FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 20:03

Monolog je napisao/la:
bluemania je napisao/la:care...to je nešto nepoznato za engleske timove, koji samo kupuju a ništa svoje ne prave, niti imaju svoje kantere...ko lešinari kradete, pogotovu Wenger
:lol:
Ne znam baš. Vjerovatno Mandrak nije čuo za West Hamovu i Southamptonovu školu. (ne zaboravljam ni Arsenalovu, koja je, prihvatio to to ili ne, jednako zaslužna za Fabregasa kao i La Masia). Mislim, ipak je općepoznata činjenica da samo Barcelona pravi igrače i da nikad nikog nisu doveli, već forsiraju igrače isključivo iz vlastite škole i ne pustoše Primeru. :roll:
Ja mislim da je Southamptonova jaca od La masie. :mrgreen:
Opcepoznata cinjenica je da Barcina skola zadnjih godina izbacuje neke od najboljih igraca svih vremena.
Mislim da je to bila poenta ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 20:05

i ja nešto kontam da su West Hamova, Arsenalova i Southamptonova škola jace od Barcine :lol: :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2013, 20:06

M4kaveli je napisao/la:Mislim da je to bila poenta
Ne, Mandrakova poenta je da ne smije niko kupiti Barcinog igrača, jer je to lešinarenje. A kada Barcelona kupi nekog igrača, onda je to jačanje ekipe. :lol:
I, nisam ja nigdje rekao da je Southamptonova škola jača, već da je iznjedrila solidan broj igrača koji su i dan danas cijenjeni. Neki više, neki manje. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 20:11

Monolog je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Mislim da je to bila poenta
Ne, Mandrakova poenta je da ne smije niko kupiti Barcinog igrača, jer je to lešinarenje. A kada Barcelona kupi nekog igrača, onda je to jačanje ekipe. :lol:
I, nisam ja nigdje rekao da je Southamptonova škola jača, već da je iznjedrila solidan broj igrača koji su i dan danas cijenjeni. Neki više, neki manje. ;)
Ja ipak mislim da se to odnosilo na sve mlade igrace iz Spanije pa i one najbolje(starije) koje najvise Engleska Premier Liga kupuje.
U tom pogledu i jesu kao lesinari jer kupuju provjeren kvalitet a nikad nisu culi za svoje omladinske skole.
Iskoristavaju krizu u Spaniji i kradu im najbolje igrace koji postaju nosioci igre u Engleskim klubovima.
Naravno ima tu par izuzetaka a jedan od njih je i United.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 28 maj 2013, 20:13

bluemania je napisao/la:i ja nešto kontam da su West Hamova, Arsenalova i Southamptonova škola jace od Barcine :lol: :lol:
Al fakat priča ti nema smisla..Prvo govoriš da Englezi nemaju svoje škole,samo znaju kupovati i tako to,i onda ti ljudi nabroje neke od poznatijih fudbalskih škola i ti odmah zaključiš da su oni mislili da je automatski bolja od La Masije..

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 maj 2013, 20:14

Kupovina nije jednako sto i kradja.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2013, 20:16

M4kaveli je napisao/la: Ja ipak mislim da se to odnosilo na sve mlade igrace iz Spanije pa i one najbolje(starije) koje najvise Engleska Premier Liga kupuje.
U tom pogledu i jesu kao lesinari jer kupuju provjeren kvalitet a nikad nisu culi za svoje omladinske skole.
Iskoristavaju krizu u Spaniji i kradu im najbolje igrace koji postaju nosioci igre u Engleskim klubovima.
Naravno ima tu par izuzetaka a jedan od njih je i United.
Nemoj ti misliti. :mrgreen:
Kristalno je jasno da to ni Mandrak nije mislio (ako je uopće mislio). :mrgreen:
U biti, sve se svodi na jedno - kada je Barcelona "krala" Holanđane, to nije bilo lešinarenje, a kada to isto rade Barceloni, nazvaćemo to tako. Nema šta, to bismo nazvali licemjernošću. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 maj 2013, 20:16

Tačno prije 2 godine .. ..

" onclick="window.open(this.href);return false;
Pobjeda je bolja od orgazma!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 20:21

Ćelo zna odlicno i šta sam ja mislio :lol: :lol: garant je i tumac snova...tako da nema potrebe da dalje pišemo kad sve covjek zna, na njegove monologe samo treba vikati Yes, yes i klimati glavom

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2013, 20:28

Ma ti ne misliš, to već napisah u prethodnom postu. :mrgreen:

"Prokleti lešinari kradu Barceloni igrače. Ali, nema to veze, opet ćemo mi "uzgojiti" Kluiverta, Cocua, Bogardea, braću De Boer i ostale učenike La Masie. :mrgreen: Njih nam neće niko ukrasti, ne zvao se ja Mandrak (Izo, Bluemania, spiz...)." :lol:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 maj 2013, 20:31

JohnLennon je napisao/la:Kupovina nije jednako sto i kradja.
+1.

:lol:

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 20:32

Zato si ti tu, da misliš za sviju nas :mrgreen: 8-) naše nije da mislimo

I nemoj zaboraviti i 70-godine i Krojfa, 80-te i Maradonu, 90-te Romarija itd...kad te vec krenulo sa nabrajanjem

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 28 maj 2013, 20:42

xGGMU je napisao/la:Stvarno nikad niste znali kupit/prodat igrača, samo da mi uzmemo Thiaga, pa onda popravite tu transfer politiku, ne bi se žalili ni Cesca, što god :lol:
:twisted:
Kakve nebuloze ovdje pisu pojedinci majko mila sa koliko godina su Mesija ugrabili? Onda Ronaldinjo,Eto,Alves,Rivaldo,Figo,Ronaldo,Yaya Toure mogu da nabrajam u nedogled nemoj se provaljivat majke ti tvoje

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 28 maj 2013, 20:45

Vi ste majstori vi volite Altintope,Modrice,Di Marije,a onda najveci flop u historiji Kaka uzima covjek basnosnovne cifre a odigra jedan mec u sezoni :lol: Eto vam je odpadak bio niste godinama nesto slicno imali

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 maj 2013, 20:46

bacelonafan je napisao/la:
Vi ste majstori vi volite Altintope,Modrice,Di Marije,a onda najveci flop u historiji Kaka uzima covjek basnosnovne cifre a odigra jedan mec u sezoni :lol: Eto vam je odpadak bio niste godinama nesto slicno imali
Da i ja tebi na slican nacin odgovorim: Dobar je bio Gerrard Houllier u Liverpoolu, ali Rafa Benitez je bio bolji.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 28 maj 2013, 20:49

A ovi sto spominju engleske skole,razlika je kad dovedes 20 igraca po 16-17-18 godina iz cijele evrope,i razlika je kad imas svoje igrace od pjetlica do seniorskog tima,pa Man UTD koliko ima svojih igraca iz svog pogona u prvih 11,i te sto ima su tarabe zestoke

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 28 maj 2013, 20:52

JohnLennon je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la:
Da i ja tebi na slican nacin odgovorim: Dobar je bio Gerrard Houllier u Liverpoolu, ali Rafa Benitez je bio bolji.
ma kakvi vi i transferi,idite dovedite sad Corluku,Altintopa drugog,evo mozete i Kovacica,i Lovrena,i onda dovedite tj otkupite Falkaa od Monaca i drzite ga na klubi do kraja karijere :lol:

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 28 maj 2013, 20:53

bacelonafan je napisao/la:A ovi sto spominju engleske skole,razlika je kad dovedes 20 igraca po 16-17-18 godina iz cijele evrope,i razlika je kad imas svoje igrace od pjetlica do seniorskog tima,pa Man UTD koliko ima svojih igraca iz svog pogona u prvih 11,i te sto ima su tarabe zestoke
istina

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 maj 2013, 20:53

Jos jedan nebojebani lobotomac...
Jes' prijatelju, u pravu si. :mrgreen:

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 28 maj 2013, 20:54

treba ovom Perezu prodat ove nase otpadke ako ima takvih iz nase skole,jer ima zestoke komplexe,kupio bi i cistacicu iz Varse da moze :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.