Saurman je napisao/la:Ja fakat ne znam kako se više Uefa ne oglasi povodom ovog sulodog trošenja. Rodríguez 45mil, Moutinho 25mil,Falcao 60mil,vjerovatno i Matić 45 mil = 175 mil
Kad se nije oglasila prilikom trošenja istih (ili većih) svota novca u prvih par godina vladavine šeika u Cityu il' Romana u Chelseau (il' Anzhiu, PSG-u) nema razloga ni sada
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Saurman je napisao/la:Ja fakat ne znam kako se više Uefa ne oglasi povodom ovog sulodog trošenja. Rodríguez 45mil, Moutinho 25mil,Falcao 60mil,vjerovatno i Matić 45 mil = 175 mil
Kad se nije oglasila prilikom trošenja istih (ili većih) svota novca u prvih par godina vladavine šeika u Cityu il' Romana u Chelseau (il' Anzhiu, PSG-u) nema razloga ni sada
Upravo. Nije da su prvi, a ni posljednji.
Druga stvar je sto su ovi glupi, pa za Jamesa Rodrigueza daju 45 miliona, a i za Matica haman istu cifru spremili
Niko se ne buni kad Real trosi, oni su jednog igraca platili 96. Ljudi imaju pare, a takva su pravila igre Uefa I'm se samo moze sageti.
Najveca potrosnja Abramovica u jednoj sezoni, i to onoj prvoj je bila 114 miliona funti, i dovedeno je cak 10 igraca. U tom trenutku Chelsea je izborio ligu prvaka. Chelsea je klub koji je od 2000 g. usao medju 10 najbogatijih klubova u Evropi, Monaco trenutno nije ni medju prvih 50.
Monaco je izborio prvu ligu i za svega 10 dana vlasnik je potrosio 130 miliona eura za 3 igraca. Zato nemoj bezveze pisati kad si neupucen!
Da ne govorim koja je razlika igrati u EPL i Fancuskoj ligi.
Ozren je napisao/la:
Najveca potrosnja Abramovica u jednoj sezoni, i to onoj prvoj je bila 114 miliona funti, i dovedeno je cak 10 igraca. U tom trenutku Chelsea je izborio ligu prvaka.
Monaco je izborio prvu ligu i za svega 10 dana vlasnik je potrosio 130 miliona eura za 3 igraca. zato nemoj bezveze pisati kad si neupucen!
Rekao samo gore fino, pročitaj prvo prije negoli odgovoriš, da su i Roman i šeik u PRVIM sezonama najviše trošili, dakle ništa pogrešno, i nemam ništa protiv toga kao ni protiv trošenja Monaca
Jedini koji je neupućen ovdje si ti dijete drago, zato nemoj odgovarati na moje postove jer si klasični trol i provokator, koji ide od teme do teme i pokušava izazvati nekoga svojim provokacijama
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ozren je napisao/la:
Najveca potrosnja Abramovica u jednoj sezoni, i to onoj prvoj je bila 114 miliona funti, i dovedeno je cak 10 igraca. U tom trenutku Chelsea je izborio ligu prvaka.
Monaco je izborio prvu ligu i za svega 10 dana vlasnik je potrosio 130 miliona eura za 3 igraca. zato nemoj bezveze pisati kad si neupucen!
Rekao samo gore fino, pročitaj prvo prije negoli odgovoriš, da su i Roman i šeik u PRVIM sezonama najviše trošili, dakle ništa pogrešno, i nemam ništa protiv toga kao ni protiv trošenja Monaca
Jedini koji je neupućen ovdje si ti dijete drago, zato nemoj odgovarati na moje postove jer si klasični trol i provokator, koji ide od teme do teme i pokušava izazvati nekoga svojim provokacijama
Gdje ti u mom postu vidis provokaciju? Mozda je za tebe provokacija svaki nacin izrazavanja koji se kosi sa tvojim principom razmisljanja, u tom slucaju, djecace, to nije moj problem
Zadnja izmjena: Ozren, dana/u 28 maj 2013, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ozren je napisao/la:
Gdje ti u mom postu vidis provokaciju?
Provokacija je kad nekome kažeš da je neupućen i da ne smije više pisati, a prije toga nisi ni pročitao post i vidio šta želim reći, jer znam vrlo dobro stanje u Chelseau i financijsku situaciju, i da se posljednjih sezona radi na usklađivanju sa FFP-om i smanjenju potrošnje i gubitaka, za razliku od prve 2-3 sezone
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 28 maj 2013, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ozren je napisao/la:
Provokacija je kad nekome kažeš da je neupućen i da ne smije više pisati, a prije toga nisi ni pročitao post i vidio šta želim reći
Jesi neupucen, Platini je odrzavao mitinge i sastanke, zvonila sva zvona kad je Roman kupovao igrace. Kukao i jadio na sve strane, medjutim kad je prosle godine PSG potrosio 200 miliona, nije se javljao, bas kao ni sada kada Monaco to isto cini !
Ozren je napisao/la:
Provokacija je kad nekome kažeš da je neupućen i da ne smije više pisati, a prije toga nisi ni pročitao post i vidio šta želim reći
Jesi neupucen, Platini je odrzavao mitinge i sastanke, zvonila sva zvona kad je Roman kupovao igrace. Kukao i jadio na sve strane, medjutim kad je prosle godine PSG potrosio 200 miliona, nije se javljao, bas kao ni sada kada Monaco to isto cini !
A kako si to zaključio da sam neupućen Allaha ti dragog , znam situaciju sa Platiniem i njegovim izjavama i to sve što si naveo, što opet ne mijenja činjenicu da Monaco može trošiti koliko želi, kao i Roman Bez obzira na FFP koji je pun rupa i neće smanjiti to
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Vidis na osnovu cega sam shvatio da si neupucen, a sad vidim u novom postu znas za izjave Platinija o potrosnji dva engleska kluba, postovi su ti kontradiktorni!
Nemam namjeru dalje da se raspravljam, bar ne sa tobom
[youtube][/youtube]
Kako sam se radovao kada je Madrid u zdrijebu u cetvrtfinalu dobio Monaco
4-2 u Madridu, jos Raul zabio za 0-1 tamo.
1-1, pa 2-1. E kad sam vidio 3-1 na teletekstu, nisam mogao vjerovati i nisam iz kuce izasao 5 dana.
Problem je sto ih nitko nije ozbiljno shvatio. Polufinale Lige prvaka, poluprazan stadion
[youtube][/youtube]
Jes' da su zijanili u finalu, ali bila je to uzbudljiva pustolovina.
A sad. Yebiga, ne mozes se oduprijeti ovoj nagloj privatizaciji klubova. Samo ne znam dokle ovo vodi...
Ako nista, barem ce konkurencija biti veca.
Za pet godina, komotno 10 ravnopravnih pretendenata na klempu.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
Ozren je napisao/la:
Vidis na osnovu cega sam shvatio da si neupucen, a sad vidim u novom postu znas za izjave Platinija o potrosnji dva engleska kluba, postovi su ti kontradiktorni!
Nemam namjeru dalje da se raspravljam, bar ne sa tobom
Pa nažalost za tebe pogrešno si shvatio, jer te izjave ne mijenjaju ništa, ovdje je konkretno bilo riječi o zaustavljanju ovog trošenja od strane Uefe tim očitovanjem odnosno oglašavanjem (o kome je bilo riječi), a izjave o tome neće ništa novog donijeti, uveden je FFP koji je pun rupa kao što sam rekao, tako da normalno da Uefa neće raditi protiv sebe
Ti bi mogao smanjti sa tim provokatorskim tonom (ne samo na ovoj temi) i čitati malo bolje postove drugih da bi shvatio šta žele reći,a ne odmah napadati bez ikakve osnove
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ozren je napisao/la:
Roman je kupovao igrače prije negoli je Platini uopće došao na mjesto predsjednika UEFA-e. Chelsea je, htio ti to priznati ili ne, zajedno sa Realom (mada je Real uvijek davao dolar više za igrače koji su na glasu) prvi uveo trend visoke potrošnje i kupovine "čisto da tog igrača ne bi neko drugi kupio".
Chelsea, City, Barcelona, United, Real, PSG, Juve, Milan, Monaco... Svi oni imaju jednaka prava na kupovinu igrača. Nije Barcin novac ništa vrijedniji od Monacovog, kao što nije ni Chelseajev od PSG-ovog. Novac = novac. Samo što je narodu lakše prihvatiti činjenicu da klubovi sa pedigreom kupuju "vruće" igrače, a da se ostali klubovi jednostavno nazovu plastičnim i to je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
trxel je napisao/la:Znaci sastav Monaca za sljedecu sezonu:
(Valdes)?
?-Carvalho-?---?
(Nani)?-Mouthino-?-Rodriquez
Falcao-?
Sta je njima jos 4-5 upitnika popunit..
Ovi ce ekipu popunit prije nego li krene prijelazni rok.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.