U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

AllAbout
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la AllAbout » 01 jun 2013, 11:50

Ono sto se dalo primjetiti je da u mladoj repki ima par velikih potencijala. Mislim prvenstveno na Prcica koji na prvi pogled vec pokazuje da je veliki talenat. Mozda jos Kvesic, a vise sam se nadao od Cajica, koji nije pokazao nista posebno sinoc.
Unica grande amore

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jun 2013, 11:53

Prebacite na **** (DSF) finalna utakmica kupa DFB Kaiserslautern-Köln.Igra Halil Hajtic, sad je pauza, uskoro drugo poluvrijeme .Trenutno 0-0

Hajtic je broj 8 kod crvenih :)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 jun 2013, 15:02

Tracy3McGrady je napisao/la:dajte molim vas ako ima bilo gdje snimak cijele tekme. hocu da pogledam ove male momke.
:x
Anfernee "Penny" Hardaway #1

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 jun 2013, 16:20

Prcić onaj potez napravi ko prije Zinedin Zidan i na kraju ga srumba Šunjić..Mislim da se može dopuniti još mlada selekcija sa par momaka kojih ima u inostranstvu,a koji bi sigurno još pospješili kvalitet jer vidi se najbolje na Hajroviću šta znači Engleska škola fudbala,ili Njemačka..meni se najviše sviđa Bevab još da ima i Bešić imali bi još bolju ekipu jer je i Muha standardan u Ferencu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 jun 2013, 17:23

zgembo89 je napisao/la:Prcić onaj potez napravi ko prije Zinedin Zidan i na kraju ga srumba Šunjić..Mislim da se može dopuniti još mlada selekcija sa par momaka kojih ima u inostranstvu,a koji bi sigurno još pospješili kvalitet jer vidi se najbolje na Hajroviću šta znači Engleska škola fudbala,ili Njemačka..meni se najviše sviđa Bevab još da ima i Bešić imali bi još bolju ekipu jer je i Muha standardan u Ferencu
Slazem se da moze mlada jos biti jaca.Imamo eto Atajica koji ce sigurno donijeti jos veci kvalitet u napad,a tu je i Kenan Kodro.Ne znam zasto ovog momka zapostavljaju?.Ipak,clan je Real Sociedada i vecinom je standardan u njihovom "B" temu,a ne treba uzalud trositi rijeci tko mu je caca :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jun 2013, 13:45

JTS je napisao/la:a skoro pišu kako Maletić igra ispred Atajića :? ma on podsjeća na Džeko stilom igre .. ne pratim ga u Stuttgartu, neko je pisao da i ne igra tamo, al' znam da za repku igra vrlo dobro

bilo bi lijepo kad bi u budućnosti Edina i Vedu zamjenili Maletić i Atajić :D
Mislim da će se prije Maletića probiti Jasmin Mešanović iz Čelika, a i od Armina Hodžića može biti svašta.

Mešanoviću sad ističe ugovor i gotovo sigurno ide iz Čelika, interesuje se za njega i Werder koji svakako nema nekih pretjerano dobrih napadača tako da bi se mogao i probiti.
Armin Hodžić ima tek 18 i stigne se on još i pokvariti ali i popraviti. Je l' se on vraća u Liverpool ili ostaje u Želji?

Od Kodre će biti nešto ako ove ili sljedeće sezone pređe u prvu ekipu. Eldin Hadžić bi trebao ove sezone preći u A tim.
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 02 jun 2013, 13:52, ukupno mijenjano 2 puta.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 jun 2013, 13:46

Edol je napisao/la:
JTS je napisao/la:a skoro pišu kako Maletić igra ispred Atajića :? ma on podsjeća na Džeko stilom igre .. ne pratim ga u Stuttgartu, neko je pisao da i ne igra tamo, al' znam da za repku igra vrlo dobro

Mislim da će se prije Maletića probiti Jasmin Mešanović iz Čelika, a i od Armina Hodžića može biti svašta.

Mešanoviću sad ističe ugovor i gotovo sigurno ide iz Čelika, interesuje se za njega i Werder koji svakako nema nekih pretjerano dobrih napadača tako da bi se mogao i probiti.
Armin Hodžić ima tek 18 i stigne se on još i pokvariti ali i popraviti. Je l' se on vraća u Liverpool ili ostaje u Želji?
Najvjerovatnije ostaje još jednu sezonu u Želji.
DRUG NEBI TI PUNCA

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 02 jun 2013, 13:51

Edol je napisao/la:

Koji Werder ba, sve su to suplje,nabijanje cijene igracu, to se radi da ga uzme neki veci klub iz BiH, sa Sarajevom obavio razgovor al preskup je za njih,,mozda Zeljo ako bude htio,u najbolju ruku moze zavrsiti u HNL-u .

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jun 2013, 13:55

nusko je napisao/la:
Edol je napisao/la:

Koji Werder ba, sve su to suplje,nabijanje cijene igracu, to se radi da ga uzme neki veci klub iz BiH, sa Sarajevom obavio razgovor al preskup je za njih,,mozda Zeljo ako bude htio,u najbolju ruku moze zavrsiti u HNL-u .
Mešanović je talentovan, mlad i slobodan igrač, nije uopšte nerealno. Ne znam kakvo nabijanje cijene može biti jer mu je cijena ove pauze 0KM, jedino da je sam platio novinare pa da se izbori za jači klub i platu... Husnija Fazlić (njihov skaut) je zaista bio na utakmici Olimpic - Čelik. Ne mora značiti da će se išta desiti, ali valjda postoji nekakvo interesovanje.

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 02 jun 2013, 14:05

Edol je napisao/la:
nusko je napisao/la: Koji Werder ba, sve su to suplje,nabijanje cijene igracu, to se radi da ga uzme neki veci klub iz BiH, sa Sarajevom obavio razgovor al preskup je za njih,,mozda Zeljo ako bude htio,u najbolju ruku moze zavrsiti u HNL-u .
Mešanović je talentovan, mlad i slobodan igrač, nije uopšte nerealno. Ne znam kakvo nabijanje cijene može biti jer mu je cijena ove pauze 0KM, jedino da je sam platio novinare pa da se izbori za jači klub i platu... Husnija Fazlić (njihov skaut) je zaista bio na utakmici Olimpic - Čelik. Ne mora značiti da će se išta desiti, ali valjda postoji nekakvo interesovanje.
Dobar je on igrac,al poznavajuci njegovog menadzera on moze samo po premijer ligi da igra jer i bolje igrace nije mogao da nigdje utopi jos u ona vremena kad je bilo dosta lakse nego sad. Nas rejting je takav sad da je kapak HNL i jos par ljudi koji mogu da te utope u Tursku i to je realnost,mada mu ja zelim da igra u Barci ako Bog da .

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jun 2013, 14:50

nusko je napisao/la:
Edol je napisao/la:

Zeljo ga je htio i prije nego je potpisao za Celik,ali lik nije htio da potpise na 2 godine ugovor,nego je trazio da to bude na godinu.A Zeljo ne potpisuje ugovore ispod 2 godine (politka kluba).Tako da je propao njegov prelazak u Zelju.Da li je u medjuvremenu dosao tobe,vidjet cemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jun 2013, 15:11

Zeljo sa njim ne moze potpisati ugovor na dvije godine jer bilo koji ugovor da potpise on moze otici kad hoce. Da bi Zeljo sa njim potpisao ugovor na 2 godine gdje ga niko ne bi mogao uzeti morao bi platiti Slobodi naknadu za treniranje.
Celik!3,2,2.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 15:50

AllGunsBlazing je napisao/la:Zeljo sa njim ne moze potpisati ugovor na dvije godine jer bilo koji ugovor da potpise on moze otici kad hoce. Da bi Zeljo sa njim potpisao ugovor na 2 godine gdje ga niko ne bi mogao uzeti morao bi platiti Slobodi naknadu za treniranje.
A kolika je ta naknada ?
Ako to ne znaš onda koliko je tačno godina igrao u Slobodi, pa ćemo izračunati :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 jun 2013, 16:11

ceze je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Zeljo sa njim ne moze potpisati ugovor na dvije godine jer bilo koji ugovor da potpise on moze otici kad hoce. Da bi Zeljo sa njim potpisao ugovor na 2 godine gdje ga niko ne bi mogao uzeti morao bi platiti Slobodi naknadu za treniranje.
A kolika je ta naknada ?
Ako to ne znaš onda koliko je tačno godina igrao u Slobodi, pa ćemo izračunati :D
Pa racunali smo na temi Zelje, negdje oko 70000KM....
I mali je bio zagrijan da predje u Zelju proslo ljeto, a i Amar je bio zagrijan (cak je bio spreman iz svog dzepa dati neku sumicu, al' ne cijelu koja Slobodi po pravilu pripada), al' nije mogao nikako spustiti klauzulu s obzirom na fine odnose sa Tuzlacima.... Recimo sl. kao sto je sa Viscom bilo... Kada ga je doveo za bagatelnih 10000KM iz Buducnosti (naknada za treniranje je bila veca od 10000KM al' su letve iz Buducnosti pristali na 10k)... Al' opet nije ista naknada za klubove iz PL (tad je Sloboda igrala PL) i 1. Federacije....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 16:20

MrMuscle je napisao/la:
ceze je napisao/la:
A kolika je ta naknada ?
Pa racunali smo na temi Zelje, negdje oko 70000KM....
I mali je bio zagrijan da predje u Zelju proslo ljeto, a i Amar je bio zagrijan (cak je bio spreman iz svog dzepa dati neku sumicu, al' ne cijelu koja Slobodi po pravilu pripada), al' nije mogao nikako spustiti klauzulu s obzirom na fine odnose sa Tuzlacima.... Recimo sl. kao sto je sa Viscom bilo... Kada ga je doveo za bagatelnih 10000KM iz Buducnosti (naknada za treniranje je bila veca od 10000KM al' su letve iz Buducnosti pristali na 10k)... Al' opet nije ista naknada za klubove iz PL (tad je Sloboda igrala PL) i 1. Federacije....
Nisam upratio tu računicu, hvala.
Dobar je igrač nema šta, Vlado zna prepoznati dobrog i talentovanog igrača, pokazao je to.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jun 2013, 16:39

Sto bi znacilo da onaj ko ima 70-ak hiljada moze dovesti Mesanovica, ili cekati do njegove 24. godine. Mislim da bi Dinamo mogao dovesti Mesanovica.
Celik!3,2,2.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 jun 2013, 17:52

AllGunsBlazing je napisao/la:Sto bi znacilo da onaj ko ima 70-ak hiljada moze dovesti Mesanovica, ili cekati do njegove 24. godine. Mislim da bi Dinamo mogao dovesti Mesanovica.
Do 23. god.... To je malo glupo pravilo... Optimalno bi bilo da se mladi igraci racunaju do 21. god....

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jun 2013, 17:54

Sto je glupo? Ovakvo pravilo i treba biti da ne bi ekipe ostajale bez novca ako vec moraju bez igraca.
Celik!3,2,2.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 jun 2013, 18:07

Pa jest glupo... Jer klubovi svakako dobijaju ponesto od transfera... Otisao on prije ili poslije 23. god.....
Pa Zeljo ce do pamtivijeka dobijati pare za Dzekin transfer dokle god se ovaj selio negdje.... Tako ce i Sloboda dobijati razne naknade bez obzira kad otisao i kad potpisao za nekog.....

Naravno ovdje msm jedino nece dobiti nista ako potpise ugovor u 23. (prvi profesionalni) i onda do kraja karijere ostane u tom klubu, ili se bude selio za dzabe.....

A dr. razlog je sto mlada repka je do 21. god... A valjda se mladi igraci racunaju do tog god. a kasnije veckonkuriraju za A timove....
Doduse jedino u blentavih Engleza mozes dobiti nagradu za najboljeg mladog igraca u 24.... I nigdje vise u svijetu, pa ni kod nas...

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 02 jun 2013, 18:14

hajrović, kolašinac, atajić, zolotić, radovac, hodžić, (ima i golman, brani u italijanskoj 2 ili 3 ligi, bio blizu prelaska u seriju A, ako neko zna o kome je riječ) su budućnost ove reprezentacije.
Odlazi Safete.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.