Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 01 jun 2013, 17:38

Omerbavarac je napisao/la:Pa nece im valjda i njega uzeti. :lol:
Osveta za Sokratisa od strane Apotekara...(sala mala) :D :D
Inace ne zna za Vas ali ja nikako da se naviknem na ove vikende bez Bundeslige. Te mi dosadno te me izbaci iz one rutine kada posebno Subota u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 jun 2013, 18:29

amerosm je napisao/la:[

Osveta za Sokratisa od strane Apotekara.
Nije daleko od istine, stavise, surova istina. :D
De Bruyne ce kako stvari stoje u Lever, a evo i Aubemeyang je potencijalni kandidat.

Ne znam, ali po meni bi Leverkusen napravio strasan posao da uzme De Bruynea i ovog napadaca a da Schurrlea utopi za 20+ miliona.
Inace ne zna za Vas ali ja nikako da se naviknem na ove vikende bez Bundeslige. Te mi dosadno te me izbaci iz one rutine kada posebno Subota u pitanju.
Jos veceras uzivamo u carima Njemackih klubova i onda mjesec dana pauze, barem do kad pripreme ne pocinju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 jun 2013, 15:43

REZIME SEZONE

Za sve nas ljubitelje BL ovo je bila uzbudljiva sezona unatoč činjenici da je borba za titulu prvaka Njemačke bila okončana još krajem jesenske polusezone (po meni s onim BVB-ovim domaćim kiksom kontra Dusela). Međutim, imali smo prvo njemačko finale CL, a u samoj BL dramatičnu borbu za opstanak i europozicije, tako da sezona 2012/13 po meni zaslužuje ocijenu ODLIČAN.

Bayern: Ono što su oni ove sezone pokazali zaslužuje naklon do poda. Ljudi su izdominirali konkurenciju na način na koji to nije činila ni Pepova Barca (dakako, ovo ne znači i da su bolji od iste, jer za to će im trebati više od jedne sezone dominacije). Naprosto u ovogodišnjem Bayernu nije bilo slabe točke, štoviše kod njih je bio prisutan višak fantastičnih "točaka". Iako ih se smatralo najvećim luzerima današnjeg nogometa, pokazali su (vrativši se nakon svih lanjskih šokova i razočarenja) mentalnu snagu kakvu imaju samo veliki pobjednici, tako da ih ta stigma luzera više neće pratiti. Velike zasluge za ovakvu sezonu pripadaju fantastičnom treneru Juppu Heynckesu, koji je napokon zaslužio i na globalnoj razini respekt koji mu apsolutno pripada. Ocjena njihove sezone je 5+, a igrač sezone po meni je Ribery.

Borussia D: Još jedna momčad iz BL kojoj se danas s pravom klanja cijeli svijet. Nažalost, pošto je Bayern bio jednostavno prejak, sezona je završila bez trofeja. Ali mislim da mogu reći da je BVB ove sezone bio bez ikakve dileme 2. najbolja momčad u Europi; uostalom, dok se Bayern sprdao sa Juveom i (posebno) Barcom, sa Borussiom im je svaki meč bio velika borba sa neizvjesnim ishodom. Klopp je opet potvrdio da je trenerski genije, a glede igrača Borussije ni za one najsumljičavije više nema nikakve dileme da su to igrači top klase. Za nas navijače ovo je bila sezona za guštanje na maksimumu, ali i sezona u kojoj smo znali biti i na rubu živčanog sloma. :mrgreen: U svakom slučaju, mečevi protiv Cityja, Reala, Malage i drugih će nam zauvijek ostati u sijećanju. Ocjena Borussijine sezone je 5, a igrač(i) sezone su Reus i Lewa (nisam se mogao odlučiti kome dati prednost).

Bayer: Apotekari su imali odličnu sezonu koju su na kraju okrunili izravnim plasmanom u CL. Tokom cijele sezone su pružali dobre partije bez nekih većih padova u formi i mislim da su apsolutno zaslužili 3. poziciju u BL. Osim toga, pripada im laskava titula jedine momčadi koja je u BL porazila Bayerna. Nositelj njihovih uspjeha je bio sjajni trio L. Bender-Schurrle-Kiessling. Uz ovu trojicu, veliki doprinos su dali i Leno, Reinartz, Castro, te 2 velika pojačanja - Wollscheid i Carvajal (koji se nažalost vraća u Real M). Ocjena njihove sezone po mom mišljenju je 4, a najbolji igrač im je bio Kiessling.

Schalke: Štrumfići su imali dosta turbulentnu sezonu, ali ipak sa happy endom na kraju. Počeli su furiozno i u BL i u CL, potom pali na razinu Furtha (koji ih je čak i pobijedio kao gost), a onda se ipak koliko-toliko stabilizirali i dogurali do željene 4. pozicije koja im jamči kvalje za CL. Doduše, treba biti realan i reći da za to uvelike mogu biti zahvalni i nestabilnoj konkurenciji. Međutim, nećemo im posve osporiti zasluge, jer se nakon tolikih šokova tokom sezone (smjena Stevensa, velika kriza rezultata početkom proljetne polusezone, ispadanje od Galate) nije lako vratiti. Njihovu bih sezonu ocjenio sa 3.5, a kao igrača sezone vidim Draxlera.

Freiburg: Freiburg je najljepša priča ovogodišnje BL koja nažalost upravo završava velikim raspadom momčadi. Već lani je Streich s momčadi naznačio kvalitetu kada su se vratili iz gotovo bezizlazne situacije i ostali u BL, a ove sezone su potvrdili klasu. Po meni najveća zasluga za ovaj rezultat Freiburga pripada treneru Streichu, koji mi djeluje kao "kloppovski" tip trenera - fajter koji stvara iz ničega. Moram priznati da ću ih sa zanimanjem pratiti u sljedećoj sezoni u kojoj će se suočiti sa velikim izazovima - igranjem EL i što bezbolnijim stvaranjem nove momčadi. Dajem im ocjenu 4.5, a igrač sezone je Schmid, iako je i M. Kruse bio sjajan.

Eintracht F: Eintracht je još jedan veliki dobitnik ove sezone. Ući u BL i odmah izboriti EL definitivno nije mala stvar i zaslužuje naklon. Sjajno su otvorili sezonu i odigrali odličnu jesen, ali proljetni dio ipak nije bio na toj razini, tako da su se na kraju morali zadovoljiti sa EL iako su dugo sanjali i o CL. Afirmirali su par mladih igrača kao što su Rode ili Jung, a pored toga potvrdili visoku klasu nekih drugih kao što su Meier, Schwegler ili Trapp. Bez dileme, u Frankfurtu mogu biti prezadovoljni ovom sezonom, a sad je na njima da odluče žele li nastaviti prema vrhu ili se vratiti u prosječnost. Ocjena njihove sezone je 4.5, a igrač sezone je Meier.

HSV: HSV zaslužuje titulu jednog od najvećih "čudaka" BL. Njihov toplo-hladno sistem ove sezone je bio naprosto nevjerovatan, pa su tako jedina momčad koja je oba puta slavila protiv Dortmunda, ali i momčad koja je masu bodova prosula protiv najlošijih klubova BL i doživjela sramotni debakl u Munchenu. Kako su se njihovi navijači osjećali na tom ringišpilu najbolje svjedoče žalopoljke naših kolega Amera i Ledara na HSV-ovom topicu. :lol: Ja kao neutralac vidim pozitivu u tome da su ostvarili velik napredak nakon traumatične prošle sezone. Ocjenio bih njihovu sezonu sa 3, a igračem sezone proglasio Adlera unatoč punoj mreži (a to puno govori i o njihovoj igri). :lol:

Borussia M: Njihovu bih sezonu ocjenio kao dobru. Doduše, nisu ponovili prošlu i opet izborili Europu, ali dojma sam da su se ustabilili pri vrhu i da bi u sljedećim sezonama mogli biti jedna od vodećih perjanica BL. A kad vidimo kako Reus i Dante briljiraju u BVB-u i Bayi, moramo honorirati i činjenicu da ih je bilo naprosto nemoguće nadoknaditi. Pošto ih strašno simpatiziram, veseli me da će (po svemu sudeći) dogodine biti još jači. Kao najveće minuse njihove sezone bih možda istaknuo slabu iskorištenost skupih pojačanja De Jonga i Xhake, ali možda dogodine (bogatiji za ovu sezonu) i oni zabljesnu punim sjajem. Dajem im ocjenu 3, a igrač sezone je po meni bio Hermann.

Hannover: Slomkin Masterpiece ni ove sezone nije razočarao, iako su na kraju ostali bez EL. Realno, njihov potencijal i nije toliki da bi svake sezone igrali Europu. Mada, mora se reći da su imali tokom sezone strašnih problema sa ozljedama (možda kao nitko u BL), pa je možda i to djelomično razlog što nisu više plasirani. Opet su afirmirali par igrača (Mame Biram i Hoffmann) što je veliki plus, ali nažalost i "stopirali" razvoj nekih drugih (Schmiedebach, Rausch i Stindl). I njima ću dati (čvrstu) ocjenu 3, a igrač sezone za mene je Diouf.

Nurnberg: Oni su imali klasičnu "Nurnbergovsku" sezonu - na početku ih napusti par bitnih igrača, umjesto toga dovedu par anonimaca i otpisanih igrača, a na kraju sezonu dočekaju u mirnim vodama. Čak ni odlazak trenera Heckinga usred sezone nije uspio poremetiti tu njihovu rutinu. :lol: Po tradiciji, usput afirmiraju i dikojeg igrača; ove sezone to su bili Kyotake i Klose. Dakle, svoje sezonske ciljeve su opet rutinski ispunili. Zaslužili su stoga ocjenu 3.5, a igrač sezone po meni je Klose.

Wolfsburg: Ni oni nisu iznevjerili očekivanja - opet su potrošili finu lovu i opet su veći dio sezone izgledali kao najobičnija kharina. :lol: Doduše, kako su startali sa Adolfom, pardon Felixom, moglo je okončati i gore. Sa Heckingom su se koliko-toliko ustabilili, a da su imali malo više sreće kod ždrijeba polufinala kupa i izbjegli Bayerna, čak su mogli i završiti u EL. Zimus su napokon smanjili komično veliki kadar (doduše uglavnom posudbama), pa možda s Allofsom na čelu i krenu u pravom smjeru. Dat ću im ocjenu 2.5 (navučeno), a igrač sezone nek bude Diego.

Stuttgart: Šta o njima pametnoga čovjek može reći. :lol: Posralo ih, pa su na kraju ni krivi ni dužni kroz kup izborili EL dogodine, a čak su bili i najuspješniji Bundesligaš u EL (uglavnom ne svojom zaslugom). Doduše, u finalu kupa su pružili fin otpor Bayernu, pa možda i ima nade za Bruninu cirkusku družinu. Mene nisu oduševili ničim ove sezone, pa nemam vele pozitivnih riječi za njih. Uvaženi kolega Klare ih vidi drugačije, pa ako ima volje i vremena nek ih on nahvali. Evo im zbog izborene EL ocjena 3, a igrač sezone nek bude zbog golova Vedo.

Mainz: Dečki iz Mainza su na kraju vjerovatno ispunili predsezonske ciljeve, ali s obzirom na finu jesensku polusezonu možda se moglo i više od 13. pozicije. Proljeće su odigrali uistinu loše i svakako da će morati potražiti uzroke tog pada. Možda će im nakon svega veće zadovoljstvo od mirne sezone predstavljati činjenica da su potvrdili/afirmirali nekoliko igrača (Szalai, N. Muller, Parker...) od kojih bi mogli imati finu zaradu. Dajem im ocjenu 3, a za mene je igrač sezone (unatoč Szalaijevom golgeterskom učinku) N. Muller.

Werder: Mislim da im je ovo bila najturbulentnija i najmučnija sezona otkad ja pratim BL. Na kraju je sve to rezultiralo i rastankom sa klupskom ikonom i dugogodišnjim trenerom Schaafom. Ispočetka nisu uopće izgledali loše i čak je djelovalo da bi mogli imati finu sezonu (pogotovo su fino djelovali ovi dečki iz ofenzivnog reda), ali sezona je završila katastrofalno s osiguranim opstankom tek u predzadnjem kolu. Pozitivnih stvari kod njih ove sezone je bilo jako malo, rekao bih da su to bili samo De Bruyne i Petersen koji su ih vjerovatno i spasili od totalne kataklizme i ispadanja iz BL. Pošto su se ipak spasili evo im (nategnuta) ocjena 2, a igrač sezone je naravno KDB.

Augsburg: Opet su uspjeli spasiti se, i to na isti način kao i lani - nakon katastrofalne jeseni slijedilo je vrlo dobro proljeće i spas je tu. Ako se ne varam, čak su ušli i u povijesne knjige BL kao prvi klub koji se spasio od ispadanja iako je prvi dio sezone završio sa jednoznamenkastim brojem bodova. Po mom mišljenju su zaslužili i dalje igrati BL, ali mislim da je sad vrijeme za barem mali iskorak, jer sreća u borbi za opstanak ih sigurno neće vječno pratiti. Dat ću im ocjenu 3, a igrač sezone je Ji Dong-Won iako je igrao samo drugi dio sezone.

Hoffenheim: Hoppova igračka ostaje (na žalost mnogih) i dalje u BL. Kako su se stvari razvijale, moram priznati da je za mene njihov opstanak pravo čudo, te me sve ovo podsjetilo na Gladbachov spas iz pretprošle sezone. Kada bi se pogledala cijela sezona zaslužili su ispadanje, ali kada se pogleda Gisdolova era ne može se reći da nezasluženo ostaju u BL. Ako ništa pokazali su karakter i jaja u ovih zadnjih par kola. Očito je da njima fali identifikacija igrača sa klubom i na tome će morati puno poraditi ako ne žele da imaju konstantno rezultate ispod realnih mogućnosti. Zbog spasa im evo 2, a igrač sezone je Volland.

Fortuna D: Fortunu na kraju nije pomazila Fortuna. :mrgreen: Imali su dobre rezultate jesenas, ali rupa (kriza) u koju su upali na kraju sezone je jednostavno bila prevelika da se spase. Po meni spas nisu ni zaslužili, jer i dok su imali rezultat nije tu bilo neke velike igre i kvalitete. Na kraju im je i sreća posve okrenula leđa, pa su konkurenti počeli osvajati bodove i tamo gdje realno nisu trebali, a sve je kulminiralo sa Hoffinom pobjedom u Dortmundu. Želim im ipak brzi povratak u BL zbog odlične infrastrukture i kvalitetnih navijača. Dajem im ocjenu 1.5, a igrač sezone je Giefer (u takvoj momčadi jedino golman i može biti najbolji igrač).

Gr. Furth: Zaslužili su odigrati ovu sezonu u BL zbog silnog peha koji ih je pratio u Cvajti zadnjih 10-ak godina (vječiti četvrti za one koji ne znaju), ali mislim da je jedna sezona dosta. Definitivno ulaze u krug najslabijih klubova koji su igrali u BL otkad je ja pratim. Njihova realnost ipak nije BL, već biti stabilan član Cvajte. Kao plus ću im staviti afirmaciju nekolicine mladića poput Priba ili Babe. Dajem im ocjenu 1.5 (ipak su na kraju skupili štogot bodova), a najboljim ću proglasiti Babu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 jun 2013, 16:39

Dobar rezime @KSIVLE ;) , bravo na trudu

S večinom stvari se slažem a negdje bi ja stavio neka druga imena kao igrača sezone.
Agieren statt reagieren

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 21:08

Dobar post @KSIVLE .
Mada bih i ja neke najbolje igrače promijenio, ali u svakom slučaju dobro napisano.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 jun 2013, 23:17

Pa dajte napišite kod kojih se ne slažete. :mrgreen: Pale jel se bar slažeš za Hermanna? Osobno mi se kod vas nitko ove sezone nije posebno istakao, ali on mi je u globalu bio najbolji i najkonstantniji.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2013, 00:02

Blaszczykowski je napisao/la:Pa dajte napišite kod kojih se ne slažete. :mrgreen: Pale jel se bar slažeš za Hermanna? Osobno mi se kod vas nitko ove sezone nije posebno istakao, ali on mi je u globalu bio najbolji i najkonstantniji.

Ne slažem se sa Herrmannom :mrgreen: . Flaco je bio dobar ali mu fali konstantnosti da bih ga proglasio najboljim igračem sezone. Arango je odigrao odlično prvi dio sezone, nosio nas je i vadio svojim majstorijama ali u drugom dijelu nije bio ni na približnom nivou. Naš najbolji igrač ove sezone je Martin Stranzl, gospodin je odigrao doktorski u odbrani, krpio desni bek kad je trebalo i stigao zabit još 6 golova ;) . Ako se ne varam on je i po statistici najbolji igrač po broju dobivenih duela u Bundesligi. Veoma sam sretan što će igrati i iduće sezone za Borussiu.

Što bih mijenjao ? Kruse je defintivno bio najbolji igrač Freiburga ove sezone, Baummana bih stavio na drugo mjesto a Schmida na treće. Kod Eintrachta se dvoumim između Inuia i Rodea. Kod H96 bi mi igrač sezone bio Hustzi da nije bilo povreda i da je odigrao više utakmica ali u svakom slučaju Diouf je bio veoma dobar ali imao je i on dosta oscilacija. Kod Nurnberga mi je teško donijeti konačan sud, ali zbog velikog doprinosa igri i sjajnim centaršutevima Kyotake mi je prvi izbor, a Klose/Simmons na drugom. Kod Augsburga bih Sashu Moldersa stavio na prvo mjesto a kod Fortune R Krusea. Kod Furtha je teško naći bilo koga da se isticao. Baba je potencijal i imao je par finih utakmica, ali isto tako imali su i Felix Klaus, Geis i Stieber.

Eto, to je neki moj ugao gledišta, opet svaka ti čast na analizi i trudu ;)
Agieren statt reagieren

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 jun 2013, 03:55

U Bayernu ne možeš nikoga izdvojiti, jer su pokazali timski fudbal/nogomet. Realno, bez nekog veličanja Bayernove igre ili slično. Uredu, ovo timska igra se može primjeniti na dosta ekipa, pa ću izdvojiti Martineza, Ribery-a i Bastiana, ali to su sitne, sitne nijanse (odbrana je primila zanemariv broj golova, pa mi je grijeh njih ne spomenuti bar) :D

Ostalo ću ukratko, Freiburgu po meni Kruse skoro pa bez dileme.

HSV, Son, prvenstveno što je u HSV-u koji je igrao sa velikim oscilacijama (kao što si rekao) imao po meni i najbolju konstantu ili najmanju oscilaciju, kako hoćete, a uz to je i otkriće veliko. Od talentovanog fudbalera je izrastao u dobrog fudbalera ove sezone.
Adler je također bio dobar, ali puno golova je primio, naravno da nije za sve golove kriv, ali opet.

Stuttgart, po meni Christian Gentner, konstantan više-manje, solidne igre, ne neka lijepa i atraktivna igra, koliko učinkovita i dobra po ekipu.
Vedo dobar kad pogledamo njihovu sezonu kao ekipe, ali Gentner mi je u više tekmi bio solidan nego Vedo :D Napadač vrijedi onoliko koliko mu ostatak njegove ekipe dozvoli, Vedo je pokazao da ipak vrijedi, ali radi ekipe je ispaštao.
Ako me razumijete. :mrgreen:

Duseldorf, Robbi Kruse, umjetnički dojam :mrgreen: ne znam šta da kažem, više me dojmio od Gifera.

Furth, niko :D Po meni nisu imali najboljeg igrača, prije najlošijeg :mrgreen:

Za ostale ekipe se slažem.

Mada je sve ovo moje manje bitno, koliko sam sam htio još napisati da sam se ja zbog ovakvih postova i registrovao na forum, da pročitam nešto konstruktivni i naučim nešto.
Svaka čast još jednom.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2013, 08:29

Evo da ja probam...bayern-martinez I dante,doofmund-reus,schalke-draxler,guzen-kiessling I bender,freiburg-kruse,gladbach-herrmann,nurnberg-klose,sttutgart-gentner I vedo,hamburg-jansen I adler,werder-de bruyne,meinz-n.muller,fortuna-kruse,augsburg-molders I werner,hoppenheim-volland,furth-geis,frankfurt-schwegler,hannofa-huszti,...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 03 jun 2013, 11:20

@Pale pošto si navijač Gladbacha sigurno si i u pravu za Stranzla. Problem kod Stranzla je što je on samo dobri stari Stranzl čiji se trud ne vidi toliko u sažecima i ne honorira kroz medijsku hvalu, tako da mi neutralci to i ne možemo toliko vidjeti. Hermann se meni osobno najviše sviđa, a i kad god sam gledao Gladbach oko njega se uvijek nešto zbiva. Mislim da bi on mogao biti vaš novi Reus, jasno lošija verzija. :mrgreen:

@Ceze u anketi na (mislim) Bildu na pitanje koji je nogometaš Bayerna najviše zaslužio Zlatnu loptu Fronck uvjerljivo vodi. A evo i Kaiser Franz kaže kako je Lepi bio najbolji. 8-)

Što se tiče M. Krusea i Schmida, Schmid je igrač koji mi se strašno svidio ove sezone i zato sam ga stavio za nijansu ispred Krusea. Glede Furtha, slažem se sa @Cezeom da tamo nije bilo najboljega, a Babu sam stavio jer mi djeluje najperspektivnije.

Par zanimljivosti oko Kuzena... Izgleda da odustaju i od Aubameyanga, za kojeg je navodno Anzhi ponudio 25m. Carvajal se 99% vraća nazad u Real, dok bi u kontra smjeru mogao Jese, ali problem je što bi Real želio istu mogućnost povrata kao i kod Carvajala, dok je tudumima iz Kuzena došlo u glavu da i nije baš fora razviti nekome igrača i onda ga vratiti za malo veću paru nego što su ga sami platili. Kao zamjena za Carvajala se spominje Vrsaljko, što me i ne bi začudilo s obzirom na fantastične veze Dinama i Kuzena. A i ovi transferi Fernandesa i (zimus) Pamića za siću mi govore da bi se ovaj transfer možda i mogao realizirati. Osobno me Vrsaljko već dulje vrijeme ne oduševljava, ali možda mu samo fali motiva pošto mu se HNL očito ne igra. Plus su mu svakako odlične fizičke predispozicije. Zanimljivo rješenje su u Kuzenu izabrali za rezervnog golmana - stari (39g) Palop iz Seville.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jun 2013, 20:02

Blaszczykowski je napisao/la: Bayern: Ono što su oni ove sezone pokazali zaslužuje naklon do poda. Ljudi su izdominirali konkurenciju na način na koji to nije činila ni Pepova Barca (dakako, ovo ne znači i da su bolji od iste, jer za to će im trebati više od jedne sezone dominacije). Naprosto u ovogodišnjem Bayernu nije bilo slabe točke, štoviše kod njih je bio prisutan višak fantastičnih "točaka". Iako ih se smatralo najvećim luzerima današnjeg nogometa, pokazali su (vrativši se nakon svih lanjskih šokova i razočarenja) mentalnu snagu kakvu imaju samo veliki pobjednici, tako da ih ta stigma luzera više neće pratiti. Velike zasluge za ovakvu sezonu pripadaju fantastičnom treneru Juppu Heynckesu, koji je napokon zaslužio i na globalnoj razini respekt koji mu apsolutno pripada. Ocjena njihove sezone je 5+, a igrač sezone po meni je Ribery.
Analiza ti je odlična cijela i ono necitirano.......
E sad ovo boldirano sam morao prokomentarisat. Inače taj izraz luzer za ekipu koja dođe do finala LP je neprikladan, iako znamo da je ta priča krenula jer je Bayern na 3 fronta bio drugi. A znaš ti koga nazivaju luzerom u životu inače? E sad kad svako o tom pitanju razmisli, znat će koliko je ovaj izraz besmislen. Ali dosadan sam ja malo s ovim, komentarisao sam i prije. Znam u kojem se konktekstu spominje i sve mi je jasno. Generalno široko se taj izraz ustalio. Isto je tako bilo za Ballacka , njega su zvali vječiti drugi (iako je osvajao titule na nacionalnom nivou), a kako vrijeme prolazi evo dođosmo i do izraza luzeri. Negativna je to pojava a mi se najviše na to ko narod ljepimo. Iako pomalo se to spominje i šire, svugdje u svijetu.
A ovo je sad ionako nebitno, jer je ova naša generacija pokazala da je pobjednička.... :) I vjeruj mi za mene ne bi bili luzeri i da su finale izgubili, bili bi samo nedovršeni i ne bi se mogli zvati pravim pobjednicima, winnerima. A ovo mi je sad draže prokomentarisat sada, jer niko ne može reći, effe_sa sere jer je isfrustriran Bayernovim neuspjehom...... :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 jun 2013, 20:54

Josip Ilicic u Leverkusen- odlicno pojacanje
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2013, 21:21

effe_sa je napisao/la:
Analiza ti je odlična cijela i ono necitirano.......
E sad ovo boldirano sam morao prokomentarisat. Inače taj izraz luzer za ekipu koja dođe do finala LP je neprikladan, iako znamo da je ta priča krenula jer je Bayern na 3 fronta bio drugi. A znaš ti koga nazivaju luzerom u životu inače? E sad kad svako o tom pitanju razmisli, znat će koliko je ovaj izraz besmislen. Ali dosadan sam ja malo s ovim, komentarisao sam i prije. Znam u kojem se konktekstu spominje i sve mi je jasno. Generalno široko se taj izraz ustalio. Isto je tako bilo za Ballacka , njega su zvali vječiti drugi (iako je osvajao titule na nacionalnom nivou), a kako vrijeme prolazi evo dođosmo i do izraza luzeri. Negativna je to pojava a mi se najviše na to ko narod ljepimo. Iako pomalo se to spominje i šire, svugdje u svijetu.
A ovo je sad ionako nebitno, jer je ova naša generacija pokazala da je pobjednička.... :) I vjeruj mi za mene ne bi bili luzeri i da su finale izgubili, bili bi samo nedovršeni i ne bi se mogli zvati pravim pobjednicima, winnerima. A ovo mi je sad draže prokomentarisat sada, jer niko ne može reći, effe_sa sere jer je isfrustriran Bayernovim neuspjehom...... :lol: :lol:
Slazem se s tobom...Taj izraz se pojavio nakon utakmice protiv Italije, jer su mediji i navijaci bili isfrustrirani pa su negdje morali pronaci ventil da se ispusu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jun 2013, 00:04

Andrej je napisao/la:Josip Ilicic u Leverkusen- odlicno pojacanje
Jospi Iličić i Šime Vrsaljko prem Bayeru. Zamparini potvrdio da je Bayer ponudio 15 mil eura za Iličića. Kad je Vrsaljko u pitanju, pregovori su u toku. Talentovani Egipćanin Saleh Gomaa ide u BVB. M. Abdellaoue i Leitner sve bliži Stuttgartu. Vaclav Pilar će na jednogodišnju posudbu u Freiburg. Ovaj iznimno talentovani igrač, zbog povrede propustio cijelu sezonu. Nadam se da će u Freiburgu pokazati svoj potencijal. Također interes su pokazali za Václava Kadleca, Dong-Won Jia i Usamija.

Stuttgart će izgleda u novu sezonu ući iznimno jak i biće ozbiljan konkurent za Evropu. Rausch, Schwaab, Rojas, Sararer, Abdellaoue i Leitner su garant uspješnije sezone..
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jun 2013, 02:21

Leitner ide na posudbu ili? A 15 miliona je previse za ilicica stvarno...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jun 2013, 06:40

Bez obzira na rasprodaju Freiburg će opet imati finu ekipu naredne sezone. Hanke, Klaus, Pilar a možda još i Ji i to će opet biti dobra ekipa na čelu sa velikim vođom Streichom...

Švabe se fino pojačavaju ali opet njih vodi senilni cirkusant Bruno tako da ne mogu nikakav konačan sud o njima donijeti...

Leverkusen po meni radi greške jer jedan Vrsaljko još uvijek nije na nivou da zamijeni Carvajala a def previše para daju za Iličića koji je za mene pomalo precijenjen igrač... Bolje za te pare dovesti Vollanda i Traorea (Stuttgart)... Al nema veze ja bih ionako volio da ga ta ekipa posauga naredne sezone u Bundesligi ;)

Buskens preuzeo Fortunu :!:
Agieren statt reagieren

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 04 jun 2013, 10:52

Frajburgu je ostala najbitnija karika u timu, a to je trener.Ne verujem da ce ponoviti uspeh u ligi, ali mogli bi da zamrse drugima racune u grupnoj fazi LE(EL).Bice u cetvrtom sesiru i oni i Ajntrath(ako se bude plasirao, a bice medju nosicoima u PO).

Tim Klose ce verovatno odabrati put kojim je krenuo i njegov bivsi trener Heking, u Volfzburg.A i posto je Salke doveo Gorecku, oni su prvi kandidati za dovodjenje Sveglera.

Svabe se najkonkretnije do sada i to sa minimalnim ulaganjima, procitao da ce za Abdelauea platiti 4 miliona evra sto je taman za igraca kojem istice ugovor za godinu.Oni su prvi koji pocinju sa evropskim utakmicama, tako da sam ovo i ocekivao da ce brzo reagovati po pitanju pojacanja.Po sastavu mogli bi sledece sezone da se bore za LS, posto Leverkuzen nije u stanju da dve sezone za redom igra LS, a i Salke je na jedvite jade ostvario taj cilj.Imaju sirinu, samo je pitanje kako ce Bruno da rotira igrace.LE ce biti mnogo slabija u odnosu na proslu sezonu, tako da bi u tim utakmicama mogao odmarati par startera za ligaske utakmice.No prvo da sacekamo sa kime ce igrati u grupi.Jesu se obrukali pre godinu dana, ali tesko da ce biti slucaj i ove godine kada ce imati jaci sastav u odnosu na proslu sezonu i manja ce biti razlika u kvalitetu izmedju prvih 11 i njihovih rezervi.

Isto tako mislim da ce Lajtner biti samo pozajmljen Stutgartu(nadam se na godinu dana), jer ne verujem da ce Dortmund za godinu dana u svom timu imatu Gundu i Sahina.Pesimistican sam po tom pitanju, ali imam itekako valjan razlog.Jedan od te dvojice ce sigurno biti tu.Stutgart je najbolja sredina od svih klubova koji se interesuju za Lajtnera.

Ne znam ni ja zasto je Kuzen zapeo za Vrsaljka, meni su svi ti igraci sa Balkana izvikani i precenjeni.Menadzeri su ti koji im nabijaju cenu.Cudi me da se Leverkuzen nije okrenuo Rozalesu iz Tventea za kojeg se interesovao pre godinu dana ili recimo Andreasa Beka koji koliko znam nije produzio ugovor sa Hoffom i istice mu za godinu dana.Ne znam koliko da verujem Zampariniju koji u Italiji vazi za klovna.Igracu bi trebalo da opada cena kada mu klub ispadne iz lige.Bolje da dovedu Hondu kojem ugovori istice za pola godine nego njega. :lol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jun 2013, 14:48

Svidza mi se ovo sto radi doofmund sa bitencourtom leitnerom I vjerovtno hoffmanom ,ljudi prave zastitne mehanizme ukoliko dodze do eventuaalnog odlijeva kadra...isto tako ocekujem od dukscha da pokaze potencijal u drugom timu I da ga u roku od 2 god gledamo u prvoj postavi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2013, 22:36

Mike Büskens je novi trener Fortune Düsseldorf...
Mislim da je ovo odlican potez uprave i nadam se da ce ih isti uskoro ponovo vratiti u Bundesligu. Mislim da ce sljedece sezone broba za Bundesligu u Cvajti biti dosta zanimljiva.

Tu imamo Kaiserslautern, zatim Köln, Fortuna, Fürth, 1860 München kao i Ingolstadt koji je za mene licno potajni favorit za ulazak u drustvo najboljih.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []