FK Radnički Lukavac

South89
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la South89 » 22 maj 2013, 22:27

Ma u Banoviće idemo rasterećeno odigrat, al oni su pod pritiskom.Oni mogu dosta grijesit, a mi to da iskoristimo kako treba.

Nije kod nas takav mentalitet da pomazemo jedni drugim, kod nas je bitno ukopat komsiju, a "neprijatelju" pomoc..

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 22 maj 2013, 23:06

Banovići će dobit od nas 3 boda, mi dole a ni gore ne možemo ni sa pobjedom ni sa porazom. Bolje biti u dobrim odnosima sa komšijom, koji bi - vjerujem isto nama izašli u susret da nam treba. A isto tako bolje imati što bliže gostovanje, što zbog financija što zbog mogućnosti otići na utakmicu a da ne izgubiš čitav dan.

Danas smo igrali za komšije. :mrgreen:
1921
1989

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 22 maj 2013, 23:09

VolimRadnicki je napisao/la:Banovići će dobit od nas 3 boda, mi dole a ni gore ne možemo ni sa pobjedom ni sa porazom. Bolje biti u dobrim odnosima sa komšijom, koji bi - vjerujem isto nama izašli u susret da nam treba. A isto tako bolje imati što bliže gostovanje, što zbog financija što zbog mogućnosti otići na utakmicu a da ne izgubiš čitav dan.

Danas smo igrali za komšije. :mrgreen:
Pa nismo kao ovi iz Gračanice.....:)

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 22 maj 2013, 23:22

Ne vidim razlog zašto bi se vi inatili nešto nama kada sami znate kakva je liga i šta se sve radi, a danas/sutra uvijek vam može zatrebati naša pomoć koju će te prije dobiti nego li od bilo kojeg drugog kluba. Isto vrijedi i za Slobodu, i sami znate u prošlosti koliko je puta bilo tih komšijskih bodova.

Radnički može odigrati jednu rasterećenu utakmicu sa kombinovanim sastavom jer mu to trenutna situacija dopušta. Klubovi su u nikada boljem odnosu, što pokazuje ova razmjena igrača, prijateljske utakmice i slično. Ne vidim razlog zašto bi vi nešto posebno zapinjali protiv nas, a svjesni ste činjenice da će vam se to vratiti kad-tad. Mada, da budem iskren ako Radnički i odigra kvalitetnu utakmicu i ostane neporažen ja neću ništa zamjeriti, jer sam uvijek bio pri stavu da treba igrati pošteno do kraja. Ovo što pišem je iznimka jer je jasno šta se radi u ostatku lige i da se drugačije ne može.

U svakom slučaju kako god bilo svi ste dobrodošli u naš grad na utakmicu, a mislim da će biti pregršt raje iz Lukavca.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 22 maj 2013, 23:29

LjumanM95 je napisao/la:Ne vidim razlog zašto bi se vi inatili nešto nama kada sami znate kakva je liga i šta se sve radi, a danas/sutra uvijek vam može zatrebati naša pomoć koju će te prije dobiti nego li od bilo kojeg drugog kluba. Isto vrijedi i za Slobodu, i sami znate u prošlosti koliko je puta bilo tih komšijskih bodova.

Radnički može odigrati jednu rasterećenu utakmicu sa kombinovanim sastavom jer mu to trenutna situacija dopušta. Klubovi su u nikada boljem odnosu, što pokazuje ova razmjena igrača, prijateljske utakmice i slično. Ne vidim razlog zašto bi vi nešto posebno zapinjali protiv nas, a svjesni ste činjenice da će vam se to vratiti kad-tad. Mada, da budem iskren ako Radnički i odigra kvalitetnu utakmicu i ostane neporažen ja neću ništa zamjeriti, jer sam uvijek bio pri stavu da treba igrati pošteno do kraja. Ovo što pišem je iznimka jer je jasno šta se radi u ostatku lige i da se drugačije ne može.

U svakom slučaju kako god bilo svi ste dobrodošli u naš grad na utakmicu, a mislim da će biti pregršt raje iz Lukavca.
Ma tri boda vaša samo zato što ste nam Lugija mačku dali za džaba, kod vas nije imao mjesta, a kod nas postade najbolji golman lige, ako su priče istinite, možda Lugi u julu mjesecu zaigra i Evropsku ligu na golu Olimpica...:)

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 22 maj 2013, 23:38

Lugi je uvijek bio dobar golman, znam ga još od najmlađih selekcija i uvijek je pokazivao da je talenat. Ono što je njemu trebalo jeste prava prilika za igru i dokazivanje što je u Radničkom dobio i na najbolji način iskoristio. Želim mu svu sreću u nastavku karijere pa da zaigra i Ligu Prvaka akobogda jer je prije svega riječ o odličnom čovjeku, a golmanskim kvalitetima smo se ove sezone najbolje uvjerili.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 maj 2013, 00:04

Danas je Radnicki osvjetlao obraz sportu. Nije da se radujem sto ce Krajina vjerovatno ispasti iz lige, ali pokazali smo da igramo posteno, da nismo "merhamet" ili "karitas" i da nas zanima samo fudbal, igra i nadigravanje.

Napad fudbalera Krajine na nase igrace na kraju govori o njima samima. Poraz treba podnijeti sportski, ali oni to nisu u stanju. Zato i ne pripadaju ovom rangu takmicenja. Kada sazriju, neka se vrate.

U Banovice idemo rastereceni, ali ne idemo sa bijelom zastavom. Volio bih da Buducnost ostane u ligi, ali isto tako bih volio da to zasluze svojim zalaganjem u preostalim utakmicama, a ne nezalaganjem protivnika.

Nadam se da razumijete ;)
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 maj 2013, 02:50

Imam ja bolji plan. Hajde da i Budućnost i Bratstvo komšijski pobijede Vitez, a da Goražde pomisli da može opstat' pa ih uzme, pa da Budućnost komšijski izgubi od Radničkog, pa da na kraju Radnički komšijski ode u Premijer Ligu.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 23 maj 2013, 03:50

DukeOfWellington je napisao/la:Imam ja bolji plan. Hajde da i Budućnost i Bratstvo komšijski pobijede Vitez, a da Goražde pomisli da može opstat' pa ih uzme, pa da Budućnost komšijski izgubi od Radničkog, pa da na kraju Radnički komšijski ode u Premijer Ligu.
Mislim da imas vece sanse da postanes istinski Duke of Wellington nego da se to desi, Vitez ce da pobijedi sve do kraja tako neka Buducnost kupuje negdje drugo bodove.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 23 maj 2013, 08:35

Zoom088 je napisao/la:Danas je Radnicki osvjetlao obraz sportu. Nije da se radujem sto ce Krajina vjerovatno ispasti iz lige, ali pokazali smo da igramo posteno, da nismo "merhamet" ili "karitas" i da nas zanima samo fudbal, igra i nadigravanje.

Napad fudbalera Krajine na nase igrace na kraju govori o njima samima. Poraz treba podnijeti sportski, ali oni to nisu u stanju. Zato i ne pripadaju ovom rangu takmicenja. Kada sazriju, neka se vrate.

Nadam se da razumijete ;)
Prvo čestitke na pobjedi. Da je Krajina pobijedila ne bi bilo nezasluženo. Raspoloženi Lugavić je dorastao zadatku i bio je najbolji pojedinac utakmice.

Što se tiče igrača Krajine i napadu, šta se desilo?

U toku utakmice Mirhad Mehanović koji je doslovno balavac za pojedine igrače na terenu psuje DIJETE najiskusnijem igraču Krajine koji u fudbalu ima više staža nego taj balo godina. Taj igrač Krajine je Ervin Dželalagić. Ko ga zna, zna da on ne bi onako reagirao samo zato jer je Krajina izgubila i ispala.

Halo hej, poštovanje moraš pokazati prema protivničkom igraču bez obzira na sve, i ne treba sebi dopustiti da se spusti na taj nivo da nekome ko je 15 godina stariji od njega psuje dijete.

Ispada na kraju da je bio baš neki napad. 20-30 ljudi se sklopilo u neki krug, svi pokušavaju rastaviti dva čovjeka i to je to. Ja sam bio u tom krugu i znam šta se desilo.

Sasvim je neukusno i od šefa struke Radničkog da na poluvremenu pred svlačionicom pred predstavnicima Krajine koje je nazivao ciganima (posebno legendu kluba Ibraima Baju Topića) govori kako su došli u Cazin igrati za svoje komšije i da iz Cazina idu sa tri osvojena boda. I onda kad mu se prigovori, vraća se na teren i kaže oprostite mi ako sam vas uvrijedio, doći ću ja i vas ovdje trenirati.

Mislim... seljaka ima gdje god okreneš, Džela to nije.

Žao mi je samo navijača Radničkog koji je prevalio toliki put da bi došao na tribine aplaudirati, pa da pojedini seljaci njemu psuju bezveze, ili da fotografu (ne znam je li to neko sa foruma) govore da će mu razbiti aparat i sl. Možda je to dosta utjecalo na mogući izvještaj Lukavčana, ali je jedna ebena činjenica da neki ljudi kao što si rekao ne znaju sportski priznati poraz ali sigurno takve ljude treba udaljiti sa stadiona bez obzira ko su.

Dok je nas par bilo sjebano jer nam klub ide u niži rang, pojedinci iza gola su to radili, smijali se i doslovno uživali, zanemarivajući činjenicu da smo dogodine drugoligaši jer im to očito nije ni bitno.

Uglavnom, to je to što imam reći. Nije tu bilo napada od strane igrača (mn.) nego od strane jednog igrača koji je izrevoltiran i s razlogom napao balavca koji mu psuje djecu.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 23 maj 2013, 16:05

RealMoudrid je napisao/la:Prvo čestitke na pobjedi. Da je Krajina pobijedila ne bi bilo nezasluženo. Raspoloženi Lugavić je dorastao zadatku i bio je najbolji pojedinac utakmice.
Nisam htio citirati cijeli post da ne spamam temu.
Htio sam samo reći da je lijepo viditi istinske simpatizere kluba. To je tako jasno iz napisanog.
tuzlanska Sloboda

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 23 maj 2013, 17:03

Nadam se da neće niko uzeti za zlo, ali igrači koji su jučer nosili dres Krajine, bez obzira na to ko od njih ima koliko iskustva su predstavili taj klub u najgorem mogućem sportskom maniru.

Prvi minut, Trumić 30tak metara od gola Krajine gubi loptu, ali igrač Krajine je slučajno izbacuje u aut, aut za Radnički - isti se okreće i psuje mater i sve mrtvo i živo Trumiću dva metra od sudije i dobija samo opomenu (i treba tek je počela utakmica), to je nešto što će vam dobro doći u 2. federalnoj, ako je ta Zapad iole slična ovoj gdje smo se mi vucali (Sjever). Igrač koji nosi 22 je možda i najmanje igrao sportski jučer, nakon prekršaja nad Jahićem, igrač Krajine govori sudiji "Daj mu više žuti karton", a ta 22-ica onda psuje mater svom saigraču sve na oči sudije. Prosto igrači Krajine jučer (ne svi naravno) su cijelo vrijeme bili iznervirani činjenicom "to ste došli ovdje po bodove, a ne treba vam", pa ljudi ova igra se igra da bi se pobjedilo - to je jedini cilj utakmice, nije to društvena mreža pa da idemo na gostovanja da stičemo prijatelje koji će sl. sezone nam doći i pustiti da ih pobjedimo pred našom publikom, tipa 3 za 3, svi vidimo gdje završavaju ekipe koje su tako funkcionisale. Naravno da se svaka utakmica ide na pobjedu.

Krajinu nije Radnički gurnuo u drugu ligu, mi da smo došli u 17. kolu u Krajinu i pobjedili vjerovatno ne bi niko napao, jer tada ne bi bila priča da smo ih izbacili, nego bi neki drugi klub na kraju prvenstva dobio ovakav scenario u Cazinu. U Cazinu je slavilo i Bratstvo i Vitez i Visoko, mnogo prije nas, Krajina je na gostovanje u Lukavac došla sa 9 igrača i 2 golmana, a ljute se jučer što smo ih pobjedili 4:0 kući, a mi tad bili 9. i imali -2 gol razliku, naravno da ćemo iskoristiti situaciju da popravimo gol razliku, isto kao Jedinstvo protiv naših kadeta prije tri kola.

Najjače mi je to što momak koji se predstavio kao bivši golman, onde iza gola (ispred službenih prostorija) dobacuje: "Vi ste nas 2007 u Lukavcu lažnim penalom pobjedili 2:1 p$#*e jedne" i zbog toga je iznerviran na igrače koji nisu imali nikakve, ama baš nikakve, dodirne tačke sa tadašnjom ekipom (isto tako i uprava i menadžment trenutni).

Mi smo došli bez 5 prvotimaca, sa pomoćnim trenerom na kormilu, pobjedili smo.

A to što je igrač sa brojem 14 iz revolta zapucao nogom u međunožje Mehanovića pa mu ovaj uzvratio psovkom (koji neodobravam, ali nije bez uzroka) je jednostavno "prvi si počeo", na njegovo fizičko nasrtanje dobio je verbalno, pa tu 14-ku su pola sata vukli sa terena, kafanska priča prava, toliko o njemu.

Igrači Krajine jesu imali nekoliko izglednih prilika, ali da pogledaju koliko je napadao jedan Podgrmeč kad smo igrali u punom sastavu u Sanskom Mostu pa na kraju izgubio, te kako smo se odbranili strašnih napada u Livnu pa smo odnjeli bod, da uzmu snimak utakmice u Goraždu koje nas je bombardovalo kao UN, a na kraju leglo 0-2 kod kuće - ono što je jučer bilo ni u kom slučaju nije višak sportske sreće na našoj strani.

EDIT: Po jedan penal na obje strane i isključenje za domaćina nije svirano, to je činjenica, ali već smo navikli da sudije budu u prvom planu, mada su neki igrači Krajine jučer i sudije pretekli i oduzeli im spotlight.

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 23 maj 2013, 17:40

Mitrović: "Pa taman odustali od ove trke, opet nas zapade da se borimo za PL".

Koja je ovo legenda :lol:
1921
1989

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 23 maj 2013, 17:48

VolimRadnicki je napisao/la:Mitrović: "Pa taman odustali od ove trke, opet nas zapade da se borimo za PL".

Koja je ovo legenda :lol:
Konjina teška... odličnog igrača u njemu imamo, mislim da bi sa pokidanim ložama i istegnutim mišićima sa gipsom na nozi budala igrao ako treba.

Btw; Taj status vide samo ljudi koji su mi na frend listi, koji li si ti od onih 2.695 ? :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 maj 2013, 17:50

Nisam ja, Tita mi :D

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 23 maj 2013, 17:56

Šteta što ne dobija veću minutažu, dobar je igrač, a i legenda je velika. Protiv Iskre, kada je ušao, Šuba loše glavom iznosi loptu, prilika za Isrku, trči Bebac za njom i dere se "Yebla te ona.." :D Dobro dođe jedan onakav u ekipi.

Pogađaj koji sam od tih 2.695 (nije Derviš P) :lol:
1921
1989

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 23 maj 2013, 17:59

VolimRadnicki je napisao/la:(nije Derviš P) :lol:
Imšir je najjači!!!

Hajde, znači sad si u konkurenciji 2.693 (pošto nije Zlaja, nije Imšir)... :D

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 23 maj 2013, 18:16

Veliki Respect :D :D slika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 maj 2013, 20:38

Izvještaj+FOTO (Ranije nismo mogli jer nije bilo struje :D )

http://lukavac-x.ba/lukavac/sport/radni ... -foto.html" onclick="window.open(this.href);return false;

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 24 maj 2013, 11:17

Jasmine Jaranoviću bravo sve čestitke i želim ti sve najbolje, hvala ti za sve, vrati nam se opet nekad za par godina.....:)

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.