Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Ponos Torina
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2013, 19:21

100% sam ubjedjen da nece doci ni Jovetic ni Higuain,sigurno ce doci neko ko nije ni bio u planu(ili bar mediji nisu dizali prasinu oko njega)i ono mi kao dajemo 20-25 mill za nekog igraca :lol: :lol: ono mos misliti :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Najbolje je da se pomirimo na vrijeme s tim da igrace necemo placati toliko i da ih sto prije zaboravimo,lakse ce nam biti kad zavrsi prelazni rok,sto manja ocekivanja imas manje ces se i razocarati.... ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 02 jun 2013, 19:30

Slazem se dosta je nerviranja i razocarenja sto se tice prelaznog roka tek kad neko 100% potpise onda treba raspravljati ovako samo zivce gubimo beze
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba

Post Postao/la Pogba » 02 jun 2013, 19:30

Ponos Torina je napisao/la:100% sam ubjedjen da nece doci ni Jovetic ni Higuain,sigurno ce doci neko ko nije ni bio u planu...
Pablo Daniel Osvaldo, nije da se i ranije nije šuškalo o njemu kao alternativi alternativama. :mrgreen:

Conte neće dopustiti da ovaj prelazni rok ode u nepovrat ili će i on otići jer je jasno stavljeno do znanja da ambicije kluba moraju pratiti njegove, a dok je on tu, nema brige.

Ali, potpuno sam uz klub što se tiče cijena, ne smije se Jovetić platiti 30M ni u snu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2013, 19:41

Mi za Jovetica necemo ponuditi ni 20 a ne 30 mill :shock: :? trebamo se vratiti u realnost,nije to proslo vrijeme,kesiranje Zidane-a,Nedveda i slicnih;)
Marotta je nesposoban i ako Conte zeli da ostvari svoje ciljeve prvo sto treba uraditi je da zatrazi da se Marotta otjera i da se dovede covjek koji ce brzo i efikasno pregovarati i dovoditi igrace a svi znamo kako Trolotta radi.Kad taj covjek ode onda cemo moci racunati na neke odlicne igrace koji ce unaprijediti igru Juventusa i dici ga na novi nivo da se bori za najprestizniji trofej a to je LP...
Logikom 4 igraca za 20 mill i 165 rata sigurno nece Juventusu biti od pomoci,mogli smo ove dvije sezone gurati tako,osvojiti 2 Skudeta u nizu..Sve razumijem zadnjih par sezona trebalo je nadoknaditi deficit i raditi pametno da bi se minus smanjio,mislim da je vrijeme da se uprava uozbilji ako zeli napraviti korak dalje pa mozda napasti sve moguce trofeje u sledecoj sezoni....

Dovoljno je samo da se covjek sjeti nekih budalastih ideja poput Suareza,Cavanija :) :roll:

Italijanski Fudbal je na rubu propasti ostalo je jako malo klubova u Italiji koju pokusavaju da dignu ligu na veci nivo,kriza u zemlji i kriza u skoro svim klubovima je dovela do toga da rijetko koji jaci igrac zeli doci u Italiju i igrati..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 02 jun 2013, 19:54

That's it, @ponos valja mi te na ignore, peres na ruke ko i onaj @ultrastyle.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2013, 19:56

EnzoFerrari je napisao/la:That's it, @ponos valja mi te na ignore, peres na ruke ko i onaj @ultrastyle.
Ajd drago mi je zbog tebe,evo suza suzu goni od tuge sto si to uradio :cry: :cry: . Ćao ;)

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 02 jun 2013, 19:57

Ponos Torina je napisao/la:
EnzoFerrari je napisao/la:That's it, @ponos valja mi te na ignore, peres na ruke ko i onaj @ultrastyle.
Ajd drago mi je zbog tebe,evo suza suzu goni od tuge sto si to uradio :cry: :cry: . Ćao ;)
ako vam se ne svidja Juve, brate nemoj ga pratit i ovdje smarat, imas Liverpool pa uzvaj, pljujes kad se pojavis, vozdra.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2013, 20:00

Ti ces mi reci sta ja trebam pisati,iznosim svoje misljenje i normalno da sam nezadovoljan nekim stvarima u klubu. Ako ti se ne svidjaju moji postovi nemoj ih ni citati,nemoj me citirati.Eto ti si veci navijac od mene,de mi jos zabrani da pisem.Vrati se u realnost lakse ce ti biti...

Pljujem gdje treba da se pljuje i nije bez razloga ako si zadovoljan sa Amaurijem,Padoinom,De cegliem,Laquintom i slicnim njima onda fino oblijepi sobu njihovim posterima i divi se njima po citav dan.

Sto se tice tebe zavrsili smo,necu da ulazim u dublje rasprave i da spamam temu.. ;)

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 02 jun 2013, 21:22

Dominantno osvojena dva Scudetta u Seriji A i oni imaju obraza pljuvati po Upravi kluba. :lol: :roll:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 02 jun 2013, 21:42

Ljudi,sto se tice kesa mi vise nismo prvi vrhu i to nam je ja mislim svima jasno. Tu su bogati rusi,francuzi,englezi,real i barca,bayern.. To ne znaci da uz jedno ili dva prava pojacanja ne mozemo parirati nekim navedenim klubova.

Al znaci da ako cemo vec dat nekome 20mil ili vise,natezat cemo se koliko god mozemo jer ce svaki milion znaciti :lol:
Zato sam odmah rekao,vjerovatno ce nam i ovo ljeto priustiti sekiracije i cekanja,al mislim da neko dolazi. :mrgreen:

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 02 jun 2013, 21:55

Evo ako niste vec vidjeli ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 jun 2013, 21:56

Imal kakvih pojačanja ljudi :D

Joj ljepote kad se ne prati ništa, nit koga očekujem nit očekujem odlaske. Šta bude biće :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 02 jun 2013, 21:59

L'Avvocato je napisao/la:Imal kakvih pojačanja ljudi :D

Joj ljepote kad se ne prati ništa, nit koga očekujem nit očekujem odlaske. Šta bude biće :D

Bas tako, ija sam se sto se toga tice smirio i neka doce ko hoce i neka ode ko zeli . Ovako ako se povjerujes sto pisu posto bi covjek lud :mrgreen:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 02 jun 2013, 22:03

AvantiSignora je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Imal kakvih pojačanja ljudi :D

Bas tako, ija sam se sto se toga tice smirio i neka doce ko hoce i neka ode ko zeli . Ovako ako se povjerujes sto pisu posto bi covjek lud :mrgreen:

Upravu ste obojica beze nerviranje :mrgreen: ja sam od juce tj sinoc zavrsio sa pricom o transferima nek dovodu koga hoce :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 02 jun 2013, 22:08

Pa ima pojačanja kako nema, još mjesec dana i Iaquinta napušta klub. :lol:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2013, 22:19

Ako neko ima informacije(plata+ trzisna vrijednost) ovih igraca koji nisu nikako skoro igrali i ovih sto su na posudbama da postavi ako mu nije mrsko neku mini tabelu plata + tržišna vrijednost pa da saberemo koliko to klub moze da zaradi od prodaje tih istih igraca i koliko bi wage budget bio oslobodjen nakon odlaska pomenutih...

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 02 jun 2013, 22:44

Znam da ćemo od Iaquinte dobiti 3,5 milona, ostalo me ne zanima. :lol:

A neka realna cifra koja se može očekivati od tih spomenutih je 30 miliona, to je onako odokativno, mrsko mi sad kalkulisati. :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 jun 2013, 22:50

Danas baš gledam Forbesovu listu najvrjednijih klubova na svijetu i mi smo na 8. poziciji iza Reala, Manchestera, Barcelone, Arsenala, Bayerna, Milana i Chelsea. Tu su još pored nas i City na devetom i Liverpool na deseom mjestu.

Vrijednost kluba se procjenjuje na oko 700 miliona dolara. Najbliži su nam Chelsea i Milan sa "samo" 200 miliona višoj vrijednosti. E sad, to nam govori nekoliko stvari.

Kao što svi znaju, bogatstvo Agnellija je ogromno, oni su Evropski šeici, ali ono što se meni stvarno jako sviđa je to da oni ne upumpavaju privatni novac u klub kao šeici i naftaši u drugim klubovima, već žele da klub posluje samo od vlastitih prihoda. Tu dolazimo do ključne stvari.

Naši prihodi iznose 148 miliona dolara, što je za 200 miliona manje od prvog kluba koji puno troši u svakom prelaznom roku, a to je Chelsea. Ostali, United, Real i Barcelona imaju oko 100 miliona više i od Chelsea. Bayern, klub koji je ove sezone pokorio Evropu i koji radi također po istom sistemu kao Agnellijevi ima prihode od 468 miliona dolara. Što se operativnih prihoda tiče, tj. onih prije poreza i kamata, mi smo tu na "bijednih" 20 miliona. Najbliži je opet Chelsea sa čak 62 miliona više. Bayern je isto tu sa 66 miliona više, dok ostala tri kluba idu i preko 100 miliona u odnosu na nas.

Ovo su podaci iz Aprila ove godine, dakle samo 2 mjeseca prije. Poslije svega, meni stvarno nije jasno kako neko uopšte ima obraza reći nešto protiv bilo koga u klubu, a kamo li pljuvati i lajati konstantno. Morate shvatiti da ovo nije isti Juventus kao u vrijeme Moggija koji je tada potpisao najbogatiji sponzorski ugovor u povijesti nogometa. Taj klub danas je Manchester United. Morate shvatiti da nema šanse da se daju toliki novci u kešu za bilo koga, ne dok ne budemo na nivou bar jednog Chelsea koji je najbliži, a opet je razlika ogromna. Taj uspjeh se može postići jedino putem kojim ide trenutna uprava, pametnim i postepenim radom, bez srljanja i bacanja novca na velika pojačanja. Sad će neki reći "Kako se ima para za 'polovnjake' tipa Martineza i sl.?" Ima se jer se pokušava od takvih igrača napraviti ime, nešto što je i Moggi radio dok nije dostigao nivo da može pljunuti ogromne pare za igrače. Ima se jer je puno lakše pretrpiti gubitak male cifre za obeštećenje i male plate kakvu ti "polovnjaci" imaju nego dati 30 miliona za Higuaina ili Jovetića sa velikom platom pa trpiti njihove ugovore koji bi klub vukli u onaj financijski ponor gdje je bio prije dvije godine ako ti igrači ne uspiju.

Dakle, zaključak je da mi nismo još ni blizu klubova koji mogu ispljunuti ogromne novce za jedno pojačanje, ali se pametnim radom polahko, ali sigurno ide u tom pravcu.

Ne živite u prošlosti i osvijestite se, lakše će vam "neuspjeh" padati.

Mogli ste izdržati razne mediokritete od trenera, igrača, uprave zadnjih godina, a sad vam je odjednom propast "samo" dvije uzastopne titule Serie A i 1/4 finale Lige Prvaka.

Ja bih bio prezadovoljan dolaskom Diamantija npr., ili Jovetića za neku razumnu svotu od 15-ak miliona + igra, dolaskom npr. Sancheza na posudbu itd.. Čak da niko od njih i ne dođe, sam Llorente je ogroman upgrade na trenutni kadar, a treća titula Serie A, da se napokon uzme jubilarna titula u kupu i sličan uspjeh u LP, možćda 1/2 finale uz malo sreće bi bilo vrh.

Toliko od mene. Ja sam prezadovoljan dosadašnjim radom i uspjehom, a sa trenutnim sastavom uprave može samo nabolje. Zato molim vas, sačuvajte i naše i vaše živce suzdržavajući se od pljuvanja po ljudima koji su očistili obraz Juventusa.

Forza Juve.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 02 jun 2013, 22:58

Potpis majstore. ;)

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 02 jun 2013, 23:12

Iaquinta's agent: Vincenzo looking to extend contract for 1 more year, he is happy in Turin.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []