Hmm hajde lijepe vijesti oko Kolasinca ali mi se tip nikako ne svidja jer lici na turcina
Ali kad pogledam statistiku Seada vidim da je u maju mijesecu samo igrao 2 utakmice i to je u jednoj usao kao zamjena Fuchsu u 90. minuti. Znaci trener je opet dao priliku Fuchsu? Hmm da li je to zbog reklame u nadi da ga se trse sad preko ljeta ili zbog toga sto je Fuchs bio bolji? Svakako mislim postoje dvije opcije sto se tice Kolasinca.
Ako se Fuchs proda onda moraju kupiti novog lijevog beka jer bi u tom slucaju samo imali Kolasinca. Sto znaci da postoji mogucnost da ga zamjeni neki provjereni igrac jer ipak postoji mogucnost da ce Schalke igrati u LP. Druga opcija je da Fuchs ostane a u tom slucaju je onda pitanje da li ce Kolasinac dobiti mijesto ili ce biti rezerva Fuchsu. On je previse los igrac za centralnog odbrambenog ali ima potencijal da postane solidni lijevi bek.
Sto se tice buducnosti repke mislim da je Dino Arslanagic puno interesantniji igrac.. On ima sve predispozije da postane novi Vidic...! On je ipak 11 cm veci od Kolasinca (194 cm prema 183 cm) a ima dobru tehniku za odbrambenog igraca. Mislim da nije slucajno sto igra svaku utakmicu u poslijednje vrijeme za Standard. Gledao sam ga par puta i strasno je fizicki jak igrac. Sad kad je Liege igrao protiv Genta Dino je kod jednog kornera odgurno Zukanovica ma ko da ga i nije bilo i krenuo glavom na loptu.
Pogledajte i sami: 1.36 minut - Arslanagic u duelu protiv Zukanovica i pogadja precku!
http://www.youtube.com/watch?v=D2MF4bQ-9x4
Mislim moguce je da momak nista ne postigne ali mislim u kojem je to svijetu normalno da imamo igraca BH korjena sa 20 godina (93. godiste) i koji igra standardno za klub kao sto je Standard Liege i niko nista kao da momak i ne postoji.. Jbt nije ni nominovan za otkrice godine niti najboljeg u-21 igraca u ovom sranju od idola nacije a npr. Hajrovic jeste koji je igrao za Arsenalov drugi tim?????????. Ali bar su dobro izabrali Asmira Begovica.
A evo npr. Pandza, Sunjic, Vranjes i Zukanovic igraju u klubovima koji se ili bore za opstanak ili su negdje u sredini u Belgiji Rusiji i Ukrajini.
Zarja Lugansk - Sunjicev klub: 10. na tabeli (Ukrajina) (Neznam koliko igra za svoj klub)
KV Mechelen - Pandzin klub: 8. na tabeli (Belgija) (Nije dugo igrao zbog teske povrede)
AA Gent - Zukanovicev klub: 12. na tebeli (Belgija) (Igrao je standardno)
Alania Vladikavkaz - Vranjesov klub: 16. (Zadnji) na tabeli (Rusija) (Igrao je standardno)
A imamo ove igrace?
Dino Arslanagic - Royal Standard de Liege: 4. na tabeli (Belgija (Igrao je 10 puta, 9 kao starter) (2012/13)
Sead Kolasinac - Schalke 04: 4. na tabeli (Njemacka) (Igrao je 15 utakmica 11 kao starter) (2012/13)
Hmm mislim da je Susic jedna velika smlacina i da je on sigurno veliki krivac sto ni Halilovic nije izabrao nas! Mislim da ti kao selektor jedne ozbiljne reprezentacije moras otici kod igraca, izvesti ga na rucak upoaznati mu roditelje bar kad se radi o mladom igracu, vrsit na njega psihicki pritisak preko medija itd.. Odgovorno tvrdim da je npr. Ciro bio selektor, pa on ba isao kod njega nocio i molio ga i sve bi uradio samo da zaigra za nas...!

Lijepa je nasa Hercegovina, ponosna srca su sva. I kraljica Mira dobre ljude prati i svetinje cuva od zla...