Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la muxa » 22 maj 2013, 09:04

korisnikforuma je napisao/la:Protiv Udinesea poklonjen penal na Faraonu, 2 boda
Protiv Siene poklonjen penal na Balotelliju, 2 boda
Protiv Juventusa poklonjen penal, 2 boda

To ti je šest bodova ovako napamet, za koje svi znaju, a tu od ostalih 8 penala ima 4-5 koji su dvojbeni, ali se ne sjećam točno koji, znam da je Pazziniju jednom poklonjen, i Balotelliju ja mislim protiv Palerma.
A sad računaj koliko bi bodova imali samo bez ova tri penala gore.

EDIT: Juventus je u 4 sezone(od 2008/09 do 2011/12) svirano 19 penala, Milanu u 2 (2011/12 i 2012/13) 21 :shock: :D
Nisam znao da se to tako racuna. Znaci nije bitno sto nam je protiv Siene sviran nepostojeci ofsajd u situaciji 1 na 1 prije tog penala, pa se racunaju 2 poklonjena boda :wink:
I dajte ba vise ohladite:-D

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 maj 2013, 09:25

IlPrincipe je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Ako sudije dozvole prvak će biti Cagliari :mrgreen: 8-)
ne, već ako Silvio dozvoli 8-) :mrgreen:
Deal with it 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 maj 2013, 09:38

Sto ce nama pojacanja kad u ekipi imamo 11 sudija :mrgreen:

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 22 maj 2013, 10:14

Nista nije poklonjeno, imaju svi racuni kod Galliania sve je uredno placeno :lol:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 maj 2013, 10:45

Svi stručnjaci u Italiji i Evropi se slažu da Milan treba 3 promjene u ekipi da bi bili kompaktna i konkurentna ekipa , a ovdje se došlo do broja od 5-6 igrača . :D
Milan je riješio napada ,tu im apsolutno ne treba nijedan igrač . U sredini imaju Montoliva i De Jonga , još 2 pojačanja i vezna linija je kompletirana . Pozicije bekova su poprilično dobro popunjene , ostaje da se dopuni srce odbrane sa makar jednim stoperom i to je to . Milan se onda bez problema može upustiti u borbu za Scudetto .
Ako neko misli drugačije onda sumnjam da se razumije u fudbal , jer onda ne zna kako samo jedan igrač može da promjeni stvari a da ne govorim o 3 igrača .

Međutim ljeto je pred nama pa ćemo vidjeti .
Nadam se da će Napoli zadržati Cavania , Fiorentina vjerovatno neće zadržati Jovetića , Inter mora promjeniti makar 5-6 igrača iz prvih 11 ako ne žele još jedno brukanje .
Roma ima par dobrih igrača , uz kvalitetnog trenera moglo bi se to posložiti . Očekujem i još bolji Lazio sljedeće sezone .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

ahmad_tz
Kontakt:

Re: Najboljih 11 Serie A

Post Postao/la ahmad_tz » 22 maj 2013, 11:02

slika

Ev i klupa u istoj formaciji : Marchetti-Abate-Bonnuci-Chiellini-Radu-Pirlo-Marchisio-Montolivo-Lamela-Shaarawy-Jovetić

EDIT: i 23 igrac preko stele Balo :lol:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 maj 2013, 12:02

Evo vidis onda se ja vjerovatno ne razumijem u fudbal :grin: Ne bih se slozio da smo rijesili napad za formaciju 4-3-3. Po meni tu treba kvalitetan igrac da igra na desnom krilu. Boa nije krilni napadac a o Niangu be bih trosio rijeci :wink:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 maj 2013, 12:51

ahmad_tz je napisao/la:Nista nije poklonjeno, imaju svi racuni kod Galliania sve je uredno placeno :lol:
slika

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 maj 2013, 14:42

muxa je napisao/la:Evo vidis onda se ja vjerovatno ne razumijem u fudbal :grin: Ne bih se slozio da smo rijesili napad za formaciju 4-3-3. Po meni tu treba kvalitetan igrac da igra na desnom krilu. Boa nije krilni napadac a o Niangu be bih trosio rijeci :wink:
Ma nema potrebe jarane, stavis El-Balo-Pazzini pa neka se rotiraju, jedan mora dati gol sigurno :mrgreen: Ili ponekad staviti onog malog Saponaru, a imamo i Nianga.
A dobro bi dosao i Lavezzi :P ali svjestan sam da je to trenutno science fiction.

Napad nam je amin, da se nama docepati nekoga na sredini terena, odmah bi i ovi naprijed bolje igrali.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 maj 2013, 14:52

Problem je sto svima koji silom prilika igraju na desnom krilu bolje lezi igranje na lijevom, Balo, Niang, Robinjo. Nama treba na toj poziciji neko kome ta pozicija lezi, po mogucnosti ljevak :grin:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 maj 2013, 15:23

Ja lično molim Boga da prodaju Boatenga i Robinha . Nijedan ni drugi nisu ništa pokazali ove sezone .
Saponara i Niang mogu popuniti tu poziciju desnog krila . Sasvim sigurno ne mogu biti lošiji od Boatenga i Binha . :D
Godine su na njihovoj strani i samo mogu napredovati . Napad je riješen , problem je na sredini i na stoperskim pozicijama .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 22 maj 2013, 15:51

Balo je u pola sezone napravio koliko Jovetić u cijeloj sezoni :D

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 22 maj 2013, 16:04

SiamoNoi je napisao/la:
ahmad_tz je napisao/la:Nista nije poklonjeno, imaju svi racuni kod Galliania sve je uredno placeno :lol:
slika
Kralj :lol:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 maj 2013, 19:24

Opta Tim sezone ;)

slika
1 - Mariano Andujar (Catania) kept 12 clean sheets in 34 league appearances this season. Goalkeeper.

2 - Hugo Campagnaro (Napoli) completed 37 dribbles, more than any other Serie A difender this term. Defender.

3 - Giorgio Chiellini (Juventus) attempted on average 53 passes per game, more than any other defender in the 2012-13 Serie A. Defender.

4 - Andrea Pirlo (Juventus) attempted (2520), completed (2199) and received (2074) the most passes in Serie A this season. Midfielder.

5 - Gonzalo Rodríguez (Fiorentina) scored more goals than any other Serie A defender this season (six). Defender.

6 - Andrea Barzagli (Juventus) completed the most passes in the opposition half amongst Serie A defender this season (731). Defender.

7 - Alessandro Diamanti (Bologna) won 147 fouls, more than any other player across the top-5 Euro leagues this season. Forward.

8 - Arturo Vidal (Juventus) scored (10) and assisted (8) more goals than any other Juventus player in the 2012-13 Serie A. Midfielder.

9 - Edinson Cavani (Napoli) is the 2012-13 Serie A topscorer on 29 goals, and also attempted the most shots on target (70). Forward.

10 - Francesco Totti (Roma) created the most goalscoring chances in Serie A this season (102). Forward.

11 - Marek Hamsik (Napoli) is the only Serie A midfielder who reached double figures for both goals and assists this term (11+14). Midfielder.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 22 maj 2013, 19:48

korisnikforuma je napisao/la:Balo je u pola sezone napravio koliko Jovetić u cijeloj sezoni :D
Ima i toga :lol: . Iso sam da ubacim sto vise igraca iz razlicitih klubova :mrgreen:

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 22 maj 2013, 20:32

Buffon
Chellini Barzagli Bonnuci
Vidal Pogba Cuardado Hamsik
Jovetic
Cavani Di Natale
:D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

cunga
Kontakt:

Post Postao/la cunga » 22 maj 2013, 20:56

............Buffon............
..licht..barza..chiel...lulic...
...pjanic...vidal...hamsik...
..di nat ..cavani ..baloteli

0xygen
Kontakt:

Post Postao/la 0xygen » 22 maj 2013, 20:57

Momčad sezone prema mome skromnom mišljenju:

--------------Di Natale----------Cavani----------------

Hamsik-----Valero-----Pirlo------Vidal------Cuadrado

Chiellini----------------Rodriguez---------------Barzagli

--------------------------Buffon-------------------------

Realnije nisam mogao, zaista. U defanzivi sam se dvoumio između Leonarda i Rodrigueza, ali sam se ipak odlučio za ovog drugog navedenog.

Bekovi? Hm, bila je velika dilema između Asamoaha i Hamšika, ali sam se ipak odlučio za igrača Napulja.

Golmani?
Au, zaista sam mnogo razmišljao glede golmanske pozicije. Gigi, Handa, Marchetti - bolji od boljeg ove sezone. Prevagnula je ipak šampionska sezona Buffona i velemajstorije čak i u veteranskim godinama. Naravno, velika je budućnost pred Handanovićem i Marchettiem, te očekujem mnogo toga u narednim sezonama od njih.

Ostali, manje više. Navedena imena su u potpunosti zaslužila da se nađu u prvih XI. Eventualno sam se dvoumio u napadu; El Sharawy i Balotelli su također bili perfektni u Calciu. EL92 je stagnirao nažalost u posljednjih par mjeseci i zbog toga sam se i odlučio za veterana Di Natalea. A što se tiče Super Maria; naravno da bi se našao u prvih XI da je došao u ljetnom prijelaznom roku, a ne na zimu. To je i jedina mana zbog koje se ne nalazi u navedenom sastavu.

I, naravno, kao i svake sezona otkrivena su neka nova imena koja će krasiti Calcio u budućim fudbalskim godinama. Imena, kao što su: Pogba, Candreva, El Sharawy, De Sciglio, Ljajić, Insigne, Kovačić, Marquinhos...
Zadnja izmjena: 0xygen, dana/u 22 maj 2013, 21:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Grazie mister, grazie di tutto. ★★★
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Vincere non è importante, ma è l’unica cosa che conta.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 maj 2013, 21:05

Odlican tim samo bode u oci pozicija Borje.

On je klasicni playmaker koji igra duboko na svojoj polovini.Igrac koji bi po tvom prikazu trebao probijati lijevu stranu :roll:

On je spor ali ultra inteligentan i zato ga ljudi cjene.Ako vec ne planiras mjenjati ovaj sastav zamjenio bi ako nista njemu i Hamsiku pozicije jer je Slovak mnogo vise nastrojen ofanzivi i igrac koji moze probiti po strani.Borja to definitivno ne moze. :mrgreen:

Meni licno je Marcetti bio najbolji ovosezonski golman ali izmjedu njega i Gigija odlucuju licni ukusi i nista vise.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

0xygen
Kontakt:

Post Postao/la 0xygen » 22 maj 2013, 21:08

Editov'o sam, hvala na ispravci.

Huh, definitivno mi nitko nije pao na pamet što se tiče bekovske linije i jednostavno upisah Valeru, iako sam znao da mu to nije prirodna pozicija. Ybg, lična greška. :mrgreen:

Hm, mislio sam staviti Asamoaha ali bih odmah dobio negativne komentare zbog prevelikog broja Juventina, ne. 8-)
Grazie mister, grazie di tutto. ★★★
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Vincere non è importante, ma è l’unica cosa che conta.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.