U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21,U-19,U-17
23. maj 2013.
U -18: Srbija - BiH 1:0 (0:0)
Pobjeda mlađe omladinske selekcije iu drugoj prijateljskoj utakmici protiv selekcije BiH
STARA PAZOVA. Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije. GLEDALACA: 100. SUDACA: Igor Stoiljković (Beograd). ŽUTI KARTONI: Vico (Srbija), Gojković
(BiH). STRIJELAC: 1:0 Babić 74. minut.
SRBIJA: Rajković, Babić, Antonov, Jovanović, Tepić, Maraš, Simić, Milinković-Savić, Ilić, Gaćinović, Maksimović. Igrali su još: Cvetković, Vico, Šakić, Mandić, Karaklajić, Jokić.
BOSNA I HERCEGOVINA: Vasilj, Šatara, Bureković, Gojković, Šehić, Pršeš, Predragović, Sadiković, Zekić, Prskalo, Marić. Igrali su još: Odak, Dursun, Petrović, Imamović.
I u drugoj prijateljskoj utakmici selekcija Srbije ispod 18 godina pobijedila je (1:0) reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Srđan Babić u 74. minutu. Prethodno su gosti iz Bosne i Hercegovineimali sjajnu priliku za postizanje gola, ali ej Marić šutirao preko gola. Potom su ponovno "orlići" bili na dijelu, Gaćinović pa Maksimović su šutirali, ali rezultat se nije mijenjao. Konačno, Jokić je odlično izveo slobodan udarac, a Babić iz gužve zatresao mrežu. Do kraja meča, Jokić je propustio priliku da poveća vodstvo pošto nije iskoristio najstrožu kaznu.
U -18: Srbija - BiH 1:0 (0:0)
Pobjeda mlađe omladinske selekcije iu drugoj prijateljskoj utakmici protiv selekcije BiH
STARA PAZOVA. Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije. GLEDALACA: 100. SUDACA: Igor Stoiljković (Beograd). ŽUTI KARTONI: Vico (Srbija), Gojković
(BiH). STRIJELAC: 1:0 Babić 74. minut.
SRBIJA: Rajković, Babić, Antonov, Jovanović, Tepić, Maraš, Simić, Milinković-Savić, Ilić, Gaćinović, Maksimović. Igrali su još: Cvetković, Vico, Šakić, Mandić, Karaklajić, Jokić.
BOSNA I HERCEGOVINA: Vasilj, Šatara, Bureković, Gojković, Šehić, Pršeš, Predragović, Sadiković, Zekić, Prskalo, Marić. Igrali su još: Odak, Dursun, Petrović, Imamović.
I u drugoj prijateljskoj utakmici selekcija Srbije ispod 18 godina pobijedila je (1:0) reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Srđan Babić u 74. minutu. Prethodno su gosti iz Bosne i Hercegovineimali sjajnu priliku za postizanje gola, ali ej Marić šutirao preko gola. Potom su ponovno "orlići" bili na dijelu, Gaćinović pa Maksimović su šutirali, ali rezultat se nije mijenjao. Konačno, Jokić je odlično izveo slobodan udarac, a Babić iz gužve zatresao mrežu. Do kraja meča, Jokić je propustio priliku da poveća vodstvo pošto nije iskoristio najstrožu kaznu.
ne bi me čudilo da se Modić otjera od repke jer koliko sam upratio, ovih par puta što je bio na okupljanjima, svaku tekmu je počeo sa klupe, neke i nije ulazio u igru, ako je suditi prema ovom postu gore, nije igrao u drugoj tekmi protiv Srbije .. recimo, ne može biti lošiji od Pršeša iz Slobode .. gledam ga u Slobodi i od njega ništa neće biti, ne vjerujem da će doći do U-21 .. neće uspjeti ni u Slobodi, a da ne pričam za nešto više
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
- Kontakt:
Ne bih se iznenadio da Izet zaigra za nasu reprezentaciju, jer po pravilima koliko sam upucen on jos ima sanse da igra za nas, jer je za Svicarsku igrao u prijateljskoj utakmici, a i sam je izjavio da bi igrao za BiH, nakon sto ga Hicfild nije pozvaoSakuragi je napisao/la:ja necu jer je vrlo mogucegringobih je napisao/la:Hocemo li po opklad da ce Izmet u narednih mjesec dana izjaviti da zeli igati samo za BiH...
http://sport24.ba/index.php/arhivavijes ... ati-za-bih" onclick="window.open(this.href);return false;
Jagodić: Jedva smo dočekali priliku da pozovemo Hajrovića
Vlado Jagodić, selektor mlade nogometne reprezentacije, za portal Kl.ix . ba govorio je o novom mladom bh. reprezentativcu Seadu Hajroviću, koji će prvi put obuči dres mladih Zmajeva u utakmici protiv A selekcije na Grbavici 31. maja.

Više od godinu dana ljudi iz Nogometnog saveza BiH pratili su Hajrovića i ulagali sve napore da ovaj mladi i perspektivni stoper bude na raspolaganju nogometnim selektorima naše zemlje.
Hajrović je ranije naglašavao da želi igrati za BiH, ali zbog prethodnih nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Švicarske bilo je potrebno promijeniti sportsko državljanstvo, što iziskuje vrijeme. Jučer je iz FIFA-e stigla obavijest da bivši nogometaš Arsenala može igrati za BiH.
Safet Sušić i ja smo u stalnom kontaktu i složili smo se da je njegov prirodni put kroz mladu reprezentaciju, gdje će tražiti svoje mjesto za A selekciju. On je momak bez predrasuda i njegove želje su sasvim jasne za razliku od nekih koji se pomalo reklamiraju pa onda kad dobiju poziv, odustanu, kaže Jović.
Hajrović je već rezervisao avionsku kartu za Sarajevo i bit će jedan o reprezentativaca koji će se okupiti 30. maja u hotelu Park u Vogošći.
Treba imati na umu da prvi put dolazi u reprezentaciju. Ima sve predispozicije i igra na poziciji koja je nama malo deficitarna. Povredom Muamera Avdića, ostali smo bez sigurnog stopera za početak kvalifikacija. U ovom trenutku ne želimo lutati i pozivati mnogo igrača u odnosu na ove koje smo do sada uigravali. Ali, pošto se radi o stoperu koji nam je bitan, jedva smo dočekali priliku da ga možemo pozvati, dodaje Jagodić.
Sead Hajrović će sigurno debitovati u pripremnoj utakmici na Grbavici narednog petka. ( kl.i.x . b.a )
Vlado Jagodić, selektor mlade nogometne reprezentacije, za portal Kl.ix . ba govorio je o novom mladom bh. reprezentativcu Seadu Hajroviću, koji će prvi put obuči dres mladih Zmajeva u utakmici protiv A selekcije na Grbavici 31. maja.

Više od godinu dana ljudi iz Nogometnog saveza BiH pratili su Hajrovića i ulagali sve napore da ovaj mladi i perspektivni stoper bude na raspolaganju nogometnim selektorima naše zemlje.
Hajrović je ranije naglašavao da želi igrati za BiH, ali zbog prethodnih nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Švicarske bilo je potrebno promijeniti sportsko državljanstvo, što iziskuje vrijeme. Jučer je iz FIFA-e stigla obavijest da bivši nogometaš Arsenala može igrati za BiH.
Safet Sušić i ja smo u stalnom kontaktu i složili smo se da je njegov prirodni put kroz mladu reprezentaciju, gdje će tražiti svoje mjesto za A selekciju. On je momak bez predrasuda i njegove želje su sasvim jasne za razliku od nekih koji se pomalo reklamiraju pa onda kad dobiju poziv, odustanu, kaže Jović.
Hajrović je već rezervisao avionsku kartu za Sarajevo i bit će jedan o reprezentativaca koji će se okupiti 30. maja u hotelu Park u Vogošći.
Treba imati na umu da prvi put dolazi u reprezentaciju. Ima sve predispozicije i igra na poziciji koja je nama malo deficitarna. Povredom Muamera Avdića, ostali smo bez sigurnog stopera za početak kvalifikacija. U ovom trenutku ne želimo lutati i pozivati mnogo igrača u odnosu na ove koje smo do sada uigravali. Ali, pošto se radi o stoperu koji nam je bitan, jedva smo dočekali priliku da ga možemo pozvati, dodaje Jagodić.
Sead Hajrović će sigurno debitovati u pripremnoj utakmici na Grbavici narednog petka. ( kl.i.x . b.a )
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Malac je tek napunio 17 godina tako da treba imati razumjevanja. On se kaparisao pošto su se i Srbi zainteresovali oko njega.JTS je napisao/la:ne bi me čudilo da se Modić otjera od repke jer koliko sam upratio, ovih par puta što je bio na okupljanjima, svaku tekmu je počeo sa klupe, neke i nije ulazio u igru, ako je suditi prema ovom postu gore, nije igrao u drugoj tekmi protiv Srbije .. recimo, ne može biti lošiji od Pršeša iz Slobode .. gledam ga u Slobodi i od njega ništa neće biti, ne vjerujem da će doći do U-21 .. neće uspjeti ni u Slobodi, a da ne pričam za nešto više
Nema tu kaparisanja u U - 17 repci, do zvanja u " A " reprezentaciju, niti o kakvom kaparisanju se ne može govoriti. Momci jednostavno, koliko ja mogu da shvatim ( Andrej i brat mu ), osjećaju ovu državu svojom, i to je poenta cijele priče.
Ma nema šipak kaparisanja. Osjećali su je i ostali pa prvom prilikom promjeniše osjećaje. Taman kad su se Srbi počeli raspitivati o njemu Karačić ga je pozvao da se odmah otklone sve dileme. Tako da ovdje možemo pričati o jednom vidu kaparisanjazizu1991 je napisao/la:Nema tu kaparisanja u U - 17 repci, do zvanja u " A " reprezentaciju, niti o kakvom kaparisanju se ne može govoriti. Momci jednostavno, koliko ja mogu da shvatim ( Andrej i brat mu ), osjećaju ovu državu svojom, i to je poenta cijele priče.

Recimo da je tako, ali se ne slažem.
Da su momci željeli igrati za Srbiju, ne bi prihvatili nikako da igraju za naše mlade selekcije jer igraju u renomiranom evropskom timu, te im ne treba BH nogometna reprezentacija, pogotovo mlađi uzrasti da bi se afirmisali u svjetskom nogometu. Također, većina tih momaka koji su igrali za nas, dok su igrali, nisu imali dovoljan kvalitet za susjedne repke, nisu bili dovoljno poznati javnosti, te kada su se " progurali " onda su se odlučili na taj potez. A ovi momci se ne mogu, kako rekoh, nikako sa njima poistovjetiti.
Da su momci željeli igrati za Srbiju, ne bi prihvatili nikako da igraju za naše mlade selekcije jer igraju u renomiranom evropskom timu, te im ne treba BH nogometna reprezentacija, pogotovo mlađi uzrasti da bi se afirmisali u svjetskom nogometu. Također, većina tih momaka koji su igrali za nas, dok su igrali, nisu imali dovoljan kvalitet za susjedne repke, nisu bili dovoljno poznati javnosti, te kada su se " progurali " onda su se odlučili na taj potez. A ovi momci se ne mogu, kako rekoh, nikako sa njima poistovjetiti.
Sead Hajrović: Imam ponude Barcelone i Real Madrida
Stoper Sead Hajrović narednog petka debitovat će za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u pripremnom susretu protiv A selekcije naše zemlje. Iako je trenutno bez kluba nakon što je napustio londonski Arsenal, u razgovoru za portal Klix.ba kazao je da ima ponude evropskih velikana, Real Madrida i Barcelone.
U razgovoru za naš portal, Hajrović nije krio sreću odlukom FIFA-e kojom mu je dopušteno da nastupa u dresu reprezentacije BiH nakon što je prošao sve mlađe selekcije Švicarske.
"Duo vremena sam čekao da se papiri srede i da dobijem pasoš. Na kraju, ja sam jako sretan i jedva čekam da igram za reprezentaciju", kaže Hajrović na početku razgovora.
Svoj debi Hajrović će imati pod palicom Vlade Jagodića, selektora U21 reprezentacije BiH. Kroz šalu, naš sagovornik kaže kako će već nakon ove prve pripremne utakmice biti prekomandovan u A tim.
"Sa mladom reprezentacijom odigrat ću nekoliko utakmica, a onda ćemo vidjeti da li ću dobiti poziv od selektora Safeta Sušića", dodaje 20-godišnji stoper na kojeg Jagodić uveliko računa u kvalifikacijama.
Nakon što je napustio londonski Arsenal, Hajrović je trenutno bez kluba. Međutim, kako je kazao, ponuda evropskih klubova ne nedostaje.
"Imam nekoliko ponuda i ja sad mogu da biram. Tu su Real Madrid, Barcelona... Sada je samo na meni odluka kad i gdje ću da idem", tvrdi Hajrović.
Iako su ljudi iz Nogometnog saveza BiH mnogo radili na nastupu njegovog starijeg brata Izeta za reprezentaciju BiH, to se ipak nije desilo. Izet je odabrao reprezentaciju Švicarske za koju je ubilježio jedan nastup.
"Ja sam ovdje s njim i bio je tu kad sam čuo da mogu igrati za Bosnu. I on je jako sretan i, ako bud mogao, doći će da gleda neke utakmice BiH", dodao je naš sagovornik. U prošlosti, Hajrović je imao težu povredu koljena, međutim, danas je sve to prošlost.
Na naš upit da li ga je neko od reprezentativaca kontaktirao, Hajrović kaže da još uvijek nije razgovarao sa Džekom, Spahićem, Misimovićem...
"Mene još uvijek niko ne zna, ali će me znati za mjesec dana", dodaje Hajrović.
Na naš upit da li ga možemo smatrati nasljednikom Emira Spahića na stoperskoj poziciji, mladi Sead kaže da je još uvijek rano o tome govoriti.
"Vidjet će ljudi moje igre na terenu, pa onda neka me zovu kako hoće", kaže na kraju razgovora mlad bh. reprezentativac Sead Hajrović koji u Sarajevo stiže sredinom naredne sedmice za kada je najavljeno okupljanje U21 reprezentacije BiH

Nadajmo se da momak nece morat na doping kontrolu, jer je ocito na teskim drogama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
šta reći .. ima ponude Barce i Reala (ako je istina, da ne bude zabune, radi se o drugim timovima ovih ekipa sigurno), a raskinuo ugovor sa Arsenalom .. nema logike, u svakom slučaju bi prije uspio u Arsenalu nego u Barci, odnosno Realu .. najpametnije mu je da ide u Belgiju, Holandiju, da se razvija pa poslije da napravi transfer u lige petice
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Goalgetter
- Kontakt:
Real Madrid i Barcelona ?
Come on dude

Come on dude

Kakve je tekstove počeo objavljivati ovaj klix, nevjerovatno 

- Goalgetter
- Kontakt:
Postadose gori od Avazazizu1991 je napisao/la:Kakve je tekstove počeo objavljivati ovaj klix, nevjerovatno

Cartman je napisao/la:Nadajmo se da momak nece morat na doping kontrolu, jer je ocito na teskim drogama.

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ja kako sam citao na nekim portalima da momka trazi Serkl Briz,nikakva Barsa nikakvi bakraciJTS je napisao/la:šta reći .. ima ponude Barce i Reala (ako je istina, da ne bude zabune, radi se o drugim timovima ovih ekipa sigurno), a raskinuo ugovor sa Arsenalom .. nema logike, u svakom slučaju bi prije uspio u Arsenalu nego u Barci, odnosno Realu .. najpametnije mu je da ide u Belgiju, Holandiju, da se razvija pa poslije da napravi transfer u lige petice
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
ako se nevaram igrao je sad protiv sarajeva, na turniru u francuskoj, za fc brugge
I ja sam također negdje čitao da se pominje Club Brugge.
Jest Club Brugge u pitanju.Evo ima i ovdje o tome:http://www.voetbalnieuws.be/news/63346/ ... m=facebook
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Jel ono iz Club Brugge - a Perišić svojevremeno u BvB prešao ?