Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

zgembo89
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la zgembo89 » 01 jun 2013, 14:14

NEk iMIrza HAsanovic potpisao trogodišnji ugovor sa IDnamom BUkurešt,22godine pozicija zadnji vezni

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 01 jun 2013, 17:14

zgembo89 je napisao/la:NEk iMIrza HAsanovic potpisao trogodišnji ugovor sa IDnamom BUkurešt,22godine pozicija zadnji vezni

Ova tema je rezervisana samo za Kolašinca. :mrgreen:
Smoke Weed Everyday!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2013, 17:22

Izgleda da se radi o ovom igraču :

http://www.transfermarkt.de/de/mirza-ha ... 20835.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Prije Dinama nastupao za klub Turnu - Severin iz rumunske lige.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jun 2013, 17:23

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

slika
Zaboravljen.
1946

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jun 2013, 11:59

Dumić: Lagao sam u Norwichu da bih išao gledati BiH

Na tribinama stadiona Grbavica u petak na prijateljskoj utakmici A reprezentacije Bosne i Hercegovine i naše U-21 selekcije bio je Sarajlija Dario Dumić, koji je prošao sve mlađe selekcije danske reprezentacije i kojem je velika želja zaigrati u dresu bosanskohercegovačkog nacionalnog tima.
Dumić je završio sezonu s Brondbyjem i pauzu je iskoristo da posjeti djeda i baku u svom rodnom gradu, Sarajevu. Dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine iskoristio je i da pogleda prijateljski susret naše "A"i mlade reprezentacije. Ljubav prema domovini, koja se osjeti u svakoj Darijevoj rečenici, je neopisiva.

"Da, bio sam na Grbavici na utakmici između naše A i mlade reprezentacije. Dobra je utakmica bila. Naši mladi reprezentativci su pružili dobar otpor, pružili su maksimum, to se vidjelo. Neke greške koje su napravili su razumljive, ipak igrali su protiv igrača poput Džeke, Pjanića, Lulića...", rekao je Dumić na početku razgovora za ****.ba.

Mladi defanzivac danskog Brondbyja prijestio se situacije kada je posljednji put gledao reprezentaciju BiH sa tribina, prije susreta na Grbavici. Bilo je to u novembru 2009. godine kada je BiH igrala u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala (0:1) u Zenici na Bilinom polju.

Dumić je tada bio član engleskog Norwich Cityja u koji je došao iz Hvidovrea IF kao šesnaestogodišnjak. Kolika je želja bila da gleda susret Bosne i Hercegovine i Portugala u Zenici, govori i to da je lagao da bi dobio slobodne dane, koje je iskoristio da doputuje u Zenicu.

Djed mi je nabavio kartu za utakmicu BiH - Portugal. Nisam nimalo razmišljao da li da idem ili ne. Morao sam lagati. Izmislio sam razlog zbog kojeg moram kući, samo da bi mi klub dao slobodno. Nisam ponosan na to što sam lagao, ali nisam mogao propustiti utakmicu. Otišao sam u Zenicu. Atmosfera je sjajna na Bilinom polju. Ono je nevjerovatno. Mora se doživjeti", dodao je 21-godišnji defanzivac.

Dvadesetjednogodišnji stoper još uvijek nije izgubio nadu da će zaigrati za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja se priprema za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Dumić je uvjeren da bi bio pojačanje za tim selektora Vlade Jagodića.

"Još uvijek se nadam pozivu u reprezentaciju. Nisam izgubio nadu. Siguran sam da bih bio pojačanje. Žao mi je što nema više igrača koji igraju u velikim klubovima u Evropi ne dobivaju šansu da igraju za reprezentaciju, jer igraju u boljim i većih klubovima nego neki u BiH", rekao je Dumić, te je dodao:

"Ipak, to se mnogo popravilo od kada je za selektora izabran Vlado Jagodić. Imaju igrače poput mene, koji su ranije izjavljivali da bi radije igrali za BiH nego neku drugu reprezentaciju. Ja sam do rekao i prije tri godine dok sam bio član mlađih selekcija danske reprezentacije".

Dumić je već dvije sezone član prvog tima Brondbyja, a u protekloj sezoni izborio je standardno mjestu u prvih jedanaest i u prvenstvu skupio je 21 nastup i pri tome je postigao jedan pogodak. Bosanskohercegovački defanzivac nedavno je potpisao novi trogodišnji ugovor sa danskim velikanom.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 jun 2013, 12:08

Golemo je to koliko ova reprezentacija ( mlada ) ima ujednačenog kvaliteta, da i kada hoće Jagodić pozvati, ne može zbog toga što bi neko morao ispasti iz ekipe da bi se napravilo mjesto za recimo ovog momka Dumića.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 jun 2013, 12:11

Pa ako ima sanse za mladu da igra treba ga zovnuti (evo provjerio sam ima, jer je 92. godiste) ... Jer svakako smo deficitarni sa stoperima, iako je sada Hajrovic dosao.... Uglavnom, vjerovatno je bolji od Kovacevica iz Travnika, mada je i ovaj pokazao da zna igrati sada protiv A reprezentacije....

Treba svakog mladog igraca koji moze igrati za nas kaparisati jer ko zna, mozda ce od njih neki postati dobar igrac u buducnosti....

Ovaj momak ja msm da ima nas pasos (nekad sam ranije citao neki njegov intervju u nekim novinama), al' mu svakako treba dozvola od Fife s obzirom da je nastupao za omladince Danske.... Sto prije to
uradi to bolje za nas...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 jun 2013, 12:19

Na soccerway - u pored njegova imena stoji danska zastava. Vidim po tim podacima da je nastupao za mlađe selekcije do one U - 19 vrste. Tu je zabilježio 3 nastupa i postigao 1 gol. Međutim, nakon U - 19, nema zabilježenih nastupa za dansku nacionalnu vrstu.

Da se razumijemo odmah, ja protiv momka nisam, naprotiv, svaki igrač koji bi proširio kadar i pojačao konkurenciju je svakako dobrodošao.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jun 2013, 12:33

Kad je to Brondby postao veliki evropski klub, Dumicu? Takvi likovi koji se prodaju preko novina nam ne trebaju. Drzi se ti velikog Brondbya.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 jun 2013, 12:46

Vidim igraju evropsku ligu iduće sezone. Poznat mi je preko novinskih članaka u avazovom Sportu, čitao sam o njemu toliko puta ranijih godina. Ne znam, iskren da budem ne znam ništa o njemu osim statistike i ovih članaka, ima 21 god, istina je i to da je valjao sa 16 god, ne bi ga vratili iz Norwicha, pojma nemam šta je tu posrijedi.

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 02 jun 2013, 12:47

Bitno je da je kozara veliki klub

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jun 2013, 14:15

zizu1991 je napisao/la:Vidim igraju evropsku ligu iduće sezone. Poznat mi je preko novinskih članaka u avazovom Sportu, čitao sam o njemu toliko puta ranijih godina. Ne znam, iskren da budem ne znam ništa o njemu osim statistike i ovih članaka, ima 21 god, istina je i to da je valjao sa 16 god, ne bi ga vratili iz Norwicha, pojma nemam šta je tu posrijedi.
Momku treba pruziti sansu da se dokaze,pa ako se pokaze ostavit ga,a ako se ne pokaze nastavit pratit ga i ako se vremenom razvije i postane igracina dobro i jest,ako se ne razvije nikom nista i to je to.Savez ne moze izgubiti.A uz to samim stjecanjem prava igranjem za nas gubi pravo da vise igra za bilo koga drugog i samim tim je kaparisan.

Savez bi tim potezom pokazao da su svi koji zele igrati za BiH dobrodosli,da ce dobiti sansu da se dokazu,a da ce onda biti na njima da izbore ili zadrze reprezentativni status
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 02 jun 2013, 14:35

Beton Bosne u Brazilu 2014:

------------ Begović -------------
Mujdža - Spahić - Bičakčić - Kolašinac

:D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 jun 2013, 14:42

TMovac je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Vidim igraju evropsku ligu iduće sezone. Poznat mi je preko novinskih članaka u avazovom Sportu, čitao sam o njemu toliko puta ranijih godina. Ne znam, iskren da budem ne znam ništa o njemu osim statistike i ovih članaka, ima 21 god, istina je i to da je valjao sa 16 god, ne bi ga vratili iz Norwicha, pojma nemam šta je tu posrijedi.
Momku treba pruziti sansu da se dokaze,pa ako se pokaze ostavit ga,a ako se ne pokaze nastavit pratit ga i ako se vremenom razvije i postane igracina dobro i jest,ako se ne razvije nikom nista i to je to.
bravo, to je to ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 jun 2013, 14:47

kokakolas je napisao/la:Beton Bosne u Brazilu 2014:

A tu su i Ognjen, Boris za svaki slucaj.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 jun 2013, 14:54

TMovac je napisao/la: Momku treba pruziti sansu da se dokaze,pa ako se pokaze ostavit ga,a ako se ne pokaze nastavit pratit ga i ako se vremenom razvije i postane igracina dobro i jest,ako se ne razvije nikom nista i to je to.Savez ne moze izgubiti.A uz to samim stjecanjem prava igranjem za nas gubi pravo da vise igra za bilo koga drugog i samim tim je kaparisan.

Savez bi tim potezom pokazao da su svi koji zele igrati za BiH dobrodosli,da ce dobiti sansu da se dokazu,a da ce onda biti na njima da izbore ili zadrze reprezentativni status
Upravu si 100 % , al opet kažem čudne su mu reference. Ima i pozitivnih, kao i negativnih stvari.
Mada sam naglasio u pretprošlom postu vezanom za njega da je svaki igrač koji će donijeti širinu i pojačati konkurenciju svakako dobrodošao.

A to za Savez nemam šta da dodam, u potpunosti se slažem. Jedna velika, ogromna pozitivna poruka bi se poslala tim mladićima. Svaka čast na postu !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 jun 2013, 14:56

Da li je neko od vas ikada gledao utakmice ovog Daria Dumića, koja pozicija, gdje igra ?

Sta je sa onim iz Celtica ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 jun 2013, 14:59

Da si samo listu nazad čitao, Brondby, 21 god, štoper, ima intervju koji je postavio @TMovac.
Nije igrao za dansku selekciju dalje od vrste U - 19.

Onaj iz Celtica čeka poziv Vlade.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jun 2013, 15:10

zizu1991 je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Momku treba pruziti sansu da se dokaze,pa ako se pokaze ostavit ga,a ako se ne pokaze nastavit pratit ga i ako se vremenom razvije i postane igracina dobro i jest,ako se ne razvije nikom nista i to je to.Savez ne moze izgubiti.A uz to samim stjecanjem prava igranjem za nas gubi pravo da vise igra za bilo koga drugog i samim tim je kaparisan.

Upravu si 100 % , al opet kažem čudne su mu reference. Ima i pozitivnih, kao i negativnih stvari.
Mada sam naglasio u pretprošlom postu vezanom za njega da je svaki igrač koji će donijeti širinu i pojačati konkurenciju svakako dobrodošao.

A to za Savez nemam šta da dodam, u potpunosti se slažem. Jedna velika, ogromna pozitivna poruka bi se poslala tim mladićima. Svaka čast na postu !
Sto se tice referenci slicne su mi kao i kod Seada Hajrovica.Obojica su igrala za mladje kategorije zemalja u kojim su odrasli.Obojica su bili u Engleskoj,i obojica su dobili nogu (Arsenal/Norwich).Stim sto je prednost Darija sto vec igra za prvi tim Bronby-ja.Dok Hajrovic jos uvijek ima amaterski status.Mada ce i on uskoro (bar se nadam) potpisati profesionalni ugovor.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 15:48

Elegant je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:Beton Bosne u Brazilu 2014:

A tu su i Ognjen, Boris za svaki slucaj.
I Ervin, Šunjić, a po potrebi i Lulić.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Cwirek, L-Train, LeCoq, meecko, Roki50 i 81 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []