Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
13%
Četvrtfinale
1
4%
Polufinale
1
4%
Finale
8
35%
It's coming home
10
43%

Ukupno glasova: 23

jestamaji
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la jestamaji » 03 jun 2013, 00:25

Ovaj Brazil mi nekako liči na Njemačku negdje tamo 2005-te, cca godina dana do svjetskog a oni kraj s krajem ne mogu uvezati, rasulo! Ovo stvarno ne liči ninašta, najgori Brazil koga sam ja ikada gledao. Sa ovakvom igrom nemogu biti sigurni ni da će grupu proći!

Ali nešto mi govori da će to na svjetskom drugačije da izgleda .... nemam pojma zašto, ako ništa a onda zato što kući igraju ...

A Englezi standardno osrednji .... bez sreće ispadaju u osmini, sa srećom u četvrtini, sa ludom srećom u polufinalu :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 00:38

I FA je htio Fergusona, medjutim on nece, covjek je Skot.
Celik!3,2,2.

Rentiranrentan
Kontakt:

Post Postao/la Rentiranrentan » 03 jun 2013, 13:43

Iako još uvijek odmetnuta od Ereba (Evrope - Eurebija - Europe), Engleska u smislu u asocijacijskog nogometa i dalje napreduje. Njihova kruna, kruna Monaca i kruna Vatikana pod jednu zastavu da stanu i da opet Francuska zavlada svijetom.

Koliko je samo crnaca u Engleskoj, to me jako veseli. Rasizam treba iskorijeniti, zbog dobrobiti čovječanstva i zbog vraćanja ljubavi ka Bogu. Da je Engleska stroj od ekipe, pokazuje i sinoćnja utakmica protiv dalekog, ali domaćeg Brasila.

Rooney je Anglikanac koji je u isto vrijeme i odličan napadač.

Jedna zanimljivost - sinoćnji kapiten Englesk Frank Lampard je podrijetlom Francuz - katolik. Njegovo prezime se ne čita Lampard, nego Lamp'ard s francuskim naglaskom. U njemu ima francusko-monegaškog plemićkog talenta za loptom i zbog toga bi svoju karijeru trebao okončati u kraljevskom Monacu. U igračkom smsilu sinoć nije briljirao.

Treba izdvojiti drugo poluvrijeme, koje je bilo odlično. (fra Franko)

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 jun 2013, 15:21

zanimljivo :mrgreen: :lol:
Vođa zna.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 jun 2013, 15:26

Rentiranrentan je napisao/la:Iako još uvijek odmetnuta od Ereba (Evrope - Eurebija - Europe), Engleska u smislu u asocijacijskog nogometa i dalje napreduje. Njihova kruna, kruna Monaca i kruna Vatikana pod jednu zastavu da stanu i da opet Francuska zavlada svijetom.

Koliko je samo crnaca u Engleskoj, to me jako veseli. Rasizam treba iskorijeniti, zbog dobrobiti čovječanstva i zbog vraćanja ljubavi ka Bogu. Da je Engleska stroj od ekipe, pokazuje i sinoćnja utakmica protiv dalekog, ali domaćeg Brasila.

Rooney je Anglikanac koji je u isto vrijeme i odličan napadač.

Jedna zanimljivost - sinoćnji kapiten Englesk Frank Lampard je podrijetlom Francuz - katolik. Njegovo prezime se ne čita Lampard, nego Lamp'ard s francuskim naglaskom. U njemu ima francusko-monegaškog plemićkog talenta za loptom i zbog toga bi svoju karijeru trebao okončati u kraljevskom Monacu. U igračkom smsilu sinoć nije briljirao.

Treba izdvojiti drugo poluvrijeme, koje je bilo odlično. (fra Franko)

Moli Boga da ovo ne procita DukeofWellington. :mrgreen:

Gledao sam sinoc utakmicu od 60.-65. minute.Englezi bi s ozbiljnim selektorom trebali razbacat' one padavicare.
Scolari svojim balerinama treba kupiti po par muda.Pogotovo ovim navikanim virtuozima,puhnes oni padaju.Iako sam bio neutralan,svaki put kad Hulk sutne loptu prema golu dodje mi da mu psujem sve redom.Ne zna se okrenut',ako ima pola metra prostora da sutne,on ce sutat'.

Neymar kad salje loptu,kao da je pomiluje kako lijepo prebaci na drugu stranu ili nekog proigra,ali kad ide u duele... :shock:
Ocekuje da mu se ljudi sklanjaju :?

Onaj Luiz ce mi uvijek ostati neshvacen igrac.Nekad odreaguje tako dobro,a nekad se gubi da ga moraju traziti po terenu.Mislim,svako ima kikseva,ali onako cesto.

Vezni red Engleza koliko god je moguce treba prilagodjavat Rooney-u i Wilshere-u.

Jones izgleda puno bolje na desnoj strani,a Jagielka,barem po meni,da Bog sacuva.
#miasanmia

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 jun 2013, 15:30

Ma dobar je Neymar, 2 puta probao proci kroz Jonesa, otrese ga lik onako fino. Bas konta da ce mu se neko skloniti, nesto kao vrti nogu iznad lopte i konta da ce ovi nasjesti na to a da ce on direktno na gol.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 jun 2013, 15:33

kako sam se ja sinoć odvaljivo duelima jones i neymar. mislim da sam to već govorio, al ne mogu se otrgnut utisku kako neymar misli da će baš njega neko pustit da prođe kraj njega. A ovaj ga fino objema rukama na zemlju :lol: .
Vođa zna.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jun 2013, 10:51

Vrijeme je da i mlada repka engleske pokaze nesto na prvenstvu u Izraelu. Veceras u 20:30 igraju protiv Italije.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 jun 2013, 12:01

nedim1993 je napisao/la:kako sam se ja sinoć odvaljivo duelima jones i neymar. mislim da sam to već govorio, al ne mogu se otrgnut utisku kako neymar misli da će baš njega neko pustit da prođe kraj njega. A ovaj ga fino objema rukama na zemlju :lol: .
Kakadu misli da su Evropski igraci ko oni u Brazilu koje kad prodjes on stane i pusta te na slijedeceg igraca, samo na njegovu zalost Evropski defanzivci a pogotovo Engleski trce za tobom i idu u novi duel.

A mogu misliti jos krkan Jones ga cuvao, steta sto nisam gledao mec da se smijem malo tim duelima :lol: Mislim Jones sa CR-om je dobijao duele a da ne otrese Kakadua.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 jun 2013, 16:57

cuj, kakadu :lol: :lol: :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jun 2013, 17:49

nedim1993 je napisao/la:kako sam se ja sinoć odvaljivo duelima jones i neymar. mislim da sam to već govorio, al ne mogu se otrgnut utisku kako neymar misli da će baš njega neko pustit da prođe kraj njega. A ovaj ga fino objema rukama na zemlju :lol: .
Jones je do poluvremena treb'o fasovat' žuti karton, u drugom i crveni, nego eto, sreća bila prijateljska tekma.
Ako si gledao, znaš na šta mislim, teško da mu sve one prekršaje sudija zanemarit' u jačim tekmama.

Uredu je 2-3 puta onako igrača uhvatit sa obje ruke nakon što te napravi budalom, pa odradit' taj "pametni" prekršaj, al' brate u svakom duelu to raditi, mislim ono, gdje bi mu to prošlo majke ti, što je previše - previše je.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jun 2013, 20:44

Jest u okvirima Spanske, odnosno balet lige. Fudbal je muska igra, samo eto svakakvi moroni upadose pa se pokvari(tip Busquets, Young, pola Reala). Jednom ga presao, svaki drugi put je fino ociscen na sredini terena.
Celik!3,2,2.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jun 2013, 20:50

Fudbal se igra za gol više, a ne karton više.

slika

Kažu ljudi dobar sport, zanimljiv, il' ti ga muški.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jun 2013, 20:55

Jah inace, ne znam zasto uopste postoje odbrane i golmani. Fudbal se igra za pobjedu, odbranom, napadom, presingom ili pak pustanje ekipa da igraju, grublje ili pak blaze. Ni jedna ekipa nema pravo da kaze mi igramo fudbali drugi ne igraju. Kakav bi to bio fudbal da svi imaju iste igrace, da sve ekipe imaju iste stilove, pa to bi bilo smijesno.

Ali me ne cudi od tebe to. Vi(ti i slicni tebi) ste ipak navikli kad neki izbaci Barcu na taj defanzivan i cvrst fudbal da se zalite kako to nije fer.

Meni je uzivancija ponekad kad vidim savrsenu odbranu, pa se ovi napadaci nerviraju, ne mogu nista pa im svi krivi. Onda kad vidis savrseno odradjen kontra napad. Nekad je uzivancija i neka kombinatorika, nekad to smori vala i predosadno bude gledati.

Kao sto rekoh, niko ne posjeduje nogomet. Tako je i bilo tako ce i ostati.
Celik!3,2,2.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jun 2013, 21:02

Mješaš pojmove.

Ne znam zašto spominješ Barcu, ne znam zašto spominješ ni tu igru "savršene odbrane", kad ja to nigdje nisam spomenuo, niti te pokušao ubijediti u suprotno.

Radije ću gledati peglanje lopte oko protivničkog 16-erca nego neki lom noge ili nešto slično tome.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 jun 2013, 21:07

Tačno bi čovjek pomislio, nakon uleta španskih dama, da Mascherano, Pepe, Ramos ... igraju u Premiershipu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 jun 2013, 21:11

Pa englezi i jesu najbolji u lomljenju nogu.
Sta ce jadnici vide nemaju tehnike pa hajmo po nogama, klizeci startovi, takmicit se ko ce vise izbiti loptu.
Zato im reprezentacija i jeste u rangu Crne Gore.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jun 2013, 21:13

Jest baska mu je nogu mogao slomiti time sto ga je uhvatio za dres i otresao od pod.

Ne mijesam pojmove, ti pises da se fudbal igra za gol vise, sto nije istina, ne u potpunosti. Ekipe koje se baziraju na odbrani ne igraju za gol vise, nego postici jedan i onda odbraniti tu prednost. Pojam gol vise znaci daj vise nego primis. Fudbal je mnogo stvari, ne samo jedna.

A spominjem Barcu zato sto si ti fan iste, sto bi znacilo da ti je poimanje fudbala kroz prizmu Barcine igre, sto je svakako jedan aspekt fudbala, ali nije potpuni fudbal, i to ti ne razumijes.

Sto se loma noge tice opet generalizujes. Ono sto se desilo Eduardu ili ono sto se desilo onom liku sto ga je Keane onesposobio svakako je ruzno i ne treba tako, medjutim nekad i slucajno noga pukne u zaru borbe, a to je bit fudbala. Ta borba, ko vise zeli. Naravno ovo ne znaci da sam ja za to da se nekom noga slomi, ali da fudbal mora biti borben mora.

Na kraju, mislim da idemo u off, kad je neki igrac majstor, ne moze ga zaustaviti niko, Neymar to nije, koliko god ga neki htjeli predstaviti. Igrao je i Ronaldinho protiv istih, ako ne i gorih pa ih je pravio budalama, igrao je i Henry pa mu niko pera nije mogao, sjecam se scene kad se Carragher kulturno odbi od njeg, a tad je Carragher bio u naponu snage, da ne spominjem druge majstore fudbala.

Ja smatram da Jones nije zasluzio crveni karton, zuti jeste zbog stalnih faula, ali ne moze on samo pustiti Neymara.
Celik!3,2,2.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 jun 2013, 21:16

Neymar jeste majstor, ali nema 80-90 kila pa da se moze gurati sa jednim Jonesom i jos ostati na nogama.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jun 2013, 21:18

M4kaveli je napisao/la:Neymar jeste majstor, ali nema 80-90 kila pa da se moze gurati sa jednim Jonesom i jos ostati na nogama.
Neymar da je majstor kakvim ga predstavljaju(a predstavljen je kao vrhunski tehnicar) bi ga otresao bez obzira na kile. Sad ti pisem, nije ni Ronaldinho imao te kile. Evo ti primjera iz nase lige, Suljic i onaj sumar Isakovic, jedan ima 50 kila sa krevetom drugi je 190 cm visok sa bar 80-90 kila, ali kako ga je ubio Suljic. Isakovic se poslije nije mogao GPS-om naci.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.