0xygen je napisao/la:Momčad sezone prema mome skromnom mišljenju:
--------------Di Natale----------Cavani----------------
Hamsik-----Valero-----Pirlo------Vidal------Cuadrado
Chiellini----------------Rodriguez---------------Barzagli
--------------------------Buffon-------------------------
Realnije nisam mogao, zaista. U defanzivi sam se dvoumio između Leonarda i Rodrigueza, ali sam se ipak odlučio za ovog drugog navedenog.
Bekovi? Hm, bila je velika dilema između Asamoaha i Hamšika, ali sam se ipak odlučio za igrača Napulja.
Golmani?
Au, zaista sam mnogo razmišljao glede golmanske pozicije. Gigi, Handa, Marchetti - bolji od boljeg ove sezone. Prevagnula je ipak šampionska sezona Buffona i velemajstorije čak i u veteranskim godinama. Naravno, velika je budućnost pred Handanovićem i Marchettiem, te očekujem mnogo toga u narednim sezonama od njih.
Ostali, manje više. Navedena imena su u potpunosti zaslužila da se nađu u prvih XI. Eventualno sam se dvoumio u napadu; El Sharawy i Balotelli su također bili perfektni u Calciu. EL92 je stagnirao nažalost u posljednjih par mjeseci i zbog toga sam se i odlučio za veterana Di Natalea. A što se tiče Super Maria; naravno da bi se našao u prvih XI da je došao u ljetnom prijelaznom roku, a ne na zimu. To je i jedina mana zbog koje se ne nalazi u navedenom sastavu.
I, naravno, kao i svake sezona otkrivena su neka nova imena koja će krasiti Calcio u budućim fudbalskim godinama. Imena, kao što su: Pogba, Candreva, El Sharawy, De Sciglio, Ljajić, Insigne, Kovačić, Marquinhos...
Pogba je napisao/la:Tim sezone po mojoj malenkosti:
--------------Di Natale----------Cavani----------------
Asamoah----Hamsik----Pirlo-----Vidal------Quadrado
Chiellini----------------Bonnuci---------------Barzagli
--------------------------Buffon-------------------------
Neko će reći puno Juventina, ali to je tako, čak sam se razmišljao između Marchisia i Hamsika, ali Hamsik ima izvandrednu statistiku ove sezone i zaslužio je da bude u mom timu.
O odbrani ne treba puno pričati.
Bekovi, o Asamoahu se da diskutovati, ali kada jedan vezista igra beka i to dosta dobro, onda zaslužuje da bude u prvih 11, a ruku na srce, nema neku konkurenciju, pogotovo ne u još mladom De Šilji

ili Luliću/Armeru/Nagatomu koji bi na papiru trebali biti bolji, a ove sezone to nisu bili.
Golman, čak sam razmišljao i da Handanovića stavim jer je ono što sam ja gledao, uvijek bio maksimalno dobar, dok Gigi sa druge strane nije imao 10-tak ozbiljnijih intervencija u 38 kola, ali ne mogu staviti golmana koji je primio skoro 60 golova ispred Gigia nikako, Marchetti takođe sjajan i od svih golmana je ostavio najbolji dojam na mene, ali nedovoljno za prvi tim.
Ostali su u potpunosti zaslužili, dok, da je Balotelli bio od početka sezone, bio bi u prvom timu, a i razmišljao sam se između EL92 i Di Natalea, prevagnulo je to što je EL u padu forme, bar golgeterski u zadnja 3 mjeseca, a Di Natale opet u poznim godinama nosi sam ekipu.
Pošto ne mogu svi dati nekog igrača, nabrojat ću i ostale koji su takođe bili odlični ove sezone, igrači koji su otkriće, otkrovljenje i oni koji su napredovali:
Paul Pogba, Claudio Marchisio, Stephan Lichststeiner, Antonio Candreva, Federico Marchetti,Erik Lamela, Stephan El Sharawy, Riccardo Montolivo, Mattia De Sciglio, Mario Balotelli, Adem Ljajić, Borja Valero, Samir Handanović, Mateo Kovačić, Marquinhos.
I da, aposlutno najbolji igrač Serie A za ovu sezonu je Arturo Vidal, a najveća otkrića Paul Pogba i El Sharawy.

I sada, hajde da uporedimo ova 2 posta, jesi li sposoban išta napisati bez da iskopiraš 60% mog posta, mog formatinga i formacije?!.
Po posljednji put, pored mog avatara, mog bivšeg nicka, kopiraš svaku drugu riječ koju napišem, šta ti se dešava momče,
stalkeru, kakve probleme psihičke prirode imaš, ovo stvarno posljednji put pišem i nemoj se truditi slati pp-ove kako imaš pravo, bla bla.
Lagano ideš na ignore listu, a i naravno da ću vidjeti šta i može li bilo što moderacija uraditi povodom ovoga.
I da, sada sam se sjetio, već si imao nick pod imenom G10vinco, naravno, jer to piše u mom potpisu i naravno, i tada sam te upozorio da si moj post iskopirao od riječi do riječi.