La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 maj 2013, 18:27

juznjak> je napisao/la:Pepe Mel bi treba produziti ugovor s Betisom do 2016. Traze ga neki engleski klubovi,spominje se kao nasljednik Pelegrina i Montanijera. Ali najvise bi volio da ostane u svom Betisu . Nekako zajedno rastu kako treba,i on kao trener i Betis kao klub. Preuzeo ih je jos u drugoj lizi gdje su igrali atomski fudbal ,prosle sezone bez problema osigurali opstanak,evo sada im se smjesi Evropa . Sve je to njegova zasluga,i ukoliko pametno odrade ovaj prijelazni rok mogli bi sljedece sezone biti kandidati za LP.

Inace,treba spomenuti i borbu za ulazak u Ligu Adelante posto je u igri dosta dobrih klubova tipa Alaves,Jaen,Oviedo,Tenerife ,Albacete ili Leganes. Tamo je zavrsen regularni dio sampionata.

Alaves je zavrsio regularni dio sezone kao prvak skupine B divizije II 2. sa 82 boda sto izjednacava najbolji rekord u ovoj kategoriji koje su drzale tri ekipe Mirandes, Murcia i Levante...Međutim, Alaves je prva ekipa koja je osvojila 82 bodova a da je zabiljezila 25 pobjede. 8-) Prakticno od prvog kola kola su zasjeli na prvu poziciju koju su suvereno drzali citav sampionat. Tek povremno bi Eibar i Athletic B se priblizili,ali nista ozbiljno .

Za direktan plasman u drugu ligu protivnik ce im biti odlicni Jaen. To su dvije ekipe koje su primile najmanje golova u citavoj kategoriji . Alaves svega 22 dok je Jane primio dva gola vise.

Evo i svih parova playoffa. :D

Sun 26/05/13 Tenerife 13 : 00 L'Hospitalet
Sun 02/06/13 L'Hospitalet - Tenerife

Sun 26/05/13 Real Jaén 19 : 00 Deportivo Alavés
Sun 02/06/13 Deportivo Alavés - Real Jaén

Promotion Play-offs - Quarter-finals
By date
By game week

Sat 25/05/13 Lleida Esportiu 18 : 00 Leganés
Sun 02/06/13 Leganés - Lleida Esportiu

Sat 25/05/13 Levante II 18 : 00 Athletic Club II
Sun 02/06/13 Athletic Club II - Levante II

Sat 25/05/13 Caudal 19 : 00 Cartagena
Sun 02/06/13 Cartagena - Caudal

Sun 26/05/13 Alcoyano 18 : 00 Eibar
Sun 02/06/13 Eibar - Alcoyano

Sun 26/05/13 Real Oviedo 18 : 45 Albacete
Sun 02/06/13 Albacete - Real Oviedo

Sun 26/05/13 Lucena 19 : 00 Huracán Valencia
Sun 02/06/13 Huracán Valencia - Lucena

Neka idealna cetvorka da se palsira u drugu ligu bila bi Alaves,Oviedo,Albacete i Jaen ili Leganes. Samo ne ovaj Huracan jbeni :? .
Bojis se da Valencia ne bude imala 3 kluba u Primeru za par godina? :lol: :lol:
Ja bas navijam da Huracan uđe u drugu ligi.Ljudi su odigrali sjajnu sezonu,a vecina igraca im je domace proizvodnje.Imaju zavidnu canteru.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 maj 2013, 11:48

Ma jok zbog toga . Huracan je smece nastalo pod tim imenom 2011 . Znam da su ih kupili neki biznismeni iz Valencie i tamo premjestili ,prije toga bili su filijala Elchea :lol: da su bar ostali pod starim imenom mozda bi im i zelio da se plasiraju u drugu ligu . Ovako steta bi bilo da jedan takav klub zaauzima mjesto slavnim klubovima tipa Albaceteu ili Oviedu .

Inace,Iniesta pokusava pomoci svom Albaceteu na sve nacine. Znam da je prije par godina kupio dosta dionica tog kluba ne bi li ga spasio likvidacije,cak mislim da je i vecinski vlasnik . Pored toga pokrenuo je kampanju za prikupljanje sredstava u kojem je nagrada vikend u Barceloni, dvije ulaznice za Camp Nou i mec Barceloni-Malaga koji se igra u zadnjem kolu, te i privatni susret s igracem nakon zavrsetka susreta. Grande 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 maj 2013, 12:35

[youtube][/youtube]

deportivo bas u prelosoj finansijskoj situaciji :(

cuj ukinuli kanale u klubskim prostorijama gdje su prije gledali i analizirali protivnike , skupa im kartica za canal + ,sad ubise na roji directi :D,treba im poslat mail da je bolje na sopcastu gledat :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 maj 2013, 20:42

Kako nece biti u takvoj situaciji kada im je Porezna uvela embargo na sav prihod od tv ugovora, reklama, ulaznica, sponzorstva, itd... Prije par dana neki sud u La Corunji je donio odluku da im se omoguci dio od tog novca (negdje oko 10 miliona) cisto da mogu zivjeti . Sav taj dug im je nagomilao onaj debeli lopov Lendorio . Neka ide vise od iz kluba smece :roll:

Inace ,Granada iskoristila opciju da otkupi Brahimia od Renna za 4 miliona . Odlican posao . Jedno od otkrovljenja ove sezone ! Mlad igrac koji dosta obecava, tu jos kada dodas Bounanottea koji sigurno zasluzuje vecu minutazu, te igrace koji su nedavno produzili ugovore Nyom i Mainz . Definitivo opasna ekipa . Sljedece sezone najmanje sredina tabele. Drago mi je ce vjerovatno opstati u lizi . Vraca jos Elche,tako da ce sljedece sezone liga poprimiti pravi smek iz 70-tih godina. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 maj 2013, 22:23

Ne mogu da vjerujem da ce se ovi Osasunisti ponovo provuci :roll: najgori igracki kadar,ali cini se da Mendilibar ima neki carobni stapic koji izvlaci neki maksimum iz tih levata. Prosle sezone odlicni,nakon sto su ostali bez nekih igraca na pocetku ove sezone,ponadao sam se njihovom povratku u Segundu . Ali ocito da cu cekati jos .

U zadnjem kolu Depor sve ima u svojim nogama ,Celta nakon pobjede nad Valladolidom ima kakve- takve sanse, Zaragoza rekao bih u najtezoj situaciji,hajde sto im dolazi Atletico koji ce odigrati tu utakmicu vjerovatno s B sastavom. Ovo je bilo neminovno za njih,godinama se ovako izvlace u zadnjim kolima,predsjednik lopov i lik koji je nagomilao dugovanja koja bi se postidili Manchester United i Juventus .

Navijaci sezonama protestuju masnovo ispred stadiona i na glavnom trgu . Nema planski da se posluje,dovode se neki polovnjaci na posudbe,onda ih sljedece sezone zamijene novim polovnjacima i tako u krug. Jednom je moralo puci . Slavan klub kojem ce vjerujem buducnost dosta upitna ako ispadnu . Valjda taj Agapito ode ukoliko ispadnu. Pa,mozda i bolje da se to desi .Neka pod ruku uzme i Leondoria . Vjerujem da ce se Depor spasiti. Mallorcino ispadanje pozdravljam s gustom :D U zadjem kolu jos ce se odluciti o zadnjem putniku za LP. Valencia je nakon remija dva Reala i svoje pobjede nad Granadom u mnogo boljoj poziciji. I ,vjerujem da ce na kraju oni u kvalifikacije za LP.

Drago mi je zbog Betisa sto ce u Evropu . S njima ce vjerovatno Sociedad i Malaga,mada ce 4 juna arbitrazni sud donijeti konacnu odluku u vezi njih . Ukoliko trenutna odluka ostane na snazi.Rayo bi treba u Evropsku ligu,ali cini mi se da oni nisu dobili Licencu od Uefe,stoga bi Sevilla ni kriva ni duza,mogla zavrsiti u Evropi .

1 Barcelona 97
2 R. Madrid 82
3 Atlético 73

4 Valencia 65
5 R. Sociedad 63
6 Málaga 57
7 Betis 55

8 Rayo 52
9 Sevilla 47
10 Getafe 47
11 Levante 45
12 Espanyol 44
13 Athletic 44
14 Valladolid 43
15 Granada 39
16 Osasuna 39
17 Deportivo 35
18 Celta 34
19 Zaragoza 34
20 Mallorca

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 maj 2013, 22:24

Nadam se pobjedi Deportiva u zadnjem kolu :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 maj 2013, 12:19

Očekuje nas dramatična završnica 8-)

slika

Nadam se opstanku Depora :)

slika

Tim i Igrač kola 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 maj 2013, 12:21

Llorente se oprosti od Athletika.
Pelegrini i Isco od Malage.
Radamel od Atletika.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 maj 2013, 12:22

Samo se nadam ostanku Depora u najvisem rangu za ostale me nesto zasvrbi 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 27 maj 2013, 12:24

Igrac kola nije uvrsten u tim kola . Zanimljivo.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 27 maj 2013, 22:38

Poruka navijaca Espanyola nedojebanim lobotomcima iz Barce: "Kolumbo nije otkrio Katar"
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 maj 2013, 16:13

geoxx je napisao/la:Igrac kola nije uvrsten u tim kola . Zanimljivo.
I ja sam se začudio ovome prije par kola, ista scena je bila.
Neko je iz Barce bio igrač kola, al' ga nije bilo u timu kola.

@ferdy mi reče da to nije ništa novo za taj medij od kojeg on ovo prenosi.
Kojom logikom - neznam. :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 maj 2013, 20:22

JohnLennon je napisao/la:Poruka navijaca Espanyola nedojebanim lobotomcima iz Barce: "Kolumbo nije otkrio Katar"
Dobra im je i ona : "Cataluña es más que un club" :!: :!: :D Nesto su se opasni zakacili prije gradskog derbia.
Gradsko Vijece Barcelone je dozvolilo Barceloni da ga Kolumba obuku u dres Barce , uprkos Pravilniku grada koji izricito zabranjuje pokrivanje spomenike i svih znamenitosti grada. Naravno zbog toga su popizdili ovi u Espaynolu pa su napravili neki video koji pokazuje sve ono sto je vrijedno od grada a iza toga se viori zastaava Espaynola. Navijaci su ako se ne varam takodje protestirali tako sto se do 5 minute nisu opste oglasavali zbog nejednakosti"u prihodima od tv prava. 8-)

Inace,Granada dovela Kelavu iz Dinama. Odlican golman . Odmah se sjetim sta je sve branio Realu u Zagrebu :lol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2013, 20:35

Nije Kelava bas tako odlican, ne bi ga Dinamo prodavao da je bio dobar za Europu.

U Granadi ce ga valjda netko nauciti ispucavati loptu ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 maj 2013, 19:14

Sta je ovo yebeni Aspas izgleda potpisao za Liverpool. :?

Kako ce propast , nije svjestan !

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 29 maj 2013, 19:50

a glupan , mogao je naci mjesto vrlo lako u vecini ekipa Primere, jer je imao odlicnu sezonu....hoce covjek da ga engleski mesari i drvosjece osakate, pa neka ide tamo.

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 29 maj 2013, 19:54

Johny je napisao/la:Sta je ovo yebeni Aspas izgleda potpisao za Liverpool. :?

Što će propast? Jer ide u evropskog giganta? Nek se sada pokaže, a ne svoje najbolje godine provede u ekipama tipa Valencia, Osasuna i sl.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 29 maj 2013, 20:18

mcmanaman je napisao/la:
Johny je napisao/la:Sta je ovo yebeni Aspas izgleda potpisao za Liverpool. :?

Što će propast? Jer ide u evropskog giganta? Nek se sada pokaže, a ne svoje najbolje godine provede u ekipama tipa Valencia, Osasuna i sl.
Ne mogu da vjerujem da si ovo napisao :lol: :lol: .Valencia u kontinuitetu igra Ligu prvaka,a gdje je Liverpool?.Valencia je po UEFA-inom rejtingu 8-ma,a gdje je L'pool? :roll: .Kontas li da je Valencia trenutno ispred Liverpoola 100 godina,bez obzira sto Englezi imaju slavniju povijest i veci budzet.
P.S Zao mi je sto netko iz Primere nije doveo Aspasa,jer se nastavlja odljev vrhunski igraca iz manjih timova Primere u EPL :cry:

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 maj 2013, 20:20

Stipu se paraglajdera Adi.

Steta sto se nije kaparisao Aspas. :?

Gio je vjerovatno tu.Treba osvjeziti veznu liniju i odbranu.Rami ide , treba naci zamjenu.Tacnije boljeg igraca od one flopine :mrgreen:

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 29 maj 2013, 20:30

Pa i u njihovom je interesu da opet igraju redovno ligu prvaka, a igrač poput Aspasa sigurno može pomoći u tome. Što se Valencie tiče, nek dovedu Boška Balabana opet će igrati u LP. Inače je konkurencija za to 4. mjesto ogromna. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.