Druga Liga - grupa Jug

jasta
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa Jug

Post Postao/la jasta » 27 maj 2013, 00:27

stvari stoje ovako:

1. igman ako izvuce bod u jablanici sve je jasno, oni su prvaci
2. ako turbosi dobiju igmana, moraju dobit i kamesnicu da bi bili prvaci
3. ako tur. savlada igmana a ne uspije savladati kamesnicu, a tomislav pobjedi u obje preostale utakmice, tomislav i igman imati ce isti broj bodova ( igman ima bolji medjusobni omjer )...

naravno, nisam kalkuliso sa tekmama igman- posusje / bigeste, jer je sve osim 1 tu senzacija :D

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 27 maj 2013, 09:33

Nemojte biti smiješni sa teorijama zavjere i kupovinama utakmica :lol:
Od početka se zna ko će ući, a to je Turbina. Ne zato što su najbolji, nego zato što drugi nemaju mogućnosti. Ta ista Turbina nema para da podijeli po 3 stoje igračima, a ne za kupovinu utakmica, al ima predsjednika koji misli da će ulaskom "gore", pokušati zavrnuti par hiljada.
Igman ima možda i najjači sastav u ligi, ali neće ići u viši rang. Neće, zato što nemaju para. Iz istog tog razloga nastoje da izbace Klis iz lige. Hoće da ga izbace da bi rastereteli budžet, jer je nemaju para za finansiranje jednog, a ne 2 kluba.
Za Tomislav se zna od početka da nemaju ambicije za ulazak u viši rang, zbog istog razloga kao Igman.
Ostaje tu Turbina, al ne znam koji qrac oni traže. Sa 90 hiljada iz budžeta, oni nemaju šta da traže u prvoj ligi, a marke više neće dobiti.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 27 maj 2013, 11:20

dilajla je napisao/la:Nemojte biti smiješni sa teorijama zavjere i kupovinama utakmica :lol:
Od početka se zna ko će ući, a to je Turbina. Ne zato što su najbolji, nego zato što drugi nemaju mogućnosti. Ta ista Turbina nema para da podijeli po 3 stoje igračima, a ne za kupovinu utakmica, al ima predsjednika koji misli da će ulaskom "gore", pokušati zavrnuti par hiljada.
Igman ima možda i najjači sastav u ligi, ali neće ići u viši rang. Neće, zato što nemaju para. Iz istog tog razloga nastoje da izbace Klis iz lige. Hoće da ga izbace da bi rastereteli budžet, jer je nemaju para za finansiranje jednog, a ne 2 kluba.
Za Tomislav se zna od početka da nemaju ambicije za ulazak u viši rang, zbog istog razloga kao Igman.
Ostaje tu Turbina, al ne znam koji qrac oni traže. Sa 90 hiljada iz budžeta, oni nemaju šta da traže u prvoj ligi, a marke više neće dobiti.
izvini druze, al blage ti nemas :lol:

sto ne mora znacit da turbina nece uci :D

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 27 maj 2013, 11:23

Grude-Brotnjo 4:1
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 27 maj 2013, 13:11

Gledao sam jučer Igmana koji pretendira za prvu ligu,pa toje razlika npr.Goražda i Igmana 5 golova razlike tako da se nezanose sa nečim,jer Troglav je imao ekipu koja je mogla igrati ovu ligu al nema ono drugo i to je jednogodišnja šetnja po toj ligi s tim da 4-5 klubova ispada iz iste što je dodatno opterećenje,a da nepričamo u županijskim interesima i sl.Druga je liga za naše klubove koji raspolažu sa malo novca idealna i treba je skratiti na 10 klubova i igrati četvorokružno i to je to.

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 27 maj 2013, 14:29

jasta je napisao/la:
dilajla je napisao/la:Nemojte biti smiješni sa teorijama zavjere i kupovinama utakmica :lol:
izvini druze, al blage ti nemas :lol:

sto ne mora znacit da turbina nece uci :D
Dobro, nemam?! Evo ja te pitam, kada ti već znaš sve, zašto Klis i Igman nisu ravnopravni u sportskom savezu Općine Konjic? Zašto se Klisu ne obezbijede barem najminimalniji uslovi? Zašto je Igman pustio utakmicu Slogi, a ne Klisu? Pa tu Slogu je Turbina sa omladincima dobila 6:0. a Igman je 3 puta jači od Turbine.
Odgovori mi na ova pitanja pa da nastavimo.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 27 maj 2013, 15:09

zasto igman nije pustio lokomotivi?
zasto igman nema ni izgubljenog boda kuci, a kao vec se zna da turbina ulazi?
zasto je turbina izgubila od visica kuci?
zasto je igman uopste dobio turbinu?
zasto su 2 kola do kraja, 3 ekipe u igri za 1 mjesto?
koliko je igman dobio love od istoimene firme?

Kazes "pustite teorije zavjere" a ti ih pokreces. Zar nije teorija zavjere da se od pocetka zna da je turbina prvak i da igman steli da ispadne klis?

A za ovog livnjaka, normalno je da ce se ekipe pojacat, ko god da udje u federalnu. Te price o pet razlike su djecije fore...nije ni livno Bog zna sta, pa eto niko vas nije toliko nakanto....precijenjena je ta federalna ;)

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 27 maj 2013, 15:24

jasta je napisao/la:zasto igman nije pustio lokomotivi?
zasto igman nema ni izgubljenog boda kuci, a kao vec se zna da turbina ulazi?
zasto je turbina izgubila od visica kuci?
zasto je igman uopste dobio turbinu?
zasto su 2 kola do kraja, 3 ekipe u igri za 1 mjesto?
koliko je igman dobio love od istoimene firme?

Kazes "pustite teorije zavjere" a ti ih pokreces. Zar nije teorija zavjere da se od pocetka zna da je turbina prvak i da igman steli da ispadne klis?

A za ovog livnjaka, normalno je da ce se ekipe pojacat, ko god da udje u federalnu. Te price o pet razlike su djecije fore...nije ni livno Bog zna sta, pa eto niko vas nije toliko nakanto....precijenjena je ta federalna ;)

I predpostavio sam.Ništa ti meni ne odgovori :lol:

Ako ti ja iz Jablanice moram reći, da Igman i Klis ne mogu opstati na općinskom budžetu, gdje sportski savez ima pišanih 180.000(tu su uključeni i košarkaši, rukometaši, dizači tegova i ostali ****), i da od istoimene firme nije dobio marke ima 5 godina, onda stvarno ne znam u šta si ti upućen.

gazija88
Kontakt:

Post Postao/la gazija88 » 27 maj 2013, 15:25

Fudbal se igra radi para.
Pitanje: Po cemu je Igman kvalitetniji od Turbine ?
Turbina ima mlađu ekipu, u Igmanu su sve potrošeni igrači. Zbog toga dajem prednost Turbini.
I da, prva liga je samo bacanje para. Znaci da imas milion maraka, sve ces ih potrosit, i sta si dobio? Ništa. Ni marke. Svako polazi od toga, ako cu dati 2000 maraka, daj da dobijem,da vratim 4000. Jedino ako si ti neki cudan tip, pa kad bi imao sansu da zavrnes par hiljada, ti je ne bi iskoristio.

nagibuzbrdica
Kontakt:

Post Postao/la nagibuzbrdica » 27 maj 2013, 15:30

Dilajla je jako dobro upucen u stanje u konjickom fudbalu,pogotovo ovo sto je primarni cilj Igmana izbaciti Klis,a ne uci u veci rang,kad bi kako mogli da Turbina i Igman naprave jednu ekipu koja bi igrala u prvoj federalnoj moglo bi se nesto,a nek ostatak igra u Klisu u ovoj ligi i eto ga svi sretni :)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 27 maj 2013, 15:37

Ma ovdje su svi upuceni:

i oni sto su govorili da je lokomotiva favorit za ulazak na pocetku sezone do onih koji su se kleli da nema namjestenih tekme.... :D

al ajde...sacekajmo kraj sezone....nije daleko....pozdrav za upucene, :D

a ovo da od te firme nije dobio ni marke.... :lol: bravo bravo

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 27 maj 2013, 15:55

gazija88 je napisao/la:
Turbina ima mlađu ekipu, u Igmanu su sve potrošeni igrači. Zbog toga dajem prednost Turbini.
I da, prva liga je samo bacanje para. Znaci da imas milion maraka, sve ces ih potrosit, i sta si dobio? Ništa. Ni marke. Svako polazi od toga, ako cu dati 2000 maraka, daj da dobijem,da vratim 4000. Jedino ako si ti neki cudan tip, pa kad bi imao sansu da zavrnes par hiljada, ti je ne bi iskoristio.
Kojih para? Kad su igrači Turbine dobili punu platu? Kad su dobili i pola plate? Šta se dešava kada igrači traže platu? Ko ima koristi od Turbine, osim predsjednika, za kojeg cijela država zna ko je i šta je?
Ja ih ne bi zavrnuo, jer sam naučio pošteno raditi, a ne imati tužilaštvo za vratom.

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 27 maj 2013, 16:01

jasta je napisao/la:Ma ovdje su svi upuceni:

i oni sto su govorili da je lokomotiva favorit za ulazak na pocetku sezone do onih koji su se kleli da nema namjestenih tekme.... :D

al ajde...sacekajmo kraj sezone....nije daleko....pozdrav za upucene, :D

a ovo da od te firme nije dobio ni marke.... :lol: bravo bravo
Zadnja tranša od sponzorskog ugovora Igmana je prebačena u februaru 2010 godine. To je danas barem lako saznati.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2013, 17:47

dilajla je napisao/la:Evo ja te pitam, kada ti već znaš sve, zašto Klis i Igman nisu ravnopravni u sportskom savezu Općine Konjic? Zašto se Klisu ne obezbijede barem najminimalniji uslovi?
U Konjicu je dosta stvari podijeljeno na dva dijela, pa tako i sport.
- Imas KK Konjic, koji postoji dosta dugo, a onda je osnovana KK Neretvica i tamo su presli ovi sto nisu mogli igrati u KK Konjic. I naravno hoce i oni dio para sto se izdvaja za kosarku.
Kratko o KK Neretvici: koliko ja znam taj klub vise ne postoji. Igrali su nekoliko godina i za to vrijeme su dovodili likove iz Jablanice i Hadzica da pokusaju pobijediti KK Konjic. Iz budzeta dobijes pare, a placas likovima iz drugih opstina da igraju i to u trecoj ili cetvrtoj ligi!
- U Klubu dizaca tegova Konjic su se takodjer razisli. Razlog? Pare! Neko je navodno na racun dobijao pare od stipendije koju daje Savez, a nije ih prosljedjivao dizacima cije pare i jesu. Navodno su i pistolji bili potezani. Naravno, odmah se dio njih odvojio i osnovao novi klub.
- FK Igman postoji odavno, ima svoj stadion, nekada igrao u Drugoj ligi Jugoslavije i bio poprilicno poznat, a onda se ljudi nasli i osnovali FK Klis. Niko im to ne moze zabraniti, jer hoce ljudi da imaju svoj klub.
- Lovacko drustvo Koznik postoji odavno, a onda se nasli neki koji hoce svoje lovacko drustvo. Osnovali ga ljudi i neka im ga. Imaju pravo.
Da ne idem dalje, dosta primjera...

Sto se mene tice neka svako selo ima svoj klub, ali ne mozes doci i reci ja sad imam klub dajte mi para! Dat ce vam qupac! Ako si vec odlucio da osnujes klub (u bilo kojem sportu), onda valjda imas i potrebna sredstva za isti.

FK Klis mjesecno dobija iz budzeta Opstine 3000 do 3500 KM, koliko ja znam. I za te pare mogu platiti sudijske takse kod domacih tekmi i autobus i rucak kada gostuju. E sad, ako hoce da igracima amaterima u amaterskoj ligi daju plate, neka nadju sponzore.

Evo ti i nacrtan odgovor zasto nisu ravnopravni: zato sto se ne daju pare kako neki misle, osnujes klub i odmah si na budzetu. Valjda treba i neke rezultate ostvariti da bi dobijao malo vise para.
FK Klis sam sebi treba obezbijediti najminimalnije uslove, Opstina daje lovu dovoljnu da se plati prevoz i sudijske takse.

Idemo dalje.
dilajla je napisao/la:Zašto je Igman pustio utakmicu Slogi, a ne Klisu? Pa tu Slogu je Turbina sa omladincima dobila 6:0. a Igman je 3 puta jači od Turbine.
FK Igman se bori za Prvu ligu FBiH i trebaju mu bodovi, tako da nije mogao pustiti Klisu. A za Slogu: pa vjerovatno je Sloga platila te bodove.
dilajla je napisao/la:Odgovori mi na ova pitanja pa da nastavimo.
Evo ja sam ti odgovorio, a vi sad nastavite 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

castro
Kontakt:

Post Postao/la castro » 27 maj 2013, 17:55

dilajla je napisao/la:
gazija88 je napisao/la:
Kojih para? Kad su igrači Turbine dobili punu platu? Kad su dobili i pola plate? Šta se dešava kada igrači traže platu? Ko ima koristi od Turbine, osim predsjednika, za kojeg cijela država zna ko je i šta je?
Ja ih ne bi zavrnuo, jer sam naučio pošteno raditi, a ne imati tužilaštvo za vratom.
koliko ja znam, oni su zadovolni dosadasnjim predsjednikom, kao i primanjima.
OJ SUZANA OBJESI SE TI, NEK LOZA TEČE NERETVOM DA PIJU ROĐENI !

DiNno
Kontakt:

Post Postao/la DiNno » 27 maj 2013, 17:59

Dilajla pojma nemas realno.. i ja sam iz Jablanice ali ti pojma nemas ..

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 27 maj 2013, 18:07

za neretvicu lupas majstore.... :D
al to nije tema ove "emisije"

nagibuzbrdica
Kontakt:

Post Postao/la nagibuzbrdica » 27 maj 2013, 20:31

kraljttbvb je napisao/la:
dilajla je napisao/la:Evo ja te pitam, kada ti već znaš sve, zašto Klis i Igman nisu ravnopravni u sportskom savezu Općine Konjic? Zašto se Klisu ne obezbijede barem najminimalniji uslovi?
U Konjicu je dosta stvari podijeljeno na dva dijela, pa tako i sport.
- Imas KK Konjic, koji postoji dosta dugo, a onda je osnovana KK Neretvica i tamo su presli ovi sto nisu mogli igrati u KK Konjic. I naravno hoce i oni dio para sto se izdvaja za kosarku.
Kratko o KK Neretvici: koliko ja znam taj klub vise ne postoji. Igrali su nekoliko godina i za to vrijeme su dovodili likove iz Jablanice i Hadzica da pokusaju pobijediti KK Konjic. Iz budzeta dobijes pare, a placas likovima iz drugih opstina da igraju i to u trecoj ili cetvrtoj ligi!
- U Klubu dizaca tegova Konjic su se takodjer razisli. Razlog? Pare! Neko je navodno na racun dobijao pare od stipendije koju daje Savez, a nije ih prosljedjivao dizacima cije pare i jesu. Navodno su i pistolji bili potezani. Naravno, odmah se dio njih odvojio i osnovao novi klub.
- FK Igman postoji odavno, ima svoj stadion, nekada igrao u Drugoj ligi Jugoslavije i bio poprilicno poznat, a onda se ljudi nasli i osnovali FK Klis. Niko im to ne moze zabraniti, jer hoce ljudi da imaju svoj klub.
- Lovacko drustvo Koznik postoji odavno, a onda se nasli neki koji hoce svoje lovacko drustvo. Osnovali ga ljudi i neka im ga. Imaju pravo.
Da ne idem dalje, dosta primjera...

Sto se mene tice neka svako selo ima svoj klub, ali ne mozes doci i reci ja sad imam klub dajte mi para! Dat ce vam qupac! Ako si vec odlucio da osnujes klub (u bilo kojem sportu), onda valjda imas i potrebna sredstva za isti.

FK Klis mjesecno dobija iz budzeta Opstine 3000 do 3500 KM, koliko ja znam. I za te pare mogu platiti sudijske takse kod domacih tekmi i autobus i rucak kada gostuju. E sad, ako hoce da igracima amaterima u amaterskoj ligi daju plate, neka nadju sponzore.

Evo ti i nacrtan odgovor zasto nisu ravnopravni: zato sto se ne daju pare kako neki misle, osnujes klub i odmah si na budzetu. Valjda treba i neke rezultate ostvariti da bi dobijao malo vise para.
FK Klis sam sebi treba obezbijediti najminimalnije uslove, Opstina daje lovu dovoljnu da se plati prevoz i sudijske takse.

Idemo dalje.
dilajla je napisao/la:Zašto je Igman pustio utakmicu Slogi, a ne Klisu? Pa tu Slogu je Turbina sa omladincima dobila 6:0. a Igman je 3 puta jači od Turbine.
FK Igman se bori za Prvu ligu FBiH i trebaju mu bodovi, tako da nije mogao pustiti Klisu. A za Slogu: pa vjerovatno je Sloga platila te bodove.
dilajla je napisao/la:Odgovori mi na ova pitanja pa da nastavimo.
Evo ja sam ti odgovorio, a vi sad nastavite 8-)

tebe cu da pitam samo jednu stvar,znas li koje godine je osnovan FK Klis??

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2013, 23:55

jasta je napisao/la:za neretvicu lupas majstore.... :D
al to nije tema ove "emisije"
Demantuj me! I ako bude off topic, nece se moderacija ljutiti!
nagibuzbrdica je napisao/la:tebe cu da pitam samo jednu stvar,znas li koje godine je osnovan FK Klis??
Ne znam. Znam da su nekad poslije rata poceli igrati na Igmanovom stadionu i od tada znam za njih, a jesu li prije rata postojali to ne znam.
Znam da je prije rata postojala ekipa FK Jezero (mislim da se ovako zvala) iz Lisicica i da su bili u istoj ligi sa Listicom (danasnji Siroki Brijeg).
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 28 maj 2013, 08:02

kraljttbvb je napisao/la:
Ne znam. Znam da su nekad poslije rata poceli igrati na Igmanovom stadionu i od tada znam za njih, a jesu li prije rata postojali to ne znam.
Znam da je prije rata postojala ekipa FK Jezero (mislim da se ovako zvala) iz Lisicica i da su bili u istoj ligi sa Listicom (danasnji Siroki Brijeg).
Nisu igrali na Igmanovom stadionu, nego na gradskom stadionu. Igman nema svoj stadion.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.