EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la neno#4 » 22 maj 2013, 12:22

Ti opet lose o Anticu, ha?
Nije ti dovoljno sto je covjek dvije godine zaredom prvak Eurolige?
Sto je briljirao u Litvaniji?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 maj 2013, 12:26

neno#4 je napisao/la:Ti opet lose o Anticu, ha?

to on odlucio El :?:Ko bjese glavni Makedonski igrac?Pero :arrow: solidan igrac ,ali nije igrac kojeg se treba bojati Bosna i Hercegovina :!:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 maj 2013, 13:07

lumani je napisao/la:

to on odlucio El :?:Ko bjese glavni Makedonski igrac?Pero :arrow: solidan igrac ,ali nije igrac kojeg se treba bojati Bosna i Hercegovina :!:
Pogledaj polufinale ponovo ili pogledaj odbranu njega i Hinesa u finalu pa ces da vidis.

Ostalo je samo ime.....

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 13:09

Statisticki gledano, jedna od losijih partija Pasalica, nikad mu je se nije desilo u toku sezone da ima 5 izgubljenih lopti, u regularnom dijelu sezone Muhamed je gadjao trojke preko 40%, a sinoc 2/10, medjutim sa sinocnjim nastupom je pokazano koliko mu ljudi Arisu vjeruju, da je imao toliku slobodu u igri i da na samom kraju pored lose realizacije je uzeo posljednji sut, koji je realizovao. Steta sto Aris nije pobjedio sinoc, napravili bi veliki korak da su napravili break, protiv ekipe koja je regularnu sezonu zavrsilu na 3 mjestu, iza Panate i Oly...

Sto se tice Makedonije, nosioci ce biti Bo i Pero (predpostavljam da Ilievski i Gecevski nece vise igrati, kao sto su najavili)...Ovaj put mi imamo konja za utrku, Zack se moze "tjerati" sa McCalebom, medjutim sto se tice Pere, ja ne znam kako bih ga kvalifikovao, dobar igrac, na jedan neobican nacin (stilom igre me podsjeca na Gecevskog)... Na primjeru Teletovica, u zadnje 3-4 sezone sto je igrao u Europi (iako nije bio narocito dobar odbrambeni igrac), Mirza je bez vecih problema izlazio na kraj sa svim PF u Europi (cesto je znao i centre cuvati), ali sam primjetio da nikad nije znao igrati protiv Antica i svaki put mu je Pero probleme stvarao i u odbrani i u napadu... Kao sto rekoh Pero je dobar, veoma dobar igrac, ali sa jednim neobicnim stilom igre... Zato se u citavoj ovoj situaciji nadam Savovicu, skinuo bi Mirzi ogroman teret sa ledja u odbrani i u skokovima...
Pravda za Papeta!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 maj 2013, 13:11

Igrat ce i Ilievski i Todor.

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 maj 2013, 13:12

Gledao sam gledao ;) ;) Pero je igrac za postovati,ali nije nikad bio prva viliona ni jedne ekipe ;)

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 13:16

lumani je napisao/la:Gledao sam gledao ;) ;) Pero je igrac za postovati,ali nije nikad bio prva viliona ni jedne ekipe ;)
Antic je covjek od zadatka, koji se odlicno uklopi u ekipe koje igraju timsku, rovovsku i neatraktivnu kosarku, zato ga Oly i drzi... ;)
Pravda za Papeta!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 maj 2013, 13:17

Dufresne je napisao/la:Statisticki gledano, jedna od losijih partija Pasalica, nikad mu je se nije desilo u toku sezone da ima 5 izgubljenih lopti, u regularnom dijelu sezone Muhamed je gadjao trojke preko 40%, a sinoc 2/10, medjutim sa sinocnjim nastupom je pokazano koliko mu ljudi Arisu vjeruju, da je imao toliku slobodu u igri i da na samom kraju pored lose realizacije je uzeo posljednji sut, koji je realizovao. Steta sto Aris nije pobjedio sinoc, napravili bi veliki korak da su napravili break, protiv ekipe koja je regularnu sezonu zavrsilu na 3 mjestu, iza Panate i Oly...

Sto se tice Makedonije, nosioci ce biti Bo i Pero (predpostavljam da Ilievski i Gecevski nece vise igrati, kao sto su najavili)...Ovaj put mi imamo konja za utrku, Zack se moze "tjerati" sa McCalebom, medjutim sto se tice Pere, ja ne znam kako bih ga kvalifikovao, dobar igrac, na jedan neobican nacin (stilom igre me podsjeca na Gecevskog)... Na primjeru Teletovica, u zadnje 3-4 sezone sto je igrao u Europi (iako nije bio narocito dobar odbrambeni igrac), Mirza je bez vecih problema izlazio na kraj sa svim PF u Europi (cesto je znao i centre cuvati), ali sam primjetio da nikad nije znao igrati protiv Antica i svaki put mu je Pero probleme stvarao i u odbrani i u napadu... Kao sto rekoh Pero je dobar, veoma dobar igrac, ali sa jednim neobicnim stilom igre... Zato se u citavoj ovoj situaciji nadam Savovicu, skinuo bi Mirzi ogroman teret sa ledja u odbrani i u skokovima...

Bo ima najgoru sezonu u zadnjih 5,6 godina.Gec nije vise za ozbiljne kosarke a Vlado ne pruza nista u Zagrebu.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 13:19

neno#4 je napisao/la:Igrat ce i Ilievski i Todor.
Pa dobro, sa njima dvojicom Makedonija je jaca za 25%, njihova prednost je iskustvo i sto su dugo zajedno... Ali gledao sam Gecevskog par puta ove sezone, nije to onaj Gecevski iz najboljih dana Zadra...Ali opet kao kolektiv su jaki, isto kao Grci u fudbalu...

Samo da skinemo Latviju na otvaranju, bice lakse poslije...
Pravda za Papeta!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 maj 2013, 13:20

Dufresne je napisao/la:
lumani je napisao/la:Gledao sam gledao ;) ;) Pero je igrac za postovati,ali nije nikad bio prva viliona ni jedne ekipe ;)
Antic je covjek od zadatka, koji se odlicno uklopi u ekipe koje igraju timsku, rovovsku i neatraktivnu kosarku, zato ga Oly i drzi... ;)
Koja za razliku od trci i pucaj kosarke uvijek donosi rezultat.

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 maj 2013, 13:48

neno#4 je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Pogledaj polufinale ponovo ili pogledaj odbranu njega i Hinesa u finalu pa ces da vidis.
ili, eto, kad vec prica o eurobasketu, nek odgleda ko je koga pojeo u direktnom duelu antica i teletovica ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 maj 2013, 13:53

Antic ga pojeo na E.P:oops: Mirza ima traume,kada cuje to ime,pa utrpa 32 poena u sred Atine :) :)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 22 maj 2013, 14:03

lumani je napisao/la:Antic ga pojeo na E.P:oops: Mirza ima traume,kada cuje to ime,pa utrpa 32 poena u sred Atine :) :)

Pero se nije ni okrenuo Tele stavio 32 kosa :lol: :lol: Mirza jednom Nowitzkom nije dao da pride kosu a kamoli sta pogodi i eto Pero ce da ga zaustavi :lol: :lol:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 14:43

Sad ide klasicno trolanje...

Niko nije rekao da je Antic superstar, nije ni izbliza, generalno Mirza je od Antica 5x bolji i vrijedniji igrac...

Medjutim, ako je iko pratio Mirzu od dolaska u Spaniju, i u spanskoj ligi i Europi, ja sam ga pratio i njegov razvoj igre... Pratio sam njegovu igru, kako je se razvijala protiv PF i C sa kojim je direktno imao okrsaje... I mogu sigurno da kazem, da je Antic jedan od rijetkih igraca, protiv kojih je Mirza imao direktne okrsaje i koji mu je zadao problema, i u odbrani i u napadu... Kad kazem, zadao probleme, ne mislim ni izbliza, da je Antic razvalio, jer se to nije nijednom desilo, ali ga je Antic u par puta solidno zastopao, da Mirza nije pruzio dovoljan ucinak koji je je se od njega ocekivao...
To je cisto rezultat, razlicitih stilova igra koje imaju Mirza i Pero, Mirza je vodja u reprezentaciji zadnje 3-4 godine, isto kao sto je vodja Tau/Caje zadnje 2-3 godine, dok je s druge strane Pero uvijek isao u takve ekipe u kojima se uklapao njegov stil igra, igraca koji ce vise da obavi prljavi posao, da pogodi koju trojku, da zasutavi nekog jaceg igraca, uhvati pod kosem par odbijenih lopti i njegov posao je zavrsen... E poenta je u tome sto to Antic radi jako dobro, najbolje primjer je Olimpijakos zadnje dvije sezone i makedonska reprezentacija, jer je bukvalno Makedonija 4. mjesto na zadnjem EP istim stilom igre kao sto je Olimpijakos osvojio Euroligu zadnje dvije sezone...Situacija u Makedoniji je takva, da pored Antica imaju Gecevskog, koji je apsolutno isti tip igraca... Kad je u pitanju poredjenje sa Mirzom, u par navrata je Mirza bolje cuvao Sofoa, nego sto je cuvao Peru...

I ponovicu opet, u tom okrsaju ako Pero ostavi Mirzu na neki 15 poena, gdje bi Mirza imao malo losiji procenat suta i uhvatio bitnih skokova, to se komotno moze smatrati da je Pero odradio svoj dio posla nad Mirzom, a problem je u tome s nase strane, jer je se od Mirze ocekuje da ubaci 25 poena, bez puno potrosenih lopti... I to je prvenstveno radi stila igre koje Pero gaji i uloge koje ima u ekipi, a ne radi individualnog kvaliteta...

Medjutim, da se ne ganjamo oko ovog svega, ja mislim da mozemo dobiti Makedoniju, velika ce prednost u tome biti, sto cemo ovaj put nasuprot McCaleba imati Zacka...
Pravda za Papeta!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 maj 2013, 15:08

Dobro sada,nije tema Antic.Ok,jednom je zaustavio Mirzu,ovaj mu recimo vratio dug sa 32 p...Mi trebamo gledati na sebe,da sto spremniji i bolji odemo na E.P..Nikad jaci nismo ni bili,ja ocekujem drugi krug.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 maj 2013, 15:59

Petroviću odlazi!!!!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 22 maj 2013, 16:29

Kevin je napisao/la:Petroviću odlazi!!!!
Karačić = Petrović?? :mrgreen:

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 17:12

Kevin je napisao/la:Petroviću odlazi!!!!
Auu, sta se desilo, a nije po volji HKK Siroki Brijeg? :? U uho sam se pretvorio... :lol:
Pravda za Papeta!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 maj 2013, 17:23

Mozda Ramljak igra za BiH umjesto za CRO?? :D :D

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 maj 2013, 17:24

JHam je napisao/la:Mozda Ramljak igra za BiH umjesto za CRO?? :D :D
:mrgreen:
Pravda za Papeta!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.