AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
gojzerica
- Kontakt:
Re: AC Milan
Baš imate njuh u zadnje vrijeme za ove štopere, prvo Acerbi, a sad i Zaccardo. Obojici nakon 1 sezone noga.
- IlPrincipino
- Kontakt:
Takodjer su blizu Polia. On dolazi kako bi nadomjestio odlazak Nocerina.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- Titova-Juga
- Kontakt:
Jedan limitirani za drugog. Izvrsni smo. Ja bi im preporucio da nista ne diraju, nikoga ne prodaju i dovode jer ionako ne dovode pojacanja za ove koji odlaze... Presmijesan klub "postajemo".
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Corriere dello Sport prenosi kako Allegri želi Lavezzija.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
- IlPrincipino
- Kontakt:
Bas ono sto je Milanu potrebno. Jos jedan napadac. Ali nema veze. Moze im se. Na raspolaganju imaju 400 milliona.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- muha milanez
- Kontakt:
Šta je Berluskoni "naredio" Alegriju?
Berluskoni želi ofanzivni Milan, od svih trenera je tražio slično, dakle ne radi se o ofanzivnim igračima po bokovima kao što su El Šaravi i Niang, već klasičnom napadaču koji bi trebalo da igra zajedno sa Balotelijem.
Već je jasno da će prelazni rok proteći bez nekih velikih imena, osveženja bi mogli da budu Ćiveli iz Nice u odbrani, zatim reprezentativac Ogbona, plej Sampa Andrea Poli, odlični Alesio Ćerći, a traži se zamena u napadu za Pacinija koji je povređen. Sada se pominju veteran Luka Toni, kao i kapiten Torina iskusni Rolando Bjanki.
Alegri nije dobio produzenje ugovora, ostaje tu do sljedeceg ljeta.
Berluskoni želi ofanzivni Milan, od svih trenera je tražio slično, dakle ne radi se o ofanzivnim igračima po bokovima kao što su El Šaravi i Niang, već klasičnom napadaču koji bi trebalo da igra zajedno sa Balotelijem.
Već je jasno da će prelazni rok proteći bez nekih velikih imena, osveženja bi mogli da budu Ćiveli iz Nice u odbrani, zatim reprezentativac Ogbona, plej Sampa Andrea Poli, odlični Alesio Ćerći, a traži se zamena u napadu za Pacinija koji je povređen. Sada se pominju veteran Luka Toni, kao i kapiten Torina iskusni Rolando Bjanki.
Alegri nije dobio produzenje ugovora, ostaje tu do sljedeceg ljeta.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Dvojac na čelu Milana je kod mene izgubio svaki kredibilitet, jer od 2010/2011 kada se osvojila titula, oni nisu sposobni dovesti normalne igrače i puštaju klub da propada.
I dalje čitamo špekulacije da žele dovesti napadače, a ćoravom i glupom je jasno da treba ideje u veznom redu, ne može Montolivo sam, te da škripi što se tiče stopera. Eventualno i golmana promijeniti, ali primarno je ovo što sam prije rekao.
Dovesti stopera, polušpica (možda Kaka, znam da su i Saponaru doveli pa ne bih govorio o nekim zvučnijim imenima) i jednog univerzalnog veznjaka tipa Verrattija, Strootmana itd. Dobro uigrati tim i eto ti ponovo jakog Milana, sposobnog da se bori za Scudetto i CL.
I dalje čitamo špekulacije da žele dovesti napadače, a ćoravom i glupom je jasno da treba ideje u veznom redu, ne može Montolivo sam, te da škripi što se tiče stopera. Eventualno i golmana promijeniti, ali primarno je ovo što sam prije rekao.
Dovesti stopera, polušpica (možda Kaka, znam da su i Saponaru doveli pa ne bih govorio o nekim zvučnijim imenima) i jednog univerzalnog veznjaka tipa Verrattija, Strootmana itd. Dobro uigrati tim i eto ti ponovo jakog Milana, sposobnog da se bori za Scudetto i CL.
- IlPrincipe
- Kontakt:
Lavezzi, Ogbonna i Poli .. ja rahat
Nocerino,Bakaye,Zaccardo out
Nocerino,Bakaye,Zaccardo out
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
sta ja znam. valjda djedice urade sto je najbolje za klub, jbg nadam se bar nekom dobrom pojacanju a ne da dolaze igraci koji nisu ni za klupe,, po meni ja bi se prvo rijesio odredjenih igraca, Traorea, yepesa, bonere, flaminija, nocerina, bojana, robinha, amelije, ambrozinija, zacarda, mozda jos neki, ali ovi su prioritet. te se od ovih igraca moze izvuci i koja kinta te uz malo ulaganja dovesti recimo, lavezzija da igra na desnoj strani, dovesti ogbonu ili nekog slicnog u odbranu, a vergara i ovi mladji neg budu izmjene nek momci ulaze u igru, te dovesti jednog klasicnog veznog igraca tipa Pjanica i to je to.. bou vratiti u vezu da igra gdje mu i odgovara i et. kad se sve sabere pa i nije vezni red toliko los al kad bi igrali igraci koji treba tu da i igraju, Montolivo, Muntari, De Jong, boateng uopste nisu losi igraci, jos kad bi se tu dodao jos jedan klasicni veznjak bilo bi to dobro, napad bi bio ubitacan, mozda jedan od najperspektivniji na svijetu, znaci rijesiti odbranu sa tim 1 il 2 stopera i to je to. bekovi za sada i nisu nesto losi, mada abatea ne mogu ocima gledati ali eto ima De sciglio i constant za sad, dok se ne nadje neko bolji, ne moze sve u jednom prelaznom roku. abiati nek izgura ovu sezonu. a poceti vec polako i gabrijela uoditi u igru i to je to 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Keisuke Honda's contract ends by January 2014.
Reports from milannews.it claim that Milan will sign the player by then for free! And will focus their funds this summer on other reinforcements.
Milan officials and Allegri are very keen on the player.
Reports from milannews.it claim that Milan will sign the player by then for free! And will focus their funds this summer on other reinforcements.
Milan officials and Allegri are very keen on the player.
ja veze nemam ko bi mogao doći a ko otići ali u jedno sam siguran...koji god igrač dođe, doći će na sljedeći način:
- neki crnac koji je stigao iz Afrike u neku ekipu u 4-oj francuskoj ligi...u tom timu je igrao jedno 10 godina i dobio francuske papire gdje je naravno slagao za godište i dao sebi tih 10-ak godina manje. Onda je zavalio nekoliko golova a agent ga je pmoću CD-a i rodnog lista uvalio Nici, Caenu, Lensu ili nekom sličnom...kako su ove francuske ekipe pune igrača iz Afrike, taj neki tim je u jednom januaru ostao bez 80% ekipe, jer su im glavni igrači otišli na afrički kup nacija a ovo naše nesuđeno pojačanje dobija prve minute na terenu. Kako je njegova ekipa baš u januaru igrala protiv istih paćenika kojima je također otišlo 80% igrača na afrički kup nacija, onda je ovaj naš nesuđeni zabio u 3-4 kola isto toliko golova i "skrenuo" pažnju na sebe. Kako Milan ima jednu od najrazvijenijih skaut mreža od svih klubova na svijetu, na čelu sa jednim skautom za sve, Galianijem, njemu je neko utrpao CD u ruke da pogleda 17-godišnje "čudo od igrača" (koje ustvari ima 30-ak godina), a agent tog igrača je Berlusconiju i Galianiju nadramio neke maloljetnice iz Alžira za sitnu lovu i sklopše oni deal. Ali kakav?
Neće niko tako lahko Galianija zajebat. Taj mali crnjo će prvo u Ascoli (ili neki sličan klub po vašoj želji) da odigra jednu polusezonu, čisto da stekne malo iskustva. Ascoli će dobiti igrača za kojeg će se početi zanimati neke jadne ekipe iz Serie A, tipa Genoa, Torino, Cagliari itd...e sada, pošto je Ascoli dobio igrača od Milana, taj je igrač ustvari i 50% vlasništvu dvije ekipe. Kako ta neka ekipa koja nema para kupuje od Ascolija, onda će oni i Milan njima zajedno prodati po 25% vlasništva...i ode mali crnjo u tu neku ekipu...tu će ga neko primjetiti i pročitati u CV-u da je mlad, perspektivan i da se veliki Milan zanima za njega, koji ima i udio u njegovom vlasništvu, ovo će biti dovoljno da neki mafijaš sa Sicilije kupi jedno 33% vlasništva čisto da bi oprao neke pare od droge a mali će zaigrati u Seriji A. Kako će i Berlusconiju trebati neki novi klinac sa 25% vlasništva kako bi provuko neke poreze i zajebo državu na čijem je čelu taj će malac doći i u Milan...
- ja ne mogu dalje, dotužilo mi, neka neko nastavi priču o tom malcu u Milanu pred početak naredne sezone i ambicijama kluba
- neki crnac koji je stigao iz Afrike u neku ekipu u 4-oj francuskoj ligi...u tom timu je igrao jedno 10 godina i dobio francuske papire gdje je naravno slagao za godište i dao sebi tih 10-ak godina manje. Onda je zavalio nekoliko golova a agent ga je pmoću CD-a i rodnog lista uvalio Nici, Caenu, Lensu ili nekom sličnom...kako su ove francuske ekipe pune igrača iz Afrike, taj neki tim je u jednom januaru ostao bez 80% ekipe, jer su im glavni igrači otišli na afrički kup nacija a ovo naše nesuđeno pojačanje dobija prve minute na terenu. Kako je njegova ekipa baš u januaru igrala protiv istih paćenika kojima je također otišlo 80% igrača na afrički kup nacija, onda je ovaj naš nesuđeni zabio u 3-4 kola isto toliko golova i "skrenuo" pažnju na sebe. Kako Milan ima jednu od najrazvijenijih skaut mreža od svih klubova na svijetu, na čelu sa jednim skautom za sve, Galianijem, njemu je neko utrpao CD u ruke da pogleda 17-godišnje "čudo od igrača" (koje ustvari ima 30-ak godina), a agent tog igrača je Berlusconiju i Galianiju nadramio neke maloljetnice iz Alžira za sitnu lovu i sklopše oni deal. Ali kakav?
Neće niko tako lahko Galianija zajebat. Taj mali crnjo će prvo u Ascoli (ili neki sličan klub po vašoj želji) da odigra jednu polusezonu, čisto da stekne malo iskustva. Ascoli će dobiti igrača za kojeg će se početi zanimati neke jadne ekipe iz Serie A, tipa Genoa, Torino, Cagliari itd...e sada, pošto je Ascoli dobio igrača od Milana, taj je igrač ustvari i 50% vlasništvu dvije ekipe. Kako ta neka ekipa koja nema para kupuje od Ascolija, onda će oni i Milan njima zajedno prodati po 25% vlasništva...i ode mali crnjo u tu neku ekipu...tu će ga neko primjetiti i pročitati u CV-u da je mlad, perspektivan i da se veliki Milan zanima za njega, koji ima i udio u njegovom vlasništvu, ovo će biti dovoljno da neki mafijaš sa Sicilije kupi jedno 33% vlasništva čisto da bi oprao neke pare od droge a mali će zaigrati u Seriji A. Kako će i Berlusconiju trebati neki novi klinac sa 25% vlasništva kako bi provuko neke poreze i zajebo državu na čijem je čelu taj će malac doći i u Milan...
- ja ne mogu dalje, dotužilo mi, neka neko nastavi priču o tom malcu u Milanu pred početak naredne sezone i ambicijama kluba
Undici stelle - ACM 1899
Nicollin: "Milan, Inter, Atletico Madrid, Galatasaray and Aston Villa have made offers for Younès Belhanda. We want €14-15m for him."
Corriere della Sera reports that Milan are interested in signing Nainggolan and Lavezzi. @PochoLavezzi @OfficialRadja
Galatasaray are interested in signing Boateng. His contract expires next year. [Corriere dello Sport] @KPBofficial
Tomorrow's edition of GdS are also mentioning that Milan are interested in signing Ishak Belfodil from Parma.
Allegri wants Milan to sign Lavezzi, according to tomorrow's edition of Corriere dello Sport. @PochoLavezzi
Galliani spoke with Parma's sporting director today about Belfodil. They also spoke about Zaccardo who could return to Parma.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Bit ce ovo dug prelazni rok za nas 
La havle vela kuvete, kakva su ovo imena ?
Pa cuj ti samo likova, Belfodil, Belhanda ... hljeba mi moga, prvi put cujem za njih. Jedino 'pojacanje' za nas ce biti ako odustanemo od tih ideja da ih dovodimo.
Ja sam jedino za Lavezzija mada cisto sumnjam da ce doci, em radi para em sto izgleda dolazi Cerci koji bi igrao na njegovoj poziciji.
Neka se oni radije fokusiraju na playmakera, vidim da je Pjanic stavljen u transfer listu, nek bace pare na stol i neka ga dovedu, bar znas da ce biti pametno ulozen novac.
Pa cuj ti samo likova, Belfodil, Belhanda ... hljeba mi moga, prvi put cujem za njih. Jedino 'pojacanje' za nas ce biti ako odustanemo od tih ideja da ih dovodimo.
Ja sam jedino za Lavezzija mada cisto sumnjam da ce doci, em radi para em sto izgleda dolazi Cerci koji bi igrao na njegovoj poziciji.
Neka se oni radije fokusiraju na playmakera, vidim da je Pjanic stavljen u transfer listu, nek bace pare na stol i neka ga dovedu, bar znas da ce biti pametno ulozen novac.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- IlPrincipino
- Kontakt:
As reported by calciomercato.com, during last Sunday’s meeting AC Milan executive board have rassured their coach Massimiliano Allegri that he will have a competitive team, but have also made clear that there won’t be any more a too large group: at the moment, regarding the goalkeepers, only 35 year old Christian Abbiati is sure to remain, while, for what concerns the defense, 36 year old Mario Yepes, 23 year old Didac Vilà, 30 year old Luca Antonini and 31 year old Cristian Zaccardo will certainly leave. The biggest changes should affect the midfield, as only 28 year old Riccardo Montolivo and same-aged Sulley Muntary and Nigel De Jong are certain to remain, while, for what concerns the offensive line, 22 year old Bojan Krkic won’t be signed on permanent deal.
- LegendKiller
- Kontakt:
Napokon se ovo oko trenera riješilo sada u miru mozemo mastati o igracima ne moramo da mastamo i o treneru. Mislim da je jedini razlog sto je Tata ostavio Alegrija na trenerskoj poziciji taj što bi novi trener ( ko god da bi bio ) tražio pare za pojačanja, a Alegri ne trazi pare za pojacanja, on se zadovoljava polovnjacima.
vidim spominju se opet neka imena ali opet sve polovnjak do polovnjaka, jedino bi Lavezzi bio pojacanje al od toga nema ništa. Bjanki, Belhanda, Belfodil i ko vec sve, fakat smijesno sve. Poli, Cerci i jos neki koji se spominju sve su to polovnjaci, otjeramo flaminija, nocerina i traorea i dovedemo iste takve igrace pa gdje je tu logika, valjda treba da se pojacavamo a ne da stagniramo.
Milan definitivno ako hoce biti konkurentan za skudeto mora dovesti 2 stopera te Albertazziu dati priliku, jednog beka, i 2 veznjaka uz Cristantea i Saponaru, od veznih ostaviti samo Monta, Botenga i De Jonga ostali mogu ici. Ja bih nekako volio vidjeti Veratia i mislim da bi se momak odlicno uklopio u Milan. Sto se tiće napada ne treba nikoga dovoditi imamo balu,Elsa i Nianga i treba dati priliku Ganzu i Petagni a imamo i opciju sa Paloskijem baarem za polusezonu dok se Pazo ne vrati.
vidim spominju se opet neka imena ali opet sve polovnjak do polovnjaka, jedino bi Lavezzi bio pojacanje al od toga nema ništa. Bjanki, Belhanda, Belfodil i ko vec sve, fakat smijesno sve. Poli, Cerci i jos neki koji se spominju sve su to polovnjaci, otjeramo flaminija, nocerina i traorea i dovedemo iste takve igrace pa gdje je tu logika, valjda treba da se pojacavamo a ne da stagniramo.
Milan definitivno ako hoce biti konkurentan za skudeto mora dovesti 2 stopera te Albertazziu dati priliku, jednog beka, i 2 veznjaka uz Cristantea i Saponaru, od veznih ostaviti samo Monta, Botenga i De Jonga ostali mogu ici. Ja bih nekako volio vidjeti Veratia i mislim da bi se momak odlicno uklopio u Milan. Sto se tiće napada ne treba nikoga dovoditi imamo balu,Elsa i Nianga i treba dati priliku Ganzu i Petagni a imamo i opciju sa Paloskijem baarem za polusezonu dok se Pazo ne vrati.
Čitam od januara 2014 Honda je MIlanov, pa ne mogu da vjerujm da nemaju para da otkupe pola godine ugovora, a mi se ovamo nadamo boljem :/
edit: Sportitalia: Galliani has started negotiations with Lyon for their defender Dejan Lovre.

edit: Sportitalia: Galliani has started negotiations with Lyon for their defender Dejan Lovre.
daj boze da ima istine u ovome.Milan have backed out of the race to sign Cerci (for now). The main reason is because Milan are planning to switch to a 4-3-1-2.
Sky reports that Berlusconi told Allegri (during their dinner last Sunday) to use the 4-3-1-2 formation next season.
i je.bo ih honda, sto se mene tice ne moraju ga nikad ni kupit, od svih igraca koji igraju na toj poziciji oni bas njega upikali ...
polovnjak za polovnjaka, bas cemo se mrdnuti sa mjesta sa tom politikom.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ID=HP_BN_5
u moru najboljih i najgorih poteza u eri Berlusconijeve vladavine, puštanje Silve u PSG je ipak čini mi se daleko najgori ali i najgluplji potez
lik ima 28 godina i još 4 godine ugovora u PSG-u...zove Milan da ga vrati
u moru najboljih i najgorih poteza u eri Berlusconijeve vladavine, puštanje Silve u PSG je ipak čini mi se daleko najgori ali i najgluplji potez
lik ima 28 godina i još 4 godine ugovora u PSG-u...zove Milan da ga vrati
Undici stelle - ACM 1899
Jest da ce vec biti u godinama kad mu istekne ugovor, ali ja bi njega doveo pa makar mi i u invalidskim kolicima igrao. 
Ali stvarno ovako kad skontam, ovi nasi su bas pojeli go.vno sa ovom odlukom, prodase covjeka u najboljim godinama, a bio je TITO u odbrani
Umjesto da su prodali Pata uz Ibrahimovica dok su jos nudili 50 m za njega, mi ostadosmo bez dva najbolja igraca, jos prodase ovog za 'smijesnu' cifru od samo 15 miliona.
Bas smo onako posteno izvisili ove sezone, nadam se da se takve stvari vise nece ponavljati.
Ali stvarno ovako kad skontam, ovi nasi su bas pojeli go.vno sa ovom odlukom, prodase covjeka u najboljim godinama, a bio je TITO u odbrani
Umjesto da su prodali Pata uz Ibrahimovica dok su jos nudili 50 m za njega, mi ostadosmo bez dva najbolja igraca, jos prodase ovog za 'smijesnu' cifru od samo 15 miliona.
Bas smo onako posteno izvisili ove sezone, nadam se da se takve stvari vise nece ponavljati.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.