Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

The Game
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la The Game » 01 jun 2013, 19:31

...
Zadnja izmjena: The Game, dana/u 04 jun 2013, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 04 jun 2013, 15:52

Mislim da nije moglo ljepše niti bolje, peta utakmica, pa nek šampion pokaže i dokaže da je bolji. Utakmica broj 4 zasluženo je pripala Širokom, bili su osjetno bolji, prvenstveno u šutu. Bio sam u Širokom, a zahvaljujući prijateljima iz stručnog štaba Širokog, udobno smo se smjestili na VIP tribini, taman između Naletilića i Velića. Atmosfera u dvorani bila je dobra, ne baš “grotlo” kako je to opisao jedan od forumaša ovdje, ali mi se zaista dopala. Nisam htio da repliciram izvjesnom forumašu koji je na temi Širokog nas nekoliko koji smo bili tamo nazvao “navijačima”, i koji je ponašanje Igosa opisao ružnim pridjevom, nek mu služi na čast. Još jednom kažem, sasvim zaslužena pobjeda Širokog, tu nema spora.

Što se tiče večerašnje utakmice, sve prognoze i kladioničarske ponude padaju u vodu, jer u 40 minuta može svašta da se desi. Onaj ko bude bistrije glave i sigurnije ruke, taj ima veće šanse za pobjedu. U neku ruku, večerašnja utakmica igra se i za 150.000 evra, tako da ni jednima ni drugima neće biti svejedno.

Opet bi prevaga mogli da budu šuteri. Vidjećemo mogu li Šutalo, Džons i Bošnjak da ponove igru kao u subotu, a s druge strane, može li Joroviću i Hemondsu da se priključi još neko, možda Štemberger ili Joksimović sa par koševa. Pod košem ništa novo, ko bolje iskontroliše skok, biće u prednosti.

Sve u svemu, ko god da pobijedi, biće zasluženo. Igokea ima odličnu sezonu, i titula bi bila prava stvar u godini kad se slavi 40 godina postojanja kluba. Široki ipak ima manji pritisak na leđima, jer su gosti. Ako im se pruži šansa, zgrabiće ju objeručke. Ne bi im bilo prvi put da važe za autsajdera, a prigrabe pehar.

Ja ću malo ranije u dvoranu, valja zauzeti mjesto, jer će sigurno biti velika gužva. Svakako će utakmica biti teška i nervozna, nadam se pristojnom suđenju, kao i da na samom parketu neće biti previše varnica.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 jun 2013, 16:18

Onda si sjedio dva reda iza mene u subotu :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 jun 2013, 16:31

Pocnem se pitati jel bio itko ustvari bitan, vazan u toj VIP lozi u subotu. :lol: :mrgreen: :P
...Život za Široki...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 04 jun 2013, 16:52

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pocnem se pitati jel bio itko ustvari bitan, vazan u toj VIP lozi u subotu. :lol: :mrgreen: :P
Kao i u svakoj VIP loži, niko bitan.

:D

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 jun 2013, 17:08

vladedivac je napisao/la:Mislim da nije moglo ljepše niti bolje, peta utakmica, pa nek šampion pokaže i dokaže da je bolji. Utakmica broj 4 zasluženo je pripala Širokom, bili su osjetno bolji, prvenstveno u šutu. Bio sam u Širokom, a zahvaljujući prijateljima iz stručnog štaba Širokog, udobno smo se smjestili na VIP tribini, taman između Naletilića i Velića. Atmosfera u dvorani bila je dobra, ne baš “grotlo” kako je to opisao jedan od forumaša ovdje, ali mi se zaista dopala. Nisam htio da repliciram izvjesnom forumašu koji je na temi Širokog nas nekoliko koji smo bili tamo nazvao “navijačima”, i koji je ponašanje Igosa opisao ružnim pridjevom, nek mu služi na čast. Još jednom kažem, sasvim zaslužena pobjeda Širokog, tu nema spora.
1. dašta je nego grotlo ,kako opisati drugo atmoferu u kojoj vaši igrači kad se digla publika 2 napada za redom gube loptu( i to redom najbolji i najiskusniji-Jorović i Hamonds) i mi dolazimo do laganih koševa
2. "navijači" dašta nego pod navodnicima ,jer ja se u tuđem gradu sigurno ne bi vrijeđo,dobro ste vi i prošli ,moglo je nas nekoliko odgovrit na vašu provokaciju i pokvarit sve ,novine bi samo pisale o tome ,rezultat bi pao u drugi plan i još kojekakve popratne situacije
3. ponašanje Igosa sam i litotirao, jer Edwardsa treba isključit iz sporta ,onda ona "gospoda" (opet navodnici pazi) u odijelima i svađanje s domaćim navijačima smiješno

Večeras ste delegirali takve suce da ako izgubite trebate slomit sve koševe i izbušit sve lopte u klubu i gradu ,da se ne zna da se tu ikad igrala košarka
Sportski pozdrav,ako uopće se ovde više radi o sportu ,meni se čini da je bitnija ta kanta i 150 000 eura

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 04 jun 2013, 17:23

felix123 je napisao/la: 1. dašta je nego grotlo ,kako opisati drugo atmoferu u kojoj vaši igrači kad se digla publika 2 napada za redom gube loptu( i to redom najbolji i najiskusniji-Jorović i Hamonds) i mi dolazimo do laganih koševa
2. "navijači" dašta nego pod navodnicima ,jer ja se u tuđem gradu sigurno ne bi vrijeđo,dobro ste vi i prošli ,moglo je nas nekoliko odgovrit na vašu provokaciju i pokvarit sve ,novine bi samo pisale o tome ,rezultat bi pao u drugi plan i još kojekakve popratne situacije
3. ponašanje Igosa sam i litotirao, jer Edwardsa treba isključit iz sporta ,onda ona "gospoda" (opet navodnici pazi) u odijelima i svađanje s domaćim navijačima smiješno

Večeras ste delegirali takve suce da ako izgubite trebate slomit sve koševe i izbušit sve lopte u klubu i gradu ,da se ne zna da se tu ikad igrala košarka
Sportski pozdrav,ako uopće se ovde više radi o sportu ,meni se čini da je bitnija ta kanta i 150 000 eura
Dječače, nisam htio da te citiram na temi o Širokom da ne bi ispalo da provociram, ali vidim da te to nije spriječilo da i na ovoj temi prosipaš šuplju priču.

Rekao sam da mi se izuzetno svidjela atmosfera u dvorani, ali očigledno je da nisi odmakao dalje od Pecare ako ju nazivaš grotlom.

Nisi naveo ko je koga od nas šestorice vrijeđao i provocirao, zato što znaš da je to laž. O čemu pričaš!?

Korsli Edvards je jedan od najmirnijih i najpravičnijih igrača Igokee, to će reći svako ko ga iole poznaje. Ne bih da pominjem suđenje, jer nije imalo uticaja na krajnji rezultat. A bilo je grešaka na obje strane. Kad govorimo o Edvardsu, nezasluženo je dobio tehničku, jer su sudije nasjele na Baraćevu provokaciju sa namjernim podizanjem noge da bi Edvards pao preko njega. Da ne spominjemo ono Šutalovo mučko udaranje po ruci Radukića.

A što se tiče večerašnjih sudija, niti znam ko su, niti mi je to važno. Vama je najlakše reći da su ovakvi ili onakvi, jer je to super alibi ako se izgubi, a ako se pobijedi, onda ste kao fol pobijedili uprkos ovakvim ili onakvim sudijama. Ali dobro, tih dječijih priča uvijek ima.

Još jednom kažem, nek bolji pobijedi.

Koš-
Kontakt:

Post Postao/la Koš- » 04 jun 2013, 17:47

Pusti djecaka kraju Vlade,njemu odgovara samo kad on pljuje.I da,Ramljakovo utrcavanje u teren,u civilki,automatski tehnicka greska klupi,2 bacanja za nas i lopta sa strane ali Pero i drugovi se prave da to ne vide.Koje udaranje Sutala po ruci,ono je za iskljucenje odmah ali ne vide to gospoda sicu koji i jedan svira veceras.Zurapovic svira faul i ne priznaje kos ali PERO pametni trci odozdo i priznaje.O kom vi postenju pricate.I da odgovorim mu za te seljake opet,Laktasi su malo veci grad od Sirokog a da vam ne dolaze ti iz Mostara,Posusja,Ljubuskog,Trna,Gruda i obliznjih mjesta ne bi imali ni 1000 ljudi na utakmici.Mislim ni da vas ni jedan autobus ne bi moglo skupiti iz Sirokog.I odgovori mi gdje ste vi organizovano isli kad se smijes nasim navijacima i da kompletno selo ide.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 jun 2013, 18:13

OMG ,bit će ovo malo poduži post
Ako nije na Pecari grotlo eto neka je u Aleksandrovcu i Laktašima grotlo
Jesi ti bio na tekmi ili ti je bio stari pa ti pričo???
Vas šest ide prema dvorani i jedan oveći tip ,crna brada (možda čak i ti ),kad ste onako vidjeli da je dosta raje okupljeno s podsmijehom kaže "jesu ovo svi iz sela došli" ,ja sam svojom ekipom (također 6 :O ) samo prođemo ne odgovarajući na ,nikako drugacije ne mogu to okarakterizirati nego ,provokaciju
Nisam neki opasan tip ali mogli smo napravit incident jer sigurno nećemo pustit vrijeđanje i sitne provokacije u svom gradu (kažem meni na pamet ne bi palo to)
Korsli Edvards je jedan od najmirnijih i najpravičnijih igrača Igokee umirem,vodi ga kući :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
spotakao se hahaha ne bi rekao
Pravi se ti da ne znaš ko su večerašnje sudije ;) (očekujem da Bjedić pokaže raskoš svog "sudačkog talenta" večeras ,pošto je nekako suzdržano djelovao ove protekle utakmice )
za @Koš ,Ramljak je završio s utakmicom tako da mogo ga je isključiti ,svejedno je
Šutalo trebao dobit tehnicku ali ako Edwards nije ne vidim zašto bi on trebao
Trn je naselje općine Široki Brijeg ,a ljui iz MO ,PO,LJU su samo pokazatelj da je ovaj klub ponos jedne regije ,pa mogu reć' i jednog konstutivnog naroda BIH

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 jun 2013, 18:31

I da još sam ti ostao dužan ,najslađi dio tvog komentara
Mislim ni da vas ni jedan autobus ne bi moglo skupiti iz Sirokog.I odgovori mi gdje ste vi organizovano isli kad se smijes nasim navijacima i da kompletno selo ide.

Split 2013 http://www.skripari.poduzece.info/galer ... =362&pos=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Skenderija 2008(NE najavljeno-znači bez policijske pratnje ;) http://www.skripari.poduzece.info/galer ... p?album=93" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadar 2010 http://www.skripari.poduzece.info/galer ... ?album=263" onclick="window.open(this.href);return false;
Čapljina 2010 http://www.skripari.poduzece.info/galer ... ?album=269" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne da mi se više postaljvljat evo jednom smo i u vas banuli također bez najave ,čak smo i dobro primljeni od strane domaćina (da nisi fan Igokee otkad je počela dobivat Zvezdu i Partizana i počela ulazit u play off znao bi to )
http://www.skripari.poduzece.info/galer ... ?album=235" onclick="window.open(this.href);return false;
I možda i najjača slika i izdanje u dvorani što je itko ikad u BiH napravio
Čitluk 1998 majstorica protiv Bosne (pun k....c ljudi ostao vani nije bilo mjesta u dvorani)
http://www.skripari.poduzece.info/galer ... -bosna.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima još nekih gostovanja Split,Zg,Zadar ,Skenderija,jednom i 2 momka otišla u Bg protiv FMP-a itd.
A izdanja koje imamo kući kad je finale ne trebam ni postavljat to si valja gledao i uzivao
Nadam se da ćeš pogledat te slike,čisto da ne postavljaš glupa pitanja o navijačima najboljeg poslijeratnog koš. klub u BiH pozz :D

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 04 jun 2013, 19:33

navijače širokog i igokee je besmisleno uspoređeviti, kao ni općenito atmosferu u dvorani...
" onclick="window.open(this.href);return false;

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 jun 2013, 20:25

http://bstream4.net/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
link za petu utakmicu...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 jun 2013, 22:10

Parada kiča i lošeg ukusa u Aleksandrovcu. :?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 jun 2013, 22:13

Cestitke Igokei na tituli!

Misljenja sam da smo sami izgubili ovu utakmicu i trofej, imali smo Igokeu, no nazalost falio je ''samo'' lider da povede ekipu do trijumfa. Dao bi milijun za jednog Planinica u ovakvoj situaciji, ubijedjen sam da bi slavili kao i sto puta dosad u ovakvim utakmicama, u finalima.

Kako god, jos jednom cestitke.
...Život za Široki...

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 04 jun 2013, 22:14

Auu pič.ke što drži medalje, bruka kol'ko je dobra.
Nama je Željo svetinja jedina.

anelpik
Kontakt:

Post Postao/la anelpik » 04 jun 2013, 22:14

Leglo ****** u laktasima, mars na drinu, kosovo, i to sve na bht1 i jos sve na cirilici, ko da prenose direktno iz sumadije, tacno ne mogu da vjerujem

Sent from my iPhone using Tapatalk

drzi se sporta i teme bez dodatnih komentara
Life is a bitch and then you die.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 jun 2013, 22:15

Semper je napisao/la:Parada kiča i lošeg ukusa u Aleksandrovcu. :?
Proslava titule uz narodnjak..i to klasični :roll: :roll: :roll:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 jun 2013, 22:16

Kad se sve sabere i oduzme-ZASLUŽENO! I bili su najbolji košarkaški kolektiv u BiH 2012/13,generalno gledajući 8-)
Čestitke!
Mens sana in corpore sano.

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 04 jun 2013, 22:17

moze se osvojiti titula , moze se imati najbolja ekipa , igrati najbolja kosarka ali se seljastvo izbristati ne moze... tuga koliko malo ukusa sluha i znanja za organizaciju proslavu i igranje jedne finalne kosarkaske tekme , tacno covjek pomisli da je organizovana neka korida ili svadba a ne kosarkaska utakmica bruka...

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 jun 2013, 22:19

anelpik je napisao/la:Leglo cetnistva u laktasima, mars na drinu, kosovo, i to sve na bht1 i jos sve na cirilici, ko da prenose direktno iz sumadije, tacno ne mogu da vjerujem

Sent from my iPhone using Tapatalk
A ti bi se trebao liječiti,pod hitno.Ovo je sportski forum i akcenat je na SPORTU,a tema je KK Igokea i košarka koju igra taj kolektiv,a večeras je tema i titula koje je osvojena :idea: :!:
Mens sana in corpore sano.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.