Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

totasef1
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la totasef1 » 23 maj 2013, 14:54

Pa i jest logicno da Alen Halilovic igra za Hrvatsku jer se rodio i odrastao u Zagrebu, prijatelji su mu hrvati a religija nema veze sa nacionalnoscu. Otac ima bosanske korijene al je takodjer hrvatski drzavljanin. igrao je za hrvatske klubove, zivi u hrvatskoj, radi u hrvatskoj a vjerovatno bi i sam igrao za hrvatsku da je imao mjesta, al u onoj generaciji hrvatske pod Cirom nije mogao biti ni na klupi i zato je igrao za nas...
Ko god je pomislio da ovaj mali ima sanse da igra za nas, naivan je... Meni je drago da je Pape lagano spustio loptu i prekinuo prepucavanja koja su prije svega pocela od samog Mamica, kojem je marketing sve.. Nek je malom sretno

Kolasinac... Sandzaklija koji takodjer nema velike veze sa Bosnom i koji ce se drzati svaba sve dok bude imao mjesta kod njih.. On ce nastaviti igrati za u21 njemacke, sve dok bude na spisku a za nas ce igrati ako ga skinu sa spiska il ako vidi da nema mjesta u seniorskoj reprezentaciji...
On nece zaigrati za nas prije Brazila 100%, ako i tad... Zavisi od toka njegove karijere
Ako se desi suprotno ja cu pljunuti sam sebe..

Sead Hajrovic - igrac koji trenutno ne moze biti ni na nasem sirem spisku.. Za mladu reprezentaciju treba biti pozvan al mnogo toga zavisi od njegove daljnje karijere... Dosta tih igraca iz akademije Arsenala na kraju zavrsi u nizerazrednim klubovima, tako da to sto je on bio u Arsenalu ne znaci nista.. Ja mislim da on nece ostvariti neku bog zna kakvu karijeru, kao ni onaj mu brat smrad Izet.. Znaci neki ovako prosjecan klub kao sto je Grashopers i to je to ili ne(standardan) igrac u nekom slabijem njemackom timu..

Muhamed Besic - po meni bolji igrac od Hajrovica, on tek sad sazrijeva ko igrac i za njeg sam 100% siguran da ce nastaviti biti vazna karika u seniorskoj kao sto je bio i u juniorskoj repci. Ako ga povrede zaobidju, on sigurno moze imati dobru karijeru..

Milan Djuric - Kao prvo, momak je odabrao Bosnu, prije Srbije u onom vremenu kad je tek postpisao za Parmu i na tome mu svaka cast.. Drugo, momak je u mladoj repci odlicno igrao sto znaci da ima potencijala.. E sad, klubska karijera mu i ne ide bas al dosta napadaca u Italiji sazrijeva tek nakon 25 godine a i italijani ne daju puno prostora mladim igracima, bar ovi jaci klubovi.. Quaglariella, Matri, Toni i koliko njih su sazreli tek u drugoj polovici 20-ih tako da ja mislim da ima prostora da on napreduje.. I Muslimovic je isao po pozajmicama i skupljao iskustvo i opet je u reprezentaciji uvijek solidno odigrao... A za koju godinu ce nam trebati zamjena za Edina i Vedu tako da ce nam valjati ako nista ko dzoker sa klupe jer ima visinu za skok igru..

Enis Nadarevic - On nije ni toliko mlad igrac, sad ce mu 26 al svakako mozemo racunati na njega zbog sirine klupe. Sad mozda nema mjesta, al sljedece sezone mozda vec bude imao, vidjecemo kakav ce biti sljedecu sezonu...

Anel Hadzic - Iz Rida u Sturm, ne toliki napredak al eto.. Ako nista probati momka, neka bude na sirem spisku.. Kako god okrenes bolji je nego Svraka....

Huseinovic - Zasad za sireg spiska al vec sljedece kvalifikacije bi mogao zamjeniti Misketa, sve je do njeg i daljeg toka karijere.. Uglavnom, ja vjerujem da ce on biti sljedece kvalifikacije tu, ako nista kao izmjena...

Ermin Bicakcic - Svabe su svabe ipak.. Bolje je igrati u cvajti gdje se igra dobar fudbal nego u ligama koje nisu toliko jake, sem par klubova ... Pogotovo sad kad je Braunshweig usao u bundes ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da ne zovemo momka...

Branimir Hrgota - Momka proslavila jedna utakmica, a do tad ga ni na mapi.. Al kako god, za nas jedino moze igrati ako mu karijera ne bude isla po planu i samim tim ne bude dobio poziv od sveda il hrvata pa eto mi ga zovnemo da ga kaparisemo... Vidjecemo u buducnosti al on bas kao i neki njegovi prethodnici nece za nas igrati sve dok ima sanse kod drugih..

Dino Arslanagic - Takodjer, momak rodjen u Belgiji, igrao za sve selekcije Belgije a za nas jedino moze igrati ako ne bude imao mjesta u Belgiji, tj ako mu karijera pocne stagnirati... Znaci za neke 2-3 godine bi mogao igrati za nas...

U skorijoj buducnosti (ove kvalifikacije) novi seniorski reprezentativci su Bicakcic i Husejnovic, dok ce prije Brazila tu biti Besic ( 100% sam uvjeren) a u zavisnosti od forme Hadzic, Nadarevic,Djuric, Zec... Nadam se da povreda nece biti i da idemo kompletni na SP..
A od trenutnih reprezentativaca za Brazil bi mogli otpasti Svraka ( i trebao bi ), Sunjic , Vrsajevic i Visca ( zavisi gdje nastavlja karijeru )

Za sljedece kvalifikacije bi mozda mogli racunati na Kolasinca, Hrgotu, Arslanagica, Dilavera i sve te koji sad vagaju izmedju reprezentacija al normalno pod uslovom da u medjuvremenu ne ubiljeze nastup za seniorsku reprezentaciju u zvanicnom mecu kao i na ove juniore koji u medjuvremenu budu napravili nesto u karijeri..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 maj 2013, 14:58

Ispravan potez malog Alena. Ne vidim fkt svrhu da on nastupa za BiH. To mi je od pocetka bacalo na onu pricu kao da Ljajic zaigra za Bosnu. :lol: U Hrvatskoj je rodjen, Hrvatska mu je dala sve u karijeri i digla ga u zvijezde, imam utisak da ni nasi u savezu nisu bili dovoljno angazovani na ovome ali opet... Nema vezze, odlican igrac i veliki talenat, komsije su dobile vrhunskog mladog igraca sigurno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 23 maj 2013, 15:00

I kad neko kaze treba se boriti za nekog mladog igraca zasto?Pa da ti se ovako posere u obraz NIKAD to necu podrzavati,pa jel neko natjerao malog Dilavera da na proslavi nosi nasu zastavu jel to neko lobirao da to bude tako.

Ljudi moji po prvi put postujem Susica samo sto nece da moli ove napuhane talente,sto ima svoje ja a ima talenata kji ce igrati za nas pa makar ne vidjeli nikad tih velikih takmicenja.
Ko god ne osjeca ovu zemlju kao svoju ako to nema u srcu nikad ga ja ne bi molio Hvala Bogu pa ima momaka koji disu za ovu nasu BIH a ovog malog neka je stid i sram a pogotovo njegovog oca jer sad sam ubjedjen da nikad nece biti neekog hajra od njega stici ce ga kletva Bosanska.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 maj 2013, 15:06

TMovac je napisao/la: Ma ako se odazove ubacit ce oni njega.Samo iz razloga da ne moze kasnije igrati za nas.Njima ta minuta nista ne znaci,pa makar stavili i nekog veterana,a ne mladica koji ima sansu da napravi velike stvari.Time ce ga osigurati i onda ako bude sta od njega dobro i jest,ako ne bude nikom nista.Uglavnom oni u svemu tome nemaju sta izgubiti.Mogu samo dobiti.
on ce se odazvat' na pripreme... na popisu 23 za utakmicu sa skotskom nece biti sigurno... tih nekoliko djecaka je uvrsteno samo da popune spisak da bi stimac na pripremama imao dvije ekipe za trening... usput je samo zapisao teritoriju oko halilovica... stavio na test i halilovice, hrvatsku i bh javnost... halilovici su k'o papci nasjeli... hrvatska javnost dobila sto odavno trazi... a mi smo ga vec otpisali i ispratili pogrdnim imenima i psovkama, tako da je halilovic dobio 'opravdanje' da je ispravno postupio... za samo nekoliko sati je stimac ostvario sve svoje ciljeve ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 maj 2013, 15:07

"U izjavi za Dinamovu oficijelnu stranicu Alen Halilović je objasnio zašto je odabrao Hrvatsku. Namjerno ili ne, većina onih koji su prenijelu te njegove riječi, preskočila je sljedeću Alenovu rečenicu: “Naravno, volim Klokotnicu, sve svoje prijatelje i obitelj koji su u Bosni i Hercegovini, ali u Hrvatskoj sam rođen, tu sam sve napravio i ovo je logičan slijed”.
Kako su ovi novinari zeljni krvi, to je nevjerovatno. Sretno tebi Alene, izabrao si zemlju u kojoj si rodjen i to je normalno. Kada bi svi Bosanci i Hercegovci tako radili, bilo bi mnogo ljepse. Svaka cast Pape na odmjerenim izjavama.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 23 maj 2013, 15:14

Evo jednog koji, iako rodjen u Subotici, nije zaboravio za koga je igrao. Bravo Nino!

slika

Prva majica iz kolekcije "Dobrolopta" je dobacila i do Grcke i naseg nekadasnjeg reprezentativca Nine Milenkovica.

Igrac koji je u svojoj karijeri nosio drzavni dres 14 puta, igrac koji je bio nezamjenjiv kod Bake Sliskovica u kvalifikacijama kada nas je "Marakana" djelila od odlaska na SP u Njemackoj i koji je godinu dana kasnije zajedno sa Spahicem i Papcem mozda i najzasluzniji za otpor od strane igraca prema tadasnjoj strukturi Nogometnog saveza i potpisnik je pisma reprezentativaca koji su odbili da igraju za repku dokle god su tu Pasalic, Usanovic i ostali nesposobnjakovici.

Nino Milenkovic - jedan od nas!
Zadnja izmjena: Honorar, dana/u 23 maj 2013, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 maj 2013, 15:17

Neka Halilovic igra za kockaste tamo mu je i mjesto jer je obicna ljiga, ako je vec rekao da se nece odluciti do 18 godine onda se toga trebao i pridzavati. Odma su mi drazi ovi momci koji su bez dileme obukli dres nase repke i ako ce sada mnogi reci da ih niko drugi nije ni htio. Moramo jednostavno vise postovati momke poput Vranjesa, Pandze, i svi ostalih jer oni podmecu glavu tamo gdje neki nebi ni kopacku, i ako nisu neke igraci makar su sa srcem na terenu i to treba cijeniti.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 maj 2013, 15:19

Jeste se uhvatili Halilovica, jedina stvar koja ga veže za BiH je to da mu je otac bosanac, mati je hrvatica, on je tamo rođen, odrasto, škola, sve, pa šta ste očekivali :roll:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 maj 2013, 15:20

Ne mogu da verujem bre ovo, pih....dje onaj sa slikom Halila :lol: ?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 maj 2013, 15:21

Heller je napisao/la:Jeste se uhvatili Halilovica, jedina stvar koja ga veže za BiH je to da mu je otac bosanac, mati je hrvatica, on je tamo rođen, odrasto, škola, sve, pa šta ste očekivali :roll:
Sto je apsolutno nebitno, jel da? :lol: :lol: :lol: :lol:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 maj 2013, 15:37

Ne zamarajte se seljacinom iz Klokotnice,sta kaze sve mu je HR dala,a Klokotnica i Bosna nije haha,znaci lik da me moli da igra odavno nebi ga zvao ni u pjetlice a ne u A tima,Šjanic je odrastao u Luxemburgu,sve mu ljudi dali,pa onda Metz i Francuska sve mu dali sto se moglo ponuditi,razvoj,novac itd. sve ono sto ovaj Halilovic treba da sanja Pjana je imao sa 16-17 godina,zvali ga da igra za dvije repke al covjek kaze,babo je rekao samo Bosna dolazi u pitanje,i da je najgori u nasoj repki ja tom covjeku nikad A nebi rekao jer je ljudina,za razliku ovog balavca iz Klokotnice! I on je prenapuhan igrac nikad nista od njega nece biti zapamtite to! Neko ode sad u Ameriku i djete ako mu se rodi dole on je znaci amer 100 posto,i treba svega da se odrekne,ti ljudi su bez karaktera i daleko im kuca od nase,Simunic,Rakitic,Subotic itd, druge zemlje su im sve dale rodjeni su u tim zemljama,pa se nikad nisu dvoumili to je karakter a to ova mala gnjida nema!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 maj 2013, 15:38

slika ovo
naspram
slika ovoga

Ovo nam sve govori sta se ovdje dogodilo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 maj 2013, 15:41

Heller je napisao/la:Jeste se uhvatili Halilovica, jedina stvar koja ga veže za BiH je to da mu je otac bosanac, mati je hrvatica, on je tamo rođen, odrasto, škola, sve, pa šta ste očekivali :roll:
ma Halilovici tradicionalno HR prezime,jedna stara ugledna hrvatska familija :lol: Mnogi turci koji su rodjeni u Njemackoj i sve im ljudi dali,nisu ni pomisljali da igraju za ELF vec samo za svoju maticu,osim nekih uzuzetaka naravno pa sad razmisli

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 maj 2013, 15:42

slika

ZABORAVLJEN !

Inače momak je legenda , rušilac. Voli jesti suđuke .

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 23 maj 2013, 15:43

bavarian_bk je napisao/la:slika

ZABORAVLJEN !

Inače momak je legenda , rušilac. Voli jesti suđuke .
:mrgreen:

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 23 maj 2013, 15:47

Njegov otac je pizda jarane, naebo bi mu se ja mame da igra za drugu zemlju, pogotovo za Hrvate ili Srbe, prije bi mu noge polomio da neigra nikako fudbal pa da mi je iz oka isp'o .. Ne znam kako tog Seada nije stid!

Treba ga kolasinac iznijet sa terena u brazilu...

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 maj 2013, 15:48

arius je napisao/la:slazem se apsolutno da je sramota za oca mu ponajprije , samo se realno mora uzeti u obzir da je bio nevidjeni pritisak na decka . ja stvarno nisam vidio nacin na koji moze odbiti poziv stimca . igra u dinamu nema nas pasos ide u skolu u zagrebu a na kraju krajeva i majka mu je hrvatica.

ne bih sad da puno serem mu na oca ali se dobro sjecam da se nadao pozivu na euro96 u englesku pa tek kad je tu ispusio pristao je da igra za nas koji smo se tek stvarali. odbio je bio poziv muzurovica za utakmicu s albanijom iz aprila 96....a jedan kodro , tada igrac barselone se odazvao i dosao u zenicu 5 mjeseci nakon dejtona.

ali eto , ni prvi ni zadnji , siroko mu polje glamocko :)
pasa kad si ti karakter nema tu price,igras za BIH kao Pjanicev stari,igras za BIH samo i ostale ponude neces ni gledat,ja sam ti otac,ja sam ti sve pruzio a ne Francuska,Hrvatska itd. a te ucjene fol od Dinama haha to je smijesno nek mali ne igra,istekne ugovor i cao dzaba ode,sto Mamic nikad nebi ni uradio

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 maj 2013, 15:54

jozinho je napisao/la: a nisi se nikada zapitao zašto igrači iz Hercegovine odabiru Hrvatsku,pa vi se prema nama odnosite kao građanima drugog reda i onda bi još i trebali igrati za BiH
koji ti je **** skutore pa si dosao ovdje da provociras
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 23 maj 2013, 15:55

To ti je ovako bilo .

Sejad stavio Alena ispred sebe i rekao mu: " Sine ti imaš 16 godina , mislim da ti možeš sam odlučiti za koga ćeš igrati i gdje te srce vuče . Na tebi je ... ! " I Alen odgovorio :" Okej stari , kužim, ne brini, odlučim sam . "

Eh sad , Sejina žena , ili ti ga Alenova mati , stavila Alena ispred sebe i rekla mu : " Alene sine , nemoj da iznevjeriš svoju mamu i njenu porodicu . Ti si čistokrvni Hrvat , i ne smiješ sebi dozvoliti da igraš za tamo neku Bosnu. Inače ćeš imati problema sa mnom . Je l' jasno ?!" A Alen odgovorio : " Okej stara , u pravu si , bum igral za Vatrene ! " :)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”