Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jun 2013, 22:27

Jbt pa ovaj Gabbiadini je brži u odnosu na prošlu godinu nekih 50% ... još je i kontrolu lopte popravio. Nek ostane u Bologni još ovu sezonu i eto ga na 10-15 golova sigurno.

Insigne veliki majstor. Šteta što ga ponese nekada želja da sam sve odradi.

Marrone se haman povrijedio. A bio je perfektan čitav meč. 10 kilometara pretrčao. Immobile preloš.

Capitano, vidiš da je i ovaj Bardi odličan golman. Dobar je Leali nema govora, ali ne bi ovaj bio na golu da je slabiji.

Englezi kao i seniori. Skupina preplaćenih mediokriteta.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jun 2013, 22:29

Zasluzeno nema sta.. Ima ovde potencijala za velike klubove Serie A.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Pogba

Post Postao/la Pogba » 05 jun 2013, 22:30

Mago je napisao/la: A ovaj Pogbin ima lijep pogled s klupe na majstora na terenu :mrgreen: :P
Leali je tek priključen ekipi, mislim da nije ni debitovao.
Ne bih nešto sada upoređivao jer su još mladi, ali pratiš pisanja o obojici.

Gledao sam malo Seriju B, Leali je fenomen, nije slučajno proglašen najboljim golmanom lige, a plus branio za odron ekipu.

Uglavnom, kao i obično, Italija sa golmanima problema neće imati.

EDIT:
http://www.abruzzo24ore.tv/news/Lancian ... 118992.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
:mrgreen:

Doduše, od trenera ako ne griješim, a i zar nagrade nisu na Oscaru del calcio koji će se održati?!
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 05 jun 2013, 22:32, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 jun 2013, 22:31

Mago je napisao/la:Bardi otac ! Da imaju muda ove smrde u Interu uzet 25 milioncica za Samira i ovog momka stavit na gol. Jedini i pravi nasljednik Buffona 8-)
Perrin je bolji golman i od njega i od Lealia.... ;) ;) ;) Al' je i on klasa, u to nema sumnje....

Sto se tice igre... Dobro je bilo... Italija je pokazala sumarima, parmacima i drvosjecama kako se igra fudbal.....
Gabiadini me je odusevio.... Igrac jednog poteza.... Sve radi na prvu, i vidi se da ce biti nesto od njega... Samo steta sto su mu konkurenti za mjesto u A selekciji takodjer mladi i klasni napadaci iz Milana.....

Insigne, Veratti i Marrone dr. partije..... pogotovo Napolitanac je bio dobar.....

Samo ne smije biti opustanja onakvog, kakvo je bilo na kraju....
.Sljedece kolo protiv domacina, pobjediti i onda lagano i opusteno odigrati zadnje kolo protiv Skandinavaca....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 05 jun 2013, 22:33

Joj izvora ti dragi Pogba :mrgreen:

Moj je provjeren i siguran. :mrgreen: A sad ozbiljno znam da je Bardi proglasen za najboljeg golmana,ne znam otkud to sad :roll:

Ma ne znam od koga i sta al znam da sam upratio da je proglasen za najboljeg golmana.Ma ko ce ti ga znat :oops:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 jun 2013, 22:35

Odlično su odigrali, osim malog pada koncentracije na početku drugog poluvremena, bez greške.

Verratti i Marrone vrhunski držali vezni red, rutinerski, Insigne klasa, od njih trojice očekujem da povuku ovaj tim do titule.

Dopali su mi se jako još Caldirola i Donati. Caldirola me na Chiellinija podsjeća. Gabbiadini vrlo dobar otkad je ušao, ali puca k'o Q sa svih pozicija, odlično izvrtio Clynea kod slobodnjaka. Sljedeća je sa Izraelom, nadam se da će Leali na gol.

I da, Bardi odlično skinuo slobodnjak na kraju.

@L'Avvocato, nisam ja rekao da je loš Bardi, samo sam se nadao da će Leali braniti jer me oduševio ove sezone svojim partijama.

Oduševljen sam zaista bio momcima večeras, predobro igraju i ako se bude pravilno radilo sa njima za Italiju nema straha. Koja će samo konkurencija za golmana biti, Perin, Bardi, Leali... :shock:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2013, 22:37

Pogba je napisao/la: 8-) :mrgreen:
Najbolji golman Serie B u minuloj sezoni.
slika

Nece on biti u nivou Bardija ili Perina. Fali mu 10-15 cenata, a pitanje je koliko jos moze da poraste.

Jedan od ove dvojice ce biti #1, drugi #12 u narednim godinama, kao Toldo-Buffon sa pocetka ovog veka ili Zenga-Pagliuca sa pocetka 90ih.

Kako bi bilo dobro uzeti malog Perina, uhhhh.slika

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 jun 2013, 22:38

Neće biti na njihovom nivou kad je već sad bolji.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jun 2013, 22:38

trxel je napisao/la:Zasluzeno nema sta.. Ima ovde potencijala za velike klubove Serie A.
Većina ih i igra u Seriji A već, a svi su pod ugovorima s Juventusom, Interom, Napolijem, Romom i sl.

Bardi je Interov, branio ove sezone za Novaru.
Donati Interov, igrao za Grosetto.
Biraghi igrao negdje u Seriji B, takođe Interov.
Caldirola Interov, igrao za Bresciu ako se ne varam.
Bianchetti igra za Veronu. I on je Interov.

Vezni red beton. Verattija znaš, Marrone igra za Juve, Florenzi za Romu, Insigne za Napoli.

I u napadu si vidio Borinija, Immobilea (Genoa/Juve), Gabbiadinia (Bologna/Juve) i Destra (Roma).
★★★

Pogba

Post Postao/la Pogba » 05 jun 2013, 22:40

MaGiCa je napisao/la: Nece on biti u nivou Bardija ili Perina. Fali mu 10-15 cenata, a pitanje je koliko jos moze da poraste.
Sva trojica visoka 188 cm, dakle, u startu su izjednačeni, Leali mlađi, ne značajno, od konkurencije.

U biti, koji prije zaigra za veći klub će na gol, Leali tu ima problem jer Gigia maknuti još neće niko.

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jun 2013, 22:43

MaGiCa je napisao/la:
Nece on biti u nivou Bardija ili Perina. Fali mu 10-15 cenata, a pitanje je koliko jos moze da poraste.
Sva trojica o kojima je trenutno riječ su podjednake visine, odnosno ~1.85m.
★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2013, 22:45

Pogba je napisao/la: Sva trojica visoka 188 cm, dakle, u startu su izjednačeni, Leali mlađi, ne značajno, od konkurencije.

U biti, koji prije zaigra za veći klub će na gol, Leali tu ima problem jer Gigia maknuti još neće niko.

Sad sam zabagovao. Mislio sam da je negde oko 180. :roll:

Gledam wiki, pa mi ovo dodje k'o novo otkrice. Jbga, kad covek zabaguje. :lol:

Ali, tesko da je bolji od malog Perina. Ako jeste, to je najveci golmanski potencijal na svetu, IMHO.
L'Avvocato je napisao/la:Sva trojica o kojima je trenutno riječ su podjednake visine, odnosno ~1.85m.
Mea culpa, odvjetnice. Mea maxima culpa. :roll:

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 05 jun 2013, 22:48

Ma realno sve trojica su odlični golmani i nijanske odlučuju.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Pogba

Post Postao/la Pogba » 05 jun 2013, 22:49

MaGiCa je napisao/la:...
Ma, složit ćemo se da su odlična sva trojica.
Gledao sam Seriju B baš zbog njega, penale skida sa lahkoćom, a refleks ima strašan, jeste da je youtube i da svi tu izgledaju kao fenomeni, ali baci oko malo:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jun 2013, 22:51

MaGiCa je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Sva trojica o kojima je trenutno riječ su podjednake visine, odnosno ~1.85m.
Tu sam da ispravim :D

Kad je naredna utakmica?
★★★

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 jun 2013, 22:52

L'Avvocato je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Tu sam da ispravim :D

Kad je naredna utakmica?
U subotu sa domacinima....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 jun 2013, 16:07

MaGiCa je napisao/la:Inace se slazem za Handanovica. Bolje ga je zameniti za nekog top igraca, koji bi odmah bio upgrade u sredini ili napadu, a malome dati sansu na golu i ne praviti gresku kao sa Freyom.
O kakvoj greški s Freyom govorimo?

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 06 jun 2013, 16:12

SiamoNoi je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Inace se slazem za Handanovica. Bolje ga je zameniti za nekog top igraca, koji bi odmah bio upgrade u sredini ili napadu, a malome dati sansu na golu i ne praviti gresku kao sa Freyom.
O kakvoj greški s Freyom govorimo?

Pustili ga nakon dva kiksa, kasnije se uspostavilo da su pogrijesili. Mada je pitanje kolika je greska napravljena s obzirom da je na gol stao JC I u jedenom trenutku bio br1 na svijetu samim tim za Sebu svakako mjesta nije bilo.

Sto se tice ovog malog on je vjerovatno najbolji u trojki Perin, leali I on, hvaa bogu pa ima nas objektivnih, ovako svak "svog" konja hvali.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 jun 2013, 16:32

Kako se to ispostavilo da su pogriješili?Jel to onaj Frey kojem je najveći domet (nakon Intera) bila Fiorentina,koji je u karijeri uzeo samo jedan trofej (ako se ne varam) i to kup s Parmom i skupio 2,3 nastupa za prvu reprezentaciju Francuske?
Ne vidim kako se tu pogriješilo,nije u Interu postao svjetska klasa,nije u drugim klubovima gdje je igrao...
Kad smo već kod ovoga...stvarno se previše forsira ta priča (i od strane samih simpatizera Intera i od ostalih) da je Inter poznat u svijetu po lakom puštanju nekih "velikih" talenata i budućih "zvijezda".Da su ti igrači toliko talentirani i predodređeni da budu nekakve zvijezde uspijeli bi oni (barem velika većina) u bilo kojem klubu,ne treba im Inter za to.A takvih primjera je jako malo (Pirlo,Seedorf...),ništa više igrača nije propušteno nego što su to primjerice napravili United,Real i većina ostalih velikih klubova,pa se opet to kod njih ne potencira toliko.

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 06 jun 2013, 16:46

to se desavalo u periodu kada je inter imao igrace koje pozeli, moralo se desiti da neko uspije u drugom klubu, inter je tad bio tata sve najbolje kupovao, od 10 igraca potencijalnih 9 WC, i ja sam protiv toga da se govori kako inter unistava, na onom balonji inter muski zaradio, sto se tice ostalih nista specijalno. jel se trebalo cekati 100 godina da coutinho proradi, klub zna bolje od nas mi samo nagadamo.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []