[youtube][/youtube]
Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
[youtube][/youtube]
Za bundesligaše nije važno koliko će potrošiti, nego koliko pametno će uložiti novac.Primjer G'ladbacha koji je poslije Bayerna najviše trošio a sezonu odigrali ispod svih očekivanja.Čak ni Europu nisu izborili a jedan Freiburg jest.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Nije lako nadomjestiti jednog Reusa, Dantea i Neustadtera, pa čak niti sa 30 milijuna. Mi smo svoj cilj za ovu sezonu ostvarili a to je gornji dio tabele. Ova ekipa se gradi i još je u toj fazi, ovakvim napretkom ćemo za koju sezonu biti u konstantnoj borbi za evropske pozicije.Saurman je napisao/la:Za bundesligaše nije važno koliko će potrošiti, nego koliko pametno će uložiti novac.Primjer G'ladbacha koji je poslije Bayerna najviše trošio a sezonu odigrali ispod svih očekivanja.Čak ni Europu nisu izborili a jedan Freiburg jest.
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
Hanke prešao u Freiburg.
Iskreno se nadam da je ovo finale bilo najava dominacije Njemackog fudbala u narednim godinama koje slijede...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Teško drug.
Drugi će se pojačati žestoko, prije svega Real i Barca, a tu su i United te Chelsea. Sa strane PSG je neugodan. Bayern kao i uvijek među najjačim, dok vidimo kako će se BvB pojačait jer će im otići i Robert 99%. Leverkusen i Schalke ako prođu gruše biti će dobro.
Leverkusen bi "ubo" sa Sokratisem no otišao je u BvB.
Da li neko zna kolika su dugovanja Schalke-a i kada će biti izmirni od stadiona pa nadalje.
Također, dokat će biti isplaćeni dugovi za Allianz Arenu ?
Drugi će se pojačati žestoko, prije svega Real i Barca, a tu su i United te Chelsea. Sa strane PSG je neugodan. Bayern kao i uvijek među najjačim, dok vidimo kako će se BvB pojačait jer će im otići i Robert 99%. Leverkusen i Schalke ako prođu gruše biti će dobro.
Da li neko zna kolika su dugovanja Schalke-a i kada će biti izmirni od stadiona pa nadalje.
Evo nekog mog vidjenja, no mozda sam malo i subjektivan...Neutral je napisao/la:Teško drug.
Bayern - uz nova pojacanja i Guardiolu mislim da bi mogli postati prva ekipa koja ce odbraniti naslov u LP-u.
BVB - ovaj poraz im je tesko pao i siguran sam da ce se vratiti jos jaci. Klopp sada ima na raspolaganju ogroman novac koji ce biti potrebno uloziti u ekipu i ukoliko dovede adekvatne igrace koji odgovaraju njegovom sistemu onda treba ocekivati jedan jos jaci BVB.
Schalke - ima ekipu koja bi mogla sigurno bez problema izboriti 1/4 finale LP, ali oni moraju takodjer malo paznje posvetiti financijama s obzirom na dug koji iznosi 189 miliona € - vecinom zbog stadiona. Takodjer ne treba zaboraviti da oni imaju vrhunski omladinski pogon gdje treba ocekivati jos kojeg igraca koji ce u narednim sezonama izboriti svoje mjesto u prvih 11.
Leverkusen - sve je do Bayera. Ukoliko isti nagovore na veca ulaganja onda treba ocekivati paklenu ekipu...
Sto se tice konkurenata iz Evrope...
Barca - i dalje mislim da su iza Bayerna trenutno najaca svijetska ekipa, ali kod njih smatram da imaju hendikep kada je trenerska pozicija u pitanju, a takodjer bice potrebno da u skorije vrijeme adekvatno zamjene dvije vazne karike iz njihove igre, a to su Xavi i Puyol, no i dalje mislim da ce imati svoje mjesto u 1/2 finalu ovog takmicenja...
Man UTD - treba sacekati i vidjeti kako ce sve to izgledati bez Fergusona, a sigurno da ovaj igracki roster nema potencijal za sami vrh Evrope...
Real Madrid - treba sacekati i vidjeti ko ce biti novi trener i ko god to bude siguran sam da ce traziti velike promjene, jer je ova ekipa krojena po Mourinhovom ukusu
Chelsea - eh ovdje stvarno ne znam sta da kazem. Situacija za mene licno koja niti smrdi niti mirise.
Slažem se drug
Zar je toliki dug Schalke-a. Nekak bi volio da stagniraju ali da otplate ovaj dug. Ne volim klubove koji duguju, stadion ih je baš ukopao.
Leverkusen je postala kompanja za pozitivni prihod i mislim da im ne gine sudbina Bremena. Ako im ostane Schurrle u šta ne vjerujem svašta je moguće, a također onaj desni bek. Valjda pronađu opet 2-3 Južnoamerikanca.
Zar je toliki dug Schalke-a. Nekak bi volio da stagniraju ali da otplate ovaj dug. Ne volim klubove koji duguju, stadion ih je baš ukopao.
Leverkusen je postala kompanja za pozitivni prihod i mislim da im ne gine sudbina Bremena. Ako im ostane Schurrle u šta ne vjerujem svašta je moguće, a također onaj desni bek. Valjda pronađu opet 2-3 Južnoamerikanca.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ima, imaamerosm je napisao/la: Man UTD - treba sacekati i vidjeti kako ce sve to izgledati bez Fergusona, a sigurno da ovaj igracki roster nema potencijal za sami vrh Evrope...
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nek se pojacavaju koliko hoce sta I'm vrijede kvalitetni pojedinci kad nemaju sistem,nemaju filozofiju a na klupi filozof treba da bude siholog u isto vrijeme... Novci nekupuju titule nego pametna ulaganja,skauting,ispravno vodzenje ekipe itd...bajern je ovu ekipu gradio godinama ,planski se pojacavao mnogi od ovih igraca igraju skupa duze od 5 godina,razumiju jedni druge u dusu,imali su jedan sistem koji su godinama dogradzivali I ovo je kruna tog planskog rada...5olazak novog trenera realu ce znacit povratak na nivo na kojem su bili prije 3 godine u mourinjovoj prvoj sezoni jer novi trener ce donijeti novi koncept za koji ce trebati vremena da se uigra I uhoda...ja se samo nadam da ako ce dortmund rodavati lewu bajernu da ce uzet 40 miliona za njeg I ako za nekih 100 miliona dovedu dzeku schurlea eriksena I de bruynea mislim da ce biti jaci nego ove sezone...schalke, za nas je cilj liga prvaka I sljedece godine titula je jos daleko I trebace oko 2 do 3 godine da bi mogli razmisljati o istoj..
Kako će ba uzeti 40 miliona, a čovjek ima još godinu ugovora ? Pa nije Messi.
Fino burazer, drugim klubovima traze 25-30 miliona dok bajernu treba da traze 40 ...to mogu ako hoce a bajern ce te pare platiti cisto da pokazu ko je gazda...zaboravljas da je lewa igrac kakav je potreban za gvardiolin sistem a oni imaju samo mandzu da je taj tip ,gomeza ce se morat rijesit...nema jeftinijih igraca od lewe da su slican tip napadaca a pribliznog kvaliteta...
Ukoliko sve bude islo po planu od danas ce Robin Dutt biti novi trener Werder-a...
Svaka cast Eichinu na ovom potezu i mislim da ce Dutt biti uspjesan sa Werderom, jer nece biti pod pritiskom kao sto je to bio slucaj u Leverkusenu.
Jednostavno u fudbalu imas i igrace i trenere koji znaju funkcionisati samo u maloj sredini...Kao najbolji primjeri ovoj mojoj tezi su Volker Finke i Mohammed Zidan.
Svaka cast Eichinu na ovom potezu i mislim da ce Dutt biti uspjesan sa Werderom, jer nece biti pod pritiskom kao sto je to bio slucaj u Leverkusenu.
Jednostavno u fudbalu imas i igrace i trenere koji znaju funkcionisati samo u maloj sredini...Kao najbolji primjeri ovoj mojoj tezi su Volker Finke i Mohammed Zidan.
gruezi je napisao/la:Fino burazer, drugim klubovima traze 25-30 miliona dok bajernu treba da traze 40 ...to mogu ako hoce a bajern ce te pare platiti cisto da pokazu ko je gazda...zaboravljas da je lewa igrac kakav je potreban za gvardiolin sistem a oni imaju samo mandzu da je taj tip ,gomeza ce se morat rijesit...nema jeftinijih igraca od lewe da su slican tip napadaca a pribliznog kvaliteta...
To što oni traže je jedna stvar a ono što će dobiti je sasvim druga.Najviše mogu dobiti 25 mil za Lewu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Verder je obezbedio opstanak za sledecu sezonu.
Neka je Dutu sa srecom u novom klubu.
Neka je Dutu sa srecom u novom klubu.
Dutt je od danas i zvanicno trener Werder i sutra ce biti zvanicna press-konferencija i njegovo predstavljanje javnosti u Bremenu. Isti je potpisao ugovor na tri godine...
Takodjer danas stize jos jedna vijest iz Bundeslige, a ta je da je Fortuna otpustila Meiera. Kao njegovi moguci nasljednici se spominju Mike Büskens i Friedhelm Funkel.
Takodjer danas stize jos jedna vijest iz Bundeslige, a ta je da je Fortuna otpustila Meiera. Kao njegovi moguci nasljednici se spominju Mike Büskens i Friedhelm Funkel.
- schweinsteiger
- Kontakt:
A kad imas slucaj da igrac ne zeli u drugi klub,vec samo u Bayern?gruezi je napisao/la:Fino burazer, drugim klubovima traze 25-30 miliona dok bajernu treba da traze 40 ...to mogu ako hoce a bajern ce te pare platiti cisto da pokazu ko je gazda...zaboravljas da je lewa igrac kakav je potreban za gvardiolin sistem a oni imaju samo mandzu da je taj tip ,gomeza ce se morat rijesit...nema jeftinijih igraca od lewe da su slican tip napadaca a pribliznog kvaliteta...
I niko u Bayernu nije sis'o veslo da daje tolike pare i da se vode seljackom politikom "da se pokaze ko je gazda".
Lewandowski je od flopine postao samo takav napadac,ali ga opet ne bih zelio u Bayernu.Vise bih volio da ostane u Dortmundu,a u Bayernu Gomez da ostane.
#miasanmia
Freiburg navija u finalu Kupa za Bayern, jer ako mi dobijemo, onda Freiburg ide direktno u EL, ne mora igrati pretkolo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
A to igrac veci od kluba?schweinsteiger je napisao/la:A kad imas slucaj da igrac ne zeli u drugi klub,vec samo u Bayern?gruezi je napisao/la:Fino burazer, drugim klubovima traze 25-30 miliona dok bajernu treba da traze 40 ...to mogu ako hoce a bajern ce te pare platiti cisto da pokazu ko je gazda...zaboravljas da je lewa igrac kakav je potreban za gvardiolin sistem a oni imaju samo mandzu da je taj tip ,gomeza ce se morat rijesit...nema jeftinijih igraca od lewe da su slican tip napadaca a pribliznog kvaliteta...
Ako je spreman bacit vrhunac karijere, bujrum nek presjedi cijelu sledecu sezonu... bum onda vidili dali bi ga i werder htjeo a kamoli buy€rn. BvB gubi svakako, koji god scenarij, ovako barem nece ni drugi dobit ono sto zele
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- schweinsteiger
- Kontakt:
De pojasni mi zasto uopste veze ima Freiburg s finalem kupa?Ne provociram,ozbiljno pitameffe_sa je napisao/la:Freiburg navija u finalu Kupa za Bayern, jer ako mi dobijemo, onda Freiburg ide direktno u EL, ne mora igrati pretkolo.
5. i 6. idu u kvalifikacije za Europa Ligu,dok pobjednik Kupa ide direktno u grupnu fazu.Po pravilima DFB-a,ako se tim koji osvoji vec kvalifikovao za Ligu Prvaka,onda onaj ko je izgubio u finalu Kupa ide u Europa Ligu i to direktno u grupnu fazu.
Malo vas je'be sto BvB jos uvijek nije tim koji sebi moze dozvoliti da takva zvijer od igraca sjedi na klupi zbog ponosa i nekih principa.Lokos19 je napisao/la:A to igrac veci od kluba?schweinsteiger je napisao/la:A kad imas slucaj da igrac ne zeli u drugi klub,vec samo u Bayern?gruezi je napisao/la:Fino burazer, drugim klubovima traze 25-30 miliona dok bajernu treba da traze 40 ...to mogu ako hoce a bajern ce te pare platiti cisto da pokazu ko je gazda...zaboravljas da je lewa igrac kakav je potreban za gvardiolin sistem a oni imaju samo mandzu da je taj tip ,gomeza ce se morat rijesit...nema jeftinijih igraca od lewe da su slican tip napadaca a pribliznog kvaliteta...
Ako je spreman bacit vrhunac karijere, bujrum nek presjedi cijelu sledecu sezonu... bum onda vidili dali bi ga i werder htjeo a kamoli buy€rn. BvB gubi svakako, koji god scenarij, ovako barem nece ni drugi dobit ono sto zele
#miasanmia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.