U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 maj 2013, 00:51

Kada su mediteranske igre i hoce li nasa U23 selekcija ucestvovati?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 maj 2013, 00:55

Sarajlijc@ je napisao/la:Kada su mediteranske igre i hoce li nasa U23 selekcija ucestvovati?
Nastupat će BiH, mislim da se sad bira selektor ( radi zdravstvenog stanja Musemića ), a kanditati su Fuad Muzurović, Blaž Slišković, Darko Nestorivić ( sadašnji asistent ), Husnija Arapović i Boris Gavran.
Igra se od 20. do 30.6 u Turskoj.

Zanimljivo je da će po prvi put nastupiti Makedonija, iako ne ispunjava geografske kriterije :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 maj 2013, 00:56

zasto bi se birao? :roll:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 maj 2013, 00:59

kad već spomenuste Husniju Akrapovića, šta je sa njegovim sinom Aaronom? kako reče Husnija, mali bi volio igrati za nas, a znam da je igrao za Italijane ..
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 29 maj 2013, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 maj 2013, 01:00

Sarajlijc@ je napisao/la:zasto bi se birao? :roll:
Pa napisao sam ti u zagradi :mrgreen:
Prije par dana se dosta pisalo o tome, dok je Musemić bio u bolnici.
Da li će se birati novi ili ne, neka napiše neko ko zna 100 %, ja mislim da hoće.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 maj 2013, 01:01

Ma Husref je armirani tonbe :mrgreen:

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 29 maj 2013, 01:46

JTS je napisao/la:kad već spomenuste Husniju Akrapovića, šta je sa njegovim sinom Aaronom? kako reče Husnija, mali bi volio igrati za nas, a znam da je igrao za Italijane ..
Husnija Arapovic nema nista sa Brunom Akrapovicem o cijem sinu govoris.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 maj 2013, 08:55

Eborg je napisao/la:
JTS je napisao/la:kad već spomenuste Husniju Akrapovića, šta je sa njegovim sinom Aaronom? kako reče Husnija, mali bi volio igrati za nas, a znam da je igrao za Italijane ..
Husnija Arapovic nema nista sa Brunom Akrapovicem o cijem sinu govoris.
hahahahahahah joj ovako kad neko lupi. Hajd što je jednom napisao nego još kaže kako reče Husnija:)
Najveći problem je što neko reče što mi ne znamo te igrače i ne možemo ocijeniti ko je bolji ali i činjenica je da ti igrači Širokog nisu konkurencija ovima što ste ih nabrojali izuzev Hajtića. MEni je recimo gore što nije pozvao Bajića iz Želje i Radovca iz Sarajeva koje sam gledao. Iako Bajić ima dobru konkurenciju u napadu a ja se ne sjećam da je ikad bio pozvan i na pripremne tekme. Možda jeste jednom. Radovac je standardni u Sarajevu a ne znam da ima takav zadnji vezni u ovoj reprezentaciji da je standardni (pa makar to bilo i zadnjih 6-7 tekmi) u nekom prvom timu. Govorio sam već da rezultati nisu toliko bitni koliko to da su u tim repkama igrača koji najviše obećavaju. Ova dvojica obećavaju sto posto, ali možda su ovi pozvani veći talenti. Kažem na napadačkim pozicijama Bajić ima žestoku konkurenciju pa mi i nije veliki problem jer jbg ne može voditi sve napadače, ali Radovac??

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 maj 2013, 09:00

I još nešto meni je gori Jagodić koji ponekad, ali samo ponekad, fura Sušićev fazon. Pa kad će provjeriti Atajića, Karahmeta nego sada kad ima dvije pripremne tekme. Dovoljno je da budu na pripremama. Niko nije rekao da treba da igraju protiv Albanije ako je već uigrao ekipu, a istovremeno zove Hajrovića koji je isti ko gore pomenuta dvojica tj neuigran. ISto i Pape umjesto da sad zoven Nadarevića, Saida i Cocalića (ubi me ako ih je gledao ikako sem Saida u našoj ligi) koji imaju papire pa da ih malo vidi na pripremam i da odigraju malo u Omanu i protiv U-21 jok on.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 maj 2013, 09:10

dino-92 je napisao/la:ali oni nisu ni konkurencija igracima iz sirokog: ante petrovic - lijevi bek, branimir odak - zadnji vezni, jozo spikic - stoper. jedino mirko maric je ofanzivni igrac, a on je ove sezone imao 15ak nastupa za prvu ekipu sirokog.

nije sad da sam ja neki karacicev obozavatelj ili sta ja znam, ali covjek je u obe godine u kojoj vodi reprezentaciju stigao do elitnog kruga, i treba vidjeti kako ce zavrsiti sa ovom generacijom.
za vašu info, mirka marica svaku utakmicu prate po 3-4 menadzera, ali ne bilo koja..koliko imam info, hoće ga Wigan, bio je već na probi u Dinamo i odmah su oduševili i on i Josip Ćorluka, a izgleda da bi sad trebao "skoknit" i do Inter Milana..tako da je glupo pričat o tome i o nekakvim igračima za koje nemamo pojma kakvi su..valjda voditelj omaldinske skole, mozda i najbolje u bih uzimajuci u obzir sve faktore, zna što radi...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 maj 2013, 09:54

Kevin je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:ali oni nisu ni konkurencija igracima iz sirokog: ante petrovic - lijevi bek, branimir odak - zadnji vezni, jozo spikic - stoper. jedino mirko maric je ofanzivni igrac, a on je ove sezone imao 15ak nastupa za prvu ekipu sirokog.

nije sad da sam ja neki karacicev obozavatelj ili sta ja znam, ali covjek je u obe godine u kojoj vodi reprezentaciju stigao do elitnog kruga, i treba vidjeti kako ce zavrsiti sa ovom generacijom.
za vašu info, mirka marica svaku utakmicu prate po 3-4 menadzera, ali ne bilo koja..koliko imam info, hoće ga Wigan, bio je već na probi u Dinamo i odmah su oduševili i on i Josip Ćorluka, a izgleda da bi sad trebao "skoknit" i do Inter Milana..tako da je glupo pričat o tome i o nekakvim igračima za koje nemamo pojma kakvi su..valjda voditelj omaldinske skole, mozda i najbolje u bih uzimajuci u obzir sve faktore, zna što radi...
Ne znam za menadžere, ali je činjenica da je Marić dobar a i ostali igrači koje zadnjih godina izbacuje Široki zbog toga ja i vjerujem ovom Karačiću. Kažem opet Bajića i Radovca sam gledao i potencijali su ali u napadu su potencijali i Zec i marić i Hodžić i Rahmanović(ofanzivni vezni) i Ćerimagić pa jbg ne može voditi deset napadača. Radovac je tu meni problem jer dečko već igra za prvi tim ali je i niže godište. Ove iz inostranstva niti smo gledali niti znamo i treba vjerovati čovjeku, pogotovo što ovi iz inostranstva nisu konkurencija igračima Širokog sem Hajtića, a ne mislim da je on nešto bolji od ovih iz Širokog. Ostali su napadači i ako su bolji od gore pobrojanih onda aferim ali teško teško.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 29 maj 2013, 10:00

Vidjet ćemo šta će biti sa tim omladincima iz Širokog Brijega. Većina njih, ako ne i svi, imaju i hrvatske pasoše pa se od jula vode kao EU igrači te se mogu vrlo lahko prodati u jače lige i njihove omladinske pogone nakon što napune 18 godina.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 29 maj 2013, 13:43

@Kevin de ti meni reci normalno da ne možeš znat 100% ali onako odprilike kakva je "klima" što se tiče reprezentacija ako uspiju ? ?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 maj 2013, 16:00

Zekoo je napisao/la:@Kevin de ti meni reci normalno da ne možeš znat 100% ali onako odprilike kakva je "klima" što se tiče reprezentacija ako uspiju ? ?
ne razumijem pitanje?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 maj 2013, 16:24

Kevin je napisao/la:
Zekoo je napisao/la:@Kevin de ti meni reci normalno da ne možeš znat 100% ali onako odprilike kakva je "klima" što se tiče reprezentacija ako uspiju ? ?
ne razumijem pitanje?
Koliko sa ja shvatio vjerojatno misli na to da li ce odbaciti BH dres ukoliko im dodje ponuda da igraju za Hrvatsku?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 maj 2013, 16:37

TMovac je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
ne razumijem pitanje?
Koliko sa ja shvatio vjerojatno misli na to da li ce odbaciti BH dres ukoliko im dodje ponuda da igraju za Hrvatsku?
Sumnjam...čisto sumnjam..jedino baš ako netko osobno ima nekih problema da igra za BiH ili bi radije igrao tamo, ali po mom mišljenju neće nitko otići..i ne treba..treba zabraniti prelaske ako se igralo u mlađim kao u košarci

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 maj 2013, 16:48

neki mi ljudi nisu jasni ovdje.. ocigledno je da nekim pojedincima smeta sto igraju igraci iz sirokog za nase mladje repke. pa bolje nek' oni prave solidne igrace za buducnost nasih repki nego da kao prije svi lete u hrvatsku..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Amar_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Amar_BiH » 29 maj 2013, 16:48

Po meni je najveci problem izostanak Pirica. Standardan u Gradini i brani fenomenalno. Covjek dobio poziv za u-21, ali nije dovoljno dobar za U-19? :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 maj 2013, 16:54

Amar_BiH je napisao/la:Po meni je najveci problem izostanak Pirica. Standardan u Gradini i brani fenomenalno. Covjek dobio poziv za u-21, ali nije dovoljno dobar za U-19? :roll:
Pa ne moze igrat i za jedne i druge istovremeno covjece dragi.

@Steve: Upravo tako. Siroki ima dobru skolu i neka prave igrace i za svoj klub i za repku. To je put naprijed. Da barem neki drugi klubovi nesto nauce od tog Sirokog.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Amar_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Amar_BiH » 29 maj 2013, 17:29

Cartman je napisao/la:
Amar_BiH je napisao/la:Po meni je najveci problem izostanak Pirica. Standardan u Gradini i brani fenomenalno. Covjek dobio poziv za u-21, ali nije dovoljno dobar za U-19? :roll:
Pa ne moze igrat i za jedne i druge istovremeno covjece dragi.

.
Koji glupi komentar. Piric je u u-21 treci golman iza Jajala i Tirica. Bolje braniti za u-19 u elitnom krugu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.