Prije ovog zadnjeg rata, prilikom izgradnje infrastukture u bivšoj nam državi u više navrata organizovane su omladinske radne akcije (ORA) za izgradnju puteva, industrijskih objekata, pruga (poznata dionica Brčko-Banovići) i sl.
Na tragu toga mi navijači (nas barem 2000-3000 najvjernijih) po tom uzoru možemo organizovati „navijačku radnu akciju“ (NRA) za izgradnju istočne tribine. Naime poslije rata orgomna večina nas (ili naših roditelja) vršila je obnovu kuća ili izgradnju novih. Svakom od nas ostao je višak građevinskog materijala: šljunak, pijesak, armature, cement, blokovi, cigle, grede, daske, limovi i dr., što sve kada se sabere može biti dovoljna količina za izgradnju istočne tribine. Među nama vjerovatno imaju dvojica-trojica koji se razumiju u projektovanje i barem desetak koji se razumiju u zidarske radove, a mi ostali bili bi radna snaga. Zbog velikog broja navijača koji bi učestvovali u izgradnji, organizovao bi se rad u tri smjene (za nočni rad dovoljan bi bio upaljen jedan reflektor). Što se tiče krovopokrivača (limova), vjerovatno ih nebi imali dovoljno pa kome je ostalo starog crijepa može se iskoristiti dok se ne javi neki donator. Da se nebi gubilo vrijeme za potrebne dozvole za izgradnju od opštine, radovi bi krenuli u što kračem roku, a poslije bi tribinu legalizovali kao bespravno izgrađen objekat (barem u tome imamo iskustva). Predlažem da radovi krenu najkasnije do 15.06.2013.g., a da realizaciju ovog projekta iskoordiniraju oni koji daju najviše prijedloga kako izgraditi stadion (oni su po logici stvari največi entuzijasti). Vjerujem da kompletnu izgradnju možemo dovršiti za tri mjeseca, pa bi eventulano već grupnu fazu Lige prvaka mogli igrati na svom stadionu, a tada uz eventualna pojačanja (Turković iz Travnika, Stojčev i dr. uz ostanak E.Ćolića u klubu) nečemo se bojati ni Bayerna, M.utd., Barcelone ...
PS. Od mene su mješalica za beton, dvije armaturne mreže (6 i 8), dvije vreće cementa, blokovi (komada 25) , tri grede (dužine 4m) i 1 kg.eksera.