New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Carlo
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la Carlo » 22 maj 2013, 01:54

Svakako da hoću :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 maj 2013, 19:55

Eh da se i ja fino i lijepo osvrnem na sezonu iza nas.

Sve je počelo nekad u ovo doba kada su Glunwald i Woodson najavljivali da će ići s nekim veteranima u "borbu". Meni je to zvučalo optimistično i bio sam optimista. Očekivao sam da će Lin ostati, ali desilo se nešto još bolje - RAY FELTON. Dobili smo za duplo manje para boljeg igrača, meni lično boljeg.

Predsezona je bilo uzbudljiva, mnogo uzbudljiva. Amare je pokazao šta je naučio s Hakeemom na utakmicu protiv Toronta, on i Felton su u par napada djelovali fenomenalno. Nakon te utakmice se i povrijedio, nažalost i bio je odsutan oko deset sedmica. Šteta za tu povredu, Bog zna šta bi se desilo da je ostao zdrav, ali sad možemo samo žaliti. Početak sezone kao iz snova, dobismo Miami. Nisu se forsirale izolacije za Mela. Felton je vodio glavnu riječ u napadu. Mnogo otvorenih trica zahvaljujući tome, čak je i Brewer pogađao i činio se kao odlično pojačanje.

Do 25. decembra i utakmice s Lakersima smo igrali fantastično. Lopta se kretala, nije bilo izolacija, nije bilo nikakvog zadržavanja. Poslije tog perioda smo jednostavno pali u svakom smislu sve do kraja februara, odnosno početka marta. U međuvremenu se vratio u Shump koji je popravio šut i bio odličan u ovom playoffu, usput.

JR je u martu i aprilu djelovao kao preporođen. U 10 utakmica zaredom je šutao preko 50%, back-to-back 30 poena s klupe, prvi put nakon 20 godina. Sixth man of the year, ovo ono. Sve lijepo i sjajno.

Melo također, 50 poena Miamiju, pa onda back-to-back 40+ poena protiv Bucksa i Atlante. Najbolji scorer lige, zasluženo. Čovjek je pokazao kakav je igrač.

Mogu reći da sam bio prezadovoljan regularnom sezonom. Svaka čast Woodsonu i svima, ali, ali... Playoff je druga priča.

Naime, forma se može prenijeti iz regularne sezone u playoff, ali mi to nismo uspjeli. Zašto? Pa forsiranje izolacija i nekonstanta odbrana je kriva za to.
Mišljenja sam da je ispadanje u drugoj rundi 70% kriv Woodson. Prije svega zbog forsiranja JRa i Kidda, pa tek onda nekonstantna odbrana i izolacije.
JR je igrač koji u playoffu šuta ispod 40%, pa to je strašno za profesionalnog košarkaša. Koliko je promašio otvorenih šuteva to se ne može na deset ruku izbrojati. Udario je laktom Terryja bez pravog razloga pa onda je i izjavljivao svašta nešto, tipa "Ko je taj Terry?" i slično. Ludovao je po klubovima, pio, ganjao žene... MOŽE, ali kada je vrijeme za playoff. Zbog toga sam mišljenja da ga ne bi trebao potpisivati. Okrenuti se Korveru ako je ikako moguće ili nekome drugom. Smith šuta oko 40% i nestabilan je igrač. To nama ne treba.

Shumpert može postati druga opcija u napadu, to je sigurno. Ima sve predispozicije za to, samo je pitanje kako će ih iskoristiti, odnosno koliko će raditi ovo ljeto na ulazu u reket i šutu. Vjerujem da će i on ubrzo početi s treninzima jer je rekao da bi volio igrati za Summer League tim Knicksa.

S druge strane Chandler nas je uništio u obje runde. Kažu da je imao upalu grla tačno pred playoff i da je izgubio oko 4-5 kila. On je bio razlika u drugoj rundi, tačno on. Da je kupio defanzivne skokove kako inače zna mi bi prošli dalje, ali šta je, tu je. Nećemo sada o tome, ali već dva playoffa zaredom je bolestan. Treba podići svoju igru na viši nivo, to je definitivno.

Bilo je grešaka Woodsona poput neforsiranje Copea, a čovjek je šutao u seriji protiv Pacersa preko 50% tricu. Tek u čini mi se petoj utakmici da je dobio 20+ minuta. Otom potom, nova sezona će biti uspješnija, puno uspješnija. U to sam uvjeren :D

Glunwald je najavio da će biti morati biti kreativan tokom ovog free agencyja. Možda nam donese ponovo neko iznenađenje tipa Cope.
Prigioni ostaje u NBAu, samo je pitanje u kojem timu. Ako mu ko ponudi više od 900k onda ćemo morati iskoristiti 3m ili na njega ili Copea ili ni na jednog. Također, ne bih ponovo da potpišemo JRa.

Sve u svemu USPJEŠNA sezona i mogu reći da sam prilično zadovoljan. Druga runda nakon 13 godina nije loše.

GO NY GO!

Jonah Ballow ‏@jonahballow 38s
#Knicks Mock Draft No. 24: http://NBADraft.net" onclick="window.open(this.href);return false; : Gorgui Dieng, http://DraftExpress.com" onclick="window.open(this.href);return false; : Dario Saric, http://ESPN.com" onclick="window.open(this.href);return false; : Glen Rice Jr.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 maj 2013, 23:46

Shump je po meni bio vaš najbolji igrač u PO, strašan u oba smjera, odbrana-napad, sve igra podjednako dobro i kvalitetno, a sad je i u PO napravio iskorak i pokazao o kakvom se potencijalu radi 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 maj 2013, 12:21

Shump je zvijer :D

Inače, Melo je uradio MRI na ramenu i ima nekih problema, možda bude potrebna operacija. Doktori će pustiti rame da se odmori u narednih 3-4 sedmice, a ako ne bude nikakvog napretka onda će Melo na operaciju i moguće da bude out do 4 mjeseca, dakle taman pred početak sezone.

Samsonov
Kontakt:

Post Postao/la Samsonov » 29 maj 2013, 23:42

I u Dobru i u zlu !!!!! NYK do groba <3

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 maj 2013, 23:50

Tata! 8-)

[youtube][/youtube]

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 30 maj 2013, 00:34

Sretan rođendan najboljem skoreru lige :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 maj 2013, 00:58

Carlo je napisao/la:Sretan rođendan najboljem skoreru lige :D
Jbt. zivot, 29 godina, sad ce 30, a kao jucer da je dosao u ligu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 30 maj 2013, 00:59

adriano_leite je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Sretan rođendan najboljem skoreru lige :D
Jbt. zivot, 29 godina, sad ce 30, a kao jucer da je dosao u ligu.
10 godina čovječe, uh :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 maj 2013, 01:07

carlo jarane ima li kakvih tvitova sta niksi trenutno rade i cime se zanimaju, mislim pojedinacno na igrace :D
nema potpisa

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 30 maj 2013, 02:49

Hajd da i ja cestitam rodjus Melu preko ss.ba foruma, iako sam to vec ucinio i licno, al od viska glava ne boli. :lol:

slika
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 maj 2013, 14:39

" onclick="window.open(this.href);return false;

Nate ovo objavio na instagramu. Volio bih da dođe. Treba nam borac poput njega. JRa šutnut nogom ili uraditi neki sign and trade i dati ga nekome.

Nate >> http://sportssavvy.files.wordpress.com/ ... 307607.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :D

Izvori kažu da Woodson ima garantovan ugovor još sljedeću sezonu dok mu je treća godina ugovora TEAM OPTION. Dakle, sve zavisi od uspjeha u sljedećoj sezoni da li će ostati trener. Ja lično mislim da je on odličan regular season trener, ali da nije trener za playoffa.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 01 jun 2013, 21:53

.ebo te Nate :mrgreen: evo nama igrača :P :D

http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... y-unlikely" onclick="window.open(this.href);return false;
#Ausilio OUT

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 01 jun 2013, 22:41

Jericho je napisao/la:.ebo te Nate :mrgreen: evo nama igrača :P :D

http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... y-unlikely" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ništa od toga. Morali bi dati Chandlera, Feltona i vjerovatno Shumpa i par pikova :D Neće se ovo desiti. Usput, agent Robinsona izjavio da je Nate zainteresovan za povratak u NY :D

Usput, NY Post objavljuje da će Knicksi pokušati obaviti neki trade za pick druge runde. Vidjećemo koga i šta će dati.

http://www.nypost.com/p/sports/knicks/s ... QdNt3phPnN" onclick="window.open(this.href);return false;

Njima se planirati draftovati AJ Matthews iz Brooklyna koji je na koledžu bilježio 22 poena, 16 skokova i 3.75 blokade u prosjeku. Kažu da bi on mogao biti underdog na ovom draftu. Također treba napomenuti da nije bio pozvan za draft combine u Chicagu.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 jun 2013, 18:29

Frank Isola ‏@FisolaNYDN 31s
Jason Kidd has announced his retirement, the Knicks announce.
Sve najbolje u životu i hvala za sve što si uradio za Knickse, posebno onaj game winner protiv New Jerseyja u Barclaysu ;) Nadam se da će mu ponuditi posao pomoćnog trenera ili nešto slično.
Jared Zwerling ‏@JaredZwerling 59s
J-Kidd = the all-time leader in triple-doubles w/ 107. He had 0 w/ the #Knicks. LeBron is second w/ 36. G. Hill, who just retired, had 29.
Mr. Triple-double

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 03 jun 2013, 23:45

Sve najbolje u zivotu za majstora, i hvala mu za sve sto je uradio za Knickse. :)
Iako u PO nije bio na nivou, cak sta vise, ne treba mu uzeti za zlo, godine rade svoje. :D

Velibor Dunjic 1985-2014

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 jun 2013, 15:53

JR Smith po svemu sudeci napusta Knickse, al eto necete nista izgubiti jer ce vam doci Nate Robinson.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 jun 2013, 13:44

JR je odustao od player-optiona za sljedeću godinu tako da od Knicksa može izvući 4.9m po godini. Za nadati se da će mu neko više ponuditi. Rekao je on poslije 6. utakmice da bi se volio oprostiti kao Knick... Neka njega podalje od NYa.
Što se Natea tiče, agent mu je izjavio da bi se on volio vratiti u Knickse, ali teško da će završiti u Knicksima obzirom da mnogi reporteri koji prate Knickse kažu da će Grunwald pokušati draftovati playmakera.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 05 jun 2013, 16:16

Ne znam koliko mi mozemo dohvatiti dobrog PGa sa 24 mjesta, jer je ova draft klasa siromasna generalno.
Vidim Shane Larkin kotira tu na 14 mjestu, a bilo je nekih povezivanja sa nama da cemo ga uzeti, a posle njega nije bas da imamo neki izbor za PG.

Moja zelja je i dalje Giannis Adetokunbo ili Dario Saric. 8-)

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 jun 2013, 16:20

Evo Dejo:

The Knicks will host the following players in a workout tomorrow at MSG Training Center:
Isaiah Canaan, Guard, 6-1, 195, Murray State, Senior

Canaan is a true lead guard. He's capable of handling the ball, but DraftExpress describes him as "a natural scorer, with his primary weapon being his jumpshot." He was responsible for nearly a third of his team's offense last season. While scouts don't consider him to be a special athlete, he has a good wingspan for his size (6-4) and he's shown the ability to shoot a high percentage off the dribble or spotted up. Most pundits project him as a second round prospect.

Brandon Triche, Guard, 6-4, 210, Syracuse, Senior

Triche, a four-year starter at Syracuse, comes with a full resume of playing at a high level in the Big East. As a senior, he averaged 13.6 points and 3.6 assists per game.

Deshaun Thomas, Forward, 6-7, 225, Ohio State, Junior

Thomas led the Big 10 Conference in scoring at 19.8 points a game this past season. The versatile lefty stepped into the primary scorer's role after the departure of Jared Sullinger and found ways to put the ball in the hoop in a variety of ways. DraftExpress notes his "terrific combination of instincts, aggressiveness and touch" that help him compensate for what scouts consider average athleticism for his position. Most pundits also project Thomas as a second rounder.

Murphy Holloway, Forward, 6-7, 240, Ole Miss, Senior

Holloway is an intriguing prospect, having already dabbled in playing professional football since his NCAA basketball career ended this past spring. The Baltimore Ravens signed him in an attempt to convert him into an NFL tight end, but cut him last month. As a senior at Ole Miss, he averaged 14.5 points (on 55.6% shooting) and 9.7 rebounds a game, and while he is slightly undersized for an NBA power forward, he could be drafted in the second round.

A.J. Matthews, Forward, 7-0, 240, Farmingdale, Junior

Matthews brings the local flavor for tomorrow's workout. A Brooklyn native, Matthews is just about seven feet tall, so he could project as a center at the next level. He comes from Division III Famingdale State, where he led the nation in rebounds per game (16.3) and double-doubles (26). He also finished third in the country in blocked shots, at 3.67 per game.

Norvel Pelle, Forward, 6-11, 207

In 2011, Pelle was ranked as the No. 1 high school center by Rivals.com, but academic issues prevented him from enrolling at St. John's. Instead, he attended prep schools and now enters the draft as a big man with upside that teams must evaluate in workouts like tomorrow's. Scouts have been interested in his shot-blocking ability, athleticism and defensive versatility since he was a prized recruit, so how he performs against other potential draftees could go a long way towards determining his NBA future.
:)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.