Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la kraljttbvb » 21 maj 2013, 11:25

Ja nemam ni trun nadanja da Svabe mogu do titule prvaka iduce godine. Sa ovim luzerskim mentalitetom Lowa, koji ne zna je li dos'o ili pos'o, Svabe u Brazilu nemaju sta traziti. Posebno jer ce Brazilci kao domacini biti posebno nalozeni, ostale ekipe iz Juzne Amerike takodje, a naravno da ne treba zaboraviti ni Spance, Italijane i ostale Europljane.
Za uspjeh je potrebno na klupi imati lika koji ce na teren poslati ratnike, a od Lowa se to ne moze ocekivati. Daj Boze da grijesim, ali...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 11:29

Kako bi po vama trebalo izgledati idealnih 11 Elfa?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 maj 2013, 12:27

Blaszczykowski je napisao/la:Kako bi po vama trebalo izgledati idealnih 11 Elfa?
Da pokusam. :mrgreen:

-----------------------------Neuer--------------------------
---------Lahm-----Howedes----Hummels------Schmelzer-----
----------------Schweinsteiger-----Gundogan-----------------
----------Gotze-------------Ozil------------------Reus-------
-----------------------------Klose---------------------------------

Mozda bi umjesto Schmelzera ili Howedesa neko trebao upasti, ali nisam bas siguran.
Uglavnom i klupa bi bila dosta jaka.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 maj 2013, 16:47

Nije losa zamisao samo sto bih ja prije Gunde ili Svinjceka stavio Kadiru, ipak treba jedan razbijac na sredini terena a ne dva veznjaka koja su dosta ofanzivno nastrojena.

Ja bih mijenjao jos neke stvari u napadackom dijelu, ali o tom potom, svako ima svoje vidjenje prve postave.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2013, 17:26

Howedes je slabiji od :

Holgera Badstubera
Jerome Boatenga
Per Mertesackera

itd

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 maj 2013, 17:34

Neutral je napisao/la:Howedes je slabiji od :

Holgera Badstubera
Jerome Boatenga
Per Mertesackera

itd
Uff, ne bih rekao da je ovo tacno. Bolji je trenutno od dvojice, dok je sa Boatengom tu u 5 deka.
Truba je potrgan i nema ga cijelu godinu, no dok je bio zdrav bio je bolji. Sto se Mertesackera tice, taj je bio dobar dok je igrao u Werderu, po meni je trenutno samo jedan prosjecan stoper.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2013, 18:23

Meni je Howedes precjenjen igrač. Gledao sam ga par puta i bolje je da nisam. Mislio sam da je kalibar za Bayern no pogriješeio sam. Burak ga otresa ko ašlamu, a gubio se u Elf-u jer je igrao na neprirodnim pozicijama.

Dok je Yugimona, nema šanse da on bude stoper, tako mi se barem čini. Uvijek će Per imati prednost, ako ne on, onda svakako Jerome ili Holger.

Btw, Holger neće nažalost nikada biti isti igrač kao prije. Godinu dana van terena te prije svega psihički uništi, a uvijek se može da povreda ponoviti (ne daj Bože). Radi sličnih stvari jedan Valeron nikada nije dostigao maksimum u svojoj karijeri. Čovjek koji je mogao biti jedan od najboljih ako ne i najbolji, no povrede su spriječili sve, da ne spominjem dalje Deisler, Mehmet je imao dosta problema sa povredama itd. Žalosno, no tako je kako je.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 maj 2013, 18:24

Neutral je napisao/la:Howedes je slabiji od :

Holgera Badstubera
Jerome Boatenga
Per Mertesackera

itd
Zapazio sam nešto da Howedesa posebno ne cijeniš, nešto ga bar u zadnje vrijeme kritikuješ. Ali ako sagledamo nekoliko sezona onda je definitivno on izgradio ugled i sigurno spada u najbolje stopere lige, tačnije u top 3. A tih top 3 su: Hummels, Badstuber i Howedes. Nažalost sad bi Holgera ova ozljeda mogla udaljit, pa čak i kad se vrati, ali nadat se da će se vatiti na pravi put, kad se oporavi.

Samo Howedesa , Loew najmanje cijeni i najmanje mu je prilike dao. Tačnije gurao ga je često na beka, na stoperu on nije imao puno prilike. A Benedict je dobar u zračnim duelima, duelima na zemlji, ima liderske sposobnosti u svojoj ekipi, zna povući prema naprijed loptu, bezkompromisan je, solidan s loptom. Ova sezona mora se priznat da mu je na momente znala biti slabija, bar one ključne utakmice, protiv Galate je dosta plivao i imao velike probleme u postavljanju. U zraku mi je on čak jači od Holgera i Hummelsa, ali ova dvojica imaju bolje otvaranje igre. Holger čak ima najbolji taj pas prema naprijed i za otvaranje igre je izuzetno bitan. Hummels je elegantan i tehnički potkovan, nekad samo sklon pacerima. Jedan Mertesacker je po meni trenutno daleko od ove trojice, ima on dosta neodstataka u odnosu na njih. Boateng će dostići najviši nivo ako nastavi pružati partije kao protiv Barce npr i isključi skroz one svoje greške (koje su nekad baš velike i fatalne).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 21 maj 2013, 21:06

Blaszczykowski je napisao/la:Kako bi po vama trebalo izgledati idealnih 11 Elfa?
Neuer - Boateng - Hummels - Badstuber - Lahm - Schweinsteiger - Gundogan - Gotze - Ozil - Reus - Muller

Klupa:

Adler,ter Stegen,Howedes,Jantschke,Schmelzer,Mertersacker,Khedira,Kroos,Draxler,Sven i Lars Bender,Schurle,Kiesling,Gomez,Klose

Taman 25orica :lol: :mrgreen:

Opet imam osjecaj da nekoga dobrog zaboravljam...i dok sam pisao ovo,stvarno je nevjerovatno kako ova reprezentacija nije nista osvojila.

U prvih 11 samo Ozil iz Reala,svi ostali Bayern i BvB :D
#miasanmia

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 22:27

@schweini ja bih makao i Ozila. :lol: Ne može on igrat ovaj presing ko dečki iz BL. 8-)

Po meni bi to bilo ovako: Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber (Boateng), Schmelle - Svinja, Manni - Muller, Goetze, Reus - Klose. Mada mi djeluje zanimljivo i kombinacija sa Gundom na AMC, a Mullerom, Goetzeom ili Reusom kao najisturenijim.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2013, 15:24

MIslim da Klose u Brazilu nije ozbiljna opcija. U par zadnjih tekmi Gotze je znao ići na napadača.

Neuer-Lahm-Boateng-Hummels-Schmelonja-Gundoghan-Sweini-Muller-Ozil-Reus-Gotze

Ovo je tačan sastav Njemačke u Brazilu.

Ostali putnici zavise od forme.Njemačka ima preširok izbor igrača, pa bi u Brazilu bila prvi favorit da nije "modni guru" na klupi.

-René Adler (HSV)
-Heiko Westermann (HSV)
-Marcell Jansen (HSV)
-Dennis Aogo (HSV)
-Serdar Tasci (Stuttgart)
-Sven Ulreich (Stuttgart)
-Konstantin Rausch (Stuttgart)
-Ron-Robert Zieler (Hannover)
-Sami Khedira (Real M.)
-André Schürrle (Bayer/Chelsea)
-Bernd Leno (Bayer)
-Philipp Wollscheid (Bayer)
-Stefan Reinartz (Bayer)
-Lars Bender (Bayer)
-Gonzalo Castro (Bayer)
-Sidney Sam (Bayer)
-Stefan Kießling (Bayer)
-Aaron Hunt (Werder)
-Nils Petersen (Werder)
-Lukas Podolski (Arsenal)
-Per Mertesacker (Arsenal)
-Leon Goretzka (Bochum)
-Patrick Herrmann (Gladbach)
-Marc-André ter Stegen (Gladbach)
-Tony Jantschke (Gladbach)
-Max Kruse (Gladbach)
-Holger Badstuber (Bayern)
-Mario Gomez (Bayern)
-Toni Kroos (Bayern)
-Sven Bender (BVB)
-Kevin Großkreutz (BVB)
-Kevin Volland (Hoffenheim)
-Benedikt Höwedes (Schalke)
-Julian Draxler (Schalke)
-Roman Neustädter (Schalke)
-Miroslav Klose (Lazio)
-Matthias Ginter (Freiburg)
-Lewis Holtby (Tottenham)
-Kevin Trapp (Frankfurt)
-Sebastian Jung (Frankfurt)
-Sebastian Rode (Frankfurt)
-Shkodran Mustafi (Sampdoria)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2013, 01:14

Za Loewa dobro što je Bayern osvojio, jer se okosnica repke okitila internacionalnom titulom: Lahm, Neuer, Schweinsteiger, Muller...On jesu pravi osnov. Naravno okitili su se i Badstuber (bez obzira što je igrao mali dio sezone), Kroos (igrao veliki dio sezone), Boateng, Gomez.....S tim da oni prvi nabrojani su bitan dio Elf-a, ovi u drugoj grupi su dio kadra do sad bili, ali koliko će biti u budućnosti bitni vidjet ćemo. Holger bi bio,da nije ove povrede, nadat se da će se vratiti. Boateng rejting pravi treba steći, isto važi i za Kroosa. Gomez je često pokazao svoju klasu, ali on u ovom Elf-u i nekako pod Loewom ne znam hoće li biti toliko značajan. Ako se nekad promjeni selektor, možda dođe još više u prvi plan. Iako je Mario na proteklom EURO-u odigrao značajnu ulogu.
Za sve njih je bitno što je uzeta internacionalna titula i to bi mogao sada biti bitan impuls.
Dortmundovcima Reusu, Goetzeu (koji sad je uskoro Bavarac), Gundoganu, Hummelsu, Schmelzeru, Benderu i ovo finale bi moglo biti impuls.

Sve u svemu ova Liga šampiona, ova sezona bi trebala dosta da znači i za Elf.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 maj 2013, 01:17

Koje muke za Low-a i to zaista mislim.

Recimo Ilkay po meni zaslužuje igrati, Gotze svakako, Reus mora, Lars ili Sven Bender, a gdje će onda Ozil itd :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2013, 01:20

Neutral je napisao/la:
Recimo Ilkay po meni zaslužuje igrati, Gotze svakako, Reus mora, Lars ili Sven Bender, a gdje će onda Ozil itd :lol:
Ovde kad je u proteklim danima par ljudi stavilo Gundu umjeto Khedire u prvih jedanaest, ja skoro htjedoh reagovat. A sad sam čak mišljenja da bi ga mogao ozbiljno ugrozit. Ipak Khedira neće tako lako izletit iz reprezentacije, ali ako Ilkay ovako nastavi dobre su mu šanse da ga potisne.

Postavlja se pitanje, da li bi Gundo i Schweini možda bolje funkcionisali od tandema Schweini-Khedira?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2013, 01:28

Dok je Modni-guru na celu za ovu reprezentaciju nema uspjeha, pa makar na klupskom nivou sve zivo poosvajali.
Mene vise brine cinjenica da nakon kvalifikacija zeli razgovarati sa DFB-om oko produzenja ugovora nakon SP-a i ukoliko se to desi ova generacija ce na reprezntativnom nivou ostati bez titule.

I pored kvaliteta ostalih ekipa ja sam ubjedjen da bi se Heynckes ili Klopp sa ovim fondom igraca prosetali do titule.
Nakon Italije istog vise ne mogu smisliti ocima i nakon te utakmice dva dana nisam mogao da dodjem sebi.

PS: Mozda nas iznenadi na SP-u sa taktikom gdje ce Reus i Götze igrati kao zadnji vezni, a Khedira i Schweini biti na krilnim pozicijama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 maj 2013, 01:30

Ali kako ukompovati ovo :

Muller, Gotze, Reus, Ozil :mrgreen:

Reus MORA igrati, koja igračina, nevjerovatno je kako su ga jeftino dobili.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2013, 01:31

amerosm je napisao/la:Dok je Modni-guru na celu za ovu reprezentaciju nema uspjeha, pa makar na klupskom nivou sve zivo poosvajali.
Mene vise brine cinjenica da nakon kvalifikacija zeli razgovarati sa DFB-om oko produzenja ugovora nakon SP-a i ukoliko se to desi ova generacija ce na reprezntativnom nivou ostati bez titule.
Šta te ima brinut, on ako ne bude imao uspjeha na Mundijalu leti. Niko ga ne spasi.
Ali uživajmo za sad na uspjehu klubskog fudbala i ja i ti smo htjeli da krene to opet osvajanje titula, pa će se za repku vidjet dalje. :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 maj 2013, 01:37

Malo pretjerujete kada kazete da bi Elf bio prvi favorit i da bi se prosetali bez Lowa, vjerovatno zbog euforije. :P
Spanija je i dalje daleko najveci favorit u Brazilu, ne vodi je Vilanova nego Del Bosque.

I da, kakav Khedira pored Gundogana ?
Mislim da bi Schweini i Ilkay bili sasvim dovoljni u defanzivi a Elf bi s jednim takvim kreativcem poput Gunde bio daleko opasniji nego sa Khedirom.
Khedira je odlican trkac, ali je limitiran igrac.
A i sredina bi bila dosta brza i pokretljivija.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2013, 01:43

M4kaveli je napisao/la:Malo pretjerujete kada kazete da bi Elf bio prvi favorit i da bi se prosetali bez Lowa, vjerovatno zbog euforije. :P
Spanija je i dalje daleko najveci favorit u Brazilu, ne vodi je Vilanova nego Del Bosque.
Ne mora značiti da bi Elf bio prvi favorit, ali razlika između Njemačke i Španije i nije tolika koliko neki misle. Sad pogotovo će se pokazat da te razlike više i nema, to nestaje.
A ne treba zaboravit, da Španaca nije bilo na reprezentativnom nivou 30-40 godina kako treba, bar u poređenju s Njemačkom, sve do ove dominacije koja je startala od prilike 2008. godine, osvajanjem titule EP.
Ništa , sad će se opet sve obrnut.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 maj 2013, 01:46

Xavi ostario, Torres nije ono što je bio, Villa također. Xabi Alonso je također u padu forme. Oni su u laganom padu no i dalje su u samom vrhu ali ne dominantno kao prije.

Ubjeđen sam da je došlo opet vrijeme da Nijemci uzmu jedan naslov kao repka.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.