Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

ceze
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la ceze » 06 jun 2013, 19:16

Miske10 je napisao/la:
vlada87 je napisao/la:jel Salihovic na beku?
Ovo koliko sam ja upratio nije,vec je u veznom redu lijevo,a Lulic je na beku.Ja bih volio da je Salih u sredini umjesto Mede,a Lulic ofanzivno krilo i Zuka lijevi bek.Znaci Medo van a unutra 1 stoper.Ali nije ni ovo lose,bolje nego sa Stevom jer bi imali previse ofanzivaca a samo Pjanica kreativca,to je premalo+Pjana nije u formi.General svakako bolje rjesenje od Zahe i kad bude imao 40 kuka.
Jučer je u ovom istom sastavu na treningu bio na beku, Lulić na krilu.
Rahimić i Medunjani na zadnji veznim, Pjanić malo desno, kao i Ibišević.
Tako je jučer to izgledalo. Drugi sastavi je bio tako da je Stevanović bio na krilu desnom, a Zaha jedini zadnji vezni, dva prava špica u napadu.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 06 jun 2013, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 06 jun 2013, 19:16

Odmah cu iznijeti stav da mi smeta da se omalovazava General.On je duplo bolji od Zahe bez obzira koliko imao godina i koliko igrao u klubu.Ta 2 igraca se ne mogu usporedjivati.Ni Zaha ne igra u klubu.Kad se nadje bolje rjesenje na def.veznom onda ok.

castro
Kontakt:

Post Postao/la castro » 06 jun 2013, 19:18

Miske10 je napisao/la:Odmah cu iznijeti stav da mi smeta da se omalovazava General.On je duplo bolji od Zahe bez obzira koliko imao godina i koliko igrao u klubu.Ta 2 igraca se ne mogu usporedjivati.Ni Zaha ne igra u klubu.Kad se nadje bolje rjesenje na def.veznom onda ok.
Zahirovic igra samo jer mu je menadzer Sead Susic. Decko uopste nema kvaliteta za reprezentaciju.
OJ SUZANA OBJESI SE TI, NEK LOZA TEČE NERETVOM DA PIJU ROĐENI !

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 06 jun 2013, 19:18

Miske10 je napisao/la:Odmah cu iznijeti stav da mi smeta da se omalovazava General.On je duplo bolji od Zahe bez obzira koliko imao godina i koliko igrao u klubu.Ta 2 igraca se ne mogu usporedjivati.Ni Zaha ne igra u klubu.Kad se nadje bolje rjesenje na def.veznom onda ok.
:o
Pa imamo bolje, Salihovića

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 jun 2013, 19:18

ciza je napisao/la:
Metanor je napisao/la:Rahimic u prvom sastavu samo potvrdjuje moje,a i razmisljanje mnogih objektivnih forumasa da za Zahirovica ne bi trebalo biti mjesta u veznom redu reprezentacije Lihtenstajna..
ako cemo bit brutalni ,u ekipi kakvu zelimo a to je top 10 ekipa koja ce tu ostati duze vremena a ne mjesec dana, nema mjesta ni za rahimica,ni medunjanina,ni stevanovica,a pod velikim upitnikom je i pandza,ali nasa realnost je drugacija pa ce oni biti tu

Pa upravo o tome i ja pricam

Begovic
Mujdza Spaha Zuka(Bicakcic) Lulic
Kolasinac
Pjanic Salihovic
Miske
Dzeko Vedo

Nema slabe tacke. Edit* Moze rotacija Salihovic Kolasinac Lulic Lulic na krilu Kolasinac na lijevom beku Salihovic defanzivni vezni,opet nema slabe tacke osim nedostatka desnog krila,ali vidjet' cemo,mozda Steva jos napreduje,Miske se penzionise i Stevu na desno krilo,a Pjanketa iza spica..
Zadnja izmjena: Metanor, dana/u 06 jun 2013, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jun 2013, 19:19

Niko ne omaložava generala nego neshvatljivo je da igra čovjek u prvih 11 iako nije odigrao ukupno 5 mečeva u posljednje dvije godine (od tih 5 jedan je za repku ili dva, zaboravih sada).

Trebaju igrati najspremniji, ako je on jedan od najspremnijih svaka čast.

Zahirović ima već 17 nastupa za BiH. Da igra samo radi menedžera igrao bi u svakoj utakmici no to nije slučaj.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 06 jun 2013, 19:22

stokton je napisao/la:
:o
Pa imamo bolje, Salihovića
Slazem se,ali se selektor ocito ne slaze.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jun 2013, 19:25

Rahimic ce sutra odigrati utakmicu karijere, pa ce svi danasnji izlivi nervoze i negodovanja biti zakopani rijecima hvale.

X puta ste bili nezadovolji Safetovim izborom igraca a ja kako vidim isti taj Safet ostvaruje historijske rezultate.
Pustite se tih stvari oko aktera sutrasnjeg meca, vise se posvetite navijanju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 jun 2013, 19:26

Salihovic nije defanzivni vezni, nikad nije ni bio, porediti njeg i Rahimica/Zahirovica je smijesno. Drugo Rahimic nekad jest bio bolji od Zahe, medjutim kako Zaha igra mi imamo pofin niz bez primljenog gola. Igrati ce Zaha protiv jacih, ovo moze i General fino uraditi.
Celik!3,2,2.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 06 jun 2013, 19:27

Ja vjerujem da će Salihović više provesti na beku a Lulić u napadu , jer se oni ionako tokom utakmice stalno izmjenjuju na tim pozicijama (kad igraju obojica) . Što se tiče Rahimića , vidjet ćemo kako će odigrati pa onda suditi o njegovoj formi i spremi , jer ne volim ništa unaprijed pričati . Njegov glavni problem je što nema utakmica u nogama , fizička sprema je sasvim druga stvar. Ja se nadam da će odigrati dobru utakmicu.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 jun 2013, 19:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Salihovic nije defanzivni vezni, nikad nije ni bio, porediti njeg i Rahimica/Zahirovica je smijesno. Drugo Rahimic nekad jest bio bolji od Zahe, medjutim kako Zaha igra mi imamo pofin niz bez primljenog gola. Igrati ce Zaha protiv jacih, ovo moze i General fino uraditi.

Salihovic je odigrao utakmica i utakmica na poziciji defanzivnog veznog,a omalovazavati Rahmicima naustrb Zahirovica moze samo neko ko nema veze o fudbalu,da izvines..

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 06 jun 2013, 19:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Salihovic nije defanzivni vezni, nikad nije ni bio, porediti njeg i Rahimica/Zahirovica je smijesno. Drugo Rahimic nekad jest bio bolji od Zahe, medjutim kako Zaha igra mi imamo pofin niz bez primljenog gola. Igrati ce Zaha protiv jacih, ovo moze i General fino uraditi.
A jos manje nije lijevi bek.Veznom igracu je prirodnija bilo koja pozicija u veznom redu nego pozicija lijevog beka.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 06 jun 2013, 19:30

Salihovic se fantasticno snalazi na poziciji zadnjeg veznog. U Hoffenheimu to igra.
To je cesto i Pjaniceva pozicija jer se on oslanja na pregled igre vise nego na brzinu.

-------------------------------------BEGOVIC----------------------------------
---------MUJDZA-------ZUKANOVIC------------SPAHIC----------SALIHOVIC
----------------------RAHIMIC---------------MEDUNJANIN-------------------
------------PJANIC-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------LULIC---------------
-------------------IBISEVIC-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------DZEKO---------------------
Rahimic ce zatvarati Mujdzinu stranu kada ovaj bude protrcavao iz drugog plana Pjanicu.
Pjanke nece igrati klasicno krilo ali ce se kretati prema lijevo da ne ostane rupa po toj strani sve do Mensura,
Jos ce Vedo vrsiti presing pa protivnik nece moci tuda razvijati igru.

Lulic ce biti najisturenije krilo koje ce najvise biti izbacivan da salje ubacaje Dzeki/Pjanicu i biti ce Sjajan Tandem sa Sejom.
Mozda Salihovic bude Krilo a Lula bek, ali ipak je Sejo jaci defanzivno od Lulica, + Senad briljira ovdje u Laziu pa bi tu trebao i igrati.
Medunjanin naravno destruktivac sa te strane da zatvara sve napade.

Pjanic ce se vracati duboko u odbranu da organizuje napade, jer je ipak najkreativniji i svaka ce nam akcija od njega pocinjati. Ocekujem Mujdzu isto Super Ofanzivnog i kasnije tokom meca Stevanovicu sansu dati.

HAJMO BOSNO
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 06 jun 2013, 19:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 06 jun 2013, 19:30

viKK je napisao/la:Ja vjerujem da će Salihović više provesti na beku a Lulić u napadu , jer se oni ionako tokom utakmice stalno izmjenjuju na tim pozicijama (kad igraju obojica) . Što se tiče Rahimića , vidjet ćemo kako će odigrati pa onda suditi o njegovoj formi i spremi , jer ne volim ništa unaprijed pričati . Njegov glavni problem je što nema utakmica u nogama , fizička sprema je sasvim druga stvar. Ja se nadam da će odigrati dobru utakmicu.
XX

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 06 jun 2013, 19:31

Ti vjerovatno pratiš Salihovića od ove sezone pa to kažeš, ne znam kako bi drukčije mogao objasnit ovu glupost.
Dok nikad ali nikad u Hofi nije igrao na ljevom beku za razliku od zadnjeg veznog

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 jun 2013, 19:34

slika

Tako se  transparent “Kalesija voli zmajeve”, nakon Portugala, Belgije, Grčke, Francuske i mnogih drugih zemalja gdje je igrala naša reprezentacija  jutros našao i u glavnom gradu Latvije.
Bice ovaj trans i u Brazilu, akoBogda. :D

Grupu navijača iz Kalesije, koji su već doputovali u Rigu, predvodi Jusuf Juka Bećirović iz Jelovog Brda, općina Kalesija, a koji već dugo godina živi i radi u Švicarskoj.
Inače, Juka Bećirović je, možda i najzaslužniji što je prije nekoliko dana za mladu bh-a reprezentaciju debitovao Sead Hajrović,  posredovao je u dolasku Jasmina Fejzića u A reprezentaciju, a nakon što je u dva navrata posjetio Seada Kolašinca i njegove roditelje dobio je obećanje da će i ovaj sjajni defanzivac Šalkea zaigrati za naš nacionalni tim.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 06 jun 2013, 19:35

Salihović može odigrati jako puno pozicija u veznom redu , najčešće igra centralnog veznog , ali može i zadnjeg veznog , lijevo krilo , ofanzivnog veznog itd.

Međutim , postoji VELIKA razlika između njega i Rahimića/Zahirovića . To su sasvim drugačiji igrači . Salihović mnogo više vremena provodi u napadu od ove druge dvojice , koji realno skoro nikad i ne prelaze centar terena osim kod nekih prekida . U Hoffenheimu gdje Sejo igra u veznom redu skoro je konstantno u napadu . A kada u reprezentaciji igra lijevog beka , onda mora ostajat više pozadi , jer je Lulić stalno u napadu , time mu nekako "ograničavamo" mogućnost da ide naprijed ..

Jedina stvar koje mi je žao u ovom sastavu je to što će se Vedo opet mučiti na desnom krilu .. Opet nemamo konkretno krilo na toj poziciji kao što imamo na lijevoj strani . A Vedo realno nema pokretljivost za tu poziciju .. Jer Pjanić će jako malo izlaziti na to krilo , Medunjanin će se skoro stalno uvlačiti u sredinu , tako da će tu stranu morati pokrivati neko , a na kraju će to morati biti Vedo :?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 06 jun 2013, 19:37

ovako bi najbolje bilo

slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jun 2013, 19:39

Ibisevic se nece ''utopiti'' na krilu, nego cemo igrati kao i uvijek sa dva napadaca, samo sto ce Mujdza igrati dosta ofanzivnije po desnoj strani, dok ce Rahimaga pokrivati prostor iza njega dok on krene naprijed. Lulic ce se na lijevoj strani ukljucivati kao krilni napdac kad smo u ofanzivi ;) .

Btw. Sejo se povrijedio na treningu u Rigi :evil: :evil: :evil:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2013, 19:42

Jel šta ozbiljno ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.