FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Brane
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Brane » 04 jun 2013, 15:23

bazeni je napisao/la:ja zaboravio tu tekmu Uzbekistanom skroz,koji je rezultat bio? :mrgreen:
0-0. Mogli bi vidjeti na SP da se osvetimo
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 04 jun 2013, 20:43

@ Anele, hoćemo li poslije Latvije i Omana pasti na listi i ako ih pobijedimo. Koliko se sjećam, govorio si da ćemo imati manje bodova nakon tih mečeva?!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 jun 2013, 00:24

armin je napisao/la:@ Anele, hoćemo li poslije Latvije i Omana pasti na listi i ako ih pobijedimo. Koliko se sjećam, govorio si da ćemo imati manje bodova nakon tih mečeva?!
I ja se sjecam da je tako nesto govorio.. al eto tjesi me da cemo "nadraufat" ameriku :mrgreen:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 jun 2013, 00:47

ma, realno nidje veze. zar je bitan neki ranking? samo ce biti komentara Koja Bosna? Bosna petnaesta? i sl. Znamo svoje mane i vrline, nije nam bitna neka Fifina i Uefina ljestvica
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 jun 2013, 01:40

Consigliere je napisao/la:ma, realno nidje veze. zar je bitan neki ranking? samo ce biti komentara Koja Bosna? Bosna petnaesta? i sl. Znamo svoje mane i vrline, nije nam bitna neka Fifina i Uefina ljestvica
Naravno da je ta rang lista bitna, narocito kada je u pitanju izvlacenje grupa za neke od kvalifikacija.
Svaka povlastica je dobrodosla. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 jun 2013, 01:56

Omerbavarac je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:ma, realno nidje veze. zar je bitan neki ranking? samo ce biti komentara Koja Bosna? Bosna petnaesta? i sl. Znamo svoje mane i vrline, nije nam bitna neka Fifina i Uefina ljestvica
Naravno da je ta rang lista bitna, narocito kada je u pitanju izvlacenje grupa za neke od kvalifikacija.
...sto vecinom jeste ali i ne mora biti neka vele prednost, sjeti se samo Norveske i prvog sesira. Ima kvalitetnijih reprezentacija u cetvrtom ;)
Mislim, i meni je drago da smo na visem mjestu ali necu plakati ako ne budemo u top ovaj ili onaj.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 05 jun 2013, 02:36

Consigliere je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
...sto vecinom jeste ali i ne mora biti neka vele prednost, sjeti se samo Norveske i prvog sesira. Ima kvalitetnijih reprezentacija u cetvrtom ;)
Mislim, i meni je drago da smo na visem mjestu ali necu plakati ako ne budemo u top ovaj ili onaj.
pa norveska je dobila idealnu grupu,tj jedinu laksu grupu od nase upravo zbog te pozicije koju su imali na fifinoj rang listi 2010 i pocetkoma 2011 tako neko 10./13. mjesto.sad sto su oni gubili malo utakmica,dobili brazil u prijateljskoj ,a vec godiama nisu bili na nekom takmicenju to je stvar bodovanja fife-e.
ali o kvalitetu bolji uvid imas preko cijena na transfermarktu ali u periodu odigravanja utakmica,nego po ovoj rang listi/ali i tu imaizuzetaka *npr srbija i turska
Ajvatar

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jun 2013, 05:01

FliX je napisao/la:
armin je napisao/la:@ Anele, hoćemo li poslije Latvije i Omana pasti na listi i ako ih pobijedimo. Koliko se sjećam, govorio si da ćemo imati manje bodova nakon tih mečeva?!
I ja se sjecam da je tako nesto govorio.. al eto tjesi me da cemo "nadraufat" ameriku :mrgreen:
Kao sto vidite, u junu cemo imati 1008 poena, dok ukoliko pobjedimo obije utakmice (Latvija i Oman) u julu cemo imati 961 poena sto znaci da cemo sigurno opasti. Usput, na julskoj listi bi trebalo doci mozda i do malo vecih pomjeranja jer ce doci do pomjeranja poena sa EP i SP u manje vrijednosti pa uopste nemam predstavu kako ce izgledati ta lista. Sacekajmo sutrasnji dan, pa cemo biti mnogo pametniji :)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jun 2013, 09:15

Uzeo sam sebi za pravo da predvidjam buducnost kako bi dobio bodove za Septembarsku FIFA rang listu koja izlazi 12.9. Tri nove utakmice su se pojavile za tu listu, a to je prijateljska protiv SAD i dvije kvalifikacijske protiv Slovacke. Za SAD sam pretpostavio da ce biti na 30. poziciji kada bude ta prijateljska, dok sam Slovackoj dodjelio poziciju 60. na rang listi pred meceve sa njom. Naravno, isao sam iskljucivo da cemo pobjediti svih pet narednih utakmica (Latvija, Oman, SAD, Slovacka kuci, Slovacka u gostima) i dosao do podatka:

Ukoliko se ostvari gore navedeni scenarij BiH ce na Septembarskoj rang listi koja izlazi 12.9.2013. imati 1059 poena sto bi npr. prema junskoj rang listi znacilo diobu 11. pozicije sa Rusijom.

Nazalost, i ukoliko se taj scenarij ostvari, na oktobarskoj listi ce zasigurno doci do pada jer bi nam predstojale dvije kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacija koje su slabe rangirane (Litvanija~100 i Lihteštajn~150), pa prema nekom grubom predvidjanju (jer ne znam ranking protivnika za meceve), ukoliko pobjedimo sve utakmice do kraja kvalifikacija + prijateljske, na rang listi koja izlazi u oktobru i koja se koristi za formiranje najjace jakosne grupe za SP imat cemo nekih 1010 poena sto pretpostavljam da ce biti dovoljno za neku 15. poziciju.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 jun 2013, 09:27

I u kojem bi onda bili sesiru za kvalifikacije za ep 2016, a u kojem za SP ? Ako bi bili 15.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jun 2013, 09:52

Papastathopoulos je napisao/la:I u kojem bi onda bili sesiru za kvalifikacije za ep 2016, a u kojem za SP ? Ako bi bili 15.
Samo su prvih sedam bitni za SP i grupe. Za izvlacenje grupa na SP se formiraju cetiri sesira. U prvom sesiru se nalazi Brazil i sedam najbolje plasiranih reprezentacija po FIFA rang listi, dok ostale tri grupe se neformiraju po rang listi vec po konfederaciji iz koje dolaze (UEFA, AFC, CAF, CONMEBOL, CONCACAF, OFC) jer se zeli da se ostvari balans u grupama sa reprezentacijama, tj. da maksimalno dvije reprezentacije sa jednog kontinenta budu u istoj grupi. To znaci da je sasvim svejedno za SP na kojoj poziciji cemo biti ukoliko necemo biti u top 7, jer cemo kako god biti u Evropskom sesiru onda. Znaci, FIFA rang lista nakon ovog SP-a ce se tek opet koristiti kada bude izvlacenje grupa za kvalifikacije za SP 2018 godine u Rusiji koje ce se odrzati najvjerovatnije nekada na zimu 2015. ili sredinom 2016. sto znaci da ce ovi veoma dobri rezultati iz 2013. (pa i iz 2012.) godine biti u vrijednosti od 30 % i neki u 20%.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 jun 2013, 10:31

Svaka tebi cast prijatelju!
Sto bi reko onaj: "Aferim momciluko" :mrgreen:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 jun 2013, 11:35

Papastathopoulos je napisao/la:I u kojem bi onda bili sesiru za kvalifikacije za ep 2016, a u kojem za SP ? Ako bi bili 15.
Vec smo mjesecima u prvom sesiru za kvalifikacije za EP 2016, neko je vec to postavljao ranije...sjecam se da smo pre neka 3 mjeseca bili 7. u Europi, prema tom nekom uefa racunjanju...tj.uopce se ne gleda fifa ranking vec uefa...(mada je nebitno, kad bi bili i u drugom, svakako ce se direktno kvalifikovati prve dvije, a treceplasirani ce u baraz, sto prema mom nekom skromnom misljenju znaci da nas u narednih 10 godina zasigurno nece masiti ni1 EP)
a za SP se gleeda fifa ranking kao sto to lijepo objasni ovaj gore :D

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 05 jun 2013, 13:27

Papastathopoulos je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:slika

14. pozicija u Junu. 8-)
Kako je lijepo ovo vidjeti 8-)
Jao 8-)
SAMO ČELIK !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jun 2013, 13:34

Viper je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:http://img96.imageshack.us/img96/4692/unbenanntwec.png

14. pozicija u Junu. 8-)
Kako je lijepo ovo vidjeti 8-)
Jao 8-)
Da ne bude zabune, ipak cemo biti "samo" 15. :D

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 05 jun 2013, 13:35

Ispred Grčke i Brazila, to je najbitnije :mrgreen:
SAMO ČELIK !

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 jun 2013, 14:08

AnelZ je napisao/la:Samo su prvih sedam bitni za SP i grupe. Za izvlacenje grupa na SP se formiraju cetiri sesira. U prvom sesiru se nalazi Brazil i sedam najbolje plasiranih reprezentacija po FIFA rang listi, dok ostale tri grupe se neformiraju po rang listi vec po konfederaciji iz koje dolaze (UEFA, AFC, CAF, CONMEBOL, CONCACAF, OFC) ... To znaci da je sasvim svejedno za SP na kojoj poziciji cemo biti ukoliko necemo biti u top 7...
Radi ovog me onda boli briga koji cemo biti, bitno se kvalfikovat na SP ;)

Jos nesto, volio bi da nam je u grupi nosioc Hrvatska 8-)

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 jun 2013, 10:08

coca cola igrica :mrgreen: zvanicno 15'ti :)

Cestitam Pape
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 jun 2013, 11:08

Nista ja to ne kotnam ovu Pepsijevu rang listu :mrgreen:

Pobjedis i padas na listi, malo ne logicno ali Boze moj :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 jun 2013, 11:57

Hoce li biti velika steta ako ne dobijemo Oman.....

Ja ocekujem da cemo ih podcjeniti te da cemo umorni i nezainteresovani odigrati taj mec.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.