Iskereno, razočarao me je toliko da sam poželio da ode iz kluba. Njegovo razmišljanje vezano za stadion (što si već napisao) je sramotno. Shvatio bih, da je rekao da će "probati" da poprave uslove na stadionu... popraviti wc, otvoriti više ulaza, očistiti itd. da ne nabrajam (ovo što smo u mogućnosti), ali reći da nama nije potrebno da popravimo uslove za ovu "šaku" vjernih navijača (koji dolaze svaku tekmu, "kao" oni nisu vrijedni) je sramotno. Time je dokazao koliko poštuje one najvjernije. Da je njegovo dupe u pitanju, siguran sam da bi drugačije razmišljao ali otom potom.avlami97 je napisao/la:Ne znam da li je ko gledao Amara na TVSA. Između ostalog govorio je o posjeti i stadionu. Rekao je slijedeće - parafraziram:
Prihod od navijača, nakon što se odbiju kazne, je iznosio 3-4% od ukupnog budžeta, ove sezone. Prve sezone kada se vratio, taj prihod je bio 20%. Tokom sezone igramo dvije utakmice u kojima imamo dobru posjetu - derbi i jednu utakmicu u Evropi. Sada nam je posjeta četiri, pet, šest hiljada, ali da nam je sedam, osam, devet hiljada, onda bi možda mogli razmišljati o ulaganju 3-4 miliona KM (kredit), pa da povećamo posjetu na 10, 11, 12 hiljada ljudi i da tim ljudima pružimo neki komoditet. Ovako se trenutno ne isplati uložiti ta 3 mil. KM u stadion, kojeg bi mogli vratiti za 3 mil. godina.
Koliko god ovo razmišljanje bilo logično i tačno, ja se baš i ne bih složio sa Amarovim razišljanjem. Uvjeren sam da pametni ljudi, a Amar i Greda, to jesu, mogu naći način da se napravi istočna ili zapadna tribina, po urneku sjevera i da Željo ne mora banke izletiti za taj posao. Trebaju samo oformiti tim ljudi koji bi realizirali taj posao. Načina da se to realizuje je milion.
Poslije toga ga novinar pita, "Prije tri godine ste rekli da će vam trebati 2-3 godine da napravite tim sa kojim ćemo se moći nadati u Evropi.. 2-3 godine je prošlo, šta sad!?"
Iskreno, lično sam govorio isto, kako treba Amaru dati vremena i on će napraviti kvalitetan tim. Godine su prošle, Željo sve gori i gori... još uz to, on priča kako (maltene) nama ne treba nikakvo pojačanje i da ćemo stati na ovom timu obzirom da su drugi još gori od nas (pa zbog togao "kao" nema potrebe). Što meni govori, da klub (ili Amar) uopšte nema nikakve veće ambicije za budućnost i da se zadovoljava sa ovim koji su ove sezone svima nama izvukli i posljednji živac svojim (mogu slobodni reći) očajnim igrama u PLBiH.
Toliko me razočarao da sam poželio da ode... da sam pomislio, hajde ti Amare u Olimpic pa izlazi sa njima u Evropu jer meni je pukao film da gledam Želju i da molim boga da protivnički timovi stanu poslije 4-5 golova u Željinoj mreži (kao protiv Hapooel-a) i sl....
Danas, molim boga da prespavam kvalifikacije i da ne gledam sramotu... Volim i ja Amara (i cijenim) ali budimo realni, Željo svaku utakmicu primi 3-4 gola. Što bi moj jaran rekao, svi odu da se brane u Evropi i i sa takvom igrom prime max. 2-3 gola, Željo ode da se brani i primi 4 i više, i još taj trener koji vodi tim nema nikakvu želju da to pokuša popraviti.