New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

MElloo
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la MElloo » 19 maj 2013, 23:35

JHam sto ti je krivo sto je Melo otisao od vas ? :mrgreen:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 19 maj 2013, 23:37

Carlo je napisao/la:Dejo majstore :)

Reci mi imaš li kakvog grka ili ovih evropljana za drafta prve runde? :)
Joj brate nemoj mi vise grka, nikada necu preboliti mog omiljenog evropljanina Papanikolaua. :lol:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 maj 2013, 23:38

Otprilike koji bi pick po redu trebali imat' ?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 maj 2013, 23:40

MElloo je napisao/la:JHam sto ti je krivo sto je Melo otisao od vas ? :mrgreen:
Nije meni drug krivo sto je on otisao, vec nacin na koji je otisao i popljuvao citavu ekipu denvera i grad svojim komentarima ;)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 19 maj 2013, 23:44

JHam je napisao/la:
Nije meni drug krivo sto je on otisao, vec nacin na koji je otisao i popljuvao citavu ekipu denvera i grad svojim komentarima ;)
Popljuvao? Molim te daj mi citate neke ili linkove gdje je to činio. Čisto, čisto sumnjam da je to tako kako ti pričaš.

@
MElloo je napisao/la:Otprilike koji bi pick po redu trebali imat' ?
Dobili smo 24. :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 maj 2013, 23:52

Carlo je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Popljuvao? Molim te daj mi citate neke ili linkove gdje je to činio. Čisto, čisto sumnjam da je to tako kako ti pričaš.
Malo je teze naci te tekstove sad ali evo ovako cu ti napisati sta je govorio:
1.)Na pocetku sezone trazio trade i govorio kako hoce u grad gdje mu zena moze graditi glumacku karijeru.
2.)Kad su ga novinari pred trade deadline poceli ispitivati o tradeu(tad je nekad poceo i da igra samo za sebe i preko neke stvari) on je poceo sa pricom kako od njega se previse ocekuje, kako je pod velikim pritiskom(pod kojim nebi bio da nije kenjao kako hoce trade), kako ga svi napadaju itd, itd...
3.)Nastavio sa napadanjem Karla zajedno sa Martinom i Smithom(pazi ovo, dvojicom najproblematicnijih igraca u nasoj ekipi tad....cudi me da se Nene npr. ne zali na Karla...)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 19 maj 2013, 23:55

Ništa ne vjerujem dok mi ne pokažeš citate. Melo to nije činio, jednostavno nije takva osoba da javno pljuje svoje saigrače i trenera. To nije Melo.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 maj 2013, 23:56

Carlo je napisao/la:Ništa ne vjerujem dok mi ne pokažeš citate. Melo to nije činio, jednostavno nije takva osoba da javno pljuje svoje saigrače i trenera. To nije Melo.
Ja ti kazem , pokusao sam naci ali sta god upisem izbacuje mi novije tekstove dok je u NYKu i pricu o tradeu, a ovo je bilo pred trade deadline.
Ako uspijem naci posaljem ti na pp ;)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 19 maj 2013, 23:57

Možeš i ovdje, nije problem. Samo čisto sumnjam da bi Melo to činio.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 maj 2013, 23:59

nakon ovog plejofa ja ne kontam carla sa stavom da smith treba ostati, pa i sa limitiranim minutama :roll: dokazani igrac koji ce sam donijeti jednu/dvije pobjede, a onda usrati 5. a i problematican je i van terena, tako da je vama najbolje da ga ne potpišete, a date prostora za napredak ovom shampertu. možete li amnestirati amarea? dovesti npr gasola, koji nije veliki potrosac lopti, a ucinkovit je, pa melo na trici, a on i chendler pod koševima, felton na pleju i taj shampert dvica :roll: ostaje vam onda problem kako klupu popuniti, sa ovim starcima tipa prigoni, kid, martin, kembi se sigurno necete usreciti :roll:

p.s vezano za mela, mensecini da je i edin avdic govorio o tom njegovom bacanju pod autobus klub denver :roll:
nema potpisa

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 20 maj 2013, 00:05

Admire, čitaj moje prethodne postove. Rekoh, da nisam za njegov ostanak, ali vjerujem da će ostati jer ima dobre odnose sa svima u timu i oko tima.

Amare će ostati. Potreban je on nama samo da ga povrede zaobiđu, eh tad bi bilo još opasniji. Još da imamo trenera koji zna nešto više u napadu od izolacija, to bi bilo super.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 maj 2013, 00:08

Carlo je napisao/la:Admire, čitaj moje prethodne postove. Rekoh, da nisam za njegov ostanak, ali vjerujem da će ostati jer ima dobre odnose sa svima u timu i oko tima.

Amare će ostati. Potreban je on nama samo da ga povrede zaobiđu, eh tad bi bilo još opasniji. Još da imamo trenera koji zna nešto više u napadu od izolacija, to bi bilo super.
povrede ga po svemu sudeci teško da ce zaobici, žao mi ga je iskreno jer je ok igrac i covjek, al njegova karijera je u drasticnom padu
nema potpisa

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 20 maj 2013, 00:12

Ma Amare je igrač i čovjek za svaku pohvalu. Superstar i onako prihvatiti klupu, to je nevjerovatno u današnjem sportu. Malo ko će onako prihvatiti klupu. Svaka mu čast fakat, ako ništa zbog toga mi je drag, a i volim ga kao igrača, trudi se. Iako nije neki odbrambeni igrač nikad bio, ove sezone se poboljšao i bio je veoma dobar u odbrani, mora se priznati.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 maj 2013, 00:26

Carlo je napisao/la:Admire, čitaj moje prethodne postove. Rekoh, da nisam za njegov ostanak, ali vjerujem da će ostati jer ima dobre odnose sa svima u timu i oko tima.

Nisu to bile samo izolacije protiv Pejsera, bilo je tu dosta p'n'r (bilo high, side ili hand-off, sve je to Woodson probao), jednostavno Pejseri imaju odlične igrače koji znaju kako braniti to, pogotovo dvojac u centru odbrane protiv p'n'r koji su pokrivali velik dio terena i dali šansu drugoj trojici da ostanu što bliže vašim igračima na perimetru ;)

Pored toga Kidd je bio katastrofalan, Shumpert imao nekih problema sa koljenom zbog čega je rijetko i teško uzimao šuteve, što je dodatno olakšalo posao Pejserima, a greška Woodsona je bila prebacivanje Mela na SF-a čime je direktno naštetio spacingu i identitetu tima ;)

Opet ne bih Woodsona previše krivio jer je imao odličnu reg sezonu, osvojenu diviziju, i tek mu je 2 godina na klupi, tako da sigurno treba dobiti priliku da nastavi sa započetim poslom i sigurno rezultat neće izostati, ne ide to preko noći ;)

Pejseri su imali velikih problema sa izgubljenim loptama, a trojku su šutali samo 32%, a svaku noć su uzimali dosta više high-value pokušaja od vas iz prilično jednostavnih akcija, što se na kraju i očitovalo na rezultatu ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 21 maj 2013, 01:03

Da malo analiziramo ovu sezonu Knicksa. Regularni dio sezone je krenuo fantastično serdni dio je bio li-la i zadnji dio sezone odličan također. Jedine ekipe koje su nadigrale Knickse su Bullsi i Rocketsi.
Ekipa je osvojila diviziju i došla do drugog kruga PO, solidan rezultat nema šta iako su bili i contenderi iz sjene. Da je ekipa bila u pravom ritmu vrlo lako se moglo desiti da bi igrali finale istoka protiv Miamija.

Ekipa je imala probleme sa povredama ali je ova sezona bila baš obilježena povredama, tako da što se toga tiče nije bilo nekie prednost/zaostatka. Interesantno je to da su u jednom dijelu sezone Knicksi ostali bez svih 5 viskoih igrača :roll:
Prije početka sezone kada se saznao roster ekipa ja sam rekao a na kraju se i ispostavilo tako da je ekipa definitivno prestara, previše veterana. Sve su iskusni igrači,odlični međutim problem su te povrede i ono što je još bitnije od toga oporavak od istih što kod ovih starijih igrača ide dosta sporije.
Politika transfera je također u neku ruku nelogična, Camby (legenda) je doveden i plaćen čini mi se ~4m$ a nije dobio priliku kod Woodsa (zašto,ptice znaju jer je bio potreban), također potpisivanje Richardona i Barona...

Woods je u nekim stvarima griješio, za neke je itekako zaslužan. Čovjek jednostvno nije rotirao na ispravan način,tek u slučaju povreda. kada nekog igrača ne ide,mjenjaj ga, prebacuj na B-plan...toga nije bilo.
Morao je više forsirati razigravanje a manje izolaciju, izolacija je ok kada nekog igrača ide pa se forsira ali kad stane :?

Mislim da je Melo u vrhu igrača sa prekršajima u napadu,od super starova definitivno prvi. Sudilo mu se sve i svašta u napadu dok s druge strane nije bio zaštićen kao ostali igrači.
Za sljedeću sezonu će u rosteru biti velikih promjena sigurno, igrači koje bi ja volio i dalje gledat u ekipi su Shump,Melo,Chandler, Prigi i Cope. Što se tiče veterana ali u pravom smislu mislim da u ekipi ne bi smjelo biti više od 2.

JR-a ja nebi više volio gledati u dresu Knicksa, veoma je komplikovan igrač u stanju je sam donijeti pobjedu i igrati onako kako mu se nacrta ali isto tako zna ga usrat i biti glavni odgovoran za poraze. Igrač koji ima učinak (50-50) mislim da nije potreban ekipi.

Kakvo je stanje sa ugovorima i kakvo je stanje sa free agentima nisam još uvijek pogledao. Veliki problem Knicksa je i Amare, ima strašan ugovor koji maximalno opterećuje salary cap a ne igra. Njegov ugovor ne bi bio problem da on igra, pogotovo da igra ovako kao što je igrao u ovim utakmicama nakon prošlo sezonske povrede.
Kakvo će stanje biti s njim iduće sezone, veoma je upitno. Niko ne može garantovati.

PO utakmice su bile odigrane veoma loše, osim prve tri a onda je sve krenulo naopako. Zašto se sve pojebalo u igri ne znam ali to nisu bili pravi Knicksi. Sami sebe su svojom igrom izbacili protiv Pacersa. Poslije prve tri utakmice u ostalih 9 Knicksi su imali 4 do 5 dobro odigranih četvrtina.
Napad je izgledao loše. Primjera radi Kidd nije postigao poena iz igre u zadnji 7-8 utakmica, niti jednog. Previše slobodnih šuteva se fulalo, polaganja i kontre 2 na1 i 3 na 1 se nisu završavale :roll:

Sve u svemu jedna dobra sezona New York Knicksa
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 21 maj 2013, 13:18

Reports are saying J.R. will resign with the Knicks on a 4 year 20 million dollar deal!

f*ck
#Ausilio OUT

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 21 maj 2013, 13:21

Znači to je tih 5 miliona po godini. Ako će šutati ispod 45% bolje da ne potpisuje.

Kasnije ću i ja dati svoje mišljenje na cijelokupni predsezonu, sezone, playoff.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 maj 2013, 17:01

Carlo je napisao/la: Morala se Indiana dobiti jer smo kvalitetniji od njih, ali šta je, tu je. GO NY GO!
slika
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 21 maj 2013, 18:12

trolu, nešto ti nije jasno? skokovi su odlučili ovu seriju, a da je Chandler bio malo prisebniji i zdraviji sigurno da bi dobili, ali šta je, tu je.
Jonah Ballow ‏@jonahballow 1h
Woodson says STAT mentioned working w/ Hakeem Olajuwon again this summer #Knicks

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 maj 2013, 01:51

Nista, uzivaj u svom neznanju @Carlo.

New York je najjaci! :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.