucitvat u junu visi sportski sud (Tribunal de Arbitraje Deportivo (TAS) ) kome se zalila malagai i on moze uefi narediti da se skine sankcija i sa ove godine .Ali su male sanse za to.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 22 maj 2013, 13:15

Najbolji 11 za mene
slika

Visca el Barça ! Mes que un club !

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 maj 2013, 13:18

Realan tim samo obrni uloge Albi i Filipeu :mrgreen:

Prije bih umjesto Aspasa stavio Negreda ili Agiretcea no dobar je i Aspas bio.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 maj 2013, 15:40

Kakav Amat i Cicinho. Ljudi samo prvi dio sezone bili u prvih XI svojih timova a vi ih uvrstavate u tim sezone.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 maj 2013, 17:19

Mali Coke igra odlicno od kako je trener Emery. Cicinho je izgubio mjesto prvotimca zbog povrede koju je dozivio tamo negdje na polovini sezone ,to je Coke iskoristio i igra fenomenalno u zadnjih nekoliko kola. Takođe i za Alberta Morena vazi isto . No za mene daleko najbolji bio je Jesus Gamez 8-) frajer prekucao ovu sezonu i u Primeri i u Ligi prvaka. Malo je ofanzivno limitiran posto nije narocito brz,ali ima fenomenalan centarsut i sut,a u odbrani je skoro pa neprezlazan . Ponikao je u Malagi i ovo mu je vec osma sezona u Malaki . Prava legenda kluba . On i Pereira su bili najbolji desni bekovi u Primeri ove sezone. Pohvalio bi i Valeru iz Getafea .

Najbolji ljevi bek je ubjedljivo bio Filipe. Ali bas je imao odlicnu sezonu konstantno bio vrlo dobar, bez ikakvih oscilacija , o tome mislim da nema potrebe ista diskutovati. Sto se tice ostalih bekova koji igraju na ljevoj strani, tu je konkurencija malo jaca, .Alba, Guardado,Dela Bella ,Siqueira itd...No izdvojio bih Antunesa kojeg je Malaga dovela kao zamjenu za Monreala.

Zbog tog Antunesa, kojeg su nasli tamo negdje u Portugalskoj lizi, Monrealov odlazak nije se ni osjetio . Antunesa je prije par godina dovela Roma gdje se nije nametnuo,slali su po nekakvim nizerazrednim klubovima u Italiji i Portuglau,evo ga sada kuca na vrata Portugalske selekcije slika . Antunes je prije koji dan izjavio da zeli ostati,a Malaga ima pravo da ga otkupi za nekih 1,5 mil eura. Nadam se da ce ostati . Iskreno .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 maj 2013, 20:53

"I am going for sporting reasons, but my love for Málaga is eternal"

Chilean coach Manuel Pellegrini has confirmed that he will not be the coach of Málaga next season, during a ceremony to receive the Golden Badge of the Spanish province where the club is based.

"My coaching staff and I will leave Málaga, but our ties with this city will live on forever. I am going for sporting reasons", he confirmed.

Manuel Pellegrini could now be named the substitute for Roberto Mancini at Manchester City.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 maj 2013, 16:51

Pepe Mel bi treba produziti ugovor s Betisom do 2016. Traze ga neki engleski klubovi,spominje se kao nasljednik Pelegrina i Montanijera. Ali najvise bi volio da ostane u svom Betisu . Nekako zajedno rastu kako treba,i on kao trener i Betis kao klub. Preuzeo ih je jos u drugoj lizi gdje su igrali atomski fudbal ,prosle sezone bez problema osigurali opstanak,evo sada im se smjesi Evropa . Sve je to njegova zasluga,i ukoliko pametno odrade ovaj prijelazni rok mogli bi sljedece sezone biti kandidati za LP.

Inace,treba spomenuti i borbu za ulazak u Ligu Adelante posto je u igri dosta dobrih klubova tipa Alaves,Jaen,Oviedo,Tenerife ,Albacete ili Leganes. Tamo je zavrsen regularni dio sampionata.

Alaves je zavrsio regularni dio sezone kao prvak skupine B divizije II 2. sa 82 boda sto izjednacava najbolji rekord u ovoj kategoriji koje su drzale tri ekipe Mirandes, Murcia i Levante...Međutim, Alaves je prva ekipa koja je osvojila 82 bodova a da je zabiljezila 25 pobjede. 8-) Prakticno od prvog kola kola su zasjeli na prvu poziciju koju su suvereno drzali citav sampionat. Tek povremno bi Eibar i Athletic B se priblizili,ali nista ozbiljno .

Za direktan plasman u drugu ligu protivnik ce im biti odlicni Jaen. To su dvije ekipe koje su primile najmanje golova u citavoj kategoriji . Alaves svega 22 dok je Jane primio dva gola vise.

Evo i svih parova playoffa. :D

Sun 26/05/13 Tenerife 13 : 00 L'Hospitalet
Sun 02/06/13 L'Hospitalet - Tenerife

Sun 26/05/13 Real Jaén 19 : 00 Deportivo Alavés
Sun 02/06/13 Deportivo Alavés - Real Jaén

Promotion Play-offs - Quarter-finals
By date
By game week

Sat 25/05/13 Lleida Esportiu 18 : 00 Leganés
Sun 02/06/13 Leganés - Lleida Esportiu

Sat 25/05/13 Levante II 18 : 00 Athletic Club II
Sun 02/06/13 Athletic Club II - Levante II

Sat 25/05/13 Caudal 19 : 00 Cartagena
Sun 02/06/13 Cartagena - Caudal

Sun 26/05/13 Alcoyano 18 : 00 Eibar
Sun 02/06/13 Eibar - Alcoyano

Sun 26/05/13 Real Oviedo 18 : 45 Albacete
Sun 02/06/13 Albacete - Real Oviedo

Sun 26/05/13 Lucena 19 : 00 Huracán Valencia
Sun 02/06/13 Huracán Valencia - Lucena

Neka idealna cetvorka da se palsira u drugu ligu bila bi Alaves,Oviedo,Albacete i Jaen ili Leganes. Samo ne ovaj Huracan jbeni :? .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.