Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

soe
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la soe » 28 maj 2013, 16:50

Osvaldo je po meni vrlo dobar igrac samo je frajer lud skroz,moje neko misljenje je da bi on dobar bio pod Cholovom palicom jer razumije njegov temperament i to.Samo kad zamislim Osvalda i Costu u istoj ekipi :evil: 8-) :D .

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 maj 2013, 17:04

soe je napisao/la:Ma to su gluposti za Falcaoa Atletico ce dobiti 60 miliona ne budite smijesni.
Osvaldo se spominje kao moguca zamjena za Falcaoa.

:roll:

Pa iz Atletica definitivno nisu normalni.Dovesti ovog flopa da zamjeni Radamela. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 28 maj 2013, 17:10

soe je napisao/la:Osvaldo je po meni vrlo dobar igrac samo je frajer lud skroz,moje neko misljenje je da bi on dobar bio pod Cholovom palicom jer razumije njegov temperament i to.Samo kad zamislim Osvalda i Costu u istoj ekipi :evil: 8-) :D .
totalna budala al kad mu dajes lopte lik zna zabijat.Stijena al voli da glumi budalu. :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 maj 2013, 19:14

Saurman je napisao/la:
soe je napisao/la:Ma to su gluposti za Falcaoa Atletico ce dobiti 60 miliona ne budite smijesni.
Osvaldo se spominje kao moguca zamjena za Falcaoa.

:roll:

Pa iz Atletica definitivno nisu normalni.Dovesti ovog flopa da zamjeni Radamela. :?
Mislim da je on samo dodatna alternativa u napadu.Cholo zna sta radi a iskoristiti priliku za dovodjenje odlicnog igraca za male pare ne mozes svaki dan.
Osvaldo je odlican igrac.Necu reci klasa jer mu fali kliker u glavi ali da je kvalitetan i da ima znanje , ima.

Cholo i ako njega dovede ,dovodi extra klasu u napad definitivno.Od para za Falcao-a on ce dovesti po mom misljenju Diega,Osvalda i prvog napadaca.Na raspolaganju ce mu biti jos koji milioncic od uprave radi LP i to ce vjerovatno uloziti u jacanje zadnje linije. 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 maj 2013, 19:19

Da razjasnimo stvari ... Jel , ako je istina to za Falcaa da Atletico ima najmanju dobit od eventualnog transfera,ako je tako onda ce postojati jasni dokazi, dobit cemo jasnu racunicu koja ce se odnositi na ulaganja od strane kluba u ovom prijelaznom roku - u svakom slucaju, Atletico ce trositi u manjoj ili vecoj mjeri, ali ce na kraju dobitak novca od Falcaa biti jasan. Evo vam nesto za razmisljanje .

Ako za Falcaa Atletico nije platio 45 milki ,zasto je Porto prosle sezone prijetio Atleticu da ce ga tuziti Uefi ukoliko ne izmiri dogovorenu ratu? Atletico je odmah platio Portu 20 miliona,a ova druga rata od 10 miliona cim je kasnija,Porto se zalio na sve strane. To je gotovo ostavilo klub bez UEFA licence tamo negdje u decembru ako se dobro sjecam ...Ako je Falcao bio u vlasnistvu te investitor grupe ,valjda ne bi bili nastali takvi problemi :? Zatim imas Gila juniora koji je nedavno izjavio da je bilo neozbiljno platiti jednog igraca 45 miliona. ;)

Ove gluposti uglavnom izmislja Punto Pelota ciji novinari se uglavnom zahebavaju na Atleticov racun,izmisljajuci sve isvasta. Oni su prosle sezone objavili da je Ganso novi igrac Atletica,te da je Kun potpisao za Real . Istina je da Atletico nece moci da raspolaze svim novcem od ovog transfera samo iz razloga sto Poreznoj mora uplatiti 15 miliona tamo u oktobru. I kada sam kod tih dugovanja,klub redovno izmiruje svoje obaveze :

Naime, krajem ove godine, Atletico ce ukupno poreznoj isplatiti gotovo 105.000.000 €

Godina 2011: 52.500.000 € (vec placeno)

Godina 2012: 34'5 milijuna eura (34'5 vec placeno, 16'5 platiti ovog oktobra )

Godina 2013: 15.500.000 €

Godina 2014: 15.500.000 €

Razdoblje 2015-2017: 80.000.000 € na rate.

Dakle, do godine 2017 Atletico ce biti oslobodjen svih dugovanja ,pod uslovom da nastavi uredno da izmiruje svoaj dugovanja.

Ukupna dugovanja premasuju 150 miliona. Međutim,to je samo dug ,a kada racunas kamate to izadje preko 2015.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 maj 2013, 20:03

Evo par imena koji se povezuju s Atleticom .

Osvaldo

Cijenim ga kao napadaca. Jos dok je igrao u Espaynolu kada je zabio 20 golova,tada sam ga hvalio i pisao da bi volio da dodje. ima srca i karaktera (kao Costa). Također, imajte na umu da Italija nije Spanija. U Primeri Messi je najbolji strijelac sa 50 golova, treci strijelac Falcao 28. Cavanni je najbolji strijelac kalcija a zabio je jedan vise od Falcao. Mislim da je vazno istaknuti. U Seriji A se igra po meni najzahtjevniji fudbal . Previse se toga podredjuje taktici,mnogo se prvenstveno razmislja o odbrani,tako da napadaci i nemaju mnogo igre. Osvaldo je ove sezone u Seriji A zabio 16 golova,to u mojoj glavi zvuci kao 25 golova u Primeri. Iskreno . Dakle nemam nista protiv toga da dodje.

Chuco Benitez ili ti  Dzukela u prijevodu :mrgreen:
 Fizicki izuzetni impresivan fudbaler, brz, borben, ima dobar sut, rekao bih kopija Hulka samo nesto slabije tehnike .Takve fudbalere voli Cholo.  Bio kratko u Birminghamu gdje nije impresionirao,ali njegove brojke u J Americi su impresivne. Licno mislim da je prevelik rizik mijenjati najbolju svjetsku devetku s relativno nedokazanim igracem . Ali recimo za neku razumnu cifru ako dodje,onda ne bi bilo lose da se pokusa .

Negredo  8-)
Dosta govori njegova cifra golova u Sevilli . ima dribling, nije brz, ali tu brzinu nadomjescuje snagom, odlicno se gradi, dobar realizator , ali posebno je impresivan u skok igri i igri glavom. Preferiram ga vise od Osvalda i Dzukele :mrgreen:

Damião
Mislim da je njegova otkupna klauzula pretjerana, ne mislim da je los igrac, brz je, ima jak sut, ima tu vizija u igri i 23 godina i koliko sam vidio dosta je prgav igrac. Zna dosta tog s loptom. Rekao bih tipicni Brazilac. Recimo da nemam nista protiv toga da dodje.

Vietto 

Ovaj igrac mi vise vuce na nekog krilnog napadaca odnosno-playmakera, izuzetno je mlad. Gledao sam ga par puta na ovim pregledima Argentinske lige na sport klubu. Zabijao je neke spektakularne golove,jedan od najvecih svjetskih talenata . I cijena je pristupacna.

Mario Gomez
 Nije napadac za moj ukus, ali kao i Negredo, brojevi govore. Ne znam je li to tip igraca koji voli Cholo, ali je vrlo visok, igra dobro glavom,dobar je realizator prilika ,odlicno se ubacuje u prazan prostor .Problem je njegova klauzula.

Hulk

On je napravio glup potez odlaskom u Rusiju, hoce zaraditi puno novca ,ali kada ne funkcionises u tom klubu,najbolje je da odes . Igrac koji je mocan u svakom smislu .Brz, ima haubicu u nogama, zna driblati, jednostavno vrlo kompletan . Ako ne bude previse srao s platom ,te Zenit ne bude previse trazio novca,on bi bio idealno pojacanje. Na Calderonu bio bi jedan od najboljih igraca svijeta. Jedina negativna tacka kod njega je to sto nije klasicna devetka. No Costa moze u sredinu a Hulk na krilo 8-) .

Luis Suarez, Cavanni i napadaci tog kalibra su preskupi i mislim da ne treba mastati o njima. S ovim gore nabrojanim igracima moze se napraviti jaka ekipa .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 maj 2013, 20:10

Definitivno Negredo.Masina u svakom pogledu.Godinama vec ne oscilira i sami je krem po pitanju napadaca u Primeri.Dovodjenjem njega nema rizika , on ce trpati vjerujem jos vise 8-)

Hulka bi volio vidjeti u Primeri ali to je jako tesko.Obestecenje kao i njegova plata su glomazni pa cak i za tajkune i arape.

Kao sto rece za Pablita.Fantastican je bio u Espanyolu pa moze se reci i u Romi.Odlicna igra glavom , sjajna muskulatura i razoran udarac.Nije munja ali to nadomjesti srcanoscu iako mu fali koji samar od strane Chola. :mrgreen:

Polako , poslozice Cholo jos jaci tim uvjeren sam :)

Juzni molim te da saopstis svaku vazniju spekulaciju na pdf.Nemam fore pratiti toliko portale i nagadjanja.Iznenadi nas uskoro :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2013, 20:20

@Južnjak
It is widely believed in Spain that Atletico do not anyway have a 100% say in Falcao’s future, having received help from third-party investors when signing Falcao from Porto for €47 million in 2011.
Ne brini, nije goal.com u pitanju. Jbt, pa svi mediji pišu da Falcao ne može u Englesku zbog treće strane, samo ti govoriš kako ista ne postoji. :mrgreen: Postoji, jer da to nije slučaj - budi siguran da bi Radamel uveliko bio član Chelseaja i(li) Cityja. :D

Nego, zašto ne dovesti Yilmaza? :? Taman je tu i Turan, a njih dvojica bi mogli odlično funkcionisati kako u Primeri, tako i u Ligi Prvaka. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 28 maj 2013, 20:55

Izgleda da je Falcao placen 70 miliona eura :o .

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 maj 2013, 20:56

Johny je napisao/la:

Juzni molim te da saopstis svaku vazniju spekulaciju na pdf.Nemam fore pratiti toliko portale i nagadjanja.Iznenadi nas uskoro :mrgreen:
Nema brige za to :mrgreen:

Monoloze,vidjecemo na kraju . Ne mozes ni ti ja mislim biti 100% siguran da je ta informacia tacna. Isto kao sto ja nisam 100% siguran za moje misljenje jer su to ipak mafiozi . A zaboravih na Bureka. Spominje se i on,dobar je napadac ,a ako se ne varam i njemu je od prosle godine agent Mendes. Stoga... 8-)
soe je napisao/la:Izgleda da je Falcao placen 70 miliona eura :o .
Sad to citam jbte :lol:

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 maj 2013, 20:57

Kako to? Sto bi placali 10 miliona vise nego sto je potrebno? :mrgreen:
Makar je moguce. Mozda su isli na onu foru oko poreza kao i Athletic sto je uzeo dodatnih 10 miliona za Javija.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 28 maj 2013, 20:59

Tako je izjednacen treci najveci transfer ikad koji je drzao Figo.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 29 maj 2013, 02:33

Koja bruka od transfera. Na kraju se zaustavilo na transakciji od jeebenih 45 miliona.
Atletico ni silinga nije zaradio.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 29 maj 2013, 15:00

JohnLennon je napisao/la:Koja bruka od transfera. Na kraju se zaustavilo na transakciji od jeebenih 45 miliona.
Atletico ni silinga nije zaradio.
Ovo prvi put od tebe cujem.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 maj 2013, 15:14

Atletico ce na kraju imati 45 miliona ciste zarade. Monaco je ukupno platio 63 miliona za Falca. Neki kazu i 70 miliona.

Prema jednom kolumbijskom kanalu, tih 63.000.000 € raspoređeni su na sljedeci na sljedeci nacin:

-45 Za Atletico

-2 koja je Atletico dugovao Falcau zbog nekog bonusa (Ukupno 47)

-10 miliona ide Portu ,jer kao sto sam pisao ,Atleti im im duguje jos jednu ratu koju mora platiti do augusta.

-3 River Plateu koji tu ima neki svoj procenat zbog svih uspjesnih nastupa Falcaa u Portu i Atleticu .

Dakle, gdje je ovdje Mendezova agencia ? Nije los posao,svakako da su pogrijesili sto nisu postavili klauzulu od 100 miliona,jer klubovi tipa Monaco,PSG ili City itekako bi je platili . Ali eto nije lose ni ovako. Samo mi nije jasno zasto portali kazu da je Monaco platio 45 miliona za Falcaa ? Nema smisla da prodaju igraca za istu sumu koju su izdvojili kada su ga dovodili iz Porta .

Kazu da je Gilma otputovao u englesku po nekog napadaca :? spekulise se o cetiri imena a to su Luis Suarrez, Benteke, Chicharito i Dzeko.

Benteke 22 godina = On jos uvijek napreduje. strijelac koji dosta podsjeca na Hasselbainka u smislu gradje,godina,nacina igre i boje koze :mrgreen:

Dzeko 8-) 27 godina i velki igrac,ali tesko da mogu zaraditi neku veliku paru na njemu u buducnosti . Tako da ga nece dovest,iako bi ja naravno volio iz licnih razloga .

Chicharito 24 godina ,Boom u pocetku, ali kada vrijeme odmicalo vise je grijao klupu nego sto je igrao,vjerovatno se nije ni mogao izboriti za status prvotimca pored Van Persia i Ronneya,no likom i ponasanjem iritira me ,stoga mi je najmanje pozeljan fudbaler za Atletico.

Luis Suarez 26 godina, buldog 8-) , iskreno 45 miliona je previse i za takvu napadacinu .
Za te pare mozes dovesti tri klasna igraca ,usto , imas vec igraca slicnog karaktera u timu,pa kada bi njih dvojica igrala zajedno tesko da bi koju tekmu zavrsili s 11 igraca . Jos s obzirom da ga traze finacijski mocniji klubovi tipa City i Real ,nema tu nikakve sanse za njegovo dovodjenje . Mada je sinoc izasla vijest da napreduju pregovori oko njegovog dovodjenja :? 8-) .

Moja favorit je Niga iz Aston Ville .i, nadam se da sljedecem napadacu agent nece biti jb.eni mendes .
Spomenuo bih jos da Diego hoce da dodje,međutim Wolsfburg trazi previse para ,nesto sto su radili i sa Misketom i Dzekom. Tada je Misimovica zelio Atletico,i samo zahvaljujuci Wolsfburgu karijera mu je krenula silaznom putanjom . Ovaj lik iz Catanije bi do kraja sedmice trebao potpisati za Atletico. Totalno nepotrebno pojacanje .

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 29 maj 2013, 15:33

Ako James Rodrigez kosta 45 miliona kako je onda ta cifra puno za Suareza?Ja mislim da za njega nema sanse da se dovede,Chicarita nebih volio nikako Dzeko ili Benteke su realni mada mislim da Benteke nece napustati Englesku.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 maj 2013, 15:50

Puno je buraz iz razloga sto to Monaco ima onog Rusa kojem nije problem da ti 200 miliona za pet igraca. Dok je tih 45 miliona sve s cim klub poput Atletia raspolaze u smislu pojacanja. Bolje dovesti Bentekea,Diega i nekog stopera,nego na jednog igraca dati sve pare.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 maj 2013, 15:55

juznjak> je napisao/la: Chicharito 24 godina ,Boom u pocetku, ali kada vrijeme odmicalo vise je grijao klupu nego sto je igrao,vjerovatno se nije ni mogao izboriti za status prvotimca pored Van Persia i Ronneya,no likom i ponasanjem iritira me ,stoga mi je najmanje pozeljan fudbaler za Atletico.
Zašto te iritira ponašanjem. On je naš najzahvalniji igrač , nikad se ne buni ako ne bude izostavljen iz tima, ne pravi ekscese i glupe poteze, kako na terenu tako i mimo njega, maximalno zalaganje kad god starta (iako to nije često) a zabio je 18 golova i ima 8 asista za prošlu sezonu. Dosta njih je došlo kad je ušao sa klupe i napravio preokret na terenu ;)

Slažem da vjerovatno nije taj kvalitet koji bi mogao nadomjestiti El Tigrea, ali je sigurno odličan kao druga, treća opcija, dakle neki back up, kao u Unitedu ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 maj 2013, 19:01

Odlican posao.Niste mogli bolje proci.Otplatili vam ljudi dugove , rate i jos vam dali 45 milki :mrgreen:

Sad slijedi shoping la' Cholo.

Gomez iz Catanije je pred potpisom sto je poprilicno dobar posao jer je momak jako talentovan.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 29 maj 2013, 22:13

Izgleda da je poslana ponuda od 5 mil. eura za Dijega,takodjer po svemu sudeci Suarez napusta Liverpool e sad da li ce ga Atletico pokupiti vidjet cemo,licno sumnjam.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.