FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 27 maj 2013, 21:29

Javi institucija 8-)

Koliko smo samo sa njim dobili a još je tako mlad :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 maj 2013, 21:32

Neutral je napisao/la:Javi institucija 8-)

Koliko smo samo sa njim dobili a još je tako mlad :)
Neverovatan covek, samo da ga Pep ne stavi na stopera, s obzirom na gomilu neverovatnih igraca u sredini i napadu.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 maj 2013, 21:43

Sad se ispostavlja koliki je bio pogodak dovodjenja Javia i zasto smo insistirali na njemu.

Ako se ne varam Uli je rekao da smo Javia pratili 2 godine, i to je dovoljan pokazatelj koliko smo "zagrizli" da ga dovedemo.

Svi priznati strucnjaci su potencirali to da je Javi bas taj igrac koji nam fali godinama,odlicna kretnja za svoju visinu,briljanta igra glavom besprijekoran u defanzivi,u citanju igre itd.

Uglavnom imamo weltklasse igraca vec sada na svojoj poziciji,a u narednim sezonama moze samo napredovati covjek je odigrao debitantsku sezonu bez greske ;)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 27 maj 2013, 21:53

Stefan Effenberg je napisao/la:Momci šta reći? Ne znam ni kako da započnem ovaj post.....

Jednostavno sam toliko ponosan i sretan da to ne mogu opisati.... Adrenalin i emocije me drže još kao da je utakmica ovaj tren završena.....

Kako sam ponosan što navijam za ovaj klub!!!!!!!!!!!!

Konačno nam se vratilo ove sezone, mislim da je to potpuno zasluženo na temelju prikazanog u ovoj sezoni.

Brate mili, pobijediti onako Arsenal kod njih, ajde onda uzvrat lagano opuštanje iako smo bili duplo bolji od njih a oni su zabili iz 3 prilike 2 gola a mi iz 10 ništa no to je zbog opuštanja i mišljenja lako ćemo, pa onda izdominirati jedan Juventus za koji su mnogi govorili da je jedan od favorita za LP na ovakav način kako smo to mi učinili, pa onda još povrh svega izbaciti jednu Barcelonu sa ovakvim rezultatom........ ;) ;) ;) ;) ;) :D :D :D :D

Priče da je Barcelona bila slaba ne drži vodu jer su ti isti izbacili PSG i Milanu zabili 4 gola kad je bilo najpotrebnije.....

Jednostavno, igraš koliko ti protivnik dozvoli a Bayern je ove godine dozvolio rijetkim ekipama da se razmašu a i to je bilo samo u prvom dijelu sezone.

Na proljeće smo ubacili u brzinu više i dostigli još jedan nivo više nego najesen i to je meni još više iznenađujuće bilo da smo sposobni dostići još jedan nivo više.

Isto tako me veseli činjenica da smo se nasmijali i izrugali svim kvazi stručnjacima u facu za sve ove godine OMALOVAŽAVANJA I PODCJENJIVANJA JEDNOG TAKVOG VELIKANA KAO ŠTO JE BAYERN.

Evo vam sada prokleti gmazovi pa vi i dalje omalovažavajte MOJ KLUB KOJI VAM SE U SUBOTU SAMO SLATKO NASMIJAO I POZDRAVIO VAS SA KROVA EUROPE.

Još mi je fascinantije bilo da su nas mnogi doslovno otpisali poslije poraza od Arsenala govoreći da to nije dovoljno za osvajanje Lige Prvaka.

Pa eto, vidimo kako nije dovoljno. Kako me to samo smetalo, boljelo i živciralo ne mogu vam opisati. Pa koji moron i idiot moraš biti da poslije jednog poraza otpišeš ekipu koja je do tog trenutka samljela mnoge protivnike i koja je bila nadomak osvajanju Lige Prvaka prošle godine??????

Kako mi je samo drago zbog toga..... Patite gmazovi jedni i puknite od ljubomore!!!

Dobro da smo i takvima zatvorili usta.

Ma šta reći više, presretan sam kao i svi navijači Bayerna..... Vratilo nam se sve ove sezone a ja mislim da je to potpuno zasluženo na temelju prikazanog.

Onaj trenutak kad je Robben dao gol ostat će duboko u mojem sjećanju...... Trenutak koji neću zaboraviti tako brzo...... Kakav trenutak sreće u svih navijača Bayerna..... Jbg, ja priznam bez problema da su mi potekle suze radosnice same od sebe nakon završetka utakmice..... Pa ako mogu Robbenu, Mulleru i Švajniu onda mogu i meni..... :D :D :D :D :D :D :D :D

Veliki trenutak za Bayern i sve nas koji smo navijači ovog kluba od kad znamo za sebe........ Trenutak koji se ne zaboravlja.

Kako mi je samo drago što su Ribery, Lahm, Švajni i Robben osvojili naslov to je neopisivo. Igrači koji su ostali vjerni svom klubu i nisu otišli u druge klubove i sada im se to vratilo.

Izjava Švajnia poslije utakmice govori za sebe. Švajni, vođa i pokretač ovog Bayerna.

Naravno, bez ovog trenera to ne bi bilo moguće. Majstor svog zanata. Kapa dolje legendo!

A i onaj osjećaj kad ti čestitaju navijači Barcelone, Reala, Milana i Manchestera...... Jednostavno neprocjenjivo!!!!!!

Kako volim ovu pjesmu, i kada nam loše ide uvijek smo uz tebe jer znamo da će uz tebe doći i bolji dani kao što je to ove sezone:

[youtube][/youtube]

Sta reci no svaka cast na ovom postu vidi se da si pravi bavarac. 8-)
Sta reci momci na pragu smo da osvoimo sve sto se da osvojiti u jednj sezoni ,sledi kup samo pobjeda i insta vise ostalo senzacija,dalje ,dalje slijedi revans za proslogodisnje finale sa vjestackim klubom iz londona :evil: hhaaa jedva cekam ,i za kraj formalnost Svjetsko klubsko .p.

Ako se ne varam jedino je barci poslo za rukom da sve osvoji moguce trofeje u jednoj sezoni,dalje imamo priliku ,da ucinimo ono sto nikome do sada nikada nije uspjelo u modernojeri najaceg nogomenog i klubskog takmicenja na svijetu ,a to je da odbranimo trofej LP ,imamo sve predispozicije za to ,Na samo pocetku sezone rekao sam i bio toliko ubjedjen da ce ovaj tim bayerna igrati finale na wemblyu i to se obstinilo ,i to u kakvom stilu smo dosli i uzeli trofej ,u novoj sezoni ocekujem malo veci otpor u evropi ,mnogi klubovi ce se u raznim egmentima pojacati sto trenerski sto igracki,sto finacijski ,sigrno je da ce biti teze odbraniti titulu ,ali sigurno da to moze sve imamo super tim ,novog trenera sa novim motivom i izazovima koje ce prenijeti na igrace ,i malo srece i eto nas na Estádio da Luz u finalu,pa i ako ne uspijemo ,mi smo ove sezone pokazli ko smo i sta smo ,i svako ko bude htio finale na Estádio de Luzu ,morat ce prvo preko na preci i dobro guzicu oznojiti .
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 27 maj 2013, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.

FCBM1900
Kontakt:

Post Postao/la FCBM1900 » 27 maj 2013, 21:57

Neutral je napisao/la:Ima li igdje potez Javija u prvom poluvremenu kada je slomio kičmu i kukove dvojici, trojici sa petom ?
http://abload.de/img/martinez94uc8.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Znam da si negdje trazio, pozdrav i uzivaj :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 maj 2013, 22:04

FCBM1900 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ima li igdje potez Javija u prvom poluvremenu kada je slomio kičmu i kukove dvojici, trojici sa petom ?
http://abload.de/img/martinez94uc8.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Znam da si negdje trazio, pozdrav i uzivaj :D

Hvala

Koji maestro 8-)

Klare

Post Postao/la Klare » 27 maj 2013, 22:17

effe_sa je napisao/la:slika
Hvala efko, svi smo se to pitali, još od proslave u Bundesligi... :)
Lijepo je fino vidit'. :P

Što se tiče utakmice, komplet ekipa je odlično odigrala na čelu sa hejnkom...

Malo ću o suđenju.
1.Udaranje Ribija nije bio klasičan lakat, više podlaktica, na granici ničeg i žutog kartona, a i da je tu žuti dobio,
za onu kasnije situaciju Talijan bi procjenio da drugi žuti nije potreban.
Tu je situacija odrađena, pravda zadovoljena.

2.Prvi žuti Dantea je opravdan.
Penal opravdan+velika greška sudije, ono je nevjerovatno čist drugi žuti karton za Dantea :!: ,
ubjedljivije se drugi žuti zaslužiti ne može, pamet se u trenutku Ricoliju oduzela,
pogurani smo dobrano, Borusija isto tako oštećena.

U tom trenutku bi žuti imali izjednačenje+igrača više, i ko zna kako bi se odvijalo do kraja,
možda bi Borusija dobila, možda bi opet Bayern, to niko ne zna,
ali velika greška se odigrala! :!:

3.Nakon toga, ipak manje bitno, čist crveni za Lewata,
4.te na granici crvenog za Subotića.
Ricoli je mirne duše mogao svirati faul, a to bi značilo i tuš kabina za Srbina.

O Lewatu već pola godine pričamo kako je to gotova stvar, i zaista je tako,
a isto tako već 2 mjeseca tvrdim da je Gomo dogovorio negdje drugo.

Reći ću i ovo, Hrvat je odigrao odličnu sezonu, ali je imao i mnogo sreće,
bez ikakvog znaka pitanja Gomo je bolji napadač, i pojedinačno, i za ekipu, kako god želite.

No Mandžo je imao dvije sreće:
1.Povredu Mariana
2.Uigranost ekipe,
a evo recimo
Mandžukić 22 gola 4 asistencije 2806 minuta
Gomez 17 golova 4 asistencije 1162 minute

Gubimo najboljeg napadača današnjice :( , Lewat je dosta napredovao, fenomenalan u svim parametrima, 'sem završnice, tu malo kaska, no sve u svemu odlično pojačanje.

Rode je također skoro siguran, a Timke se vraća tamo odakle je i došao :arrow: Zenit.

Gece je kvalitet i širinu digao na jedan nestvarno visok nivo,
tako da ćemo na klupi imati Roben-Kros-Šaćiri, ili nešto drugo :? , ali ovo mi po volji. :mrgreen:

Ostaje još pitanja pet.
1.Dante-Boa-Kirhof(Badi isključen), ko će biti stoper broj 4.
Da li se Bujti daje još jedna, ili? :?
2.Da li Pizo ostaje, ili ćemo se zadovoljiti sa Mandžo-Lewa, što i ne bi bio rizik, jer obojica su čvrsti, nisu podležni povredama.
3.Šta sa talentima Vizerom, Hojbjergom i Veihračuom(ispravno napisano :? ), u sljedećoj godini neće imati mjesta ni da dišu, kamo li da igraju. Posudbe su očekivane.
4.Rezervni bekovi sami odlučuju, Bayern(klupa i titule :mrgreen: ), ili negdje trugdje(prva i krtole :lol: ).
Rafka zadržmo, a ovog drugog kako vam i drago. :mrgreen:
5.Da li ćemo opet imati 4-tog golmana? :?: :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 maj 2013, 22:29

Klare je napisao/la: Da li se Bujti daje još jedna, ili?
Danas je bilo na Sport 1 i ja kako sam razumio a dobro sam razumio kecer dobija jos jednu sezonu.
Da li Pizo ostaje, ili ćemo se zadovoljiti sa Mandžo-Lewa
Ovih dana se povlaci prica o tome da je BvB zainteresovan za Pizzu, naravno imace istu ulogu kao i kod nas, mada sam ja uvjeren da ce mu Sammer ponuditi produzenje ugovoa na jos jednu godinu.
Šta sa talentima Vizerom, Hojbjergom i Veihračuom(ispravno napisano :?
Tesko pitanje, doista tesko. Prvog i treceg si napisao pogresno ali to je manje bitno, zna se na koga si mislio. :D
Rafka zadržmo
Rafko bi bio prva postava u svim ekipama Bundeslige osim u Bayernu i Dortmundu. Ja se isto nadam da ce on dobiti produzenje za barem 2 godine.
Da li ćemo opet imati 4-tog golmana?
Nije svrsishodno. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 27 maj 2013, 23:03

Taj 4 stoper definitivno treba,ali ja sam siguran da ukoliko van Buyten ostane jos jednu sezonu da nece razocarati,stvarno je bio dobar ove sezone,trener ga je jako dobro ukopio u ekipu,sad je pitanje da li ce Pep znati da od njega uzima najbolje,ja bi volio da Buyten ostane (bilo bi i Riberiju drago) pa ako se bude stvarao problem u zadnjoj liniji na zimu dovesti nekog mladjeg afirmisanog stopera.
Ovako covjek kad pogleda roster Bayerna za sljedecu sezonu to izgleda fantasticno,kakva ce imena da sjede na klupi,kakve li slatke muke ima Pep,nadam se da mu to nece stvarati problem i da ce znati ostvariti jako dobar kontakt sa igracima,da ce u tom psiholoskom momentu prema igracima na klupi poraditi da im da podrsku i da ima sklad u rotaciji.
Bilo bi fino da se lapi i ovaj kup, a igraci ce to htjeti 100 na sat,da se sezona zaokruzi na najbolji moguci naci,trostruka kruna,ne racunajuci onaj kup sa pocetka sezone.
Gomez mi stvarno izgleda kao da nije dio tima kao da ne moze da bude radostan ,pasivno proslavljao titule no hard feelings,kao da vec zna da je ovo kraj za njega u Bayernu,ja ne bi volio to da se desi,ali ako ce se ikoji segment igre u napadu poboljsati sa Lewatom onda ok,hajmo probati.Mandzukic ce da bude dogodine jos bolji,izrasta u ekstra modernog napadaca,i sam Jup je reako da bi on najverovatnije bio prvi strijelac BL ali da zbog rotacija u timu mu to nije omogucio.
Robena se ne smije dirati on je napokon dosao na svoje, teski pehovi su bili veliko breme za njega,napokon se tog tereta rijesio i smatram da ce biti onaj pravi.
Zao mi je starog Jupa,hvala ti legendo,ali ostaje nam Matias koji ce da Pepa nadgleda i nece mu dozvoliti da poljulja ili iskrivi hegemoniju u koju dolazi.
VOLIM BAYERN

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 maj 2013, 23:27

[youtube][/youtube]
#miasanmia

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 28 maj 2013, 00:28

hajde koju o utakmici od mene....

poocelo je sa visokim presingom borusije u idredjenoj varijaciji 4-3-3 formacije gdje su prvi blok odbrane cinili
izrazito mobilni reus (nesto vise na lijevoj strani) i levandnovski...takva formacijska igra i dinamika je u problem dovodila prenos lopte do sljedece faze razvoja napada u fazi posjeda bayerna.....problem se pokusao rijesiti po receptu koji smo vidjali u igri barcelone najcesce,propadanje buskeca u zadnju liniju i stvaranje zadnje trojke radi stvaranja situacije gdje je bayern brojcano nadmocniji u prostoru...svakako pomoglo je lose snalazenje sa loptom (posljedica straha zakljucujem u najvecoj mjeri) stoperskog dvojca...medjutim problem nije mogao biti rijesen tako jednostavno ,prvenstveno zbog neadaptiranosti mullera na ulogu koju bi u formaciji preuzeti u slucaju ovakvog razvoja situacije....nije se dovoljno dobro pozicionirao,tako da je martinez najcesce lako zatvaran i dupliran...sto je stvaralo problem...zato i oni mnogobrojni pasovi koje je razmjenjivala zadnja linija bayerna..nije se zurilo..ne bi li se umorio dortmund i pritisak pao....pokusalo se,pri pokusaju izrade napada sa vise lopti na riberya i alabu,koji su bili predobro zatvoreni...gdje je slijedio sinhronizovani presing od tri igraca na riberya u slucaju postavljanja u poziciju da prodje ili doda...

mandzukic u jednom dijelu igre nije mogao izaci na kraj sa dugim loptama...a bayern je gubio lopte dakle,rezimirajmo prvi dio prvog poluvremena igre bavaraca :u pokusaju stvaranja igre na riberiju i lopte koje idu na madzukica a nisu zadrzane...te ih kupi centralna trojka + kuba koji je bio prilicno defanzivno angazovan....
lijeva robbenova je bila malo slabije zatvorena a robben inteligentnim prvim pasovima je uspijevao prebaciti loptu dalje...to je bilo u dva navrata....medjutim,bez posebnog efekta sve to...

borusija je prilike nalazila u osim izvanrednom kombinovanju reusa i lewandovskog ..nekad i kube...nalazla priliku za organizaciju napada dugim loptama koje su skoro uvijek kupljene od gundogana na kraju koji distribuira dalje ..i gdje se konstantno imalo u pocetnoj situaciji ,negdje oko centra...u toj formacijskoj rupi izmedju napada i odbrane
podjednako igraca...medjutim..samo par poluprilika iz svega toga....
bayern,na snagu i visinu ..preko martineza i mandze...tipicno...

u nastavku nesto sto nije bayernova snaga (snaga jupovog bayerna) igra izmedju linija ...koja je pokazala takticku spremnost bayerna kao ekipe....i koja je logican takticki imperativ na klopovu agresivnu varijantu sa visokom zadnjom linijom....
i veoma mi se svidjelo...kako je to izgledalo...robben svaku loptu u milimetar van ofsajda....takav osjecaj..
zato sam osporavao jupa i uopste bayern kao robbenov izbor...i dalje sam ubijedjen da je na vrhuncu karijere,kada je mogao birati i barcelonu i bilo koji klub skoro...izabrao onaj u kojem najlosije moze se inidividualno prikazati.....ali..i ovako,prilicno bogata karijera....pad forme igre evidentan zadnje tri godine i tako...
mislim da se on ne kaje....

dakle,u medjuvremenu ...stoperi bayerna se oslobadjaju i dante pocinje agresivnija da igra i kroz sredinu i blaga terenska inicijativa bayerna te nesto povecana brzina protoka lopte karakterisu prvo poluvrijeme...dalje ne mogu...mozda nekad zavrsim sa analizom.....

ili neko drugi..nekda doda sto sam propustio..a vjerujem da jesam mnogo....i eto...lijepo bi bilo da se dohvatimo malo i taktickog dijela..

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 maj 2013, 01:31

„Stand heute gibt es kein offizielles Angebot von Bayern München.
Klopp u intervju za Bild izjavio da nije bilo ponude za Lewata od strane Bayerna.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 maj 2013, 10:34

Ma pusti ba Klopp-a i tabor BvB-a, oni mozda i nezz da ce Levat kod nas,hehe. Isto kao sto nisu ni za Götzea znali dok nije presao ;)
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 maj 2013, 11:28

Van Buytenu će se najvjerovatnije produžiti ugovor još na godinu dana....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 maj 2013, 11:32

effe_sa je napisao/la:Van Buytenu će se najvjerovatnije produžiti ugovor još na godinu dana....
naravno još kad nema Holgera Bujto će uz Kirchhoffa biti dobar back up za Boatenga i Dantea a i zaslužio je da dobije novi ugovor ovaj drugi dio sezone je odrigao za desetku ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 maj 2013, 11:39

Buyto je deff odigrao odlicno drugi dio sezone, Holgera nema slijedecu sezonu citavu, a Kirchoff bi mogao biti cak i posudjen jednu sezonu, recimo Barceloni, hahahaha.

Puno vise mene zanima sta ce biti sa napada. Gomo pred izlaznim vratima ukoliko je ovo istina za Levata,a vjerovatno jeste (to mi nije drago ni sekunde).
Mandzo ce ostat, a ja bi volio vidjeti i Pizzara,koji je jedini napadac od te 4-ke koji je dosta tehnicki potkovaniji u odnosu na ostale i mislim da bi kao takav mogao imati najvecu prednost kod Pep-a!
Stern des Südens

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 maj 2013, 11:45

ljudi moji koliko je sigurno ovo za Levandovskog ja bih volio da dođe mada bi onda jedan Mario morao otići a to bi sigurno bio Gomez...ostavio bih i Pizara još jednu godinu

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 28 maj 2013, 12:58

bajern100 je napisao/la:ljudi moji koliko je sigurno ovo za Levandovskog ja bih volio da dođe mada bi onda jedan Mario morao otići a to bi sigurno bio Gomez...ostavio bih i Pizara još jednu godinu
Spekulacijama nikad kraja, noo svi znaju da je Lewandowski najblizi upravo Bayernu, iako se tu spominji i drugi brojni klubovi od Arsenala do ne znam Real Madrida :) te do toga da ce ostat jos godinu u Dortmundu.

Ako bi dosao to znaci samo jedno Gomez odlazi, a Mandzo , Lewandowski i vjerovatno bi Pizzaro ostao no to su upravo te 2 nedoumice. Mislim da je sigurno samo da Mandzo ostaje, a ne bi me cudilo da i Gomez i Pizzaro odu, iako bi volio da Pizza ostane kao taj 3 striker. ;) ;)
FC Bayern !!!!!

mirzabavarac
Kontakt:

Post Postao/la mirzabavarac » 28 maj 2013, 13:01

Ma Lewa prelazi kod nas to je jasno ko dan, a Gomez bi trebo preci u Chelsea..
Sto se tice Pizara blizi je odlasku nego ostanku tu je strasni Mandzo. :P

zjaka
Kontakt:

Post Postao/la zjaka » 28 maj 2013, 13:10

Vidim da je Santana potpisao za Schalke sve mi to mirise da bi Hovedes mogao u Bayern jer ga zelimo vec dugo bio bi dobra zamjena za Van Baytena cisto sumnjam da ce mu produziti ugovor a ionako mislim da cemo dovest nekog stopera

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.