Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: FC Juventus Torino

Post Postao/la L'Avvocato » 26 nov 2009, 15:49

koji ste vi klosari i provokatori :lol: :lol:

ovdje se haman jedva ceka neki kiks pa da se ubaci u masinu :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 16:24

hahahah aj maknite se hljebava sa teme hahaha
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 nov 2009, 16:52

stvarno neznam kako je juve uspio ovo sebi dozvolit.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 16:54

a ****.. citavo ljeto smo se pripremali za formaciju 4-3-1-2 Diego kao trequartista odma iza napadaca.. a iza Diega da idu Sissoko, Melo i Camoranesi.. ali taktika je uzasno legla, zato sto Diego nema sa kim da igra i onda smo morali mjenjati u 4-2-3-1 puno ofanzivniju.. zato ponekad ubacimo 5 komada nekoj ekipi a nekad kiksamo.. treba to jos da se uigra..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 nov 2009, 16:59

Suspenzija liječnicima

Zbog pogrešnog načina na koji su tretirali Fabija Cannavara nakon uboda ose, Antidopinška komisija Talijanskog olimpijskog odbora (CONI ) dala je prijedlog za suspenziju Juventusovog liječnikog dvojca.

Bartolomeo Goitre i Luca Stefanini dali su braniču lijek na bazi kortizona koji je na listi zabranjenih sredstava. No, liječnička služba pritom nije predala potrebnu dokumentaciju, a kako je Cannavaro u međuvremenu bio testiran i, dakako, ispao pozitivan na kortizon, zbog čega je CONI otvorio istragu.

Ona je okončana na način da je CONI predložio tromjesečnu suspenziju dvojca, a hoće li do nje i doći odlučit će Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza.

kad vec nasi ne mogu da ih otjeraju evo dobrih vijesti...ma to treba otjerat a ne suspendovat....toliko povreda imamo da je to nemoguce
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 21:50

a ne znam jel to kiks ili je do doktora.. ?? :S

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 26 nov 2009, 21:56

Hamsik bi extra bio sad na prelaznom roku ali i na ljetnom ako sada ne uspije...Ja mislim da je ljetos Juve htio da ga dovede al Melo, Diego dođoše i ne bi ništa od Hamsika...Amauri star,Trezege isto, valja mislit na budućnost 8-)
Željo - My first love!!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 nov 2009, 22:12

Hamsika ja vec dvije godine gotivim i on bi bio idealno pojacanje.. ali jbga, previse je 'zaljubljen' u Napoli i vidi se da momak igra srcem za taj klub da bi otisao u neki drugi.. drama igrac samo fazon sto on nemoze mjenjati Trezeguet i Amaurija.. ;)

acmilan28
Kontakt:

Post Postao/la acmilan28 » 26 nov 2009, 23:34

sarajlija89 je napisao/la:
acmilan28 je napisao/la:cao juventus izgibio sto mi zao :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D **** vas stara damo u usta
e vala nam ti nista nemas rec....pogledaj prvo milan samo vas je sreca spasila i nista vise i mogo bi malo kulturniji bit...a momak sto navija za manchester sto se uzdas ti u juve? :D

cao ma salio sam se , malo se zezam stara dama je stara to kaze i sama rijec , salu na stranu imate jako dobru ekipu a diego vas je digao na jednu vecu razinu ali treba vam jos nesto moje misljenje treba vam jak napadac koji dosta zabija
:) :D

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 27 nov 2009, 10:54

Diego nas nije digao.. Diega cekamo da on sam sebe digne.. nista napravio nije, pocet cu zalit za onih 25miliona.. :roll: BSMO svim bianconerima :D

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 nov 2009, 12:07

Mi ako izgubimo od Bayerna ja necu pratit fudbal vise, jer jedina ekipa od ovih boljih koja je ove sezone dno dna,pored Milana, je jadni Bayern. Pa jbt evo drugu godinu zaredom nece uzet titulu u jednoj Bundesligi,nema dalje.
Za ovaj poraz protiv Bordoa jedino je kriv Ferrara , jer ga je Blanc razvalio, i to nas jedino moze kostat ove sezone. Sastav je odlican ( sem bekova) al trener -jos uvijek zelen. Valjda ce Del Piero uzet stvar u svoje ruke, jer on je taj igrac koji i sa 35 godina moze donijet razliku, i koji je pored svih pojacanja i dalje nas najbolji igrac. N.abijem ja i Sebu i Diega i sve ostale, ove sezone su imali dovoljno vremena da se dokazu ko vodje, al OTAC je jedan. Moraju jos hljeba pojest'.
Pozz svim juventinima, i ne obracajte paznju na ove glupane sto provociraju i to samo jer je njihov klub ove sezone ko qrac pa se raduju svakom nasem porazu. Jadno,al j.ebiga navikli smo da nam zavide...
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 27 nov 2009, 12:44

ej ****.. Diega ok psovati, ali malog Giovinca.. pa svi znamo da je citavu sezonu proslu presjedio.. kad udje vidljivo se poboljsa nasa igra.. na pocetku ga je Ciro forsirao na poziciji playmakera iza napadaca.. ali to njemu ne odgovara.. on je na krilu ko kod kuce..

mah nije ni Ciro sve kriv.. jeste malo , ali igraci su bili jako ne zainteresovani.. btw. ni Del Piero nista nije uradio.. :lol:

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 nov 2009, 12:58

Ne psujem ja njih sto ih mrzim il ne podnosim,vec bas suprotno, krivo mi je sto jos nisu proradili. Cinjenica je da je Seba prosle sezone (ono malo sto je igrao) bio dobar al dok je i Alex bio na terenu. Tada se sve ocekuje od Alexa,a ostali ako urade sta - dobro i jest.Znaci nije bilo opterecenja na njemu i odmah opustenije, lakse,bolje igra.
Poenta = jos niko nije zreo da preuzme teret na sebe, ko sto Alex to radi vec 10-ak godina.

P.S. Pa sta ocekujes od covjeka kojem je ovo prva utakmica u cijeloj sezoni da ju je poceo. Btw,imao je sjajan prodor i namjestio je sansu za gol Diegu i Amauriju, koju bi ja dao, al et...
Ma bit ce bolje,idemo u Cagliari po pobjedu da nama vrati samopouzdanje (osjecam da ce bit petarda) i onda lagano sutnut Bayern u Ligu Europe gdje im je realno i mjesto, a nakon toga klat se sa šInterom.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 nov 2009, 14:29

Samo da kazem a i ranije sam kad sam komentariso tekmu protiv Bordeauxa.....Blanc je ponizio ferarru,takticki.....tako da se pomalo brinem sta ciro moze uradit u ovim velkim tekmama....neiskusan je al opet ne mora znacit...radio je sa lippijem dosta i kao igrac i kao trener pa valjda je sta i naucio ....vidjecemo....ipaka je ovo bila losa tekma cijele ekipe i ne treba ga osudjivat nakon samo jedne tekme

Nevezano za juve Blanc i Deschamps su me fascinirali....dva najbolja mlada trenera na svijetu sigurno...a nasi leveti su otjerali Didya... :roll:

Sto se tice igre....previse je tu povreda bilo tako da u kontinuitetu nismo mogli igrat sa istim timom i igracima,tako da su razumljive oscilacije u igri...sissoko i alax tek trebaju da udju u takmicarsku formu,imamosamo jednog centafora u ekipi jer su ostali povrjedjeni...........ovo je vrlo tezak period za nasu ekipu realno...

Povrede su svoje uradile.....nije sto navijam za juve jer pokusavam bit objektivan kolko mogu..Juventus ima jako dobru ekipu (prvih 11) gledajuci po imenima ali samo kada su svi zdravi i na broju...i mogu sa svima igrat ravnopravno...u najmanju ruku

da je malo klupa sira...usudio bi se cak i reci da smo medju najacim al otom potom........opet ponavljam,samo da nas povrede zaobidju...to je nase najvece pojacanje
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 27 nov 2009, 15:17

Bome, prodane sve karte za Cagliari - Juventus. Ne znam kolko primi navijača stadion, ali biće vatreno navijanje 100 % , tako da po meni stižu nove nevolje za Ferraru i Co. Evo ti najava na http://calcioitaliano.blog.hr/

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 nov 2009, 15:28

evo citam sad debatu na JB...i sve to oko sistema i formacije koju bi trebali igrat i sto nam definitivno fali......vidim dosta raje misli da trebamo igrat 4-4-2 sto sam ja jos odavno govorio...sa diegom kao lijevim krilom....a nezzz,,jbg ja na socceru ne mogu nac odgovarajucu formaciju a tek kako je ferrari sa ovim timom...

uvijek neko ispasta jer 4-4-2 ne odgovara diegu,4-3-1-2 ne odgovara sebi a 4-3-2-1 alexu.....a ja bi jos dodo da 4-3-2-1 i 4-3-1-2 ne odgovara nasem glavnom igracu camoranesiju...da upravo tako...mauro je nas glavni igrac kad se sagledaju neke stvari...njega neki zaboravljaju spomenut u svemu ovome oko formacije.

izgleda jedino sto ostaje je 4-4-2...diego lijevo...jer je bolje jednog igraca zrtvovat nego vise njih...a ja sam siguran da diego moze igrat lijevo tako da ne bi bili neko preveliko zrtvovanje.....nikako da nadjemo tu pravu formaciju evo od pocetka sezone nesto krpimo...nekad prodje...nekad ne...a l generalno gledajuci nije to to...diego lijevo pa sta Bog da....nemamo sta izgubit ionako se patimo sa tom formacijom od pocetka

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 27 nov 2009, 15:40

tuga_sa_sjevera je napisao/la:Bome, prodane sve karte za Cagliari - Juventus. Ne znam kolko primi navijača stadion, ali biće vatreno navijanje 100 % , tako da po meni stižu nove nevolje za Ferraru i Co. Evo ti najava na http://calcioitaliano.blog.hr/
mozda 20 000 al...svejedno...nemaju sta trazit realno.............mada evo vijesti da i amauri nece igrat...pa stvarno....koji smo mi peh...i ove povrede vise..unistise nas...znaci protiv cagliaria bez centarfora igramo. :roll: :roll:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 27 nov 2009, 19:23

ako bi krenuli 4-4-2 igrati to bi nas vratilo unazad i nista ne bi postigli.. bez Nedveda ta formacija je smijesna, jer Diego nije doveden da igra na neki lijevim pozicijama, vec da igra playmakera.. a ne na krilo.. pa zamisli kako bi njemu bilo preci na krilo.. glupost.. nemoze jedna tekma rezultate odma pokazati.. mi smo duze vremena igrali 4-4-2 , ali sada smo presli na novu formaciju 4-2-3-1 i to smo presli prije jedno 50-ak dana.. treba tu jos vremena da se uigra i sve to poslozi.. bilo je i dosta povreda tako da nisu svi uigrani.. a ova formacija ne odgovara samo Del Pieru.. ali ako treba koga zrtvovati neka bude igrac koji ima 35 godina i koji ce tu jos biti jako malo.. a ne opet zrtvovati Giovinca pa da ostane do kraja karijere 'talentat'.. Diego je tek dosao.. momak voli Juve i dosao je da osvaja nesto.. a ne da bude tu 2-3 sezone i da ga prodamo za neki 15-ak miliona.. ne ide to tako..

btw. Camoranesi nije nas najbitni igrac.. Camoranesi je ko qrac.. ali fkt, ja njega posle Trezegueta najvise volim u Juventusu.. predobar igrac nema sta.. ali kad mu se nadigne ja sa potpunom sigurnoscu kazem da je to najbolje krilo na svijetu.. ali kada mu je opusten pa lika nema na terenu.. izgleda jako jadno i samo pravi prekrsaje.. znaci ona tekma protiv Bordoa je bila taj pokazatelj.. ne kazem ja ovo na osvnovu one tekme sa Bordoom.. on je takav od ispadanja u Seriu B.. jebga, nije to onaj stari Mauro da unistava svaku tekmu.. ali kada mu je nadignut i kada nije povrijedjen, uh uh.. ne znam jeste li gledali Peace Kup i tekmu protiv Real Madrida.. pa on je Drentea i citavu odbranu Reala.. ma citav Real napravio smijesnim.. igracina samo mogu reci.. zadnje tekme je ufatio kontinuitet.. gol protiv Macabija, 2 gola Atalanti, solidan nastup protiv Udina i ide ona njegova losa tekma ( Bordo ).. ocekujem isto tako losu tekmu protiv Caglaria, ali zato ce protiv intera da dere guzove..

Forza Juve! treba pustiti Ciru i ovu njegovu formaciju.. sigurno ce nakon nekog vremena proraditi.. pa nismo mi djaba ubacili 5 jednoj Sampi i isto toliko Atalanti.. uvjeren sam da ce onakva igra biti kada se sistem potpuno razradi.. :)

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 27 nov 2009, 19:31

Nismo samo mi koji vidimo probelme u kojim se nalazi nas klub sto se tice igranja u Evropi, ili bolje receno generalno italijanski klubovi.

Danasnje novine su oplele po svim klubovima, na manjak u kvaliteti i eneregiji kod velikih talijaskih klubova.

( Football- Italia)

Gazzetta dello Sport:

"Italian alarm: Presumptuous clubs. Lack of youngsters and quality"

Corriere dello Sport:

"Help, we don’t touch the ball in Europe"

I zadnje a mozda za nas i najvaznije Tuttosport :

"They [Melo, Diego, Amauri] don’t deserve Juve!
The three Brazilians have cost more than 70m but they have yet to make the difference"

Mislim da bih se slozio sa ovim. Ni jedan od njih ne zasluzuje da nosi dres Juventusa.

Najvise me iritira Melo i njegova igra, jer naprosto me impresirao na pocetku sezone, da bi kako sezona odmice sve vise i vise igrao losije.
ista situacija je bili sa Nedvedom dok je bio Ranieri na klupi, ali nije to sve njihova krivica, jedan dio je do uprave kluba, jer jednostavno nemamo dobru klupu, i to je to.

Amauri, on stvarno nema izvinjenje. Napadac dao dva gola za 8 mjeseci. To je naprosto neprihvatljivo. Izgleda mi da je on vec na izlaznim vratima kluba, samo steta sto nikad necemo dobiti cifru za njega koje smo dali za njega.

Diego- do sada me je razocarao, isto kao Melo, sjajno krenuo, ali je ofalio i to mnogo, no dobro, tek je dosao mozda jos treba da adaptira na sredinu i sve ostalo pa se eto moze jos reci da ima da se dokaze da je vrijedan da nosi dres, mada cisto sumnjam.

Ja kako gledam nas najveci problem je NAPADAC koji pase u Cirov sistem ( ili Cirov manjak na isti). Fakticki ja kao najslabiju tacku vidi nasu ofanzivnu igru. Defanzivno smo dobro pokriveni, kada igramo sa dva super vezna igraca.

Znaci treba nam jedan kreativni napadac, koji moze nesto na svoju ruku odraditi i zavuci loptu u mrezu sto je vise puta moguce. I da, jos nesto GIO treba da stata svaku tekmu, a ne dagrije klupu.

Eventualno smo mogli sad protiv Calgarija poceti sa Alexom u vrhu napada.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 27 nov 2009, 19:49

Melo je zmaj i Melo zasluzuje..

racunaj da se Melo vratio sa Kupa Konfederacija, odma je potpisao ugovor.. odma trening tekme, predstavljanja ovo ono.. pa Peace Kup.. odma sezona pocela mi bez Sissoka.. nedugo nakon toga i Marcha se povrijedio.. momak igra bez ikakvog odmora.. samo da se malo odmori i eto nam drama igraca.. ma Melo ce biti 3x bolji od Diega..

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.