Zabio je u Stuttgartu zašto ne bi u Napoliu.IlPrincipino je napisao/la:Nema sanse da ce Mario zabijati isto u Napoliu koliko je zabijao u Bayernu. Naravno ako dodje. Maksimum mu je do nekih 15 golova.
SSC Napoli
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: SSC Napoli
1974---1975---1976---2001---2013---2020
@Sciabanelli
20 golova u 30 tekmi u kojima nastupa i ti dobijas opkladu, ja se izvinjavam i povlacim reci vezane za Gomeza i pristajem na 31 vinti sul campo.
19 golova i manje u 30 tekmi ili vise, ja dobijam opkladu, ti priznajes da si pobedio i brises 31 sul campo iz potpisa.
To je finalna ponuda.
@meho-medo
Vec sam rekao kako ja poimam italijanski fudbal i njegovu istoriju: ACM>FCJ>FCI>ASR.
20 golova u 30 tekmi u kojima nastupa i ti dobijas opkladu, ja se izvinjavam i povlacim reci vezane za Gomeza i pristajem na 31 vinti sul campo.
19 golova i manje u 30 tekmi ili vise, ja dobijam opkladu, ti priznajes da si pobedio i brises 31 sul campo iz potpisa.
To je finalna ponuda.
@meho-medo
Vec sam rekao kako ja poimam italijanski fudbal i njegovu istoriju: ACM>FCJ>FCI>ASR.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
MaGiCa uzima koeficijent od 1.30.
Teško da će Gomez dati 20+ golova bez da opuca ijedan penal.
Meni, kao neutralcu, realnija je ponuda koju prezentova moj bivši kolega.
Mora se tu ubaciti nekoliko parametara da bi se opklada izjednačila, nema smisla da se ulazi sa ogromnim hendikepom.

Teško da će Gomez dati 20+ golova bez da opuca ijedan penal.
Meni, kao neutralcu, realnija je ponuda koju prezentova moj bivši kolega.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Sarajevo1946
- Kontakt:
@Magica
Pa vidi, ja sam svakako kontao mijenjati potpis aBd početkom maja i bez tvoje ponude.
Haj dobro, da bude zanimljivije, pristajem. Meni je jedino važno da Juventus bude šampion i to je to.
Svakako imam jedan draži potpis, koji nije tu i kojeg su suludo skinuli sa dresa za novu sezonu. Jbo ih fino alla fine...
@Monolog
Pa jeste relano sa tim nekim parametrima, ali već sam rekao da će Gomez i sa 15 golova opravdati status pojačanja, a ovo je da Magici olakšam. Uvijek sam merhametli bio, hvala Bogu.
Pa vidi, ja sam svakako kontao mijenjati potpis aBd početkom maja i bez tvoje ponude.
Haj dobro, da bude zanimljivije, pristajem. Meni je jedino važno da Juventus bude šampion i to je to.
@Monolog
Pa jeste relano sa tim nekim parametrima, ali već sam rekao da će Gomez i sa 15 golova opravdati status pojačanja, a ovo je da Magici olakšam. Uvijek sam merhametli bio, hvala Bogu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Nemoj sad zezati hvalio si Gomeza ko da dolazi ekakav klon fenomena, spominjo si ti I vise od tih 20 sad pricas o 15 
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Pa pet golova suštinski neće ništa promijeniti, zato sam i pristao na opkladu, iako je u korist Magičnog većim dijelom.
Suština je kako će Napoli izgledati, a od toga dosta zavisi.
Mario je rasni strijelac, sigurno i on će to potvrditi bilo gdje.
Suština je kako će Napoli izgledati, a od toga dosta zavisi.
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
@cenjeni moderator, ne ex-one
A ko ti garantuje da MG nece da puca penale
Za pocetak ne znamo ni da li ce da dodje ili nece.
Onda ne znamo ni koliko ce igraca otici, ni koliko doci. Npr. Napoli ce biti obezglavljen ako dovede Cercija, Guarina i Gomeza, a pusti Cavanija, Behramija, Zunigu i Campagnara (kako se prica).
Dalje: ne znamo ni kako ce konkurencija da reaguje.
Moguce je da klubovi naprave jake stvari na mercatu i da bude 7-8 vanserijski jakih timova i jos toliko jako ozbiljnih, uz samo 3-4 kante za napucavanje.
A moguce je da kvalitet lige padne i da bude laganije igranje protiv konkurencije.
I kako to moze da bude kvota 1.30
Gomezov prosek je oko 0.6 golova po mecu, u ligi, u seniorskoj konkurenciji. Posto ovde vlada skoro pa opsti konsenzus da je BL>>>>Serie A, eto prilike da se proveri taj aksiom, jer sto rece jedan forumas kobasicar: "Gomez bi u toj ligi išao preko 30 k'o rukom od ruku."
Da ga vidimo da ide preko 20, a onda cemo i o 30, Boze zdravlja da popricamo.
A ko ti garantuje da MG nece da puca penale
Za pocetak ne znamo ni da li ce da dodje ili nece.
Onda ne znamo ni koliko ce igraca otici, ni koliko doci. Npr. Napoli ce biti obezglavljen ako dovede Cercija, Guarina i Gomeza, a pusti Cavanija, Behramija, Zunigu i Campagnara (kako se prica).
Dalje: ne znamo ni kako ce konkurencija da reaguje.
Moguce je da klubovi naprave jake stvari na mercatu i da bude 7-8 vanserijski jakih timova i jos toliko jako ozbiljnih, uz samo 3-4 kante za napucavanje.
A moguce je da kvalitet lige padne i da bude laganije igranje protiv konkurencije.
I kako to moze da bude kvota 1.30
Gomezov prosek je oko 0.6 golova po mecu, u ligi, u seniorskoj konkurenciji. Posto ovde vlada skoro pa opsti konsenzus da je BL>>>>Serie A, eto prilike da se proveri taj aksiom, jer sto rece jedan forumas kobasicar: "Gomez bi u toj ligi išao preko 30 k'o rukom od ruku."
Da ga vidimo da ide preko 20, a onda cemo i o 30, Boze zdravlja da popricamo.
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Pored Hamsika vjerujem da neće izvoditi penale.
Napoli će igrati na dva-tri fronta, najvažnije - promijenit će sistem igre i sve to ima svoje, a po mom mišljenju neće moći ponoviti ovu sezonu, ali eto vidjećemo šta će biti na Mercatu, tu se slažemo.
Pristajem, nema veze pod kojim okolnostima.
Napoli će igrati na dva-tri fronta, najvažnije - promijenit će sistem igre i sve to ima svoje, a po mom mišljenju neće moći ponoviti ovu sezonu, ali eto vidjećemo šta će biti na Mercatu, tu se slažemo.
Pristajem, nema veze pod kojim okolnostima.
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Samo bih još jednom da ponovim da će Napoli teško ponoviti prošlogodišnju sezonu i mislim čak da bi mogli podbaciti
a po mom mišljenju neće moći ponoviti ovu sezonu
Mišljenje je kao gujica svako je ima.
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI
FORZA NAPOLI
- Sarajevo1946
- Kontakt:
I šta s tim?
Dajte nešto svojim riječima, pa ćemo razgovarati.
Da ponovim, važno je samo da Juventus po 32. put bude šampion Italije, a ostali nek se dogovore za ostale pozicije. Nemojte me bez veze citirati.
Dajte nešto svojim riječima, pa ćemo razgovarati.
Da ponovim, važno je samo da Juventus po 32. put bude šampion Italije, a ostali nek se dogovore za ostale pozicije. Nemojte me bez veze citirati.
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Jeste jos lazni kantica broja 32 
FORZA NAPOLI
FORZA NAPOLI
- Trequartista
- Kontakt:
Forza Napoli do poštenog Scudetta.

"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Kad realovac zatrola napolijevu temu i pocne o postenom skudetu.Hhaha nije ni internet za svakog, tacno bolest mozes detektirat preko ponasanja po forumima.Trequartista je napisao/la:Forza Napoli do poštenog Scudetta.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Kompleks simpatizera Juvepunta..
FORZA NAPOLI
FORZA NAPOLI
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@MaGiCa,
Koliko me sjećanje služi, u posljednjih 15-ak godina je samo jedan newcomer prebacio tu granicu (Shevchenko). Pa jedan Ibra je samo 2x prelazio tu cifru u 7 godina igranja. A, znaš i sam da je po dolasku iz Ajaxa bio poprilično "hladan". I takvom igraču je bilo potrebno vremena da se navikne na talijanske odbrane, bespoštedne startove i "prljave" provokacije svojih čuvara.
Trezeguet također nije prešao tu cifru u prvoj sezoni.
Zato i govorim da je kvota 1.30. U super ponudi bi to bilo 1.45 (ako ti je lakše).
Sve je ovo hipotetički rečeno. Tačno, ne znamo ni to hoće li pucati penale ili neće. Zato sačekamo prvi dosuđen penal za Napoli i onda uvrstimo/uvrstite i taj parametar u opkladu. Ako opuca, onda se automatski računa tih 20+ golova. Ako ne, nađete se na pola puta.
Meni se na prvu čini da će opet biti lijepo izbalansiran Calcio, kao što je to bio slučaj i ove sezone. Inter mora (
) biti bolji, Lazio teško da može bolje od ovoga, Fiorentina je ove sezone dala maksimum (mislim da su male šanse da ovo ponovi i naredne godine, posebno ukoliko Jovetić napusti klub), Milan će sigurno biti opasniji, Roma mi opet nit' smrdi nit' miriše... Istina, vjerujem da neće biti buranije tipa Pescare koja bi i od Gradine primila (barem) 2 gola.
Ali, i za ovaj "problem" postoji rješenje. Sačekate kraj prijelaznog roka, pogledate kako je trgovao koji tim i onda odradite opkladu. Parametri se mijenjaju iz dana u dan. Naravno, tad bi opklada bila bazirana na papiru; snazi klubova (ne)uigranosti i sličnim stvarima.
I ti kao da zaboravljaš da je Napoli doveo kralja rotacija. Čovjeka koji je još u Liverpoolu rušio rekorde po mijenjanju ekipe (ne mogu pronaći podatak, ali mislim da je cijelu sezonu mijenjao barem jednog igrača iz startne postave).
Uz to, Rafa je već imao neslavnu talijansku prošlost, pa će sada biti još oprezniji u nekim stvarima. Valja i pojedine igrače naučiti da igraju sa još (samo) trojicom u zadnjoj liniji.
Sve će to uticati na (ne)uigranost ekipe, a s obzirom da Gomez zavisi isključivo od svojih saigrača i da je rob lopti (
), najviše će se to ogledati na njegovoj statistici. Zato meni i nije jasna ova opklada i smatram da Sarajlija počinje iz velikog hendikepa.
Na kraju krajeva, niko mu nije kriv. Mogao je reći ne ovakvoj ponudi i to je to. Zato je meni iz svega navedenog ovo jedan veliki zicer, jer i sam znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji.
Koliko me sjećanje služi, u posljednjih 15-ak godina je samo jedan newcomer prebacio tu granicu (Shevchenko). Pa jedan Ibra je samo 2x prelazio tu cifru u 7 godina igranja. A, znaš i sam da je po dolasku iz Ajaxa bio poprilično "hladan". I takvom igraču je bilo potrebno vremena da se navikne na talijanske odbrane, bespoštedne startove i "prljave" provokacije svojih čuvara.
Trezeguet također nije prešao tu cifru u prvoj sezoni.
Zato i govorim da je kvota 1.30. U super ponudi bi to bilo 1.45 (ako ti je lakše).
Sve je ovo hipotetički rečeno. Tačno, ne znamo ni to hoće li pucati penale ili neće. Zato sačekamo prvi dosuđen penal za Napoli i onda uvrstimo/uvrstite i taj parametar u opkladu. Ako opuca, onda se automatski računa tih 20+ golova. Ako ne, nađete se na pola puta.
Meni se na prvu čini da će opet biti lijepo izbalansiran Calcio, kao što je to bio slučaj i ove sezone. Inter mora (
I ti kao da zaboravljaš da je Napoli doveo kralja rotacija. Čovjeka koji je još u Liverpoolu rušio rekorde po mijenjanju ekipe (ne mogu pronaći podatak, ali mislim da je cijelu sezonu mijenjao barem jednog igrača iz startne postave).
Na kraju krajeva, niko mu nije kriv. Mogao je reći ne ovakvoj ponudi i to je to. Zato je meni iz svega navedenog ovo jedan veliki zicer, jer i sam znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Pet golova između 15 i 20 gotovo ništa neće promijeniti i Mario ako to postigne - potvrdiće status pojačanja. Jedino mogu izgubiti opkladu, al eto da bude zanimljivo pristao sam na to, iako u hendikepu....
Ako zabije 20+, biće Super Mario i čudo od igrača.
Jedino želim da Juventusu ne zabije, taman mu taj gol falio.
I odmah sad mogu reći da 90% neće pucati penale pored Hamsika da ne čekate bez veze,
a ko da gledam neće ni doći, pa će sve ovo pasti u vodu. 
I odmah sad mogu reći da 90% neće pucati penale pored Hamsika da ne čekate bez veze,
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Zanimljivo je čitati nebuloze o tome kako Gomez ne može ići preko 20+ po sezoni kao tobože u Italiji je teže napadačima a panjevi poput G.Denisa,Osvalda i Pazzinia hladno trpaju po 15. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Jedini panj ovdje si ti 
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.