Rekonstrukcija stadiona u BiH

Cepi1981
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Cepi1981 » 24 maj 2013, 21:20

Kosevo je najisplatnije poravnati i napraviti novi stadion koji bi bio mngo funcionalniji (neko spomenu poslvne prostore) dakle iz temelja a to sve lijepo neka "sposobna" drzava i savez finansiraju poslje odlaska na svjetsko prvenstvo. Ako odemo na SP treba imati na umu da ce savez kesirati najmanje 4,5, miliona eura samo ako se pojavimo
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 maj 2013, 21:22

cipiripi je napisao/la:Ipak,pozitivna stvar je da će Koševo ove godine biti spremnije za euro utakmice nego prošle.Barem se ljudi više neće morati gužvati na dvije tribine.
Čisto sumnjam da će se postavljanje stolica završiti do pretkola LP i EL. Prvo, hajmo donijeti odluku o tenderu, pa raspisšimo tender, pa objavi u Sl listu i dnevnim novinama, pa trajanje Javnog poziva 39 dana, pa zakaži otvaranje ponuda, pa obavijsti, rokovi žalbe.....Ko zna hoće li ovo biti gotovo do jeseni!?, a kamo li do navedenih pretkola. Dobro je samo to, što se nešto radi. ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 maj 2013, 21:25

Cepi1981 je napisao/la:Kosevo je najisplatnije poravnati i napraviti novi stadion koji bi bio mngo funcionalniji (neko spomenu poslvne prostore) dakle iz temelja a to sve lijepo neka "sposobna" drzava i savez finansiraju poslje odlaska na svjetsko prvenstvo. Ako odemo na SP treba imati na umu da ce savez kesirati najmanje 4,5, miliona eura samo ako se pojavimo
Koševo ne treba rušiti. Koševo treba biti spomenik socrealizmu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 24 maj 2013, 21:28

svaki stadion je dobar kad je pun ili dobro popunjen, bio lijep ili ne pa tkao i kosevo

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 25 maj 2013, 20:32

Nas lijepi FIFA centar

1.
slika

2.
slika

3.
slika

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 25 maj 2013, 20:35

Gradi se cesta prema FIFA centru, ujedno i posljednja obaveza opstine Zenica. Unutrasnje uredjenje bi trebao da finansira NSBiH ali jos nije uplacen obecani novac za ove radove.

1.
slika

2.
slika

3.
slika

4.
slika

5.
slika

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 26 maj 2013, 14:18

moze mi neko reci tacnu lokaciju ovog centra, nisam bas poznavatelj zenice ali koliko se sjecam bilo je nekako iznad crkvica ili tu negdje blizu ?

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 26 maj 2013, 14:53

treci je napisao/la:moze mi neko reci tacnu lokaciju ovog centra, nisam bas poznavatelj zenice ali koliko se sjecam bilo je nekako iznad crkvica ili tu negdje blizu ?
na crkvičkom brdu, odmah do osnovne škole "1.maj"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 maj 2013, 14:55

Pa zar nije gotovo ovo asfaltiranje ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 26 maj 2013, 21:04

Gledam danas na AFH ofarbane stepenice u žuto na istoku i zapadu i oko izlaza oni zidovi također u žuto. Nije sad neki posao i investicija al **** ga ljepše izgleda kad je svježe ofarbano.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 maj 2013, 22:28

Zeljo ce opet igrati evropske tekme na onom Brdu? Kakvi nesposobnjakovici da stadion ne mogu osposobiti za Evropu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 26 maj 2013, 23:42

juznjak> je napisao/la:Zeljo ce opet igrati evropske tekme na onom Brdu? Kakvi nesposobnjakovici da stadion ne mogu osposobiti za Evropu .

Kojem brdu?

Kakva je situacija sa stolicama na Otoci poslije ove utakmice Olimpik-Celik, cuo sam da ih ima dosta odvaljenih?

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 26 maj 2013, 23:51

Kad ce onaj centar u Zenici vise biti gotov?
Radi se vec tri stoljeca, ne kontam sto se radovi ne privode kraju? :x

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2013, 00:08

juznjak> je napisao/la:Zeljo ce opet igrati evropske tekme na onom Brdu? Kakvi nesposobnjakovici da stadion ne mogu osposobiti za Evropu .
Zeljo treba komplet tribinu ispod koje ce biti smjestene moderne svlacionice, velika press sala, ambulanta, soba za doping kontrolu i jos hrpu nekih gluposti koje mi ni napamet ne padaju. Pored toga na tribini trebaju VIP lozu, lozu za novinare, komentatorske kabine. Tu dakle nije u pitanju dali je netko sposoban, nego dali ima novaca za sve to. Kad bi imali miliju-milijun i pol eura onda bi se moglo pricati o rjesavanju te zapadne tribine i zadovoljavanju uvjeta za odigravanjem barem pretkola.

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 27 maj 2013, 00:11

Signore je napisao/la:
Zeljo treba komplet tribinu ispod koje ce biti smjestene moderne svlacionice, velika press sala, ambulanta, soba za doping kontrolu i jos hrpu nekih gluposti koje mi ni napamet ne padaju. Pored toga na tribini trebaju VIP lozu, lozu za novinare, komentatorske kabine. Tu dakle nije u pitanju dali je netko sposoban, nego dali ima novaca za sve to. Kad bi imali miliju-milijun i pol eura onda bi se moglo pricati o rjesavanju te zapadne tribine i zadovoljavanju uvjeta za odigravanjem barem pretkola.
Za ovo sve treba sigurno par miliona KM, pa samo da se teren uradi kosta 200.000 €.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2013, 00:16

Ja sam misljenja da se za 1,5 mil eura moze srediti jedna tribina koja bi popunila te kapacitete za odigravanjem pretkola.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 27 maj 2013, 02:26

Moze se sredit, al nije nikom u interesu, kad bude bilo interesa bit ce i stadiona, smijesno je kad krenemo od toga da reprezentacija igra pred 15:000 ljudi, pa nismo Vatikan, prvo sto klubovi ne ulazu, pa ne ulazu ni svi ostali, zasto bi neko dosao ulozit u nesto u sto ti sam ne ulazes, a i sama posjeta na stadionima ne daje za pravo da se bilo ko od nas buni i trazi nesto vece i bolje, Željo, Čelik, Sarajevo, Velež, Borac, su ekipe koje imaju navijace, ako izuzmemo Velež par zadnjih godina, koji su u bivsoj drzavi punili stadione gdje god se igralo, sad je smijesno da je prosjek na ovim stadionima ispod nekih 6-7 hiljada, sve vodi jednom, a to je po meni skracenje lige
1921

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 27 maj 2013, 19:28

Za nastavak sanacije Koseva je uplaceno 100 000KM. To ce biti dovoljno da se promjeni ostatak stolica na zapadu i popune slomljene stolice na drugim tribinama. Ostalo je jos 30% WC-a da se renovira.

Mislim da bi slijedeca dugorocnija faza rekonstrukcije Koseva moglo biti natkrivanje jedne od tribina, vjerovatno one zapadne.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 27 maj 2013, 20:52

Na Koševu bi bilo idealno natkriti barem jednu tribinu pogotovo zapadnu.Godinama je taj krov baš falio.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 27 maj 2013, 21:18

Radi li se šta u Tuzli?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 8 gostiju.