FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 25 maj 2013, 23:19

Aco ba nisi trebo reći imena :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 25 maj 2013, 23:25

aleksandar_veliki je napisao/la:
zeljeznicar1 je napisao/la:Imena , hocemo imena. :mrgreen:
Cocalic, Sehic, Kajkut :lol:
Ako je tako , ulazimo u europa league :lol:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 maj 2013, 23:28

Eto, valjda ste sretni, iznijeli smo vam puno povjerljivih informacija :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

kontra
Kontakt:

Post Postao/la kontra » 25 maj 2013, 23:30

i ja imam isto tako informacije pouzdane da ce nam mozda neko doci , a mozda ce i otici :mrgreen:

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 maj 2013, 23:31

Mozemo li malo da udruzimo snage i da pokusamo svi zajedno na nacin na koji mozemo (jer to je nase legitimno pravo) podici svoj glas na ovakve lazi, obmane i manipulacije od strane najvisih opcinskih i federalnih funkcionera. Gospodin Sahinpasic je javno prozvao i pozvao na odgovornost onih koji su odgovorni i koji bi napokon trebali da pocnu sa realizacijom svojih datih obecanja!

http://dep*.ba/sport/uskoro-dogradnja-stadiona-grbavica" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovaj sastanak su podrzali najveci nivoi vlasti u Federaciji i moze li se napokon u nacrt prijedloga budzeta Opcine Novo Sarajevo, Kantona, Federacije za 2014 godinu uvrstiti stavka (rekonstrukcija stadiona Grbavica) i da se izdvoje pocetna sredstva sa kojim bi zapocela izgradnja ili rekonstrukcija stadiona!? Usvojeni budžet kantona Sarajevo za ovu godinu iznosi 739.740.000 KM i raspoređen je tako da je za plate i naknade troškova svih budžetskih korisnika predviđeno 233.350.800 KM. koje zajedno sa tekucim troskovima iznose 308.212.400 KM, dok je za Ministarstvo Kulture i Sporta izdvojeno negdje oko 23 miliona KM (od toga troskovi administracije oko 16 miliona a samo 6 600 000KM za programe i projekte) prema podacima koje sam ja nasao, i koji su zaista frapantni!

Budzet Kantona Sarajevo za 2013 godinu =========== http://www.ks.gov.ba/node/24368" onclick="window.open(this.href);return false;

Malo sam citao ove stavke za koje se izdvaja novac iz budzeta kantona i para sigurno ima samo ih treba preusmjeriti u projekte koji su tokom godina dosli na listu prioriteta! Dajte da odgovorne na svim pozicijama zatrpamo mail-ovima ili na neki drugi nacin otvoreno izrazimo svoje ogorcenje na rad Opcine, Vlade Federacije i nadleznog ministarstva i da im jasno ukazemo na nas stav, na kraju krajeva svakako nemamo sta izgubiti a nista nas ne kosta da pokusamo!

Evo izdvojio sam samo neke, pa recimo da se ove godine iz budzeta kantona izdvaja

Za JP "Olimpijski bazen" koji je u vlasništvu Grada Sarajeva namijenjeno je 1.500.000 KM .
Za Sarajevsku filharmoniju oko 1.800.000KM :D :(
za dvoranu u Novom Sarajevu 100 000KM

Mail-ovi:
Nacelnik opcine Novo Sarajevo, Nedzad Koldzo === [email protected]
Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo === [email protected]
Premijer kantona Suad Zeljkovic === [email protected]
Tarik Humačkić, sekretar vlade kantona === [email protected]
Ured Vlade Federacije za odnose s javnošću === [email protected]
Pomocnik ministra za sport u federaciji === [email protected]
Ministarstvo kulture i sporta federacije BiH, ministar Salmir Kaplan === [email protected]
[email protected]
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 maj 2013, 23:36

ovo je mail koji samo poslao nacelniku Koldzi, i proslijedio premijeru kantona, ministrima za kulturu i sport federacije i kantona kao i njihovim zamjenicima!

Sent: Saturday, May 25, 2013 11:07:19 PM
To: [email protected] ([email protected])
Cc: [email protected] ([email protected]); [email protected] ([email protected]); [email protected] ([email protected]); [email protected] ([email protected]); [email protected] ([email protected])

Postovani gospodine Koldzo!

Obracam Vam se sa postovanjem i uvjerenjem da cete ovu moju molbu procitati i najozbiljnije shvatiti.
Proslo je dosta vremena od Vaseg obecanja datog navijačima i simpatizerima fudbalskog kluba Zeljeznicar koji je i ove godine zavrsio na vrhu PLBIH i kao sto i sami znate osvojio novu sampionsku titulu. Ovo je vec 5 trofej u posljednje 4 godine naseg "Zelje" i po tome smo ubjedljivo najuspjesniji fudbalski/ nogometni kolektiv u drzavi! Rekordi koje je ostvario FK Zeljeznicar u protekle cetiri godine su zaista nevjerovatni kada u obzir uzmemo jako lose uslove i sve probleme na koje klub nailazi u svom radu! Mislim da vam je poznato da cemo i ove godine utakmice u pretkolima lige prvaka igrati na stadionu "Asim Ferhatovic Hase" jer rekonstrukciju ili ponovnu izgradnju stadiona "Grbavica" koji se nalazi u opcini Novo Sarajevo, Nas FK ne moze sam finansirati i potrebna je pomoc svih nadleznih institucija da bi se taj projekat realizirao! Siguran sam da niste zaboravili obecanje da cete vi biti "Lokomotiva" koja ce ovaj projekat dovesti do konacnog cilja, pa me s'toga interesuje da li ce u budzetu vase Opcine za 2014 godinu biti predvidjena sredstva za pocetak rekonstrukcije stadiona i da li cete poduzeti ozbiljnu ili bilo kakvu inicijativu da se u izradi nacrta budzeta Kantona Sarajevo za 2014 godinu uvrsti ova stavka? Znate i sami da je tokom ratnih dejstava stadion totalno devastiran i proslo je tacno 17 godina od reintegracije ali Stadion "Grbavica" koji je ujedno i najveci ponos ove Opcine i dalje nije dosao na red kada je rekonstrukcija postojeceg ili izgradnja novog u pitanju! Iz vaseg dosadasnjeg rada i s'obzirom na to koliko i Vi sami volite FK Zeljeznicar, uvjeren sam da niste covjek koji ce pogaziti svoja obecanja i siguran sam da cete ubrzo obradovati lijepim vijestima Armiju navijaca i simpatizera FK Zeljeznicar! Takodjer ovom prilikom pozivam sve instance vlasti u Federaciji da svi zajedno ucine dodatni napor i omoguce da "Hram Fudbala u Dolini Cupova" napokon zablista punim sjajem, na kojem cemo ubrzo, svi zajedno nadam se, gledati utakmice naseg kluba sa velikim europskim timovima i najvece svjetske i evropske reprezentacije u ogledu protiv nasih "Zmajeva"! MI SMO ZELJINI, ZELJO JE NAS!!!

Zelim Vam mnogo srece u daljem radu i srdacno vas pozdravljam!

VJERNI NAVIJAC FK ZELJEZNICAR

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 maj 2013, 23:41

Ukupni budzet opcine NS je nesto vise od 13 miliona. Uporedite cifru koja je potrebna za novi stadion i ovu cifru i onda razmislite kolike su mogucnosti opcine u tome svemu. Ta opcina je do sad i jedina napravila nesto (projekat), red je da se i nas Zeljo i svi drugi nivoi malo ukljuce. Nama ne treba milion ulaganja, dva miliona, nama treba vise miliona eura da bi napravili dobar, moderan i uslovan stadion.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 maj 2013, 23:44

exbabilon je napisao/la:Ukupni budzet opcine NS je nesto vise od 13 miliona. Uporedite cifru koja je potrebna za novi stadion i ovu cifru i onda razmislite kolike su mogucnosti opcine u tome svemu. Ta opcina je do sad i jedina napravila nesto (projekat), red je da se i nas Zeljo i svi drugi nivoi malo ukljuce. Nama ne treba milion ulaganja, dva miliona, nama treba vise miliona eura da bi napravili dobar, moderan i uslovan stadion.
Jedna trećina projekta je urađena.Znači ni projekat nije urađen.
DRUG NEBI TI PUNCA

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 25 maj 2013, 23:48

Ma Koldzi poslati kovertu s metkom, nek se makar pojavi u medijima. Usutio se glavonja
NO PYRO NO PARTY

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 maj 2013, 23:50

bagrcavi je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Ukupni budzet opcine NS je nesto vise od 13 miliona. Uporedite cifru koja je potrebna za novi stadion i ovu cifru i onda razmislite kolike su mogucnosti opcine u tome svemu. Ta opcina je do sad i jedina napravila nesto (projekat), red je da se i nas Zeljo i svi drugi nivoi malo ukljuce. Nama ne treba milion ulaganja, dva miliona, nama treba vise miliona eura da bi napravili dobar, moderan i uslovan stadion.
Ja sam uspio procitati da je prezentiran idejni projekat i da su na prezentaciji bili i Gredic i Muharemovic i da je jedan od zakljucaka bio da se sredstva mogu prikupiti putem kredita ali samo ako se svi nivoi u to ukljuce. Ja Koldzi zamjeram velika obecanja za koje je i sam znao da ih ne moze ispuniti. Ne bih se vise na ovo vracao, realnost je da smo jako daleko od stadiona, a da tu ima odgovornosti sviju nas.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 25 maj 2013, 23:54

mozes li mi onda reci koliko opstina NS ima stanovnika jer mi je nekako nelogicno da je tako mali budzet jer je budzet npr opstine Ilidza 29 miliona KM
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 25 maj 2013, 23:56

exbabilon je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Ja sam uspio procitati da je prezentiran idejni projekat i da su na prezentaciji bili i Gredic i Muharemovic i da je jedan od zakljucaka bio da se sredstva mogu prikupiti putem kredita ali samo ako se svi nivoi u to ukljuce. Ja Koldzi zamjeram velika obecanja za koje je i sam znao da ih ne moze ispuniti. Ne bih se vise na ovo vracao, realnost je da smo jako daleko od stadiona, a da tu ima odgovornosti sviju nas.
brate meni je ne logicno da se ne vracamo na ovo... pa ako mi navijaci ne budemo trazili to necemo nikad ni dobiti pa koliko je para na dvoranu bacio mogli smo Grbavicu srediti skoro da igramo i evropske tekme
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 maj 2013, 23:58

Nama je bitno da se razgovara sto vise o Grbavici i da se nadje model sa koliko para ce ko ucestvovati (kreditiranjem ili licnim sredstvima premijera kantona :) ) i da se nekako zakrpi i zatvori finansijska konstrukcija. Naravno opcina je tu sitna boranija, ali Kanton i Federacija mogu mnogo toga! Nemoguce je kad pogledas ove cifre gore da se ne moze ukupno lupam za dvije godine iz svih budzeta izdvojiti 10-ak mil.KM, Samo treba vrsiti konstantan pritisak po ovom pitanju!? Samo ako Bog da da dodje na dnevni red ovo pitanje pa cemo vidjeti na skupstinama ko da, ko neda da ovo prodje, ali onda znamo sta nam je ciniti!

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 25 maj 2013, 23:59

Nadam se da ce ova epizoda 76. pojedinim ljudima otvoriti oci i vec jednom prestati paliti te usrane baklje i sto je najgore steti klubu.
Bolje bi bilo da pare koje trose na baklje usmjere na koreografije. Baklja kosta 10KM znaci 20 baklji je 200KM sto se moze koristiti za gostovanja i placanje autobusa, buseva, koreografije.
Najgore je sto ako ovako nastave..Osim ce lagano da ode, nece sikiracije.
Ustalom ljudi koji vode ovo gore su blagano receni katastrofa. Najgora postava posljednih 15 godina.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 26 maj 2013, 00:04

MrRiccoli je napisao/la:
mozes li mi onda reci koliko opstina NS ima stanovnika jer mi je nekako nelogicno da je tako mali budzet jer je budzet npr opstine Ilidza 29 miliona KM
Naletio sam na pogresan podatak, 21 milion je budzet NS, al to je jos uvijek sitno, al eto. I kad kazem da se necu vracat to ne znaci da me ovo ne zanima nego da sam svjestan da se na ovom forumu nece napravit stadion.

aammiirr
Kontakt:

Post Postao/la aammiirr » 26 maj 2013, 00:08

obecanje ludo radovanje , treba se klub aktivirat oko tog , dogovorit sa navijacim , ima sigurno imucnih navijaca naseg Želje koji su spremini da daju svoj novac za zelju , org neku donatorku vecericu ..itd vec kako ide :) i zajednickim snagama skupljat pare :) da se zapad napravi makar , nekse samo krene sa mrtve tacke , zalosno je gledat da se nista ne desava :) i da igramo LP u lavoru

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 maj 2013, 00:09

exbabilon je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
Naletio sam na pogresan podatak, 21 milion je budzet NS, al to je jos uvijek sitno, al eto. I kad kazem da se necu vracat to ne znaci da me ovo ne zanima nego da sam svjestan da se na ovom forumu nece napravit stadion.
ma naravno da nece al eto treba raju na to dici... nezz opet mi je to nekako malo nmg da vjerujem da Ilidza ima veci al hajd opet sve je moguce, ja opet kazem 7 miliona dato za dvoranu jos malo mogli smo evropu igrati na Grbavici to mi je najvaznije, kakvi projekti kakvih 15 miliona eura al da se svake godine davalo ponesto mogloi se dosta uraditi...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 maj 2013, 00:15

Guvo je napisao/la:Nadam se da ce ova epizoda 76. pojedinim ljudima otvoriti oci i vec jednom prestati paliti te usrane baklje i sto je najgore steti klubu.
Bolje bi bilo da pare koje trose na baklje usmjere na koreografije. Baklja kosta 10KM znaci 20 baklji je 200KM sto se moze koristiti za gostovanja i placanje autobusa, buseva, koreografije.
Ustalom ljudi koji vode ovo gore su blagano receni katastrofa. Najgora postava posljednih 15 godina.
Navijaci ovo, navijaci ono. A ove polusezone oko 10000 KM kazne doslo, sta hoce vise od navijaca ? Amar se zali na posjetu u medijama, nek se zali upravi na los marketing. Uprava nista bolja od Koldze, Gredic mi je pao u ocima samo tako(a bio mi je jedan od najdrazih igraca). U 2 godine jednog novog sponzora dobili i to pivaru. Kamp od Bubamare kupuju 3 godine. Svaka cast Amaru na rezultate i hvala mu na svemu, ali brate mili prestani sa kuknjavom na posjetu.
Mini diktatori zaobidjite ovaj post.
NO PYRO NO PARTY

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 26 maj 2013, 00:18

bice nekih para sigurno samo da nas turci opet ne zakinu za Šehu,jer uz njegov povratak dobili bi i 200.000 znaci sasvim ok,samo da nas ne zakinu ponovo :D sto se tice stadiona mislim da ce se mnoge stvari promijeniti ako se nasa repka plasira na SP jer onda bi savez sigurno ucestvovao najvecim djelom u obnovi stadiona,pa eto neka da savez 5 miliona,FBiH 3 miliona,kanton 2 miliona,UEFA 3 miliona,opstina 500.000 dolazimo do cifre od nekih 13 miliona za te pare sigurno mozemo napraviti uz obnovljen sjever jos zapad po svim propisima,i onako betonirati istok,pa onda dalje polahko ici,znam ova prica djeluje djecije ali moramo "ciganciti" i traziti od svakoga ali mi nemamo volje ocito da trazimo,pa ja bi na koljena padao ljudima
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 maj 2013, 00:18

Buu je napisao/la:
Guvo je napisao/la:Nadam se da ce ova epizoda 76. pojedinim ljudima otvoriti oci i vec jednom prestati paliti te usrane baklje i sto je najgore steti klubu.
Navijaci ovo, navijaci ono. A ove polusezone oko 10000 KM kazne doslo, sta hoce vise od navijaca ? Amar se zali na posjetu u medijama, nek se zali upravi na los marketing. Uprava nista bolja od Koldze, Gredic mi je pao u ocima samo tako(a bio mi je jedan od najdrazih igraca). U 2 godine jednog novog sponzora dobili i to pivaru. Kamp od Bubamare kupuju 3 godine. Svaka cast Amaru na rezultate i hvala mu na svemu, ali brate mili prestani sa kuknjavom na posjetu.
Mini diktatori zaobidjite ovaj post.
nema ti radi cega Gredic pasti u ocima, sta si ocekivao da ce odma banuti sponzor, pa mi pravog sponzora nemamo godinama ono FDS to otpisi to je nista... mislis da je Gredic dosao na gotovo na bajno... Gredic je dosao i zatekao dosta problema koji se trebaju rijesiti prije sve dugovanja prema uposlenim nezz sta si ocekivao od njega...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Uniited i 49 gostiju.