Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

M4kaveli
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la M4kaveli » 23 maj 2013, 02:17

@LBJ sine :mrgreen: opet pises nebuloze i izmisljas.
Ali da ne bi nastala rasprava, ovdje zavrsavam.

Alonso je klasa iznad limitiranog Khedire.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 maj 2013, 02:18

@ Il Capitano

Grijesis.
Ne mozes me ubjediti da Isco nije Svetska klasa od igraca apsolutno nikako.

Navest cu vise razloga.

Isco je svoju expanziju jos kao junior dozivio.On je godinama najveci dragulj Spanije.Apsolutno u svim selekcijama je bio najbolji igrac, bio mnogo zreliji igrac no' su to bili njegovi vrsnjaci.
On je sa 18 godina napustio Valenciju u kojoj mu samo iz nekih x-razloga Emry nije dao da igra.Jos tada se o njemu mnogo pisalo i bio je meta velikih klubova.
Dolazi u Malagu za poprilicno velke pare kada je rijec o kindercetu.
Istu sezonu postaje jedan od nosioca igre Malage.

Rotirao se sa Santijem na pozicijama AMF-a i LWF , stim da je Joaquin igrao desno.
U posljednje 2 godine on je glavni igrac Malage...

Dakle Isco raste iz sezone u sezonu.Njegove igre prste od talenta a zrelost koju pokazuje na terenu krasi samo najvece igrace na Svijetu.Kao takav on ce se extremno dobro snazi u bilo kojem klubu a osobito u onim jacim i vecim.

Da bi igrac bio Svjetska klasa nije jednako da mora igrati u velikom klubu.Takvih igraca je mali milion.

Isco je najbolji mladi igrac na Svijetu vec dvije godine za redom.Cjena od 35 miliona je presmjesna ako u vidu imamo sta moze ovaj mladic ponuditi.

@ John Lennon

Na ovom Pdf-u je najteze pisati smireno.Jednostavno mali-milion je trollova i ljudi sa kojim je nemoguce diskutovati.Misljenja se rijetko kad' uvazavaju...

No dobro , bit ce bolje :mrgreen:
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 23 maj 2013, 02:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2013, 02:20

Svi su klasa iznad klase, pa je zaostatak za Barcelonom 13 bodova.

Atletico Madrid im uzeo kup.
Atletico Madrid primio manje golova od Reala (30) a Real 36.

Nešto nije valjalo u ovom timu, prije svega Mou i negativna atmosfera oko Ikera. No fali tu jedan vrhunski napadač, a Karim i Gonzalo to nisu.

Baš me zanima koga će dovesti.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 23 maj 2013, 02:21

IlCapitano je napisao/la: Isco ima trenutno 21 godinu, Ozil je u tim godinama već igrao u najvećem klubu svijeta i bio jedan od najvažnijih i najboljih igrača istog.
Nakon toga nastavlja konstatno sa odličnim partijama i tek sada je imao slabiju sezonu u kojoj je ogromna većina podbacila, a on je opet imao zavidnu statistiku od 10 golova i 14 asistencija u svim takmičenjima.
Mesut Ozil je svjetska klasa, Isco tek treba napraviti taj iskorak.
Sa 22. je Ozil bio u Madridu. Zapravo, mjesec dana mu je falio do 22. Isco je tek napunio 21.
U prvoj sezoni smo gledali dobrog Ozila koji je bio nesto losiji na gostovanjima, ali bila je to u redu sezona. Sezonu nakon toga, pola sezone se zapravo trazio, bio je jako los i pao u sjenu Di Marije. Nakon toga imao je bljesak protiv Zaragoze i Barce u Kupu. Nastavio je sa solidnim partijama. Istina, generalno, bio je Top 5 igrac kluba u obje te godine, ali razlika Ronalda u odnosu na ostale igrace je enormna, tako da mu to i nije neki kuriozitet. Sta se Ozilu zamjera? Los performans u velikim utakmicama. Ne dominira u njima, cesto donosi krive odluke i boji se odgovornosti. Ima dobru statistiku, ali nije sve u njoj, a zapravo mu velik broj asistencija dolazi iz kornera i prekida sto je u vecini slucajeva "krivica" Ramosa, Varanea, Ronalda i ostalih odlicnih skakaca. Naravno, ispade da sad meni ne valja Ozil, "moj" igrac. Naravno da je on dobar igrac. Medjutim, Isco ukoliko nastavi upola slabijim tempom napredovati nego sto je to do sada dostici ce jaci nivo od njegovog. Brat bratu.
Na ovom Pdf-u je najteze pisati smireno.Jednostavno mali-milion je trollova i ljudi sa kojim je nemoguce diskutovati.Misljenja se rijetko kad' uvazavaju...
Ma nije. Moguce je diskutovati kada je diskusija ozbiljna i kada se konstruktivno raspravlja. Problem je samo sto je rijetko kada ima. :mrgreen:
Ono, ja garantujem konstruktivnu diskusiju i uvazavanje tvog misljenja kad god se o necemu ozbiljnijem raspravlja. A ne o "Midzetu" i nekim drugim stvarima :mrgreen:
Ali i dalje ostajes barcasizofrenicar.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 maj 2013, 02:22

M4kaveli je napisao/la:@LBJ sine :mrgreen: opet pises nebuloze i izmisljas.
Ali da ne bi nastala rasprava, ovdje zavrsavam.

Alonso je klasa iznad limitiranog Khedire.
Kakve nebuloze?Složio sam se s tobom.
Nemoj mi rasprave,trebam i spavat malo :mrgreen:

@Neutral Napadači Reala u prosjeku zajedno imaju šuteva kao Cavani naprimjer i zajedno dadnu približan broj golova kao on,tako da glavni problem nije u njima.Khedira i Xabi su bili užasni ove sezone,dovoljno govori da je Modrić bez priprema bio najbolji veznjak ekipe.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 23 maj 2013, 02:26

JohnLennon je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la: Isco ima trenutno 21 godinu, Ozil je u tim godinama već igrao u najvećem klubu svijeta i bio jedan od najvažnijih i najboljih igrača istog.
Nakon toga nastavlja konstatno sa odličnim partijama i tek sada je imao slabiju sezonu u kojoj je ogromna većina podbacila, a on je opet imao zavidnu statistiku od 10 golova i 14 asistencija u svim takmičenjima.
Mesut Ozil je svjetska klasa, Isco tek treba napraviti taj iskorak.
Sa 22. je Ozil bio u Madridu. Zapravo, mjesec dana mu je falio do 22. Isco je tek napunio 21.
U prvoj sezoni smo gledali dobrog Ozila koji je bio nesto losiji na gostovanjima, ali bila je to u redu sezona. Sezonu nakon toga, pola sezone se zapravo trazio, bio je jako los i pao u sjenu Di Marije. Nakon toga imao je bljesak protiv Zaragoze i Barce u Kupu. Nastavio je sa solidnim partijama. Istina, generalno, bio je Top 5 igrac kluba u obje te godine, ali razlika Ronalda u odnosu na ostale igrace je enormna, tako da mu to i nije neki kuriozitet. Sta se Ozilu zamjera? Los performans u velikim utakmicama. Ne dominira u njima, cesto donosi krive odluke i boji se odgovornosti. Ima dobru statistiku, ali nije sve u njoj, a zapravo mu velik broj asistencija dolazi iz kornera i prekida sto je u vecini slucajeva "krivica" Ramosa, Varanea, Ronalda i ostalih odlicnih skakaca. Naravno, ispade da sad meni ne valja Ozil, "moj" igrac. Naravno da je on dobar igrac. Medjutim, Isco ukoliko nastavi upola slabijim tempom napredovati nego sto je to do sada dostici ce jaci nivo od njegovog. Brat bratu.
Ma nije. Moguce je diskutovati kada je diskusija ozbiljna i kada se konstruktivno raspravlja. Problem je samo sto je rijetko kada ima. :mrgreen:
Ono, ja garantujem konstruktivnu diskusiju i uvazavanje tvog misljenja kad god se o necemu ozbiljnijem raspravlja. A ne o "Midzetu" i nekim drugim stvarima :mrgreen:
Ali i dalje ostajes barcasizofrenicar.
Ovo sam i ja primjetio kod Ozila, posebno za odgovornost...a igra na poziciji koja baš zahtjeva drskost i odgovornost kad se lomi neka jaka tekma.
No, ipak je odigrao nekoliko odlicnih utakmica protiv Barce.
Bez obzira na te blockout-e u velikim tekmama - Ozil je veliki igrac i ne vjerujem da ce ga se tako lako odreci u Madridu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 maj 2013, 02:28

@LBJ sjeti se sta ti je mudrac govorio kada je Modric potpisao za Real.
Sta ? Da ce birati koga ce izbaciti. :P

Ja nikako da shvatim kako Ozil nije uspio nabiti kondiciju za svih 90 minuta a tolike godine trenira na vrhunskom nivou. To mi je kod njega uvijek bilo najzanimljivije.

@Lennon nista od trkaca Bejla, dolazi umjetnik, na moju zalost. :cry:
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 23 maj 2013, 02:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 maj 2013, 02:28

Tesko ce se odreci lika s kojim su danas produzili do 2018..

Ozil-Isco ce biti ta osovina Reala
a vi se poklaste koje bolji.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 23 maj 2013, 02:30

http://www.intereconomia.com/noticias-/ ... d-20130523" onclick="window.open(this.href);return false;
Daj Boze da ga dovedu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 maj 2013, 02:55

M4kaveli je napisao/la:@LBJ sjeti se sta ti je mudrac govorio kada je Modric potpisao za Real.
Sta ? Da ce birati koga ce izbaciti. :P
Na kraju je izbacio Xabija koji nije igrao lošije još od juniorskih dana.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 maj 2013, 08:32

pisete o ozilu kao da je najbolji igrac svijeta, kao da i sami ne znate koliko utakmica je uradio ravno nista na terenu (da ne pricam o sebicnim higuain sutanjima na gol) i kako smo gubili zivce cekajuci onaj jedan njegov pas koji ne da se nije desavao nego nije bio ni blizu tome da se desi :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 23 maj 2013, 08:58

Šta je to trulo u zemlji madridskoj...

Sve!
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 maj 2013, 11:24

Vidal on Real Radar

The cat is out of the bag. Real Madrid has had Juventus midfielder Arturo Vidal on its radar for the last two seasons. Now, following Ancelotti's recommendation –he tried to sign him for PSG– the club is more interested than ever in the 'tuttocampista' (allrounder).

This is how he's known in the Lega Calcio after two superb seasons with Juventus and two consecutive league titles. Vidal, together with Pirlo, is one of the key figures at Juventus. In fact, he's so important to the team that his coach, Antonio Conte, considers his transfer to be non-negotiable.

The on-going negotiations between Los Blancos and Juventus over Higuaín’s transfer have led to the Chilean’s name popping up too.

Last week, the Italian club threatened to make an official complaint about any clubs that contacted the player directly. Vidal's contract with Juventus runs until 2016. According to the English press, Juventus rejected an offer of €40 million and subsequently, a counter offer from Manchester City which included Argentine player, Tévez, as part of the deal. When Moyes joined Manchester United, they too made an attempt to sign him.

Arturo Vidal is a midfielder with remarkable physical qualities which mean he can play in several different positions. One of his great strengths is the vast area he's able to cover and his constant presence in the game both in attacking and defending phases. On Antonio Conte's team, not only was he top scorer, but he also led the assists charts.

Dobar igrač.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 23 maj 2013, 12:10

Ma nema od tog ništa.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 23 maj 2013, 12:17

Hebo Vidala da je pokupit Isca i Kondogbiu.
Isco ima sve sto Mesutu fali, Mesut ima sve sto Iscu fali. Potpuno su razlicit tip igraca.

Isco je dosta defanzivno odgovorniji, za njiansu brzi i prodorniji, dosta bezobrazniji, bolji suter i ima muda.
Ozil ima malo bolju pas igru, bolji je asistent.

Spoj ta dva igraca je Zinedin Zidane, Isco moze pokupiti neke lafine od Mesuta i obrnuto, daj nam novu ikonu. Daj novog Raula, Juanita, Morientesa...

Nadam se dovodjenju i Kondogbie. Od Mome nismo imali tako plemenitog i svestranog igraca. Ljevonogi Xabi apgrejdovan brzinom, skokom, ofanzivom i snagom. Sa malim manjkom iskustva i rutine.
U zadnje vrijeme gledam Sevillu samo radi njega. Na sve strane se galami o mladim igracima i talentima a njega se skroz slabo spominje, brijem da ce biti uspjesniji i od Eriksena i Verratija i sl.

Daj Konoplju i Isca. :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 maj 2013, 12:43

http://www.marca.com/2013/05/22/futbol/ ... 53375.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda da je gotovo.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 23 maj 2013, 12:45

L_blancos je napisao/la:Hebo Vidala da je pokupit Isca i Kondogbiu.
Isco ima sve sto Mesutu fali, Mesut ima sve sto Iscu fali. Potpuno su razlicit tip igraca.

Isco je dosta defanzivno odgovorniji, za njiansu brzi i prodorniji, dosta bezobrazniji, bolji suter i ima muda.

Spoj ta dva igraca je Zinedin Zidane, Isco moze pokupiti neke lafine od Mesuta i obrnuto, daj nam novu ikonu. Daj novog Raula, Juanita, Morientesa...

Nadam se dovodjenju i Kondogbie. Od Mome nismo imali tako plemenitog i svestranog igraca. Ljevonogi Xabi apgrejdovan brzinom, skokom, ofanzivom i snagom. Sa malim manjkom iskustva i rutine.
U zadnje vrijeme gledam Sevillu samo radi njega. Na sve strane se galami o mladim igracima i talentima a njega se skroz slabo spominje, brijem da ce biti uspjesniji i od Eriksena i Verratija i sl.

Daj Konoplju i Isca. :D
Daj Konoplju,**** Isca :D

Nego citam juce da ce i Varaneu biti poboljsan ugovor,a samim time i povecana otkupna klauzula.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 maj 2013, 13:17

Ma genijalac iz Malage stize..
prvi Španski ofanzivni veznjak (sem Gutia) nakon eeeeeeeee

92 godiste , golden boy evrope

jogo bonita 8-)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 maj 2013, 13:22

Ne Isca, NEEEEEEEEEEEEEEEEE

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 maj 2013, 13:28

Hebo Vidala da je pokupit Isca i Kondogbiu.

Vratite nam Elvisa,Haseta,Brus Leea...

sto anamo gade tako ne pises ? :mrgreen:
a ne Ozila bacat pod autobus

zajedno spojiti ih i da uzivamo konacno u utakmicama Reala :D

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []