FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

elle
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la elle » 30 nov 2009, 00:28

Casa Loca je napisao/la:
elle je napisao/la:Mislim da je prigodnije JOJ BORAC :D

" $ црно је " $ " $ " $ те оставе " & , уз & " , за & " , ? $ & зна , $ ' " $ ја ... !!! &
Tako je majstore ... Navijacki i sa ljubavlju ... Drugi bi se upalili ko lampa ... Poraz je dio navijackog zivota ... Pobjeda Sarajeva u Banja Luci je super, ali recimo da se ova pobjeda desila prije pet godina (kada se Borac borio za opstanak) ne bi bila ovako slatka. Jer savladan je jaki Borac. Trebamo u ovom sivilu bh fudbala jak Borac, jakog Zelju, Sarajevo, Celik, Slobodu, Velez, Zrinjski ... Trebamo jake velike klubove sa armijom pravih navijaca... Onda ce nam svima biti bolje i zanimljivije. Tada ce mozda pretkola u Europi za nase klubove postati samo formalnos ...

Zato puno srece. Neka bolji pobjedjuje ...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 30 nov 2009, 00:29

toliko mi je krivo sto smo izgubili da nemam uopste snage da odem na temu fk sarajevo da im cestitam....ne znam ni ovde sta da napisem pametno....sarajevo igralo smekerski fudbal od noge do noge ali ne znaju to konkretizovati u sanse,nasi imali pet puta vise sansi,ali sve nesto na silu,bez igre....shkoro dobar igrac,rijetkost je da mi se u premier ligi neki igrac tako dopadne,zadnji je takav majstor bio onaj stilic iz zeljeznicara....navijace nema potrebe da se komentarise jer ne prate igru ni jedni ni drugi,ali sta da se radi to je danas izgleda moderno ovdje na balkanu ....kad sam dosao kuci gledao sam el clasico real i barcelona i mastao hoce li kod nas na stadionu nekad biti takav huk kad nas tim krene u napad i takva salva zvizduka kad protivnik napada....ali na nasem stadionu stalno ide pjesma u istom ritmu i kad mi napadamo i kad napada sarajevo,i kad dominikovic ne svira po meni cist penal u prvom poluvremenu za nas,i kad se sarajlije izlezavaju non stop na terenu....jos tamo u barceloni koliko vidim nema nikakvih navijackih grupa,niti u madridu,niti u manchesteru niti u londonu a ipak huk publike se stapa sa svakim napadom....juce,kad sam gledao celtik,nisam mogao vjerovati da navijaci jednog tima mogu u tolikoj mjeri pratiti igru i vrsiti konstantan pritisak i na sudije i na protivnika i na sve ostale,i na kraju se uvijek protivnik slomi....vjerovatno ja nisam u pravu,ali sta da radim,kad izgubimo sve mi smeta,pa i nacin navijanja,i sudija,i protivnik i trener i moja zena,ma sve.....

nemam cak ni snage da citam sve postove i banujem ako neke s.ere,pa bih zamolio ostale kolege moderatore da reaguju ako ima potrebe

Casa Loca
Kontakt:

Post Postao/la Casa Loca » 30 nov 2009, 00:30

elle je napisao/la:
Casa Loca je napisao/la:
elle je napisao/la:Mislim da je prigodnije JOJ BORAC :D

" $ црно је " $ " $ " $ те оставе " & , уз & " , за & " , ? $ & зна , $ ' " $ ја ... !!! &
Tako je majstore ... Navijacki i sa ljubavlju ... Drugi bi se upalili ko lampa ... Poraz je dio navijackog zivota ... Pobjeda Sarajeva u Banja Luci je super, ali recimo da se ova pobjeda desila prije pet godina (kada se Borac borio za opstanak) ne bi bila ovako slatka. Jer savladan je jaki Borac. Trebamo u ovom sivilu bh fudbala jak Borac, jakog Zelju, Sarajevo, Celik, Slobodu, Velez, Zrinjski ... Trebamo jake velike klubove sa armijom pravih navijaca... Onda ce nam svima biti bolje i zanimljivije. Tada ce mozda pretkola u Europi za nase klubove postati samo formalnos ...

Zato puno srece. Neka bolji pobjedjuje ...

/ пост .. !!! % ... !!! :) :) :)

Casa Loca
Kontakt:

Post Postao/la Casa Loca » 30 nov 2009, 00:35

Schlager je napisao/la:toliko mi je krivo sto smo izgubili da nemam uopste snage da odem na temu fk sarajevo da im cestitam....ne znam ni ovde sta da napisem pametno....sarajevo igralo smekerski fudbal od noge do noge ali ne znaju to konkretizovati u sanse,nasi imali pet puta vise sansi,ali sve nesto na silu,bez igre....shkoro dobar igrac,rijetkost je da mi se u premier ligi neki igrac tako dopadne,zadnji je takav majstor bio onaj stilic iz zeljeznicara....navijace nema potrebe da se komentarise jer ne prate igru ni jedni ni drugi,ali sta da se radi to je danas izgleda moderno ovdje na balkanu ....kad sam dosao kuci gledao sam el clasico real i barcelona i mastao hoce li kod nas na stadionu nekad biti takav huk kad nas tim krene u napad i takva salva zvizduka kad protivnik napada....ali na nasem stadionu stalno ide pjesma u istom ritmu i kad mi napadamo i kad napada sarajevo,i kad dominikovic ne svira po meni cist penal u prvom poluvremenu za nas,i kad se sarajlije izlezavaju non stop na terenu....jos tamo u barceloni koliko vidim nema nikakvih navijackih grupa,niti u madridu,niti u manchesteru niti u londonu a ipak huk publike se stapa sa svakim napadom....vjerovatno ja nisam u pravu,ali sta da radim,kad izgubimo sve mi smeta,pa i nacin navijanja,i sudija,i protivnik i trener i moja zena,ma sve.....

nemam cak ni snage da citam sve postove i banujem ako neke s.ere,pa bih zamolio ostale kolege moderatore da reaguju ako ima potrebe

Јој & , ја & не & " , ? па ? , $ се & " & тога ... !!!

$ $ , % , првенство се / у & , $ по нове $ " у нове " " у нове ? по " , $ " " ' ? .. !!!

? & " & ?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 nov 2009, 00:42

Schlager je napisao/la:toliko mi je krivo sto smo izgubili da nemam uopste snage da odem na temu fk sarajevo da im cestitam....ne znam ni ovde sta da napisem pametno....sarajevo igralo smekerski fudbal od noge do noge ali ne znaju to konkretizovati u sanse,nasi imali pet puta vise sansi,ali sve nesto na silu,bez igre....shkoro dobar igrac,rijetkost je da mi se u premier ligi neki igrac tako dopadne,zadnji je takav majstor bio onaj stilic iz zeljeznicara....navijace nema potrebe da se komentarise jer ne prate igru ni jedni ni drugi,ali sta da se radi to je danas izgleda moderno ovdje na balkanu ....kad sam dosao kuci gledao sam el clasico real i barcelona i mastao hoce li kod nas na stadionu nekad biti takav huk kad nas tim krene u napad i takva salva zvizduka kad protivnik napada....ali na nasem stadionu stalno ide pjesma u istom ritmu i kad mi napadamo i kad napada sarajevo,i kad dominikovic ne svira po meni cist penal u prvom poluvremenu za nas,i kad se sarajlije izlezavaju non stop na terenu....jos tamo u barceloni koliko vidim nema nikakvih navijackih grupa,niti u madridu,niti u manchesteru niti u londonu a ipak huk publike se stapa sa svakim napadom....juce,kad sam gledao celtik,nisam mogao vjerovati da navijaci jednog tima mogu u tolikoj mjeri pratiti igru i vrsiti konstantan pritisak i na sudije i na protivnika i na sve ostale,i na kraju se uvijek protivnik slomi....vjerovatno ja nisam u pravu,ali sta da radim,kad izgubimo sve mi smeta,pa i nacin navijanja,i sudija,i protivnik i trener i moja zena,ma sve.....

I ja se slažem sa navijanjem . Ovo navijačke skupine, i ti fazone. Kasnimo uvijek, pa i tu. U poljskoj je to još uvijek jako aktivno ;)

wjll
Kontakt:

Post Postao/la wjll » 30 nov 2009, 00:48

Casa Loca je napisao/la: $ $ , % , првенство се / у & , $ по нове $ " у нове " " у нове ? по " , $ " " ' ? .. !!!
Управо &! & ¥, $!! $ је " " / за $ " него $!

Casa Loca
Kontakt:

Post Postao/la Casa Loca » 30 nov 2009, 00:50

wjll je napisao/la:
Casa Loca je napisao/la: $ $ , % , првенство се / у & , $ по нове $ " у нове " " у нове ? по " , $ " " ' ? .. !!!
Управо &! & ¥, $!! $ је " " / за $ " него $!

& је & ... !!! $ $ $ , ' $ & ? је уз & ... !! :)

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 30 nov 2009, 01:19

Ako nastave sa ovakvom formom i u proljetnom dijelu Sarajevo I siroki su naj ozbiljniji kandidati za titulu.
Borac i Velez su na kraju polusezone popustili.
Željo i zrinski ako misle nesto da naprave na proljece moraju dovesti jos par pojacanja.
Razlika izmedju 1-5 je sedam bodova sto nije ni puno ni malo.
Od ovih 5 klubova treba traziti novog prvaka.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 30 nov 2009, 08:55

Ajoj vas sarajlija vise,shvatam ja da vam je drago,al dobro sta sad,pobjedili ste,na Kosevu cemo mi i to je to. ;) Vec sam rekao i ponovicu opet NEMA VEZE sto smo izgubili,NEMA VEZE!!Sljedece polusezone imamo dvije utakmice kod kuce zaredom,dolaze nam protivnici za klasu losiji od nas...Ja sam ponosan na Borac,i srce mi je puno kad vidim pun stadion i onakvu atmosferu.Titula nam ne treba,samo nek momci izbore Evropu!
Treci put castimo

caire
Kontakt:

Post Postao/la caire » 30 nov 2009, 10:53

saratoga je napisao/la:samo da pozdravim golmana borca... :mrgreen:
Imamo najludjeg golmana :D covjek izlece na 40 metara a vidljivo je da ce igrac prije stici do lopte...pa onda kad oce da unese loptu u sesnesterac da ju ufati rukama i malo prije ulaska zapinje al nekako ipak ufati loptu :D al sva sreca nije primjlen go iz njegovih gresaka :D
"TREĆI PUT ČASTIMO"

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 30 nov 2009, 12:04

e ovako , juce kad sam htio da pisem, tema je bila zatvorena pa sam napravio samo kratki rezime na temi fk. sarajevo.

e posto je sad ovdje otvorena nasa tema, da se malo osvrnem na sve, malo poduze.

prije svega, zamolio bi navijace borca da ne nasjedaju na provokacije upucene od pojedinih navijaca fk sarajevo.
Bem li ga, dobili su u banjaluci, dobili su zasluzeno, i sad imaju pravo da slave, da govore kako su najbolji , kako je titula njihova, da malo nas malo peckaju i omalovazavaju, sad je njihovih pet minuta, i sa puni pravom nek se vesele.
Ima ona stara izeka :

U DOBRU SE NE PONESI, U ZLU SE NE PONIZI!

molim sve navijace borca da se u skladu s tim ponasaju.
Treba sportski primiti poraz, on je sastavni dio fudbala i svakog sporta, neko je na kraju krajeva juce morao da izgubi, juce smo to bili mi, sutra vidjecemo.

Kada je sama utakmica u pitanju :

Sarajevo definitivno nije bilo bolja ekipa na terenu, naprotiv, rekao bih da je i pored svega borac bio bolji, medjutim, sarajevo je po meni zaista djelovalo nekako sigurnije na terenu, vjerovatno zato sto su igrali bez imperativa pobjedei jer im je i nerjeseno bilo dobro, manje su toga imali za izgubiti, i to se nekako osjetilo u igri.

Moram da priznam da sarajevo djeluje jako i uigrano, igrali su igru kratkih pasova, veoma brza igra, i moram da priznam da su nadtrcali ove nase, tako da bih rekao da sarajevo igra moderan fudbal.

Kad je borc u pitanju. Citava ekipa je djelovalča nesigurno i zbunjeno. Rekao bih da je Vranješ odigrao neiuobičajeno loše, i zato je borac odigrao loše.
Čini mi se da se igrači nisu znali ponijeti prema imeprativu pobjede koji su imali juče.

Ne bih pravio generalno lošu ocjenu, ali definitvno u borcu se mnogo toga mora popraviti na pauzi.

Prije svega, biće katastrofa ako ode vranješ a ne zamijeni ga neki jednako kvalitetan igrač, jer je bvranješ u principu taj koji igri borca daje dinamičnost i brzinu ( što juče nije radio ).
Bilbija se trudio, ali definitnvo se slabo kreće, i preslab je u duelu, on jednostavno mora da poradi na snazi.

Srednji red u cjelosti juče je bio katastrofalan, i tu je sarajevo odnijelo prevagu, jer je borac zbog dominacije sarajeva na sredini, morao da preskače sredinu i svi su ti napadi i prilike bili nako nazor, ne baš proizašle iz nekih osmišlnjjen ih akcija.
Kajkut, je katastrofa , iako se trudio on jednostavno bolje ne može, fudbalska tehnika mu je prilično loša, i zaista ima problem sa kontrolisanjem lopte u trku i promjeni smjera, a da ne govorim o tom da je promasio 2 do 3 ciste gol prilike kad je go bio prazan i to sa pet metara.
Tranzicija u principu i nije tako loša, lopta se može brzo prenijeti na protivničku polovinu sve dok se ne dodje do nekih 2 do 30 metara od protivniočkog gola, kad nastaje opšta pometnja i stiče se utisak, da se ne zna ko šta treba da radi u tim situacijama.

Izostali su napadi po bokovima, nije bilo kvalitetnih lopti u 16, i jednostavno borac kako je juce igrao treba da mu bude pouk za ubuduce kako ne treba.

Odbrana, coric je bio prilicno los, a stupar katastrofa.
Stupar ne moze da igra u borcu i tacka.

O golmanu nemam rijeci, covjek mi je i prije djelovao nesiguiran, ali juce je pokazao da je u stvari amater koji ne ulijeva sigurnost na golu borca, mada je imao par dobrih odbrana, al sve to djeluje nako ne bas uvjerljivo.

Baja, je katstrofalno vodio ekipu juce, nije pravio ni pravovremene i ni dobre izmjene, cak bih rekao da su uizmjene bile prilicno apsurdne i neshvatljive.

No sve u svemu, treba priznati, nije sve juce bilo samo u losoj igri borca, nego i u dobroj taktici sarajeva koju je postavbio janjos, ljudi su konstatno drzali raspored igrali diciplinovano, pravili pritisak na zadnju liniju, i sjekli napade borca u samim zacecima, tako da se borac i nije bas mogao razmahati i naigrati, sto ce reci ekipa igra dobro koliko joj protivnik dopusti da igra dobro.

No bez obzira na jucerasnji poraz, koji i mene jako boli, treba reci i to da NIJE SRAMOTA IZGUBITI OD SARAJEVA, kao sto ni sarajevo NE TREBA BITI SRAMOTA KAD SUTRA IZGUBI OD BORCA, bilo kod kuce bilo na strani.
To su ekipe koje i treba da se bore za sami vrh i koje i treba da piobjedjuju jedna drugu i u sarajevu i u banjaluci, jer to donosi kvalitet fudbalu kod svih.

Kad je atmosfera na stadionu u pitanju, bila je prilicno dobra, i to je ono sto me raduje, punstadion po meni jedno 12000 ljudi.

Navijacke parole, bem li ga one su odraz dzave u koj zivimo, i ne bi se na njih previse obazirao.
Bitno je da nije bilo problema,, policija je vrhunski obaila svoj posao, i moram reci da je utakmica kad je organizacija u pitanju bila na najvisem mogucem nivou.

i da dodam, koliko ghod mi tesko bilo sto je borac juce uizgubio, u neku ruku mi je drago, trebalo je malo osvjestenja za borac, osvjestenja koje ukazuje na potrebu osvjezenja ekipe, ovo jednostavno nije dosta, treba dovesti, klasicnog spica, ojacati sredinu i zamjeniti stupara i golmana.

eto otprilke to bi bilo to.

Jos jednom cestitke sarajevu na zasluzenoj pobjedi, a mi pamet u glavu, daleko je ovo od propale sezone, bem mu mater, pa samo 1 bod zaostajemo za prvim, drugi smo na tabeli, u polufinalu kupa, ne treba sad zbog ovbog poraza zanemariti sve pozitivno sto se desilo u borcu u zadnje vrijeme.

ja sam siguran da je tutla ipak nasa, a bogami i kup

finagradskaraja
Kontakt:

Post Postao/la finagradskaraja » 30 nov 2009, 13:55

Jovanbl-svaka cast za ovo napisano i vidim da ima i kod vas razumnih ljudi koji prije svega vole sport tj.fudbal...
Hvala na cestitkama za pobjedu i vjerujte da ce navijaci SARAJEVA znati cijeniti vase gostoprimstvo kad budete igrali u SARAJEVU....Kao sto mozete i vidjeti da su navijaci iznijeli svoj stav a vezano za gostovanje u BL.
Da je korektno sve bilo sto se tice dolaska,odlaska,i same organizacije.
Sretno u nastavku takmicenja.....
SARAJEVO CHAMPION.
STA HOCE KOMSIJE SA USKE PRUGE,SA JEDNOM TITULOM IZ BIVSE YUGE..........

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 30 nov 2009, 14:34

Tema FK Borac - Banja Luka!
Rođeni brato

lešinar

Post Postao/la lešinar » 30 nov 2009, 15:09

ambrozija je napisao/la:Jel bilo kakve frke u najjepsem gradu Bosne?
Nije bilo nikakve frke.Rajka jesil to ti ili me oci varaju? :mrgreen:
Starcevicu mrš iz borca idi u rekreativo iz Česme a nama se vraca Jovo ŠMANJA.

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 30 nov 2009, 16:30

? " $ на нету ? ", ? не ' ? него " "?

& & " & $ ?, ?
"" ПУТ ""

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 30 nov 2009, 20:49

o baji sve govori
za mjesto u timu borca
dajte baji novca
TREĆI PUT ČASTIMO

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 30 nov 2009, 20:55

О " говоре ?!!! То је $ ?, све $ & " $ ? не & га $.
"" ПУТ ""

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 30 nov 2009, 21:07

?, & - % $ ? првенствено & $.
$ " " за ? ", ", Сарајево, ?. " " то " - , све " $ ? &.,
Управо је " са ' ? $ су ? " " & су " ?.
За ? & " ? ¥, " " " - $ ? " " а не ? ...$ се ' $ овај пораз - $ ?.
& је $ " сезону $ $ ". " % ? " & је % ? је & ? " " тренер. & је ? $ таворења у врху " ? " ту & $ остане. За то је & " " у $ тренера " " $. & се " најаве & $ Стојана " ",то - " $ је ? $ $ ?. јер " " - " $ ' $ се ".
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 01 dec 2009, 00:30

aj,evo citam vec par dana sta se pise...ima po koja pametna,a ima i gluposti...kao prvo evo jedna citat sa nekog sarajevskok portala "Na kraju se moramo zahvaliti domaćinima iz FK Borac na gostoprimstvu i profesionalizmu koje su iskazali prije, u toku i poslije utakmice te ćemo poželjeti da ovakav prijem i uslove imamo i na drugim gostujućim terenima širom BiH. " Po ko zna koji put ove sezone a i prethodnih godina smo pokazali na podplacujemo sudije-kao sto su sarajlije njavljivale,kad su vidjeli da nema prenosa... Ne znam,tesko je biti pametan i prosipati mlake cezarove misli, ja sam bio i na treningu-u subotu, naravno..i na tekmi...dao cjelog sebe..grlo, dlanove, 10km na tiketu jetru ;) jos da sam obukao dres pa na teren :) po ko zna koji put smo pokazali da smo vjerni svom klubu,da smo najodaniji navijaci...nije mi jasno da igraci nisu uspjeli bar nerjeseno odigrati...mislim da to nismo zasluzili :cry: nadam se da cemo u zimskom roku dovesti par ozbiljnih pojacanja (ne kao stancenski).... pozdrav
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.