Rekonstrukcija stadiona u BiH

Neutral
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Neutral » 29 maj 2013, 03:51

Još da nema atletske staze.

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 29 maj 2013, 09:08

djaba kosevu kad su trbine udaljene 200 metara od terena. nece to reprezentacija nijednoj to nelezi bas. haj sto ima atletsku stazu, al je udaljeno u pm od terena. trbine mislim. vecina reprezentacija igra na olimpijskim stadionima nea sta. al slabo je to ljudi. onaj sere nismo vatikan da igramo pred 15000. pa bolan nebio jel bi radje da reprezentacija dere sve redom pred 15,000 il gubi pred 30.000. sto je najsmijesnije zadnjih par god na kosevu repka je igrala pred praznim trbinama. eto mi vas i vaseg koseva. sad kad je se repka digla velikim djelom zahvaljujuci zenici oce renovirat stadion vratit reprezentaciju. al u kurcu. zenica sve sto treba da uradi je digne jug i sjever i opet ste donji. DONJ DONJI. a doce i to, veoma brzo, ako se plasiramo u brazil to ce se desit 100%. dovoljno je dignut samo jug i sjever ko zapad, s vremenom i krov napravit. JEBOTE ZIVOT KAKAV BI TO STADION BIO. ono fazon engleske i njemacke, al staromodan, a moderan. fudbalski do jaja. ni to nema nigdje u bih. ma zenica je zenica. bosne zjenica.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 29 maj 2013, 17:57

Opet vidim rasprava sa onim mi i vi. Ko ste to vi, ko su to mi.

Jednostavno treba promijeniti kursus price uopste.

Treba obnoviti i Bilino i Kosevo. Ja ne vidim koja je uopste tu suprostavljenost. Eto na Bilinom se konstantno nesto radi, ima i taj kamp sto je finansirala UEFA..super. Ali terba raditi i na Kosevu. Kosevo je drzavni interes u sferi sporta, isto tako kao sto je i Bilino u sferi fudbala.

Sto se uvijek krene sa dizanjem tenzija i onim stalnim mi, vi, oni...nase, vase. Sve je to NASE.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 29 maj 2013, 18:40

Na BP su jucer zamijenjeni dijelovi trave ispred golmana, dakle peterci. Opet se sve zeleni ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2013, 20:39

Stvarno nebi bilo lose da Admin ovdje zabrani spominjanje price 'gdje bi trebala igrati reprezentacija', a i bilo kakvih poredjenja na relaciji Zenica - Sarajevo. Ovu temu sam pratio jako dugo vremena na ovom forumu i samo zbog nje sam se i registrirao. Ima dvije godine kako sam na ovom forumu, a prije te dvije godine na ovoj temi bi osvanuo jedan post u mjesec dana, ali bi to bila neka vijest, a ne sanjarenje o nekim velebnim stadiona. I meni je samom zao sto sam se znao uvuci u takve price. Ajde to i nekako, ali ovi Zenica - Sarajevo su postali ko ona djeca Barcelona - Real.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 29 maj 2013, 20:53

Nevezano direktno za rekonstrukciju... U ponedjeljak na stadionu u Mramoru (da, na onom stadionu koji ima jedan od najboljih travnjaka u BiH) trening će odraditi mlada reprezentacija BiH (U-21). Velika čast za Mramor, svakako ponovno pokazatelj kvalitete travnjaka... Ta vijest je danas odjeknula kao bomba u Mramoru, jer nismo očekivali da će upravo nama biti ukazana ta čast, ali eto, možda dogodine i BiH-San Marino na našem stadionu :D

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 01 jun 2013, 00:40

AdiRajvosa je napisao/la:Opet vidim rasprava sa onim mi i vi. Ko ste to vi, ko su to mi.

Treba obnoviti i Bilino i Kosevo. Ja ne vidim koja je uopste tu suprostavljenost. Eto na Bilinom se konstantno nesto radi, ima i taj kamp sto je finansirala UEFA..super. Ali terba raditi i na Kosevu. Kosevo je drzavni interes u sferi sporta, isto tako kao sto je i Bilino u sferi fudbala.

Sto se uvijek krene sa dizanjem tenzija i onim stalnim mi, vi, oni...nase, vase. Sve je to NASE.
POTPIS!

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 02 jun 2013, 12:36

Rukovodstvo Nogometnog kluba (NK) "Vitez" iz Viteza, nakon najvećeg klupskog uspjeha i plasmana u Premijer ligu BiH, odlučilo je danas da će ekipa prve premijerligaške utakmice, kao domaćin, igrati na stadionu Kamberovića polje u Zenici ukoliko do 27. jula, kada počinje novo prvenstvo, ne bude završena rekonstrukcija Gradskog stadiona.

U toku su intenzivne pripreme za pokretanje radova na sanaciji i uređenju Gradskog stadiona, a procjenjuje se da će investicija biti vrijedna oko 400.000 KM.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 jun 2013, 16:38

Buduci da nitko nije postavio, evo slika dovrsenog pokrivenog i dovrsenog sjevera na Tusnju:

slika

Sad jos samo trebaju da srede iznutra. Ako ima tko od tuzlaka da nam kaze radil se tu ista i kad je na redu istok? Jesul obezbjedjene kakve pare i za sta?

Ova tribina bi bila fantasticna da ne zeznu sa stolicama. Ja bi volio da ova dva sektora u sredini budu crveni, pa ovi do njih crni i onda na kraju opet ova dva mala crveni. Inace je i grb Slobode takav da je u sredini siroka crvena, pa onda tanje crne sa strana.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 02 jun 2013, 17:20

Dobra ideja za stolice.Zna li iko išta vezano za istok?
''Neka me mrze samo da me se boje''

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jun 2013, 19:33

Ili da urade ono što je sad jako čest fazon sa stolicama, ne znam kako da objasnim - da budu uglavnom crvene, a odozdo da kao nasumično ubacuju crne, na dnu najgušće a gore sve rjeđe... fakat ne znam objasniti :D , na ovo mislim:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _seats.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.wefollowfutbol.com/wp-conten ... m-kiev.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://myjuventus.net/wp-content/upload ... d+Star.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; - samo odozdo prema dole a ne ovako

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 jun 2013, 19:34

AdiRajvosa je napisao/la:Opet vidim rasprava sa onim mi i vi. Ko ste to vi, ko su to mi.

upravo to! Bilino Polje je fin stadion,ali mal za potrebe navijaca,recimo za Grcku bi se hladno napunilo Kosevo ,i nije isto igrati pred 35 hiljada ili pred 14-15 hiljada navijaca... treba obavezno nastaviti sa renoviranjem Koseva i ubuducnosti neke utakmice igrati u Zenici neke u Sarajevu,zavisi od tezine protivnika.... nemam nista protiv da jace utakmice igramo u Zenici slabije u Sarajevu,da neko ne protumaci nesto pogresno...kad Hrvatska ili Srbija mogu igrati u Zagrebu odnosno Beogradu na stadionima sa atletskom stazom kao na Kosevu ne vidim onda razloga zasto se mi pravimo pamenti pa nam je uvijek izbor stadion od 14 hiljada sjedecih mjesta(nisam siguran da i toliko ima).. a ne vrijedi ni spominjati koliko se brukamo da imamo samo jedan stadion u drzavi koji ispunjava sve Uefine kriterije,zato ne mogu shvatiti nekoga ko se protivi renoviranju Koseva! ako je Zenica i Savez ustanju renovirati BP i povecati kapacitet na bar 20 000 sjedecih mjesta nemam nista protiv da se u Zenici igra narednih 10 godina,ali sadasnji kapacitet stadiona je premalen,a imamo takav ugled, pa medju 20 smo reprezentacija svijeta!...

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 02 jun 2013, 19:46

Neke nove slike BP? Javi se.
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 jun 2013, 23:21

Emir_BIH je napisao/la:Neke nove slike BP? Javi se.
Cemu? Nista se ne renovira da bi bile potrebne. Stanje svi znamo.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 jun 2013, 23:31

bosnas_ je napisao/la:

upravo to! Bilino Polje je fin stadion,ali mal za potrebe navijaca,recimo za Grcku bi se hladno napunilo Kosevo ,i nije isto igrati pred 35 hiljada ili pred 14-15 hiljada navijaca... treba obavezno nastaviti sa renoviranjem Koseva i ubuducnosti neke utakmice igrati u Zenici neke u Sarajevu,zavisi od tezine protivnika.... nemam nista protiv da jace utakmice igramo u Zenici slabije u Sarajevu,da neko ne protumaci nesto pogresno...kad Hrvatska ili Srbija mogu igrati u Zagrebu odnosno Beogradu na stadionima sa atletskom stazom kao na Kosevu ne vidim onda razloga zasto se mi pravimo pamenti pa nam je uvijek izbor stadion od 14 hiljada sjedecih mjesta(nisam siguran da i toliko ima).. a ne vrijedi ni spominjati koliko se brukamo da imamo samo jedan stadion u drzavi koji ispunjava sve Uefine kriterije,zato ne mogu shvatiti nekoga ko se protivi renoviranju Koseva! ako je Zenica i Savez ustanju renovirati BP i povecati kapacitet na bar 20 000 sjedecih mjesta nemam nista protiv da se u Zenici igra narednih 10 godina,ali sadasnji kapacitet stadiona je premalen,a imamo takav ugled, pa medju 20 smo reprezentacija svijeta!...
Samo mala ispravka. Ako je Zenica u stanju renovirati Bilino Polje. Savez i država u BP nisu uložili ni feninga. Sve troškove je podmirio grad. Koševo je jedna velika sramota za Sarajevo i BiH. Svi mi, a posebno Sarajlije, treba da se zapitamo kome to od ljudi koji vode Sarajevo nije u interesu da se taj stadion konačno renovira. Zar je moguće da Zenica može ulagati u svoj stadion i da već postoje planovi da se kapacitet širi nakon ovih kvalifikacija, a Sarajevo, koje ima barem tri puta veći budžet od Zenice, ne može isto uraditi za Koševo? U pitanju je isključivo javašluk i korupcija unutar gradskih vlasti Sarajeva.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 03 jun 2013, 01:13

Upravljanje stadionom Asim Ferhatovic Hase ima fakticki opstina Centar. Jedino ta opstina i ulaze novac u stadion.
Evo prije 5-6 dana je uplacena nova tura od 100 000KM. Samo svi moraju biti svjesni da ulaganja u Kosevo moraju biti velika, jer recimo evo najbanalniji prikaz toga, samo zapadna tribina Koseva prima 16000-17000 gledalaca, sto je vise od cijelok Bilinog. A recimo pod neophodnim je bilo da se izmejne sve stolice na toj tribini i postave nove sa naslonom.

Evo drugi primjer Stadion AFH ima 22 ulaza, i na svakom od tih ulaza ima mogucnost otvaranja po dvije kapije gdje se onda prave po dva reda na jedan ulaz, sto je fakticki 44 koridora za ulazak.

U svakom od ta 22 ulaza ima po 2 wc samo za posjetioce. To je 44 WC-a, toliko wc-a nema na svim stadionima cijele PL. :mrgreen:

Stadion AFH je napravljen planski, i organizaciono jako osmisljeno. Tu se moze ugostiti ko god zelis, i utakmice sa najvecim mogucim tenzijama kao sto su one protiv recimo Srbije ili Hrvatske...ili bilo koje druge. Cijela okolina, svi pristupi i ostalo ti omogucava koliko hoces opcija i mogucnosti.

Nije, najozbiljnije, to sto navijam za Sarajevo pa da velicam stadion...ali zaista, stadion Kosevo je neopravdano etiketiran kao nesto sto je lose i neperspektivno. To je stadion koji prima 37 000 ljudi, uz dovolno dobar potencijal jer je osposobljivan za Olimpijske igre i velike manifstacije.

Ta njegova glomaznost je zapravo jedan od njegovih nedostataka, jer 100 000 ulezeno u kosevo se skoro pa i ne primjeti.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jun 2013, 22:28

bosnas_ je napisao/la:

Za Grcku bi bio pun i onda tako u svakih par godina.I to je pitanje.
Treba se kapacitet BP povecati,ali isto tako i pomoci gradu Zenici da bi se to ucinilo.
Sva ulaganja su bila od grada Zenice,dok savez nije ulozio ni pheninga.Nije ok,niti ce biti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 03 jun 2013, 22:44

Edol je napisao/la:Ili da urade ono što je sad jako čest fazon sa stolicama, ne znam kako da objasnim - da budu uglavnom crvene, a odozdo da kao nasumično ubacuju crne, na dnu najgušće a gore sve rjeđe... fakat ne znam objasniti :D , na ovo mislim:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _seats.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.wefollowfutbol.com/wp-conten ... m-kiev.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://myjuventus.net/wp-content/upload ... d+Star.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; - samo odozdo prema dole a ne ovako
Nebi to bilo lose samo ja mislim da tribina nema dovoljno visine da bi to izgledalo tako mocno.

Ja bi to uradio svaki sektor druga boja (mislim crvena pa crna) i u svaki sektor po jedno slovo (BIJELIM STOLICAMA) i napisat TUZLA misim em bi taman stalo em bi bilo mocno.

Edit :D

Evo kako sam ja to zamislio (NISAM SE TRUDIO NABRZINU SAMO PREFADBO)

slika
Zadnja izmjena: klasik, dana/u 03 jun 2013, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2013, 22:48

harishp je napisao/la: Sva ulaganja su bila od grada Zenice,dok savez nije ulozio ni pheninga.Nije ok,niti ce biti.
Kad pogledas realno i vidis primjere iz drugih zemalja skontat ces da Savezi bas nigdje ne ualagaju ni najmanje u stadione, jer im se to ne isplati. Reprezentacija u godini odigra 4-5 utakmica na domacem terenu i zasto da se zbog toga ulazu toliki novci. Nema smisla. Oni koji imaju nacionalne stadione su rijetki, a i te stadione su vecinom placale drzave, a ne Savezi. I ti stadioni se koriste za milijun drugih svrha, te su isplativi, a aj ti u godini 15 puta napuni BP koje bi imalo recimo 25 000 mjesta. Pa nemas nikakve sanse.

Reprezentacija jednostavno iznajmljuje stadion, te Savez placa najam ukoliko im se taj najam ne prasta. Cak i da Savez nista ne plati treba skontati koliko ljudi sa strane na dan utakmice dodje u Zenicu, te koliko se pica i hrane proda. Sav prihod ostaje u Zenici. Velik broj ljudi zaradi kruh na tome, a i porez ide opcini Zenica. Treba gledat sa svih strana, a ne samo ocel Savez uplatit neke pare za rekonstrukciju. Zenica ima ogromnu korist od reprezentacije, jer da nema cisto sumnjam da bi ju tako svaki put ugostila.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 03 jun 2013, 22:50

Moje je mišljenje da bez kvalitetnijeg pristupa i ulaganja u Premijer ligu ,dugo neće biti lijepih i velikih stadiona kod nas.Dobro čovjek gore reče .Kome trebaju stadioni koji ce se puniti jednom ili nijednom godišnje.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.