Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

sekac
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 22:28

Dajte molim vas pa valjda ima pametnih ljudi i u Borcu **** te kakvo istupanje ljudi to je veliki klub iz Bosne i Hercegovine ne bi valjalo nikako šta vam je. A ovo fakat nema veze sa savezom i oni valjda to znaju pa ima relevantna instanca u UEFA-i pa nek se žale ali ovo je nalog baš iz Niona.Ovi smetljari u našim komisijama bi to začas riješili i pustili bi Borac ali ovaj put su sjebani hehehehe a Borac opet podvlačim je na na zelenom, terenu izborio i to je relevantno po meni ovo je sve sranje a UEFA je mafia kako onda Real igra a dužan i Bogu i narodu i to sume koje naši ni sanjati ne mogu. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2013, 22:53

Ukidanje FSRS i NSFBiH bi takodjer bio veliki korak za ovu ligu. Aj to da je drzava politicki podijeljena, nek oni tuku sta oce, mene to ne zanima, napretka nece biti kakve god da su podjele, ali u sportu to ne shvacam. Vrhovni savez treba biti onaj Bosne i Hercegovine, jedinstvene drzave, a savezi ispod oni kantonalni, pa bi ovih sra*a o istupanjima bilo manje. Borac si umislio da je GLAVNI KLUB :lol: u famoznoj RS, pa da sta oni kazu drugi slusaju. Drago mi je da su ih ovi iz Slavije malo spustili izjavom da oni ne istupaju. Nisu ljudi ludi, jako dobro su radili ovu sezonu, super su igrali jesenas, na proljece pad, ali jbg, imaju potencijal da iducu sezonu izbore Europu i zasto bi oni zbog tamo nekog Borca istupali iz lige i odbacili sav posao koji su napravili ovu sezonu. Nisu skrenuli s pameti, politicke igrice ih ne zanimaju, te je to dobar temelj za zdravo funkcioniranje kluba. Borac da se okane politickih igara vise nebi bio cudno gledan od ostatka drzave, bio bi to jedan sasvim normalan klub koji moze nesto da napravi u ovoj ligi.

Savez bi trebao da jednostavno izda neki nalog po kojem se ukidaju entitetski Savezi, da kreiraju zajednicke lige, pa tko voli nek izvoli. S Federacijom vjerujem da nebi bilo problema, a ovi koji se bune nek igraju kakva zele natjecanja, ali do liga koje su priznate od UEFA-e nece doci. Ako se NSHRHB mogao ukinuti onda moze i ovaj RS, kao i FBiH, ne vidim razliku izmedju te tri budalestine kad je sport u pitanju.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 29 maj 2013, 23:17

Signore je napisao/la:Ukidanje FSRS i NSFBiH bi takodjer bio veliki korak za ovu ligu. Aj to da je drzava politicki podijeljena, nek oni tuku sta oce, mene to ne zanima, napretka nece biti kakve god da su podjele, ali u sportu to ne shvacam. Vrhovni savez treba biti onaj Bosne i Hercegovine, jedinstvene drzave, a savezi ispod oni kantonalni, pa bi ovih sra*a o istupanjima bilo manje. Borac si umislio da je GLAVNI KLUB :lol: u famoznoj RS, pa da sta oni kazu drugi slusaju. Drago mi je da su ih ovi iz Slavije malo spustili izjavom da oni ne istupaju. Nisu ljudi ludi, jako dobro su radili ovu sezonu, super su igrali jesenas, na proljece pad, ali jbg, imaju potencijal da iducu sezonu izbore Europu i zasto bi oni zbog tamo nekog Borca istupali iz lige i odbacili sav posao koji su napravili ovu sezonu. Nisu skrenuli s pameti, politicke igrice ih ne zanimaju, te je to dobar temelj za zdravo funkcioniranje kluba. Borac da se okane politickih igara vise nebi bio cudno gledan od ostatka drzave, bio bi to jedan sasvim normalan klub koji moze nesto da napravi u ovoj ligi.

Savez bi trebao da jednostavno izda neki nalog po kojem se ukidaju entitetski Savezi, da kreiraju zajednicke lige, pa tko voli nek izvoli. S Federacijom vjerujem da nebi bilo problema, a ovi koji se bune nek igraju kakva zele natjecanja, ali do liga koje su priznate od UEFA-e nece doci. Ako se NSHRHB mogao ukinuti onda moze i ovaj RS, kao i FBiH, ne vidim razliku izmedju te tri budalestine kad je sport u pitanju.
Greska u koracima! Sport je u nadleznostima entiteta a ne drzave tako je barem prema ustavu,odnosno NSFSBIH ne proistice sama od sebe vec od FSRS i NSFBiH pa tako da NSFSBIH ne moze nikoga da ukine ali zato on moze da bude ukinut.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 maj 2013, 23:27

izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 29 maj 2013, 23:50

Pasha je napisao/la:izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
Pa ja upravo kazem da su NSFSBiH formirali ova dva saveza svojom voljom ,i da svojom voljom mogu da ga ukinu u ovakom obliku i formiraju u novom.Izvor krovnog saveza su upravo ova dva saveza a nikako da je on sam nastao od sebe.Skupstinu NSFSBiH cine delegati koji predtavljaju saveza iz kojih dolaze. Evo dio iz statuta:
Pravni status Član 2
.
¹ Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (udaljem tekstu: NS/FSBIH) je privatna organizacija tipa udr
uženja, u koje su ravnopravno udruženiNS F BIH i FS RS. Osnovan je na neodrđen vremenski period.
² NS/FS BIH je nevladino, nepolitičko, nezavisno sportsko udruženje od javnoginteresa, koje je osnovano udruživanjem dva entitetska nogometna/fudbalskasaveza, u cilju unapređenja i razvoja nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovin
Zadnja izmjena: Bijeljina055, dana/u 29 maj 2013, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 maj 2013, 23:55

Bijeljina055 je napisao/la:
Pasha je napisao/la:izdvajanja za sport i razvoj sporta(ma šta to u stvarnosti značilo) jesu na entiteskom nivou, ali savezi moraju biti na državnom nivou. ne zato što to neko želi, a neko ne želi, nego zato što to traže međunarodni savezi. jednom kad se formirao jedinstveni savez, entitetski savezi su manje-više su sebe u potpunosti marginizirali. tako da sada FSRS ne može bez N/FSBiH, dok N/FSBiH može bez FSRS...
Pa ja upravo kazem da su NSFSBiH formirali ova dva saveza svojom voljom ,i da svojom voljom mogu da ga ukinu u ovakom obliku i formiraju u novom.Izvor krovnog saveza su upravo ova dva saveza a nikako da je on sam nastao od sebe.Skupstinu NSFSBiH cine delegati koji predtavljaju saveza iz kojih dolaze.
Sve da je tako i onda dođe mafija UEFA i kaže krovni savez je NSBiH a ko hoče da igra u Europi ili prihvati ili igraj za svoju dušu u tom "entiteskom" savezu .E to ja non stop ponavljam ali kao DonKihot ispadam i zato da nije mafije ovi bi iz saveza pustili Borac to je poenta sve rasprave.
Sarajevo ljubavi moja!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 30 maj 2013, 08:08

Borac je sam sebe doveo u ovu situaciju, doveli su igrace koje ni jedan klub u bih ne moze placati bez nekog eventualnog izlaska u evropu, cemu su se oni i nadali. Sada kada su skontali da od evrope nema nista poceli su kukati i prijetiti na sve strane jer znaju da ulaze u jos vece dugove i da sljedece sezone ne mogu zadrzati ovaj igracki kadar.
Republika Zenica

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 30 maj 2013, 12:59

Kakvo istupanje?
Sta ste umislili?
Igrala se liga i bez vas i izlazilo se u Evropu dok vi niste dalje od Beograda mogli.
Taman da svi istupite, sve normala :D
BH liga ce nastavit davat 4 predstavnika u Euro - takmicenjima a vi iz privatne rs lige necete moci nigdje....i to je sva prica.....

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 13:59

moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 maj 2013, 14:01

astra1922 je napisao/la:moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
Uskratili bi im cca 50.000 KM koje bi platili za kazne (organizacija utakmice i navijaci) ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 14:23

Stole iz Bora je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:moze li mi neko napisat ako bi borac istupio iz lige kako ce on naskoditi savezu,nije mi jasno ne vidim tu nista logicno ,ali mozda ne kontam bit
Uskratili bi im cca 50.000 KM koje bi platili za kazne (organizacija utakmice i navijaci) ... ;)
aha u svakom slucaju porucujem velikanu iz platonove da napuisti ligu jer savez ce tako biti znatno ostecen..boze dragi stvarno nam je sve cirkus od drzave do lige.imas godinu dana da ispravis greske i da dobijes licencu posteno i nista .vjerovatno je borac cak i u goroj situaciji sto se tice dugova nego prosle sezone.ne bi ja dao ekipama koje su duzne ni da igraju ligu ako moze siroki zrinjski velez zvijezda imati cistu racunicu neka je imaju svi

Nova sezona nova nafaka

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 maj 2013, 14:34

Borac je poslao pismo u sjedište UEFA. Mi vam prenosimo kompletan tekst pisma.

Borac poslao pismo u UEFA sjedište

EVROPSKA FUDBALSKA FEDERACIJA UEFA – NION

Poštovana gospodo,
Obraćamo Vam se u nadi da ćete razumjeti naše opravdano nezadovoljstvo činjenicom da je N/F SBiH dodijelio licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope klubu (Zrinjski Mostar) koji je u Premijer ligi BiH na kraju sezone zauzeo deveto mjesto, a nije dodijelio licencu FK Borac Banjaluka, koji je u toj istoj ligi zauzeo treće mjesto.

FK Borac je jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, sa dugom tradicijom, osnovan 1926. godine, bio pobjednik Kupa bivše Jugoslavije, osvajač Mitropa kupa 1992. godine, a u posljednje tri godine izborio je izlazak na evropsku scenu. Krajem prošle godine klub je došao u tešku krizu u organizacionom i finansijskom smislu, kompletna uprava je podnijela ostavku, tako da je u drugom i trećem mjesecu ove godine klub bio pred gašenjem. Grad Banjaluka i Fudbalski savez Republike Srpske preduzeli su sve korake da ne dođe do gašenja kluba.

Dana 02.04.2013. godine održana je skupština kluba na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za samo mjesec i po dana rada na zadovoljstvo svih fudbalskih radnika klub je stabilizovan u organizacionom i finansijskom smislu, a takođe ni sportski rezultati nisu izostali, pa je Borac zauzeo treće mjesto u Premijer ligi BiH. S obzirom da je nova uprava formirana poslije kritičnog datuma 31.03.2103. godine, te ista nije mogla znati za finansijske obaveze prema nekim igračima, ali po saznanju za navedena dugovanja odmah smo reagovali i do 15. maja isplatili sva potraživanja (oko 12.000 evra). Prema tome, samo zbog kašnjenja u isplati, N/F SBiH je na veoma grub način eliminisao FK Borac iz takmičenja u UEFA, bez ikakvog razumijevanja navedene situacije.

Napominjemo takođe da je grad Banjaluka, koji ima oko 300.000 stanovnika, u posljednje tri godine u rekonstrukciju Gradskog stadiona uložio preko 5 miliona evra, da je u finansijskom i drugom pogledu stao uz klub, da Borac ima najveću posjetu u odnosu na sve druge klubove u BiH i da klub, sa ovako dugom tradicijom, infrastrukturom i organizacijom, a pogotovo što je to pravo ostvario na fudbalskom terenu, treba da bude učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zbog svega navedenog najljubaznije Vas molimo da razmotrite ovo naše kratko pismo, te da po potrebi tražite izjašnjenje N/F SBiH, a i dodatna objašnjenja koja ćemo Vam dostaviti na vaše insistiranje, a sve u cilju ispravljanja nepravde koja je učinjena našem klubu. Upoznati smo i sa pravilnikom o licenciranju klubova za UEFA takmičenja koji, pored određenih imperativnih normi, predviđa i mnoga izuzeća koja se mogu primijeniti i u našem slučaju.

Naš klub je spašen u posljednji čas, pobijedio je fudbal, ali u toj slamci spasa i boljeg napretka FK Borac, fudbala u BiH i fudbala uopšte, tražimo Vaše razumijevanje, tako da nam se omogući da nastupimo u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
S poštovanjem,

PREDSJEDNIK FK BORAC

Mr Slobodan Radulj

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 17:44

mislim da ce se sazaliti na ova nevinascad :mrgreen:

Nova sezona nova nafaka

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 30 maj 2013, 18:53

Haha jao pisma ima da ih stave direktno u grupnu fazu. Evo ja placem
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 30 maj 2013, 19:23

" " $ ?, ' $ " " $ $?
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 30 maj 2013, 19:30

Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
U slucaju istupanja Borca to bi povuklo i druge klubove clanice FSRS.Pa jel vi mislite da ce ostali klubovi da se nadmecu sa klubovima iz FBIH.Borac,Radnik,Slavija,Leotar,Rudar su osnivaci FSRS.Sa povlacenjem Borca doslo bi i do povlacenja kadrova iz RS u NSFSBIH.Prvenstvo nece ni krenuti.Ono sto ne krene ne moze da ni da se zavrsia bez delegata iz RS statut NSFSBIH ne moze da se promjeni,jel prema statutu NSFSBIH je osnovan dobrovoljnim udruzivanjem dva entiteska saveza.Pustite tih plitkih razmisljanja da to ne bih imalo posljedica,bilo bih i to kakvih za sve strane.Ali od istupanja nema nista to je samo pritisak.Mada licno volio bih da uefa uvazi zalbu Borca pa da ovaj komitet za nenormalizaciju i namjestaljke ode kao i predhodna uprava,odnosno da se kao po ugledu na normalne drzave osnuje udruzenje klubova koje vodi ligu,nalaze svoje sponzore,dijeli novac od tv prava,a da ko i svugdje savez vodi brigu o reprezentaciji.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 30 maj 2013, 22:21

Bijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
U slucaju istupanja Borca to bi povuklo i druge klubove clanice FSRS.Pa jel vi mislite da ce ostali klubovi da se nadmecu sa klubovima iz FBIH.Borac,Radnik,Slavija,Leotar,Rudar su osnivaci FSRS.Sa povlacenjem Borca doslo bi i do povlacenja kadrova iz RS u NSFSBIH.Prvenstvo nece ni krenuti.Ono sto ne krene ne moze da ni da se zavrsia bez delegata iz RS statut NSFSBIH ne moze da se promjeni,jel prema statutu NSFSBIH je osnovan dobrovoljnim udruzivanjem dva entiteska saveza.Pustite tih plitkih razmisljanja da to ne bih imalo posljedica,bilo bih i to kakvih za sve strane.Ali od istupanja nema nista to je samo pritisak.Mada licno volio bih da uefa uvazi zalbu Borca pa da ovaj komitet za nenormalizaciju i namjestaljke ode kao i predhodna uprava,odnosno da se kao po ugledu na normalne drzave osnuje udruzenje klubova koje vodi ligu,nalaze svoje sponzore,dijeli novac od tv prava,a da ko i svugdje savez vodi brigu o reprezentaciji.
Ma ja navijam da istupite. Igrala se liga i bez vas i igrala bi se opet. Briga Uefe za vas. A liga se uvijek moze popunit a i ne mora... :D NEMA LICENCE i ZDRA"OOOO

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2013, 22:40

Bijeljina055 je napisao/la:Malo pojasnjenja ovima koji misle da se nista ne bih desilo sa istupanjem najveceg kluba iz RS!
e jesi pametan nema govora.pa nje ih savez izbacio sami bi istupili.mislim da bi za nasu ligu bilo nenadoknadivo da istipi neka ekipa iz rs a

Nova sezona nova nafaka

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 maj 2013, 22:43

Ja samo čekam kad će netko i učiniti konkretne korake... mnogi kmeče okolo kako će istupiti, a nikad istupit. :roll: :lol:

Inače, tu vrijedi ona: koga nema, bez njega se mora.

Mislim i da je očito kakav bi stav i čiju bi stranu zauzela UEFA. Nijedan nacionalni savez ne smije biti talac šerifa iz lokalnih saveza i savezića.
Hayley <3

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 31 maj 2013, 00:49

Ma ovo je sve presmjesno, zamislite neki savez pocne ucjenjivat uefu ili fifu da ce istupiti ako ga ne puste na svjetsko/europsko prvenstvo ili radi neceg drugog , pa bio bi momentalno izbacen i cisto sumnjam da bi ikad dobio priliku za ponovno pristupanje.
Samo kod nas se postize nesto ucjenama i inim glupostima od kojih se svijet zgrazava. :roll:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []