Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Na tv Vogošća bude bolja slika nego na BHT.Kamere nisu promjenili od olimpijade.
DRUG NEBI TI PUNCA
- moustapha
- Kontakt:
Javni servis ce slijedece godine biti u jos tezoj situaciji. Prihodi od naplate RTV takse nisu nikad bili losiji. Nazalost, jako tesko je ocekivati da se ista popravi na BHT-u.
#divovi
Sto se mene tice nek ga ugase vecu propagandu i sranje nisam vidio.
Ja pretpostavljam da ce BH Telecom u saradnji sa Arena Sport TV pokrenuti i Arena Sport 2,3,4 i za podrucje BiH, pa ce vjerovatno biti prijenosi svih utakmica ili bar vecine, a da ce se BHT-u ostaviti samo jedna tekma po kolu a ja vjerujem da ce i to odbiti...E onda se javlja problem sto velika vecina stanovnika Sa, Ze, Mo, Bug, Tra,...koji koriste Telemach nece moci pratiti BHT PL BiH.

Sve se mora riješiti sistemski, naročito oko broja klubova u prvom i drugom rangu takmičenja. Liga 12 u prvom rangu takmičenja, kao i Liga 12 u drugom rangu takmičenja (Ujediniti Ligu RS i Ligu FBiH) bi bila optimalna opcija za naš fudbal.Kevin je napisao/la:Htio sam malo da se osvrnem na nek stvari. Gledao jučer Kup Hrvatske i onako kontam pa ono je za nas znanstvena fantastika, mislim na prijenos.
Definitivno je vrijeme da BHT1 krene korak dalje. Prvo što treba iduće sezone jest da prenosi stvarne derbije kola, a za promociju i zastupljenost svih neka koristi dvostruke prijenose ..
Drugo što je dosta zanimljivo jest sugovornik, stručni, kao npr u Hrvatskoj što to bude Scoria često..zamislite tipa igra Sarajevo- Borac, sukomentator Osim, ili Zrinjski - Velež sukomentator Musa, ili Široki-Zrinjski sukomentator Osim, Musemić, Rahimić itd.
Treća stvar analiza, usporeni snimci, razgovori na poluvremenu, više kamera..
Četvrta stvar koja se tiče i televizije i saveza jest bolaj organizacija proslave naslova ili kupa. Recimo Kup osvojio Široki, ništa spektakularno, BHT1 se odjavio čim je Bilobrk obranio..gledam jučer Hajudk osvojio drama sve izgleda..
recimo po meni Arenasport radi odlično
Peta stvar što se tiče saveza, obavezno smanjenje lige 10-12 klubova max..postrožiti pravila za infrastrukturu (travnjak, reflektori)
Čak da ostane i 16 klubova u prvom rangu takmičenja, pod uslovom da i drugi rang (16 klubova) bude ujedinjen na cijelom prostoru Države bi donio izvjestan napredak.
Za takve stvari nema političke volje, jer je očito da velika većina političra ne žele Državi, pa samim tim ni fudbalu nikakvo dobro.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Eh tu bi povukao crtu jer sigurno velika vecina Sarajeva nema telemach, vec dobar dio pokriva hshilmo je napisao/la:Ja pretpostavljam da ce BH Telecom u saradnji sa Arena Sport TV pokrenuti i Arena Sport 2,3,4 i za podrucje BiH, pa ce vjerovatno biti prijenosi svih utakmica ili bar vecine, a da ce se BHT-u ostaviti samo jedna tekma po kolu a ja vjerujem da ce i to odbiti...E onda se javlja problem sto velika vecina stanovnika Sa, Ze, Mo,Bug, Tra,...koji koriste Telemach nece moci pratiti BHT PL BiH.![]()
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Iskreno volio bi ga sva tri kluba dobiju licencu i da u Evropu ide onaj ko zavrsi na trecoj poziciji, ali bez stimanaj u zadnjem kolu. Nek' sve bude fer i posteno i da nas u Europi predstavlja onaj koji zasluzi. Sretno
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Posteno.Tako treba i da bude,i nadam se da ce tako i biti.Neka igra na terenu bude presudna za putnika ka euruvivaILchelik je napisao/la:Iskreno volio bi ga sva tri kluba dobiju licencu i da u Evropu ide onaj ko zavrsi na trecoj poziciji, ali bez stimanaj u zadnjem kolu. Nek' sve bude fer i posteno i da nas u Europi predstavlja onaj koji zasluzi. Sretno
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Što se tiče zadnjeg kola, želio bih da Olimpic bude treći, ali što kaže ovaj navijač Čelika, nek bude onaj ko pokaže najviše.
I što se tiče kamera na BHT-u, ono je bruka! Dobra im je grafika mora se priznat, ono statistika, ubacuju rezultate i to, ali one kamere su što kaše Bagrcavi iz vremena OI.
Pomenuo je Kevin i finale Kupa HR, mogu reć da se uglavnom slažem sa njim, sasvim slučajno sam okrenuo da to pogledam i može se reći da je to odrađeno vrhunski, puno bolje nego kod nas. O proslavi smo pričali i prošle godine, dođe Begić uruči dva-tri pehara i kud koji mili moji. I sad isto tako. Smiješno.
Što se tiče zadnjeg kola, želio bih da Olimpic bude treći, ali što kaže ovaj navijač Čelika, nek bude onaj ko pokaže najviše.
I što se tiče kamera na BHT-u, ono je bruka! Dobra im je grafika mora se priznat, ono statistika, ubacuju rezultate i to, ali one kamere su što kaše Bagrcavi iz vremena OI.
Pomenuo je Kevin i finale Kupa HR, mogu reć da se uglavnom slažem sa njim, sasvim slučajno sam okrenuo da to pogledam i može se reći da je to odrađeno vrhunski, puno bolje nego kod nas. O proslavi smo pričali i prošle godine, dođe Begić uruči dva-tri pehara i kud koji mili moji. I sad isto tako. Smiješno.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
hahahahhahaha a najjači mi je Begić kad je uručivao medalje na Grbavici. Frajer čale nabacio sunčane. Oj jbm ti kulturu i to ono tamno staklo.
Jaro, mene i ovako nervira kad u proljetnom dijelu krenu nesto "ubrzan tempo" srijeda-subota, a proljetni dio krenu nakon svih liga.. Da se igra 36kola mi to nebi izigrali do kraja junaDukeOfWellington je napisao/la:Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Zato Savez da nadje sponzore koji ce uloziti pare zajedno sa mjesnim zajednicama i klubovima u travnjake, pa da se utakmice mogu igrati i u veljaci. Prvi vikend u veljaci ili zadnji u sijecnju bi bio OK za start prvenstva, dok bi na jesen dao da igraju do sredina prosinca. Takodjer i prvenstvo da pocinje sto ranije, da se bude uigrano za Europu.FliX je napisao/la:Jaro, mene i ovako nervira kad u proljetnom dijelu krenu nesto "ubrzan tempo" srijeda-subota, a proljetni dio krenu nakon svih liga.. Da se igra 36kola mi to nebi izigrali do kraja junaDukeOfWellington je napisao/la:Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Pa sve osobe koje forsiraju ligu 10 od 36 kola zele upravo da smanje pauze, tj. da liga pocne sedmicu-dvije ranije na ljeto, te da se igra barem sedmicu do dvije duze prije zimske pauze a u isto vrijeme da proljetni dio pocne neke dvije sedmice ranije. I upravo tu lezi problem lige 10, sto bi kod nas odigravanje utakmica u tom dijelu kalendara bilo krajnje upitno zbog infrastrukture i vremenskih uvjeta i zbog toga savez treba da postrozi kriterije za izdavanje licence za takmicenje u Premijer ligi.FliX je napisao/la:Jaro, mene i ovako nervira kad u proljetnom dijelu krenu nesto "ubrzan tempo" srijeda-subota, a proljetni dio krenu nakon svih liga.. Da se igra 36kola mi to nebi izigrali do kraja junaDukeOfWellington je napisao/la:Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Bi ako bi skratili zimsku pauzu, samim tim bi se popravila i liga, jer sad se igra 3 mjeseca pa odmara 3 i opet tako, igraci osijede do nastavka sezone a ne da izadju iz neke forme... Samo onda bi bio problem neuslovni tereni ali i to se mora rjesavati prije ili kasnije, al bolje prijeFliX je napisao/la:Jaro, mene i ovako nervira kad u proljetnom dijelu krenu nesto "ubrzan tempo" srijeda-subota, a proljetni dio krenu nakon svih liga.. Da se igra 36kola mi to nebi izigrali do kraja junaDukeOfWellington je napisao/la:Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Republika Zenica
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pauza od 3 i po' mjeseca je nedopustiva, naša liga je jedina u svemiru u kojoj je polusezonska pauza duža od međusezonske. Možda je za 16 ekipa problem dovest teren u decembru i februaru u neko normalno stanje, ali za 10 to ne bi smio biti problem. Moje mišljenje je da ekipe ne vode računa o terenu (ne sve, dakako) zbog toga što ih niko ni ne tjera da to rade. Kad bi se pravila postrožila, onda bi se i na tom polju uradile neke stvari, jer kad ti odigravanje utakmice visi u zraku onda ćeš se sigurno drukčije ponašati. U našoj ligi ne postoji pojam neuslovan teren, svaki je dovoljno dobar za igru. E pa ne može tako.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Eventualno se jesenski dio može produžiti za tjedan-dva i proljetni početi tjedan-dva ranije, ali nerealno je očekivati pauzu manju od 80 dana. Nemamo uvjete, kad padne pola metra snijega, nikakav dobro uređen teren neće to "izignorirati".
Termina za ligu 10 ima - ako se Kup igra u devet termina (prvo kolo na jednu utakmicu, ostala četiri na dvije), tu se može uzeti četiri termina igranjem Kupa na jednu utakmicu, a dodatna dva se lako nađu - eto, samim gore navedenim produženjem jesenskog dijela i ranijim početkom proljetnog. Sad se otvara i jedan dodatni termin ljeti, jer se ukida prijateljski termin sredinom osmog mjeseca. A to je najmanji problem, sve se može kad se hoće - vrijeme je da vidimo to htijenje i da se prekinu non stop davati izlike.
Termina za ligu 10 ima - ako se Kup igra u devet termina (prvo kolo na jednu utakmicu, ostala četiri na dvije), tu se može uzeti četiri termina igranjem Kupa na jednu utakmicu, a dodatna dva se lako nađu - eto, samim gore navedenim produženjem jesenskog dijela i ranijim početkom proljetnog. Sad se otvara i jedan dodatni termin ljeti, jer se ukida prijateljski termin sredinom osmog mjeseca. A to je najmanji problem, sve se može kad se hoće - vrijeme je da vidimo to htijenje i da se prekinu non stop davati izlike.
Hayley <3
Hocel sta biti od onog prijedloga za ranije pocinjanje liga i da se kup igra jednu utakmicu kad to ide na glasanje.
to za kup ,je tesko izvodljivo jer,nisu sposobni organizacisjki za gostujuce navijce kamoli za navijce dvije ekipe u trecem gradu,primtom ove nacionalne tenzije,drugo samo tri,cetri stadiona zadovoljavaju takvu jednu utakmicu,
liga sljedece sezone počinje već 20.7. ili 27.7. , par kola sa proljeća će se ugurat u jesenski dio
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Bilo bi najbolje da u nas nogometna sezona bude jednaka kalendarskoj, kao nekad Rusi, ili Norvežani, Šveđani...
NAPRIJED NARODE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.