Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Re: FC Juventus Torino
Secco: Želimo Džeku u Juventusu
Juventusov sportski direktor Alessio Secco u intervjuu za Tuttosport otkriva da je bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko na vrhu želja kluba u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.
Tako se nastavlja utrka za 23-godišnjim napadačem njemačkog prvaka Wolfsburga i ponajvećom uzdanicom reprezentacije Bosne i Hercegovine. Juventusovi napadači ove sezone nisu iskazali konstantnost. Mučili su se ili s ozljedama ili s formom, a Secco je obznanio da je Džeko prvi izbor za pojačanje kada je u pitanju napadačka linija.
Dobro je poznato da je Milan minulog ljeta žestoko zapeo za dovođenje Džeke. No, Wolfsburg je obranio Milanov napad, te je sa svojim sjajnim napadačem produžio ugovor do 2013. godine.
No, i nakon toga se Džeko očitovao kao Milanov navijač, te poslao poruku da nije odustao od transfera na San Siro sljedećeg ljeta. Sudeći po Seccovom iskazu, za njega bi se mogla voditi bitka između velikana Serije A.
Isto tako, proteklih je dana u javnost isplivala i informacija o zanimanju Manchester Uniteda za Džeku, pa je, tako, Sir Alex Ferguson naložio svojim skautima njegovo praćenje još od početka ove godine...
Juventusov sportski direktor Alessio Secco u intervjuu za Tuttosport otkriva da je bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko na vrhu želja kluba u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.
Tako se nastavlja utrka za 23-godišnjim napadačem njemačkog prvaka Wolfsburga i ponajvećom uzdanicom reprezentacije Bosne i Hercegovine. Juventusovi napadači ove sezone nisu iskazali konstantnost. Mučili su se ili s ozljedama ili s formom, a Secco je obznanio da je Džeko prvi izbor za pojačanje kada je u pitanju napadačka linija.
Dobro je poznato da je Milan minulog ljeta žestoko zapeo za dovođenje Džeke. No, Wolfsburg je obranio Milanov napad, te je sa svojim sjajnim napadačem produžio ugovor do 2013. godine.
No, i nakon toga se Džeko očitovao kao Milanov navijač, te poslao poruku da nije odustao od transfera na San Siro sljedećeg ljeta. Sudeći po Seccovom iskazu, za njega bi se mogla voditi bitka između velikana Serije A.
Isto tako, proteklih je dana u javnost isplivala i informacija o zanimanju Manchester Uniteda za Džeku, pa je, tako, Sir Alex Ferguson naložio svojim skautima njegovo praćenje još od početka ove godine...
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
ne treba nam Dzeko.. ruku na srce.. jedino ako bi i Iaquinta i Amauri odleprsali u skokovima iz Juventusa..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
daffy je napisao/la:ne treba nam Dzeko.. ruku na srce.. jedino ako bi i Iaquinta i Amauri odleprsali u skokovima iz Juventusa..
pa džeko u prvu postavu a ova dvojica nek se rotiraju

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
Trezeguet? Alex? ne ide to tako brate.. Dzeko bi dobro dosao, jer bi mogao dosta nauciti od Trezegueta.. kako da iz jedne sanse da gol, situacija koje je doktorirao David Trezeguet.. i da ga nauci kako se postavljati.. jer realno pokretljivi je od Trezgola, brzi je od njega.. kada bi naucio barem malo od Trezegueta mogao bi mu biti kvalitetna zamjena.. Iaquinta i Amauri.. obojica su puno brza od Trezegueta.. Amauri je i tehnicar.. pokretljivi su.. ali u zadnje 3 sezone je Trezeguet postigao vise nego oni zajedno.. zato sto se zna postaviti.. i njemu je jedna sanse dovoljna... poznato je 'narodu' sto prati Juve.. citavu tekmu gdje je Trezeguet, neko cak i psuje ( sto je za mene ne shvatljivo ) i onda u 89 minuti jedna prilika, Trezeguet dobio loptu i na semaforu pise 1:0Mirza_Hordas je napisao/la:daffy je napisao/la:ne treba nam Dzeko.. ruku na srce.. jedino ako bi i Iaquinta i Amauri odleprsali u skokovima iz Juventusa..
pa džeko u prvu postavu a ova dvojica nek se rotiraju![]()
ubjedljivo najprecizni napadac danasnjice usudim se reci, a i dublje u historiju bi mogli uci da ne nadjemo nikog ravnog mu...
- Nerko_Juventino
- Kontakt:
Protiv Cagliarija, Del Piero jedina špica. Bit ce j.ebeno.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!
- sarajlija89
- Kontakt:
Trezegol je i za mene uz Ruuda najubojitiji napadac dugi niz godina bio...povreda ga je dosta unazadila ali i ove sezone je fantasticno poceo do te nesretne povrede....a sta rec o njemu....tesko da cemo imat takvog napadaca tj Gol masinu u skorije vrijeme.....dzeko je dobar stvarno i mislim da bi sa amaurijem odlican tandem bio i sa trezom naravno.....ima sve i visinu i tehniku,skok,igra sa obje noge,glavom,i brz je....sve ono sto moderni centarfor treba biti.......iskreno se nadam da cemo ga gledat u dresu stare dame a samim tim bi i polularnost naseeg kluba dodatno skocila u BiH
I jos uvijek smatram da se treba 4-4-2 igrat....ipak je to nasa prepoznatljiva formacija i sistem a u svakom slucaju ja bi volio da i ova formacija sto ciro igra bude uspjesna ali nisam previse optimistican pa mi se cini da ce se kad tad morat vratit u 4-4-2

I jos uvijek smatram da se treba 4-4-2 igrat....ipak je to nasa prepoznatljiva formacija i sistem a u svakom slucaju ja bi volio da i ova formacija sto ciro igra bude uspjesna ali nisam previse optimistican pa mi se cini da ce se kad tad morat vratit u 4-4-2
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
4-4-2 je moglo sa Nedvedom.. sa starim Alexom, masinom Trezeguetom i nekdasnjim ( konstantnim ) Camoranesijem.. tada nije bio problem jer svaki od ova 4 igraca su mogli napraviti gol u bilo kojem trenutku.. Giovinco je zamjenio Nedveda na toj poziciji.. jest da je Nedved isao vise prema sredini.. ali samo usporedi Nedveda i Sebu.. Seba prebrz, sjajan tehnicar.. ma drama momak.. ali on nema ono sto je imao Nedved, nema suta.. Nedved uzme loptu i opali je sa 30 metara.. i zabije jako cesto gol.. Alex vise nije brz kao sto je bio.. Trezegueta povreda sjebala, mada se on vratio u ovoj sezoni i odlicno igra.. a Camo igra kad m use nadigne..
kako bi u 4-4-2 , na sredinu stavio Camoranesija, Diega, Giovinca, Sissoka, Marchisija, Mela.. 6 igraca.. jos sto na klupi imamo Poulsena i Tiaga.. ovako bi ti to nesto izgledalo
Caceres - Chiellini - Canna - Grosso
Melo - Sissoko
Camo - Diego
Alex - Trezeguet
ova strana na kojoj je Diego bi trpila nevjerovatno.. jer Diego ne zna igrati krilo i nemoze.. znaci samo bi na toj strani bio Grosso, koji je odlican u ofanzivi.. ali u defanzivi je kita.. jos kad bi bio sam, primali bi 10 golova po tekmi.. nemozemo tu formaciju igrati, jer su ova pojacanja dovedena za novu taktiku, a ne 4-4-2.. zato se treba okrenuti prema 4-2-3-1 i to forsirati.. nije ni Manchester nakon jednog dana poceo osvajati.. imali su i oni dosta kiksova i previse, dok su razvijali Ronalda i ostalu djecu.. ja vjerujem Ciri i njegovoj formaciji. i mislim da mozemo svaku tekmu u Seria A zabijati po 3,4,5 golova.. uvjeren sam..
kako bi u 4-4-2 , na sredinu stavio Camoranesija, Diega, Giovinca, Sissoka, Marchisija, Mela.. 6 igraca.. jos sto na klupi imamo Poulsena i Tiaga.. ovako bi ti to nesto izgledalo
Caceres - Chiellini - Canna - Grosso
Melo - Sissoko
Camo - Diego
Alex - Trezeguet
ova strana na kojoj je Diego bi trpila nevjerovatno.. jer Diego ne zna igrati krilo i nemoze.. znaci samo bi na toj strani bio Grosso, koji je odlican u ofanzivi.. ali u defanzivi je kita.. jos kad bi bio sam, primali bi 10 golova po tekmi.. nemozemo tu formaciju igrati, jer su ova pojacanja dovedena za novu taktiku, a ne 4-4-2.. zato se treba okrenuti prema 4-2-3-1 i to forsirati.. nije ni Manchester nakon jednog dana poceo osvajati.. imali su i oni dosta kiksova i previse, dok su razvijali Ronalda i ostalu djecu.. ja vjerujem Ciri i njegovoj formaciji. i mislim da mozemo svaku tekmu u Seria A zabijati po 3,4,5 golova.. uvjeren sam..
- sarajlija89
- Kontakt:
ma jasno je meni...al nismo ni probali sa diegom lijevo da bi mogli znati...ja mislim da moze i da bi valjalo...sam si reko nedo je igro lijevo al se cesto ubacivo u sredinu...eto tako slicno i diego mozda pa bi nekako dobivo tu svoju prirodnu poziciju...
gledam opet ovu formaciju 4-3-1-2...svidja mi se...i ona odgovara i diegu i alexu...al opet je mauro problem...moze on na sredini biti al nije to to...iako nije ni lose.......mislim da bi ovo trebo forsirat sa maurom u sredini jbg...moze on to.......ovo je prava formacija ako vec diego ne moze lijevo...onda ovu treba...doduse zaboravio sam sebu spomenut nisam siguran bil njemu valjala jer ne bi imo mjesta....i moro bi se sa diegom mjenjat na toj poziciji....
kako god okrenes nevalja izgleda
...a meni se nikao ne svidja da sa jednim spicem igramo..nije to to jbg..haj poneku tekmu na strani 4-2-3-1 igrat kad kontru igramo i sl. al svaku tekmu ne svidja mi se jbg........
ma 4-4-2 i nista drugo ne preostaje...jer to je najprihvatljivije za sve,svi bi imali dovoljno mjesta za igru...al eto na ciri je...mi mozemo samo nagadjat.
hamsika dovest i igrat 4-3-1-2.........joj kakva bi to ekipa bila jbt...to bi prava formacija bila za buducnost sa hamsikom u sredini sisokom i melom a ispred diego
gledam opet ovu formaciju 4-3-1-2...svidja mi se...i ona odgovara i diegu i alexu...al opet je mauro problem...moze on na sredini biti al nije to to...iako nije ni lose.......mislim da bi ovo trebo forsirat sa maurom u sredini jbg...moze on to.......ovo je prava formacija ako vec diego ne moze lijevo...onda ovu treba...doduse zaboravio sam sebu spomenut nisam siguran bil njemu valjala jer ne bi imo mjesta....i moro bi se sa diegom mjenjat na toj poziciji....
kako god okrenes nevalja izgleda

ma 4-4-2 i nista drugo ne preostaje...jer to je najprihvatljivije za sve,svi bi imali dovoljno mjesta za igru...al eto na ciri je...mi mozemo samo nagadjat.
hamsika dovest i igrat 4-3-1-2.........joj kakva bi to ekipa bila jbt...to bi prava formacija bila za buducnost sa hamsikom u sredini sisokom i melom a ispred diego
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
dobro je scorp cini mi se napisao na Juvebalkan
"4-2-3-1 ne odgovara alexu
4-3-1-2 ne odgovara sebi
4-4-2- ne odgovara diegu .."
Nedvedova prirodna pozicija je bila iza napadaca ali malo vise na krilo.. to je njegova pozicija, dok je Diego igrao citav zivot samo iza napadaca.. i samo to zna.. Diego nema brzinu kao Seba pa da moze probijati.. Diego ima pamet da uposli nekog od napadaca.. 4-2-3-1 ti igra Barca ponekad.. sa Messijem , Iniestom i Xavijem.. to je i Ciro ima na umu, da igramo kao Barca..
btw. 4-4-2 smo prosli, i ne smijemo se nikako vracati u proslost.. 4-3-1-2 se pokazala kao ne uspjesna.. jer smo previse puta kiksali sa tom taktikom i jako smo lose igrali.. dok je sa 4-2-3-1 potpuno drukcije.. kada lose igramo, opet pobjedimo.. a kada igramo dobro onda razvalimo.. jedino ova taktika ima buducnost
"4-2-3-1 ne odgovara alexu
4-3-1-2 ne odgovara sebi
4-4-2- ne odgovara diegu .."
Nedvedova prirodna pozicija je bila iza napadaca ali malo vise na krilo.. to je njegova pozicija, dok je Diego igrao citav zivot samo iza napadaca.. i samo to zna.. Diego nema brzinu kao Seba pa da moze probijati.. Diego ima pamet da uposli nekog od napadaca.. 4-2-3-1 ti igra Barca ponekad.. sa Messijem , Iniestom i Xavijem.. to je i Ciro ima na umu, da igramo kao Barca..
btw. 4-4-2 smo prosli, i ne smijemo se nikako vracati u proslost.. 4-3-1-2 se pokazala kao ne uspjesna.. jer smo previse puta kiksali sa tom taktikom i jako smo lose igrali.. dok je sa 4-2-3-1 potpuno drukcije.. kada lose igramo, opet pobjedimo.. a kada igramo dobro onda razvalimo.. jedino ova taktika ima buducnost

daffy je napisao/la:Melo je zmaj i Melo zasluzuje..
racunaj da se Melo vratio sa Kupa Konfederacija, odma je potpisao ugovor.. odma trening tekme, predstavljanja ovo ono.. pa Peace Kup.. odma sezona pocela mi bez Sissoka.. nedugo nakon toga i Marcha se povrijedio.. momak igra bez ikakvog odmora.. samo da se malo odmori i eto nam drama igraca.. ma Melo ce biti 3x bolji od Diega..
Cinjenica je da sezonu poceo kao grom iz vedra neba, zestoko, cinilo se kao pravo pojacanje, ali je od jednom pao. Cisto sumnjam ako je igrac klasa, da bi mu jedan Kup toliko smetao. ALi eto mozda se popravi u drugom djelu sezone.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Nerko_Juventino
- Kontakt:
Ljudi zar nije Diego u Werderu igr'o na lijevoj strani u formaciji 4-4-2? Mozda grijesim... 

Ako ce se forsirati ovaj sistem igre, onda nam je potreban igrac koji moze nesto na svoju ruku, kao sto rekoh. Igrac poput Aguera ili Cassana, to nam je potrebno.
Ali Serie A je sve manje atraktivnija iz sezone u sezonu, tako da ce biti problem privuci neka velika imena fudbala, ne samo mi, nego generalno. A isto tako nemamo toliko dovoljno para da bi privukli Kün-a. Ostaje nam da vidimo sta mozemo uraditi sa ovim kadrom sto imamo, mozda naravimo neki uspjeh, malo jos bolje stati na noge ekonomski, onda ce biti sve lakse.
Ali Serie A je sve manje atraktivnija iz sezone u sezonu, tako da ce biti problem privuci neka velika imena fudbala, ne samo mi, nego generalno. A isto tako nemamo toliko dovoljno para da bi privukli Kün-a. Ostaje nam da vidimo sta mozemo uraditi sa ovim kadrom sto imamo, mozda naravimo neki uspjeh, malo jos bolje stati na noge ekonomski, onda ce biti sve lakse.
Diego nije nikad igrao krilo.. on je iza napadaca citav zivot..
lijepo bi bilo dovest Kuna, ali treba para.. bolje dovesti Zaratea..
lijepo bi bilo dovest Kuna, ali treba para.. bolje dovesti Zaratea..
- Nerko_Juventino
- Kontakt:
Amauri ipak igra sutra!!!
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/1 ... iari-clash
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/1 ... iari-clash
ma bit ce na klupi.. zasto rizikovati?
Jao jesmo losiiiiiiiii danas

A imali ste priliku da pridjete Interu na 3 boda,ovako kako stvari stoje ce vam pobjeci na 6 i plus vas mozda Milan preskoci ako pobjedi veceras
Edit-Inter povede i bjezi na plus 8

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
miky_hz je napisao/la:A imali ste priliku da pridjete Interu na 3 boda,ovako kako stvari stoje ce vam pobjeci na 6 i plus vas mozda Milan preskoci ako pobjedi veceras
Eto vidis, mi to nismo znali.
Drago mi je sad si naucio 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ode Inter lagano na plus osam, Juventus jurisa na titulu, Ligu prvaka.....fali im igrac pored Canavara, cudi me da Maldiniju nisu ponudili ugovor, perspektiva..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.