Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

EnzoFerrari
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la EnzoFerrari » 25 maj 2013, 17:44

Uvijek prioritet treba bit Serie A.

p.s. a ko je taj Wakaso.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 25 maj 2013, 17:53

EnzoFerrari je napisao/la:Uvijek prioritet treba bit Serie A.

p.s. a ko je taj Wakaso.
Mubarak :mrgreen:
Iz Espanyola.... garo jedan....
Dobar veznjak, taman da bude back-up, a jos plus je i mlad..... Kad god sam ga gledao, msm ne toliko cesto, odigrao je korektno...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 maj 2013, 18:05

Uvijek, ali uvijek Scudetto prije LP-a.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 maj 2013, 18:08

Sky kaze da smo kontaktirali Torino u vezi Ogbonne. DI Marzio kaze da smo prvi koji su se i javili Torinu zbog njega. Torino prema Tuttosportu je zainteresovan za Ciru, Manola i Richmonda.

Conte veceras gleda finale LP. La Stampa pise da posmatra Alabu i Schmelzera
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Pogba

Post Postao/la Pogba » 25 maj 2013, 18:29

Vid' Principina, nigdje te! :mrgreen: :)

Conte neka opušteno gleda jer realno ne može ni do jednog igrača koji igra večeras.

Otkuda to da ti priželjkuješ Jo-joa?! Iskreno, da je Juve u boljoj situaciji i da ima više izbora, nikada ne bih bio za tog igrača, ali u trenutačnoj situaciji nam je i on pojačanje, ako ništa, jedno je sigurno, a to je da pod Conteom može samo biti bolji, a ako ostane u violama - stagnirat će do kraja karijere, u krucijalnim je godinama za iskorak u karijeri, u svakom smislu, igrački i ljudski, ne smije sebi dopustiti da bude novi Vučinić.

Da se nadovežem malo na ove špekulacije, zaista se najiskrenije nadam da ćemo dovesti samo jednog ili dvojicu igrača koji igraju u Seriji A, dosta mi je pojačavanja limitiranim i samo za Juventus 3x skupljim igračima od svoje nominalne cijene.

Na moju žalost, sumnjam da Marotta uopće gleda igrače iz ostalih liga, pa mi je Paraticci jedina utjeha, strašno jeftino se može proći kupovanjem iz Njemačke, Holandije, Francuske ili Portugala, španskih ekipa od trećeg mjesta ka dolje, a da ne govorim da se mogu uzeti iznimno kvalitetni igrači za te pare, ali hoće to samo ko ima oči.

Zaista, da me neko pita kojeg igrača želiš iz Italije, a da izuzmemo Cavania, Balotellia i EL Sharawya koji su nedostižni, postoje maksimalno 3-4 imena da bi ih smatrao pojačanjem za ovu ekipu, a od toga ne postoji niti jedan veznjak u Italiji koji bi nam bio pojačanje, eventualno bi Ogbonna bio pojačanje u rotaciji, a Quadrado kao bek, dakle, sve se svodi na napad, a iskreno osim dvojca Milana i Cavania, uz Jovetića, ne postoji igrač kojeg bih iz Italije uzeo za napadača.

Sve ovo jasno govori da treba kupovati van čizme, svaka osrednja kupovina iz Italije za mene znači gomilanje polovnjaka.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 maj 2013, 18:43

Pogba je napisao/la:Vid' Principina, nigdje te! :mrgreen: :)
Tu sam ja. Pratim sve.Ali malo slabije komentarisem. :)
Pogba je napisao/la:Conte neka opušteno gleda jer realno ne može ni do jednog igrača koji igra večeras.
Istina. I to jos da gleda Alabu :roll: On bi bio pojacanje ali nema te sanse da mozemo do njega. Druga je prica sa Schmelzerom koji nije kao Alaba zacementiran ali opet tesko cemo i do njega.
Pogba je napisao/la:Otkuda to da ti priželjkuješ Jo-joa?! Iskreno, da je Juve u boljoj situaciji i da ima više izbora, nikada ne bih bio za tog igrača, ali u trenutačnoj situaciji nam je i on pojačanje, ako ništa, jedno je sigurno, a to je da pod Conteom može samo biti bolji, a ako ostane u violama - stagnirat će do kraja karijere, u krucijalnim je godinama za iskorak u karijeri, u svakom smislu, igrački i ljudski, ne smije sebi dopustiti da bude novi Vučinić.
Dosta mi je vise nasih napadaca. Potrebno nam je osvjezenje. Ako Conte ne izvuce nesto od njega nece niko. Vjerujem ipak da JoJo moze biti pojacanje ali ne da ga placamo neke astronomske cifre jer realno ipak toliko i ne vrijedi. ;)
Pogba je napisao/la:Da se nadovežem malo na ove špekulacije, zaista se najiskrenije nadam da ćemo dovesti samo jednog ili dvojicu igrača koji igraju u Seriji A, dosta mi je pojačavanja limitiranim i samo za Juventus 3x skupljim igračima od svoje nominalne cijene.

Na moju žalost, sumnjam da Marotta uopće gleda igrače iz ostalih liga, pa mi je Paraticci jedina utjeha, strašno jeftino se može proći kupovanjem iz Njemačke, Holandije, Francuske ili Portugala, da ne govorim da se mogu uzeti iznimno kvalitetni igrači za te pare, ali hoće to samo ko ima oči.

Zaista, da me neko pita kojeg igrača želiš iz Italije, a da izuzmemo Cavania, Balotellia i EL Sharawya koji su nedostižni, postoje maksimalno 3-4 imena da bi ih smatrao pojačanjem za ovu ekipu, a od toga ne postoji niti jedan veznjak u Italiji koji bi nam bio pojačanje, eventualno bi Ogbonna bio pojačanje u rotaciji, a Quadrado kao bek, dakle, sve se svodi na napad, a iskreno osim dvojca Milana i Cavania, uz Jovetića, ne postoji igrač kojeg bih iz Italije uzeo za napadača.

Sve ovo jasno govori da treba kupovati van čizme, svaka osrednja kupovina iz Italije za mene znači gomilanje polovnjaka.
Apsolutno se slazem sa svim recenim ;)

Takodjer nervira me sto se malo vjeruje u mladost.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 maj 2013, 18:58

Diamanti, Nainggolan, Astori, Muriel, Ljajić, Cerci... Sve su to zaista jako dobri igrači koji bi unaprijedili ovu ekipu. Nema ništa od nekih bombastičnih pojačanja, očigledno je da se nastavlja dosadašnjom politikom, samo treba pametno birati...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 25 maj 2013, 19:01

IlCapitano je napisao/la:Diamanti, Nainggolan, Astori, Muriel, Ljajić, Cerci... Sve su to zaista jako dobri igrači koji bi unaprijedili ovu ekipu. Nema ništa od nekih bombastičnih pojačanja, očigledno je da se nastavlja dosadašnjom politikom, samo treba pametno birati...
Bombastična pojačanja nikad nisu bila od pomoći ;) Pravi igrači poniknu iz kluba ili ovaki skriveni talenti :lol:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 25 maj 2013, 19:26

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 maj 2013, 19:34

IlCapitano je napisao/la:Diamanti, Nainggolan, Astori, Muriel, Ljajić, Cerci... Sve su to zaista jako dobri igrači koji bi unaprijedili ovu ekipu. Nema ništa od nekih bombastičnih pojačanja, očigledno je da se nastavlja dosadašnjom politikom, samo treba pametno birati...

Od svih jedino pod igraca mozes svrstati Diamantia a ostali realno su polovnjaci to je problem sto je Pogba@ rekao smo se bazirali na igrace iz lige i nama su pojacanja osim par izuzetka(Jo jo,Quadrado Baloteli,Saraf mozda jos par) realno u Sreia A osim polovnjaka nema igraca kvalitetnih za Juve

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 25 maj 2013, 19:46

Kakav ba Cerci omg.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 maj 2013, 19:52

Jbg, malo smo se osilili nakon dvije vezane titule pa bi sad opet u dugove, Secco vrati se.

Od ovih nabrojanih Conte bi napravio fantastične igrače, garantujem to. Diamanti je već takav.
gojzerica je napisao/la:Kakav ba Cerci omg.
Alessio Cerci, odličan dribler, igra na oba krila, jako brz i prodoran. Ukratko, odlično pojačanje bi bio. 8-)

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 25 maj 2013, 19:56

http://www.timeanddate.com/countdown/so ... arty&csz=1" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 25 maj 2013, 19:57

pojacanje ipo :oops:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 maj 2013, 20:09

IlCapitano je napisao/la:Diamanti
Sad ce napuniti trideset godina. Sebican, dosta grijesi u dodavanjima. Nije los za rezervu ali ako ga ne moramo dovoditi radije da ga ne dovedemo. Sigurno bi se tih osam miliona moglo i bolje uloziti ;)
IlCapitano je napisao/la:Nainggolan
Ne bi imao mjesta u prvoj postavi. Nema sanse. Ali odlicna zamjena bi bio. Nekako mi je odvratan i sigurno ako ode u Inter ili Napoli ce mi biti medju najodvratnijim ako i ne najodvratniji igrac u Serie A.
IlCapitano je napisao/la:Astori
Klupa samo. Imamo bolje. A i kupit se bolje moze. Za 15 milliona koliko bi Cagliari trazio za njega moze se sigurno kupiti bolje ;)
IlCapitano je napisao/la:Muriel
Moram priznati da mi je Muriel interesantan igrac. Medjutim mora poraditi na sebi. Mora raditi na kilazi i odrzavanju spremnosti i forme. Ako sredi to sigurno bi mogao biti odlican napadac. Mogao bi biti pojacanje u napadu.
IlCapitano je napisao/la: Ljajić
Na osnovu ove sezone da ga dovedemo? Mora odigrati barem jos jednu ovakvu sezonu da bi razmislili o njemu. Mozda je trenutni blijesak.
IlCapitano je napisao/la: Cerci
:roll: Apsolutno ne bih trosio desetak miliona na njega. Nema te sanse.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 maj 2013, 20:27

Diamanti - Odličan dribler, lopte sa očima, fantastičan centaršut i šut, ima onaj "vic" u igri koji kod nas ima Vučinić kad mu se da. Kao zamjena za kreativca u napadu i desno krilo u 4-3-3 bio bi odličan.

Nainggolan - Jedan od igrača koji oduzima najviše lopti po utakmici u svijetu, slabija verzija Vidala, iako nema kreativnost koju ima Vidal. Odličan za rotaciju bi bio u veznom redu, svemirski brod u odnosu na Padoina, Giaccherinija itd.

Astori - Sigurno bi bio pojačanje. Nisam rekao da bi bio prvotimac, ali ako se već traži još jedan stoper, on ili Ogbonna bi bili pun pogodak.

Muriel - jedan od najperspektivnijih napadača u svijetu trenutno. Neka ga još jednu godinu u Udinama, a onda treba da dođe kod nas gdje će predvoditi naš napad. Neodoljivo podsjeća na originalnog Ronalda.

Ljajić - Kao ni za jednog od ovih igrača, ni za njega nisam rekao da ga sad treba dovesti. Samo kažem da bi bio jako dobro pojačanje, a za 1-2 godine lider ekipe.

Cerci - Igra u fantastičnoj formi ove sezone, debitovao za reprezentaciju, glavne karakteristike sam već napisao, u nemogućnosti dovođenja npr. Reusa, bio bi sasvim dobar igrač.

Možemo mi sad secirati svačije mišljenje i izvlačiti ovakve i onakve zaključke, ali od toga nema nikakve koristi. Svjestan sam da se mora polahko, strpljiv i vjerujem ljudima koji upravljaju klubom. Kad sam mogao trpiti sedma mjesta, mogu i još koju sezonu dok se potpuno ne stabiliziramo i ne budemo u situaciji u kakvoj je Bayern trenutno. Do tada, bio bih prezadovoljan nabrojanim igračima koji bi sa Conteom strašno napredovali i bili zvijezde bez da se izdvajaju astronomske cifre za njih.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 25 maj 2013, 20:38

IlPrincipino je napisao/la:....
Da ne quotam sve, tačno onako kako bih to i ja rekao.

Od svih na listi koja je postavljena, jedino bi Nainggolan bio fin za rotacije, ali je jedno rijetko mrsko stvorenje, ogavan igrač samo tako, nešto ala Cavani, tačno igrač za napolia i intera. :mrgreen:

Diamanti isto dobar za rotacije, ali da je koju godinu mlađi, tačno ne mogu podnijeti još jednog skupo plaćenog starog talijana, pa neka ima i centaršut približno kao Beckham u prime-u.

Ostali bi bili isto što i Peluso, Padoin.

Cerci nije bio ni vodonoša onoj strašnoj U-21 repki na čelu sa Giom, Rossiem i Balotelliem koja je nesretno izgubila finale U-21 Eura, a da je sada neki igrač, igrač baš za Torina, ne treba mu više, Fiorentina i Roma su ga se riješile jer je igrač za manje dimenzije, bez podcjenjivanja Tora.

Slažem se da su očekivanja previsoka, ali ybo to, mi smo Juve, mi smo navikli na najbolje, 7 zlatnih lopti smo dali, previše se radilo na kvantitetu i tu moramo stati, ne smeta mi kvantitet u vidu igrača koji su 92, 93 godište, sve ostalo - ne i ne jer rizikujemo stagnaciju, a Conte stagnaciju ne želi ili ide u klub sa većim ambicijama, a klubova sa većim ambicijama od Juventusa na svijetu ne smije biti, samo jednakih.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 maj 2013, 21:49

Finu ste raspravu pokrenuli. Ovdje se skoro u potpunosti slažem sa Principinom. Jedino što gotivim Diamantija pa ga cijenim više nego što zaslužuje :D Ali nema govora da ga ne bi volio vidjeti u dresu Juventusa, puno toga bi nam doprinijeo u igri naprijed.

E sad, što se tiče Serije A, od igrača koje bi volio vidjeti u našem dresu tu su 5 igrača: El Sharaawy, De Sciglio, Allan, Hernanes i Pjanić. Međutim, poprilično su nerealne mete tako da se i ne nadam ostvarenju tih transfera.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 25 maj 2013, 22:05

Jovetić,Pjanić i Lulić :)

Da samo hoće malo oko baciti na Holandiju, može se naći drama dobrih igrača a veoma jeftinih ..
Ja te volim, volim Željo..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 maj 2013, 23:44

Genghis je napisao/la:Ne vidim potrebu za Rannochiom u Juventusu. Dobar je on igrač, ali nama ne treba u ovom trenutku, tako da sam poprilično indeferentan po tom pitanju.
Gledaj, Barzagli polahko zalazi u godine, treba već tražiti zamjenu za njega, a gdje ćeš slađe nego uzeti smrtnim neprijateljima talenta u kojeg su se kleli a isti nije uspio dostići potencijal zbog truhlosti tog jadnog malog kluba...

Ranocchia je veći talent od Bonuccija, a od dolaska Contea smo vidjeli šta znači kvalitetan rad sa nekim ko ima i trun potencijala. Siguran sam da bi se sa Conteom Andrea razvio strašno.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []