Nismo samo mi koji vidimo probelme u kojim se nalazi nas klub sto se tice igranja u Evropi, ili bolje receno generalno italijanski klubovi.
Danasnje novine su oplele po svim klubovima, na manjak u kvaliteti i eneregiji kod velikih talijaskih klubova.
( Football- Italia)
Gazzetta dello Sport:
"Italian alarm: Presumptuous clubs. Lack of youngsters and quality"
Corriere dello Sport:
"Help, we don’t touch the ball in Europe"
I zadnje a mozda za nas i najvaznije Tuttosport :
"They [Melo, Diego, Amauri] don’t deserve Juve!
The three Brazilians have cost more than 70m but they have yet to make the difference"
Mislim da bih se slozio sa ovim. Ni jedan od njih ne zasluzuje da nosi dres Juventusa.
Najvise me iritira Melo i njegova igra, jer naprosto me impresirao na pocetku sezone, da bi kako sezona odmice sve vise i vise igrao losije.
ista situacija je bili sa Nedvedom dok je bio Ranieri na klupi, ali nije to sve njihova krivica, jedan dio je do uprave kluba, jer jednostavno nemamo dobru klupu, i to je to.
Amauri, on stvarno nema izvinjenje. Napadac dao dva gola za 8 mjeseci. To je naprosto neprihvatljivo. Izgleda mi da je on vec na izlaznim vratima kluba, samo steta sto nikad necemo dobiti cifru za njega koje smo dali za njega.
Diego- do sada me je razocarao, isto kao Melo, sjajno krenuo, ali je ofalio i to mnogo, no dobro, tek je dosao mozda jos treba da adaptira na sredinu i sve ostalo pa se eto moze jos reci da ima da se dokaze da je vrijedan da nosi dres, mada cisto sumnjam.
Ja kako gledam nas najveci problem je NAPADAC koji pase u Cirov sistem ( ili Cirov manjak na isti). Fakticki ja kao najslabiju tacku vidi nasu ofanzivnu igru. Defanzivno smo dobro pokriveni, kada igramo sa dva super vezna igraca.
Znaci treba nam jedan kreativni napadac, koji moze nesto na svoju ruku odraditi i zavuci loptu u mrezu sto je vise puta moguce. I da, jos nesto GIO treba da stata svaku tekmu, a ne dagrije klupu.
Eventualno smo mogli sad protiv Calgarija poceti sa Alexom u vrhu napada.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★