SarajlijaTM je napisao/la:DzoleZeljo je napisao/la:SarajlijaTM je napisao/la:dzole sve si pametno rekao osim te prodaje grbavice,pa jesi ti lud,jadan ne bio? pu pu pu,pomakni se s mjesta
Prijatelju, procitaj samo jos jednom taj zadnji paragraf o tome. Nisam ja rekao da to zelim, vec da to vidim kao nacin da dodemo do budgeta sa kojim nesto mozemo traziti u EVROPI.
Ocekivao sam da ce se neko upecati ovdje na prvu.
EDIT: Bice sranje ako Olimpic istupi. Nadam se da nece, mada iskreno sa strane Gracica, ne vidim neku koristi, niti zaradu. Ako, nista radi nas je dobro sto imamo jos jedan tim u Sarajevu, u suprotnom, samo nam moze biti teze.
Ma znam ja sta si ti htio reci,ali gdje grbavicu,opet te pitam,nemoj to ni u sali.Grbavica je dusa i srce zelje!!!
Ne bi je dao,i to onakvu nikakvu,makr u 3 ligu ispali! A ne za evropu...
Jbg, davno sam u zivotu naucio, "kasno" svatio da se od ljubavi ne zivi vec samo, zapravo pati ako je nemas cim izdrzavati, obnavljati, unaprijedivati na adekvatan nacin, mozda je to onda to objasnjenje zasto je na sve gledam prvenstveno sa ekonomske strane.
Kazem samo, to je jedan od nacina, vjerovatno sa mog aspekta gledista najsigurniji po pitanju naseg budgeta u buducnosti, jer bi imali nase pare na raspolaganju i nastupali bi na gradskom stadionu. Sto sam ja zapravo to sada spomenuo? Zato, sto je vise nego poznata cinjenica postala, da je ovaj grad doslvono 90% doseljenicki, i ti novi ljudi nemaju taj osjecao kao sto imamo mi, i oni sto su otisli. Bar dok se jos jedna generacija ne promijeni, pa mozda se opet vrati na staro. Realnost je takva, da je nama kao Zelji misaona imenica postala 5.000 ljudi na stadionu sa placenim kartama. (bez godisnjih i polugodisnjih u racunici)
Druga stvar, pazi po meni, ipak ovo nije grad te velicine tipa Beograda da sada izdrzava dva stadiona (mi izdrzavamo svoj). Kako kog, ono sto zelim istaci je, da je bolje gradu imati jedan stadion da je super sreden, neko tri od kojih jedan jos ovu godinu ima licencu za evropu. Ja znam da nas narod, obicno na sve gleda kao da je pupcano vezan za to, ali ja na ovo gledam cisto ekonomski. Zamisli samo Zelju sa budgetom od 30 mil. Sta bi Amar mogao napraviti onda sa tim parama, kada sa sicom cuda pravi?
A sada pitam tebe i avlami97,(mada ti ti mi vec dao odgovor); da li bi voljeli gledati modernog Zelju sa ovim planom gore, sa jednim evropskim budgetom, ambicijama, klubom kojeg ce morati svako ziv respektovati ili cekati narednih 5, 10, 20 godina da neko vidi interes u tebi? (neki moguci ulagac, investitor, seik, itd) Evo cekamo od prve prekretnice 84 gdje je malo falilo pa da i ovaj stadion zavrsimo, pa da ove danas prekretnice, konkretnog covjeka sa parama nije bilo? Realno, jesam li upravu?
Mozete se vi sloziti sa ovom mojom zamisli, idejom, fantazijom, ali ona je cisto pravljenja sa ekonmske strane gledista. Pa zato je i posmatraje kao takvu. Ljubav malo sada po strani ostavite.
Vidite nesto, od 2009 nekako smo isli uzlaznom putanjom, u svim segmetnima, onda 2012 ulazemo u tim, sve dajemo, plate najvece, i dozivljavamo ekonomski krah. TO je poenta price. Kako se vratiti na uzlaznu putanju? Ako neko ima ideju, bolje, realniju, neka predlozi. Nemojte se bojati biti ismijani, jer ce se neko oduseviti, neko ce to svatiti kao blam, to je normalna stvar u zivotu, priznali mi ili ne. Poetna price, kako se vratiti na uzlaznu putanju sa budgetom iz 2012 i zacrtanim ciljem a to je KAMP?